The Place

餐廳: The Place
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
餐廳: The Place
資訊:

去旺角康德思酒店食自助午餐 中午12點食到下午2:30 🕰 🕰 每位才$280非常抵吃 💰 💰 食物好豐富,我食咗12隻生蠔十分鮮甜☺️☺️ 兩碟刺身入面有三文魚腩吞拿魚同鯛魚🥳🥳 我仲食咗兩碟燒牛肉 佢燒到粉紅色 非常嫩滑😝😝酒店嘅日本抹茶甜品有獎狀,所以一定要食 其中抹茶歌劇院蛋糕有金箔真係好食又名貴 ❤️❤️仲有佢有八種 movenpick 雪糕, 抹茶味同朱古力味非常好食 最後仲食咗哈密瓜同菠蘿作結束 十分健康 😛😛希望大家可以去試下佢lunch buffet, 實在值得一試🎁🎁

Movenpick
三文魚腩
生蠔
  • Movenpick雪糕
  • 自助餐
疫情好返少少,終於可以帶屋企人出和黎chill下🤤上網見到有人推介The place,所以心思思都想試下!整體來講,The Place嘅食物款式係比較少,但我覺得每樣食物味道都吾錯。生蠔🦪好新鮮都幾甜下🤤Lunch buffet 有咁嘅質素嘅生蠔已經算好吾錯!凍蝦同小龍蝦🦞都幾好味,凍蝦好爽口彈牙!最驚喜係甜品🍮完全吾會死甜,我以前食buffet 好多我都係每樣食一兩啖,呢度嘅甜品我可以食曬都吾會覺得’流’!最後,service 真係好好,買單嘅時候,侍應好主動問我有冇恒生信用卡,有72折🤩🤩(我係weekday 去嘅)

2020-09-22
  • 自助餐
  • 沙律區
  • Lunch buffet
2020-09-22 0 瀏覽
近年開始少吃buffet,因為年紀開始大,食量開始少,消化系統開始慢,肚腩開始脹,食buffet回本能力弱。🤣回本首選1️⃣ 即開生蠔,不見人龍, 輕鬆😍味到新鮮鮮甜。回本次選2️⃣ 青口、凍蝦、小龍蝦,合格以上刺身同樣大大碟,只要你想要幾多同佢講就得, 之前晚市仲會敲鐘即開三文魚。沙律有專人幫你撈疫情之下不論Cold Cut or 熱葷,分為一小碟一小碟,好這樣會令損耗更少更環保。牛扒是我每次buffet必定encore項目,整體不會令你失望。dessertPS. The Place通常 我都係晚上食buffet今次食lunch buffet都冇失望,反而人少咗好多。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~食物賣相=(滿分20) 16食物味道=(滿分20) 16服務質素=(滿分20) 17裝修整潔=(滿分20) 18性價比率=(滿分10) 7回頭指數=(滿分10) 8總評分 =(滿分100) 82分
回本首選1️⃣ 即開生蠔,不見人龍, 輕鬆😍
味到新鮮鮮甜。

回本次選2️⃣ 青口、凍蝦、小龍蝦,合格以上

沙律有專人幫你撈

dessert

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物賣相=(滿分20) 16
回頭指數=(滿分10) 8
總評分 =(滿分100) 82分
2020-08-24
2020-09-19 0 瀏覽
因為疫情嘅關係,好多酒店都做緊唔同嘅promotion。較早前去咗cordis既The place 食dinner buffet。一開始有啲期待,但係食完之後就有啲失望,以下係整體嘅comments:1)食物款式較少,熱食為多,刺身亦無乜選擇,唔夠吸引2)當日冷盤淨係食咗蟹腳,唔算太鮮味3) 甜品選擇都多,味道唔錯4)refill速度快最後埋單因為有折既關係,每人四百幾蚊,如果要話比正價嘅話,我唔會嚟食。

