The Place

餐廳: The Place
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
餐廳: The Place
資訊:

2020-09-22 11285 瀏覽
近年開始少吃buffet,因為年紀開始大,食量開始少,消化系統開始慢,肚腩開始脹,食buffet回本能力弱。🤣回本首選1️⃣ 即開生蠔,不見人龍, 輕鬆😍味到新鮮鮮甜。回本次選2️⃣ 青口、凍蝦、小龍蝦,合格以上刺身同樣大大碟,只要你想要幾多同佢講就得, 之前晚市仲會敲鐘即開三文魚。沙律有專人幫你撈疫情之下不論Cold Cut or 熱葷,分為一小碟一小碟,好這樣會令損耗更少更環保。牛扒是我每次buffet必定encore項目,整體不會令你失望。dessertPS. The Place通常 我都係晚上食buffet今次食lunch buffet都冇失望,反而人少咗好多。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~食物賣相=(滿分20) 16食物味道=(滿分20) 16服務質素=(滿分20) 17裝修整潔=(滿分20) 18性價比率=(滿分10) 7回頭指數=(滿分10) 8總評分 =(滿分100) 82分
回本首選1️⃣ 即開生蠔,不見人龍, 輕鬆😍
味到新鮮鮮甜。

回本次選2️⃣ 青口、凍蝦、小龍蝦,合格以上

沙律有專人幫你撈

dessert

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物賣相=(滿分20) 16
總評分 =(滿分100) 82分
2020-08-24
  • 生蠔
  • 刺身
今日係屋企人嘅正日生日🎂所以就選擇咗食康得思既自助餐🍴環境都算不錯,值得欣賞嘅係每張枱都有酒精搓手液同口罩套,而餐具亦都唔會直接放喺枱面,會比多個碟去放 酒店做得好細心!員工服務態度好不錯👍🏻首先講一下壽司同刺身🍣個人認為都唔算新鮮 吞拿魚可以用差黎形容🤮但其他尚算可以😊 壽司係即叫即整 飯唔會太大舊 師父都好有禮貌👍🏻 但大家唔好太大期望去食呀生蠔每人每次可以拎三件👍🏻 雖然細隻左啲 但都尚算新鮮 🦪🦪凱撒沙律🥗 我個人認為做得好好 個醬都好好食 上面嗰啲麵包係蒜蓉麵包切成粒 煙肉碎都炸得好好 重會有師傅喺度幫你攪拌均勻❤️呢度嘅款式真係比較少 得三樣嘢選擇 青口口感尚算正常 熟蝦🦐已經係最好食㗎 啲蝦唔會霉 亦都鮮味十足 小龍蝦🦞就真係唔太新鮮🥲叫咗個喇沙湯米線🍜 個人認為個湯真的不錯👍🏻 又濃又唔會冇辣味 口味都適合大眾❤️ 佢哋嘅牛扒 我食咗二件 第一次麻麻哋好多筋第二次食嘅時候有幾好食😋 可能因為係唔同部位嘅關係😂 卡邦尼長通粉我覺得喺呢度最好食嘅嘢😂😂 其實呢個菜好難唔好食😂😂 佢嘅雪糕都好多選擇 👍🏻有八款 仲有其他配料俾你配住食 每隻味都試咗一次 第一次食焦糖燉蛋味 我覺
刺身 壽司🍣

首先講一下壽司刺身🍣個人認為都唔算新鮮 吞拿魚可以用差黎形容🤮但其他尚算可以😊 壽司係即叫即整 飯唔會太大舊 師父都好有禮貌👍🏻 但大家唔好太大期望去食呀
生蠔🦪

凱撒沙律🥗

喇沙湯米線🍜

佢哋嘅牛扒 我食咗二件 第一次麻麻哋好多筋

佢嘅雪糕都好多選擇 👍🏻有八款 仲有其他配料俾你配住食 每隻味都試咗一次 第一次食焦糖燉蛋味 我覺得出奇地幾好食 有焦糖 又唔會冇蛋味 佢可以用碗裝🍨同筒裝🍦

甜品都有好多選擇㗎 除咗有各式各樣嘅甜品之外 佢仲有窩夫🧇泡芙 豆腐花 同埋榴槤pancake ❤️ 甜品方面我真係比滿分💯 每一樣都唔會Hea你 師傅佢哋都好有禮貌🥰

