2023-09-26
THE HUNTER將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖間唔中都會係將軍澳南既海傍散步,成日都見到一排好靚好有情調既餐廳,真係每間都想試下,其中見到呢間<The Hunter>經常都好多人幫襯,而且仲有分in/out door坐,真係幾好feel, 今日終於都有機會黎試下啦Hunter Garden前菜當然係黎個沙律先啦,非常有誠意職員係黎到座位面前即制既,見到d配料非常新鮮,食落好Fresh, 最驚喜仲有我最鐘意既牛油果,真係無得頂呀Chargrilled Chicken呢款烤雞面層鋪滿晒香濃既蒜蓉,但食落又唔會覺得太乾,雞肉仲保持鮮嫩充滿肉汁,非常難得1855 Rib-eye炭香既肉眼扒絕對係我既至愛,肉質好厚身而且大塊,我地揀左5成熟,感覺岩岩好唔會太生,但食落依然保持肉質鮮嫩好重牛味,另外配搭既兩款醬汁各有特式,都唔錯飲品方面,朋友就揀左Red Wine Sangria, 西班牙既特式飲品,用紅酒混埋各式既水果,而我就選揀左Fizzle Swizzle, 睇見大大個熱情果已經覺得好Fresh, 飲落有微酸既口感非常開胃
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
Hunter Garden