1)食物款式較少,熱食為多,刺身亦無乜選擇,唔夠吸引
2)當日冷盤淨係食咗蟹腳,唔算太鮮味
3) 甜品選擇都多,味道唔錯
4)refill速度快

No more foie gras, no more long leg crabs? Very good service, but the food quality is very low for the prices charged. 6xx per person dinner buffet with the quality of around a 2-3xx meal. Looks like before 2020 the food was ok, maybe without tourists they are struggling and they have to cut costs. Seafood and sashimi was not too fresh and of medium/low quality. Overall just very disappointing. At this price there are way more better options in HK.
2020-09-18
  • 養生燉湯
2020-09-05 2377 瀏覽
第一次試這間自助午餐,絕對冇驚喜,熟食唔多選擇,味道一般;冷盤有生蠔,蝦,小龍蝦,但冇長腳蟹,很失望。甜品雖然選擇多,但超級甜,唔好食;雪糕係Movenpick,但盛載碗是熱的,雪糕已經比得很細球,回到坐位時已溶了一半。每位$438還要加一,用恆生咭有72折,但用這價錢吃這些食品絕對唔值。
2020-09-05
2020-09-05 1876 瀏覽
Waiter- good serviceFood- nicely served on small plates Dessert- Great green tea desserts Drink - One free drink like iced coffee, milk tea etc
2020-09-05
優惠券
  • 甜品
2020-08-21 2960 瀏覽
第一次嚟呢間酒店食lunch buffetOpen rice book 30% off 首先環境好舒適,員工服務態度好疫情下食物處理小心安全大部份食物都已經用兜裝好每人拎一兜,同埋都有保鮮紙蓋住感覺乾淨,值得一讚食物方面冷盤包括紐西蘭生蠔,蝦,青口,小龍蝦生蠔每人每次限拎3隻食左好多生蠔,肥美鮮甜蝦就普通,冇特別前菜試左鮮果薯仔沙律,中華沙律等味道都一般另外三文魚好鮮甜朋友食幾款壽司都ok熟食方面唔太多選擇試咗一個蒜蓉粉絲蒸魚柳幾好食一碗生菜豬紅生滾粥同埋鹹豬手都OK另外叫咗個即切美國牛扒就好硬完全食唔到中湯好好飲甜品方面試咗幾款全部都好難食唔推介食甜品總括埋單$295一個人有七折都幾抵食環境舒適不過熟食選擇唔太多如果鍾意食中菜就唔太適合了
第一次嚟呢間酒店食lunch buffet
Open rice book 30% off
首先環境好舒適,員工服務態度好
疫情下食物處理小心安全
大部份食物都已經用兜裝好
每人拎一兜,同埋都有保鮮紙蓋住
感覺乾淨,值得一讚

食物方面

冷盤包括紐西蘭生蠔,蝦,青口,小龍蝦

生蠔每人每次限拎3隻
食左好多生蠔,肥美鮮甜
蝦就普通,冇特別

前菜試左鮮果薯仔沙律,中華沙律等
味道都一般

環境舒適
不過熟食選擇唔太多
如果鍾意食中菜就唔太適合了
2020-08-19 2260 瀏覽
疫情下想食自助餐,就睇中咗the place ,因前日訂咗座,點知有八號風球擔心去吾到,好彩11點左右落咗波。八號風球落咗就就即刻打電話確認。一嚟到,環境舒服,衞生良好,員工太親切,每個都很有禮貌,一定會過嚟幫忙。生蠔新鮮,食物款式多。一定會再嚟多幾次
2020-08-19
嗰日我去到食自助午餐既時候係無鵝肝,牛扒同長腳蟹,其實係連蟹鉗都無。。。認真超失望;-;唯一好味既係嗰度既三文魚、八爪魚刺身同埋生蠔,真心幾新鮮,三文魚我都食左幾碟^^。甜品有大概8款movenpick雪糕,可以襯泡芙,幾好味,但我自己覺得檸檬個款都幾酸下哈哈。可能嗰日都幾多人,waiter收碟都唔算快。最慘既係我嗰陣係以為係openricebook 係有折。。。但點知準備埋單既時候問waiter竟然係要信用卡,但其實條款無寫明,知道嗰陣真心好sad好頽TAT
2020-07-28 2896 瀏覽
因為疫情關係 少左出街食飯 但突然口痕痕咩都想食 個腦就自然諗起食buffet 即刻上OpenRice search 下睇下邊間lunch buffet 岩我口味 搵左幾間 最後選擇左呢間黎食 因為有我最愛既蟹鉗🦀 生蠔 🦪 同埋大愛雪糕 movenpick🍦12:00 開始 我準時黎到 發現人唔算好多 安排座位都會按照政府規定 唔會坐得太近 開始拎野食 每個人都好自律帶返口罩先出去 凍食有蟹鉗、青口、凍蝦🦐、生蠔 🦪 每人每次限3件 生蠔🦪食落好勁海水味 蟹鉗同凍蝦都唔錯 熱食都好多款式~有湯麵、點心、燒牛肉⋯仲有沙律🥗 壽司 🍣因為我眼闊肚窄 所以揀咗比較想食既野壽司係師傅即刻整既、卡邦尼亞通粉味道濃郁但冬蔭功湯底既湯麵就遜色完全無冬蔭功既香辣味 食完熱食就去食甜品啦 雪糕有8種口味每隻我都超鍾意❤️另外佢有個泡芙可以夾雪糕 泡芙勁脆 我幾乎試哂每款雪糕 女人個胃對住甜品會即刻變黑洞 當然我都會試下其他甜品既 ~ 台式芋圓仙草勁QQ 甜度適中 紅豆沙勁出色 起哂沙之餘仲要有勁香既陳皮味 雖然我好倉猝好突然想食buffet 即刻係openrice訂座有快閃優惠自助午餐有7折 原價