最後仲食埋個蛋糕就走啦 員工都好好主動幫我哋影相📸️ 總括而言 雖然食物種類真係唔係好多 但係服務同環境真係好好 員工都好有禮貌 環境都好舒服 如果有機會下次都會再去🥰
2021-01-10
刺身 壽司🍣
生蠔🦪
凱撒沙律🥗
  • 甜品
  • 沙律
  • 熱盤
2020-12-25 1239 瀏覽
唔知係咪疫情影響定其他原因,幾年前公司聖誕食過lunch buffet覺得食物質素幾好,所以今年同屋企人去食。但好失望,真係冇咩選擇,熱盤得5款,其餘3-5款都係印度炒飯同咖哩,即係辣野,小朋友想食簡單啲炒飯炒麵填飽個肚都冇,俾幾百蚊位真係冇咩食到,小朋友除咗甜品雪糕都冇咩啱食,囉有叫個湯麵叫做食飽咗就算。仲有,飲果汁要加$20,唔係嘛!未試過食buffet 飲橙汁要加錢囉!淨係可檸茶檸水奶茶,唔加錢小朋友淨係飲水。
2020-12-13 1060 瀏覽
早餐 buffet breakfast 最近興staycation, 因為要出門敬茶,就booked 咗康得思酒店Spa Suite,送The Place 自助早餐。我响The Place lunch buffet 都食過兩三次buffet, 水準唔錯!早餐都正常,有烚蛋,豬肉雞肉腸,唔係廚師牌貨色,最正有新鮮蔬果汁🍹可以請職員用甘筍,蘋果,西芹鮮榨!仲有燒賣,潮洲粉果,炸多士等。粉麵檔即煮粉麵,最搞笑係有益力多任攞!Overall, 都幾好味嘅~
早餐 buffet breakfast

• 鮮榨蔬果汁
2020-12-04 1479 瀏覽
未試過the place 見到食評唔錯又試吓啦😬地點好方便餐廳不太大但係樓底高坐落好舒服😊工作人員好有禮貌👍食物方面款式足夠(太多都冇用)質素比想像中好😋價錢又唔貴會再嚟過😃
未試過the place
但係樓底高
坐落好舒服😊
工作人員好有禮貌👍
食物方面
款式足夠(太多都冇用)
質素比想像中好😋
價錢又唔貴
會再嚟過😃

2020-12-03
2020-11-23 1742 瀏覽
首先,再祝老婆生日快樂自疫情以來,好很耐都無食過buffet趁第二日放假之後放VL老婆生日之前同佢食番次buffet 慶生收工沖埋涼趕頭趕命成2300左右先泊好車(佢老X酒店無得泊車)今晚主題泰國(甲棍奶)美食首先隊碗冬(無)陰功湯先⋯無陰功⋯⋯🙄之後嚟個壽司熟食加生嘢⋯⋯一般尾圍整碗豆腐花加椰汁糕.......幾好再嚟過合桃雪糕做ending兩個字講晒⋯⋯⋯一般
首先,再祝老婆生日快樂
自疫情以來,好很耐都無食過buffet
今晚主題泰國(甲棍奶)美食
首先隊碗冬(無)陰功湯先⋯無陰功⋯⋯🙄
之後嚟個壽司熟食加生嘢⋯⋯一般
尾圍整碗豆腐花加椰汁糕.......幾好
再嚟過合桃雪糕做ending

