2023-09-18
落左咁多日雨,終於等到好天氣☀️,要同朋友食返個豐富午餐同慶祝生日🎉,係將軍澳單車徑望到海景,超乎合適地中海菜嘅環境,有mini getaway 嘅感覺,裝修都係以藍色做主調💙,好有地中海風情Bread 🍞 麵包嘅質感比較煙靭,有一款包包係橄欖味,橄欖香味好突出🫒Grilled Octopus Tentacle🐙 ($188)大大條八爪魚腳,夠粗身,口感Q彈,有鷹嘴豆同辣椒醬充滿地中海風情Chargrilled Chicken🐔 ($298)有半隻雞嘅份量,好好食,做到外脆內嫩,燒香嘅雞皮咬落香脆,雞肉有肉汁,而且非常之滑,加埋個大蒜醬好好食🧄,仲有個紅石榴火箭菜沙律🥗Rib-eye 🥩($488牛魔王大愛,五成熟,已經切好,唔會有血水,以肉眼扒黎講佢嘅肉味算濃,肉質軟淋冇筋,食落啖啖肉,幸福感Max❤️❤️❤️Classic Bread Pudding 🍞 ($88)雲呢拿雪糕好夠香,有雲呢拿籽高質,麵包布丁有好多堅果同提子乾,係略嫌甜咗少少Frizzle Swizzle🍹($98)超打卡able📸結合左椰子同熱情果嘅香甜,非常之清爽🧉Hunt on Oaxaca🍹($120)酒精嘅強度會
Bread 🍞
麵包嘅質感比較煙靭,有一款包包係橄欖味,橄欖香味好突出🫒
Chargrilled Chicken🐔 ($298)
Rib-eye 🥩($488
Classic Bread Pudding 🍞 ($88)
Frizzle Swizzle🍹($98)
超打卡able📸結合左椰子同熱情果嘅香甜,非常之清爽🧉
Hunt on Oaxaca🍹($120)
酒精嘅強度會比較高,有芫荽菠蘿柑橘嘅香氣🍍🍊
P.S 同朋友慶祝生日,餐廳超級貼心,幫我哋係甜品碟上Happy birthday同埋影即影即有生日卡🎂