開始拎野食 每個人都好自律帶返口罩先出去
凍食有蟹鉗、青口、凍蝦🦐、生蠔 🦪 每人每次限3件
生蠔🦪食落好勁海水味 蟹鉗同凍蝦都唔錯

熱食都好多款式~有湯麵、點心、燒牛肉⋯仲有沙律🥗 壽司 🍣

因為我眼闊肚窄 所以揀咗比較想食既野

壽司係師傅即刻整既、卡邦尼亞通粉味道濃郁
但冬蔭功湯底既湯麵就遜色
完全無冬蔭功既香辣味
食完熱食就去食甜品

雪糕有8種口味
每隻我都超鍾意❤️
另外佢有個泡芙可以夾雪糕
泡芙勁脆 我幾乎試哂每款雪糕
女人個胃對住甜品會即刻變黑洞
當然我都會試下其他甜品既 ~
台式芋圓仙草勁QQ 甜度適中
紅豆沙勁出色 起哂沙之餘仲要有勁香既陳皮味

原價$368 另加一 再7折

PS 每位都有一杯餐飲 但你都可以補$38/$48 飲可樂/鮮榨橙汁/紅酒🍷/白酒

2020-07-27
2020-07-13 1900 瀏覽
諗住開心食自助餐晚餐, 以為晚餐有長腳蟹供應, 這個價錢沒有提供, 無下次只是生日送個迷你版蛋糕, 其他熱食無驚喜, 蟹粥給你只有粥無蟹, 要開聲問先比, 牛排可以, 沒有䳘乾, 沒有和牛, 魚生很一般. 最貴菜色, 生壕, 龍蝦.
只是生日送個迷你版蛋糕, 其他熱食無驚喜,
最貴菜色, 生壕, 龍蝦.
2020-07-04 1752 瀏覽
地方企理,坐位编排比較擁擠,幸樓底高中和焗促感,食物二十來款,以午餐500多(含飲品)的價錢來说,可以说是不及格海鮮,4款,青口,波士頓拑,蝦,生蠔,全部係瘦到不得了,用的批發中下檔次的急凍海產,最令人不解的是用错餐拑竟被侍仔出言喝駡,呢一點已經足夠我俾負分,好大件事?需要如此repeat 3次?待客之道在哪?食物已經不是什麼上檔次,態度還如此惡劣,無辦法之下只能分享給大家以证視聽.熱盤十來款,燒牛肉肉質差還要medium rare處理,橡筋般的结構,血水傾瀉整碟,血色古怪,未入口而聞其異味,我切了一刀,放棄了,路過切牛肉的服務員跟我打了眼色,原來我未讀懂,現在懂了,壽司差過爭鮮,沙律酸過yogurt,我只能俾55分,食物服務價錢對不起食客,我5分飽已放棄,食兩球movenpick下火,今晚食the market應該無咁嬲
海鮮,4款,青口,波士頓拑,蝦,生蠔,
2020-07-04
2020-07-03 1444 瀏覽
好耐無食buffet,一家大細黎食dinner buffet~上網search完,最抵食係用某信用卡,有72折,折實$573。冷盤有啲失望,竟然無蟹腳。啲生蠔細隻咗啲,不過都新鮮嘅,質素ok。熱食黎講,其實款式唔太多。芝士焗龍蝦質素ok。 熱食仲有片皮鴨,但個包超厚,個鴨勁薄,唔太好食⋯⋯ 蟲草花燉湯足料,夠火喉~ 海南雞飯細細碗,岩岩好,個油飯出乎意料地好食,啲雞都滑,推介!水蟹粥幾好食~食完可解膩甜品今期甜品主要用抹茶為主題,幾好食。同埋有個韓國麻糬曲奇,勁香,推介! 台式芋圓仙草正常水準,不過不失~ Movenpick雪糕總共有8隻口味,除咗用cone仲可以用泡芙夾黎食~正! 整體黎講,食物質素ok,但係款式比較少,同埋刺身壽司類quality較麻麻。冷盤如果有蟹腳就會再抵食啲。
冷盤有啲失望,竟然無蟹腳。
啲生蠔細隻咗啲,不過都新鮮嘅,質素ok。

熱食黎講,其實款式唔太多。
芝士焗龍蝦

質素ok。
熱食仲有片皮鴨,但個包超厚,個鴨勁薄,唔太好食⋯⋯
蟲草花燉湯

足料,夠火喉~
海南雞飯

細細碗,岩岩好,個油飯出乎意料地好食,啲雞都滑,推介!
水蟹粥

幾好食~食完可解膩
甜品

台式芋圓仙草

正常水準,不過不失~
Movenpick雪糕

總共有8隻口味,除咗用cone仲可以用泡芙夾黎食~正!

2020-06-28 2575 瀏覽
第二次幫襯lunch buffet,無令我失望,其中熟食、甜品最出色。因為上一次食到水準不錯的海南雞飯,今次一定要返兜,點知今日無提供。幸運地遇到廚師一問之下佢竟然煮一份俾我!!!雞飯好出色,色香味十足,雞肉好滑,唯一建議唔洗落豉油,因已配三色醬。成碟清晒好滿足呀!想多謝及讚揚當日位廚師體貼的服務,係自助餐以上提供make to order services呢個服務係香港真係好難得!一定會再幫襯,希望再次食到美味海南雞飯

2020-06-19