兩個字講晒⋯⋯⋯一般
2020-11-22 1249 瀏覽
旺角Cordis Hotel 做緊泰國宵夜自助餐,冇得去旅行,食吓泰式宵夜自助餐感受下泰國夜市都好,入到場內燈光昏暗,雖然全場爆滿,但大家都只係默默顧住食,氣氛柔和寧靜,樓底高坐得尚算舒適。食物方面,種類唔算少,一般泰式美食例如炒金邊粉、泰式湯河、咖喱🍛、泰式沙律、蝦餅、春卷等亦不缺少,為大部份味道偏鹹,師傅落鹽落得重手得滯,我唯獨喜歡佢嘅牛骨湯河,味道較中性,入口感覺柔和。甜品方面,種類繁多,有一般嘅泰式甜品例如泰式芒果糯米飯、班蘭布甸、椰汁糕等,還有其他港式甜品,例如番薯糖水、豆腐花、焗栗子西米布甸。當然唔少得多種Movenpick雪糕啦, 同日式銅鑼燒一齊食超正。不過我期待嘅泰式冬陰功湯,感覺唔到有辣味酸味,只有超級勁嘅鹹味,蓋過晒成個湯嘅味,失望!飲品方面,除咗清水之外,所有嘅飲品都要付費,椰青$30一個,其他飲品例如梳打水及泰式奶茶均為$20,咖啡機都靜悄悄咁躲藏在一角,沒有開動。所以,大家唔好期待自助餐一定包你一杯飲品。總括而言,體驗泰國夜市一夜遊亦是不錯的選擇。

總括而言,體驗泰國夜市一夜遊亦是不錯的選擇。
$315 (宵夜)
用家個人感受,不是打手!9️⃣5️⃣位置,旺角朗豪坊商場內行過去就係,非常易搵。8️⃣5️⃣裝修空間,樓底高,舒服嘅,今日都算多人,位與位之間較貼近,都坐得舒服,始終都係五星級酒店。9️⃣5️⃣招呼,由接待開始已很有親切友善,執碟裝水及refill食物都很快。6️⃣0️⃣食物整體唔似五星級出品。即開生蠔,偏細唔飽滿,食左10隻有6隻唔合格,超失望。其他海鮮有龍蝦仔蝦青口,正常,可接受。牛扒,望上去好靚,鞋到不得了。自選沙律南瓜番薯沙律煙三文魚好棉好味小籠包,好厚皮。魚生三文魚厚切糖水豆腐花甜品等等正常Movenpick雪糕選擇多❣️7️⃣0️⃣CP值,lunch buffet 原價$368,openrice訂坐7折,加一,3人埋單$883.20,平均每人$294.40,五星級酒店及有即開生蠔,其實抵嘅,但專登為去食蠔會失望,可以一試,我就唔會有下次。
用家個人感受,不是打手!
9️⃣5️⃣位置,旺角朗豪坊商場內行過去就係,非常易搵。
6️⃣0️⃣食物整體唔似五星級出品。
即開生蠔,偏細唔飽滿,食左10隻有6隻唔合格,超失望。

其他海鮮有龍蝦仔蝦青口,正常,可接受。

牛扒,望上去好靚,鞋到不得了。

自選沙律

南瓜番薯沙律

煙三文魚

好棉好味

小籠包,好厚皮。

魚生三文魚厚切
糖水豆腐花甜品等等正常
Movenpick雪糕選擇多

2020-11-06
  • Movenpick雪糕
  • 熱盤
  • 沙律區
2020-10-28 3767 瀏覽
自助餐吸引之處是一次過品嚐多種美食,不過隨著年紀漸長,現在不能吃到盡了,所以要挑選一餐可以回本的自助餐就很重要。今次見康得思酒店的The place以「味遊海陸世界」為題的自助餐,午餐有新鮮生蠔供應,正合我胃口。經酒店網上預訂更有75折,計埋加一,收312.8元一位,價格吸引,於是訂座一嚐這頓自助午餐。今天是重陽假期後的第一天,以為平日較少人,但放眼一看人客座滿全餐廳。今次主要是吃生蠔,排隊領取,每次三隻。廚師把生蠔拿出來後在水喉沖一沖水就放到碟上給客人,肥肥大大的蠔肉,一口咬下已感覺十分鮮美,不是一般貨色,雖然每人每次限取三隻,但供應充足,取蠔的同時又可取青口,小龍蝦,海蝦,都是限量領取,每次就拿著一碟海鮮回到桌上,吃完再取也不會等太久。青口,小龍蝦,海蝦全部都好吃,蝦肉結實,帶點鹹味,爽口新鮮。吃完海鮮,另一目標就是甜品,酒店出品的甜品一向有水準,平時在酒店吃一件甜品價格也不便宜,所以吃自助餐供應的甜品也是值回票價的。秋天栗子當做,酒店提供了多款用栗子做餡的甜點,暖暖一杯栗子梳乎里,軟綿香滑,栗子味濃郁,口感吃,其他還有栗子忌廉卷、栗子班戟都很好吃。甜品有十多款選擇,每款蛋糕都是一

吃完海鮮,另一目標就是甜品,酒店出品的甜品一向有水準,平時在酒店吃一件甜品價格也不便宜,所以吃自助餐供應的甜品也是值回票價的。秋天栗子當做,酒店提供了多款用栗子做餡的甜點,暖暖一杯栗子梳乎里,軟綿香滑,栗子味濃郁,口感吃,其他還有栗子忌廉卷、栗子班戟都很好吃。甜品有十多款選擇,每款蛋糕都是一小塊,又有用小樽盛載的奶凍,慕絲,啫哩。每款都各有特色,蜜糖雪梨牛奶朱古力慕絲,清清甜甜很滋潤、石榴苿莉花奶凍,酸酸甜甜,味道特別,青提啫哩凍,面層放著幾顆切半的綠色甜提子,下層是紅色的啫哩,顏色好看。開心果黃梅朱古力蛋糕,糕身鬆軟,綠色面層的造型也吸晴,都是非常好吃的甜點。

這裡還供應瑞士品牌MOVENPICK的雪糕,有八款口味,我吃了一球楓糖杏仁味的,雪糕口感幼滑而不太甜,杏仁有咬口,不錯。

這次大概是吃海鮮和雪糕為主,其他食品較一般,沒有什麼吸引力,所以也不說了。

總之,愛好新鮮生蠔和甜品的食客,到這裡吃一頓也不會失望。另外,餐廳的服務不錯,因為兩人檯,放碟子的地方不多,侍應收碟的速度快,我要求取一杯暖水,也很快送來給我。每檯又有大大枝酒精搓手液給客人用,大家都安心。
肥美生蠔
楓糖杏仁雪糕
栗子梳乎里
石榴苿莉花奶凍
2020-10-27
$312.8 (午餐)
肥美生蠔
楓糖杏仁雪糕
栗子梳乎里
石榴苿莉花奶凍
2020-10-26 2707 瀏覽
一直都想試呢間buffet 因聽聞非常高質,約2個朋友先黎試下 lunch buffet 估唔到有蠔食😋 整體食物質素高,而且款食多,雪糕更係不得了,movenpick 食多幾球已回本,下次會再嚟多次!
2020-06-26
達到最低基本充飢要求,唔差,泰式風情宵夜自助餐。。親身體驗泰國基層農民日常飲食。。仲有少少三文魚刺身,雞沙嗲,沙律,似蕃茄湯嘅冬陰功湯粉,要額外付費嘅椰青同青檸梳打,正。大滿足
2020-10-14 2966 瀏覽
朋友知我好鍾意食泰國菜,見到而家Cordis hotel 做緊泰式宵夜自助餐,朋友話之前食過呢度既自助餐唔錯所以一於試下🤩一行入去見到甜品同埋飲品已經超級吸睛😍 係飲品吧果度叫左椰青 ($30) 同泰式奶茶 ($20)好高質好正🤩 坐低之後即刻去攞野食先,宵夜黎講食物選擇都夠多,有魚生,各款既小食,包括蒜茸牛油雞翼,串燒,生菜包等等,想要啲熱食仲有師傅即刻整碗泰式湯粉,有得揀雞湯同冬陰功湯,味道都幾濃幾入味。因為甜品太吸引所以好快已經去到甜品環節,有6隻味既movenpick雪糕,仲有2款特式味道,揀咗Pina colada 係幾正,仲有粒粒菠蘿果肉🍍🥥之後仲有雪糕泡芙,芒果糯米飯,同埋麵包布甸,好飽好滿足☺️ 下次留肚要試埋佢嘅豆腐花同紅豆沙🤣

2020-10-13 2223 瀏覽
價錢高、刺身款式少、冷盤海鮮選擇極少,只有青口+蝦,連蟹腳 翡翠螺其中一都欠奉、極不吸引 = 物不所值 性價比極低甜品選擇尚算多、味道不錯;refill速度亦快;服務態度好;環境可以折扣後每人6xx,這價錢可以有更好選擇嚟過唔會再嚟,未嚟可以無須嚟food quality very low for the prices charged 👎6xx this price there are more better options in HKvery disappointing

甜品選擇尚算多、味道不錯;
refill速度亦快;
服務態度好;
環境可以

折扣後每人6xx,這價錢可以有更好選擇
嚟過唔會再嚟,未嚟可以無須嚟

very disappointing
之前食過tea同埋lunch buffet,都知道佢嘅食物種類唔多,但勝在啱食,再加上有折,所以就試埋佢dinner buffet,整體ok。生蠔、冷盤、刺身都有,生蠔夠新鮮,加檸檬汁就夠。冷盤有龍蝦腳、螺、青口、小龍蝦,基本都有齊。只係刺身真係揀唔落,三文魚、吞拿魚都唔係我杯茶,有墨魚、八爪魚、帆立貝會好好多。熱盤肉類有羊架、牛扒、金沙骨、雞亦,扒類火候控制得幾好。另外有芝士焗龍蝦、辣油花螺、麥皮炸蝦,都有少少海鮮選擇。呢個蛇羹,真係要讚,雖然蛇肉唔多,但食落似雞煲翅,檸檬葉見唔到,但有檸檬茶味,呢間酒店嘅中廚部應該唔錯。最後就係甜品,以粟子做主題,食咗佢銅鑼燒、梳乎里、拿破崙,再加上mövenpick雪糕作結,都唔錯。

熱盤肉類有羊架、牛扒、金沙骨、雞亦,扒類火候控制得幾好。

另外有芝士焗龍蝦、辣油花螺、麥皮炸蝦,都有少少海鮮選擇。

2020-10-10 2023 瀏覽
網上買85折劵+原價加一,每人$416疫情下今年第一次去食buffet點解㨂呢間?因為地方闊落,人唔算多坦白講食物款唔多但滿分係比餐廳的員工我地4人被安排坐角落頭位👍🏻總有一少少唔戴口罩的食客(年長一輩)走出黎想拎野食。服務員又要執枱,又要捉違規人,係咁催人返去戴口罩先準出去拎野食。有佢地,先會食得安心d海鮮只得3款蠔,okay la蟹鉗,無味的😂唔駛試青口,無食到海南雞飯好滑,正仲有沙律菜都好食甜品要早d拎呀,到臨尾直頭唔refill架朱古力雪糕臨尾係無晒就無架啦馬卡龍都會無架😂😂好古怪的高級酒店自助餐個焦糖燉蛋....好伏真係未食過咁難食的🙈粟子梳乎厘👍🏻好得不嬲核乎厘都係得陣風咁依個加了粟子蓉,配搭得好芋圓叫佢加落豆腐花煮得淋,好食仲加了珍珠最後包一杯餐飲
網上買85折劵+原價加一,每人$416

疫情下今年第一次去食buffet
點解㨂呢間?
因為地方闊落,人唔算多
坦白講食物款唔多
但滿分係比餐廳的員工

我地4人被安排坐角落頭位👍🏻

海鮮只得3款
蠔,okay la
蟹鉗,無味的😂唔駛試
青口,無食到

海南雞飯好滑,正

仲有沙律菜都好食

甜品要早d拎呀,到臨尾直頭唔refill架
朱古力雪糕臨尾係無晒就無架啦

馬卡龍都會無架😂😂好古怪的高級酒店自助餐

個焦糖燉蛋....好伏
真係未食過咁難食的🙈

粟子梳乎厘👍🏻好得
不嬲核乎厘都係得陣風咁

依個加了粟子蓉,配搭得好

芋圓叫佢加落豆腐花
煮得淋,好食