2021-04-22 103 瀏覽
今晚試左都幾出名既the caption’s house,就係為左一試佢個seafood platter,一黎到勁大袋,我同朋友都驚食唔哂。我地揀左牛油蒜蓉味口味,裹面有青口、蝦同蜆,仲有粟米、腸仔同薯仔。份量非常足,食個時一定要點醬汁。個人和朋友都認為蜆係最好味。.另外我地仲嗌左個白酒活蜆意粉,比想像中辣,但辣得黎又好滋味!蜆肉亦大大粒,食得出好新鮮。.加埋creme brulee 都做得幾出色,唔會太漏,口感都好滑,值得一試。.另外飲品方面,我地嗌左purple rain同strawberry flow,大杯得黎亦唔會太甜,飲品顏色亦都好靚,好岩打卡用。

2021-04-22 89 瀏覽
一直都好想試個海鮮袋,今次終於食得成😋,好多海鮮都唔食另一半帶你去食,真係開心豬🐷。所以都揀所的佢都食既野🤣。🔻路易斯安那式蟹餅$108🔻好蟹味,一梳梳既蟹肉係的口裏面遊走🤤,真正既啖啖蟹肉👍🏻,成個拳頭咁大🤩,應該叫蟹扒先啱🤣,表面香脆,加埋有少少辣味既沙律醬,辣味提升左蟹味👍🏻,脆辣好開胃,真係為個晚餐打咗個靚頭炮😋。🔻Seafood Platter $398🔻揀左海蝦,活青口同活蜆😄配卡薑蒜蓉汁,個汁好特別,甜甜地又辣辣地,辣味源自薑,入口第一下有刺激到味蕾,但辣味又會好快消失,隨後出現就係蒜蓉味🤩。即使唔食薑既人都會不覺間咁接受左🤣,因為同海鮮🦞真係幾夾。除左海鮮,仲有薯仔同粟米🌽,完全入晒味,海鮮又夠新鮮,蜆肉包滿,蝦又爽,正👍🏻🔻墨汁鮮魷魚,八爪魚意大利飯$118🔻飯面點點黃色既薑碎乾,仲有一圈圈既鮮魷魚🦑,食落爽口彈牙,而八爪魚肉質較實,食落幾有口感👍🏻,意大利飯軟稔中帶點煙韌😎,每粒都吸收左黑汁既精華,而且好cream🤤,墨汁有薑碎去除左腥味,配搭幾好,幾易入口🥰🔻New York Cheese Cake $78🔻好黏口😍,好濃郁嘅芝士味,係無餅底嘅芝士餅,因為佢嘅餅底

🔻New York Cheese Cake $78🔻好黏口😍,好濃郁嘅芝士味,係無餅底嘅芝士餅,因為佢嘅餅底已經同個芝士融為一體🥳,幾有創意👍🏻,唔係啖啖士芝都會有餅底,追下一啖追下又一啖🤤,係幾過癮,芝士入口幾滑,唔太甜,藍莓同士多啤梨🍓又降低左芝士既膩感👍🏻

🔻Sour Punch $58🔻未入就己經聞到好香既百香果味,飲落微微酸甜🤤,事後會有一陣陣既回甘來自西柚,可能有人會覺得係種苦澀,但我個人幾喜歡依個口味,酸得黎甘甘地😋。

🔻Strawberry Flow$78🔻以士多啤梨🍓為主,一啖入口有椰香味,然後有陣蕉🍌味,攪勻之後有菠蘿🍍味,杯野幾有層次,逐樣口味慢慢出現👍🏻,甜酸相稱,唔會搶味👍🏻。

2021-04-19 84 瀏覽
The Captain House一直以海鮮袋聞名🦞今次我終於忍唔住要去試啦🤩PlatterA $398我地揀左海蝦、活青口、活硯,卡薑蒜蓉汁一上到黎已經香噴噴,好強既蒜蓉味🤤店員會系我地面前shake好開埋🥰個汁係甜甜地既,d海鮮全部都好新鮮🥰-carb cake🦀️好足料!唔係粉黎,幾乎全部都係蟹肉配合埋d菜苗好fresh,一齊食簡直一流🥳-d硯好新鮮,粒粒脹卜卜食到淡淡既海水🌊同酒味😌-cheese cake都好好味,唔會好漏--今餐食到我好滿足☺️如果有朋友仔生日嘅話好建議可以黎The Captain House見到店員會一齊唱生日歌為壽星慶祝🥳🎉
The Captain House一直以海鮮袋聞名🦞
今次我終於忍唔住要去試啦🤩

PlatterA $398
我地揀左海蝦、活青口、活硯,卡薑蒜蓉汁
一上到黎已經香噴噴,好強既蒜蓉味🤤
店員會系我地面前shake好開埋🥰
個汁係甜甜地既,d海鮮全部都好新鮮🥰

carb cake🦀️好足料!
唔係粉黎,幾乎全部都係蟹肉
配合埋d菜苗好fresh,一齊食簡直一流🥳

d硯好新鮮,粒粒脹卜卜
食到淡淡既海水🌊同酒味😌

cheese cake都好好味,唔會好漏

今餐食到我好滿足☺️
見到店員會一齊唱生日歌為壽星慶祝🥳🎉
2021-04-19 145 瀏覽
係食肆林立的尖沙咀有間深得我地喜愛的海鮮餐廳-H8 The Captain’s house. 今日係閒日黎食個悠悠閒閒的午餐~白酒煮活青口青口非常新鮮,微微酒香加上香濃蒜茸更提升口感層次Seafood platter A上枱超大盤好豐富,有海蝦、青口、大蜆,就是鮮、甜,超美味的海鮮袋!3小條粟米、3個原隻大薯仔、4條切成小段的腸仔,簡單的原材料加埋蒜蓉醬汁又係另一種食法,好夾好好食😋墨汁鮮魷魚·八爪魚意大利飯魷魚同八爪魚的鮮味好出,彈牙有咬口,意大利飯creamy飯粒略為偏硬煮法正宗,一上枱就聞到好香的海鮮味,色香味俱全甜品係玉桂蘋果批,入口有甜蜜的蘋果味和肉桂香,餅底好脆而且滿口牛油味太滿足了👍🏻中午到訪我地就唔點cocktail 飲左兩杯mocktail ,超高好大杯抵飲! 我地都鐘意飲pineapple on the floor ,由菠蘿汁、菠蘿蓉、薄荷葉同梳打水製成,好Fresh推薦一試

白酒煮活青口
青口非常新鮮,微微酒香加上香濃蒜茸更提升口感層次

Seafood platter A

墨汁鮮魷魚·八爪魚意大利飯
墨汁魷魚八爪魚意大利飯

墨汁魷魚八爪魚意大利飯
Pineapple on the floor
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha TsuiThe Captain’s House 不嬲都主打海鮮最近推出既Seafood Platter 🦞🦐🦀🦑🐙可以一次過食曬幾種海鮮!😍✨Irish Rock🦪 $42/pc盒裝生蠔最近勁hit!搞到我忍唔住叫左幾隻生蠔試下,淡淡既海水味,都好新鮮,容易入口,岩d唔鍾意重口味既人,作為頭盤就最岩。✨Seafood Platter🦐 $398 (shrimp, live clams, live mussels)揀左3種海鮮,配傳統cajun蒜蓉汁,上菜時已經加左醬汁,店員會幫你Shake好俾埋手套方便食。叫左海蝦、活青口、活蜆,每款海鮮都有10隻,岩岩蒸好就上菜,好鬼鮮甜!🤤🤤入面仲有腸仔,粟米,薯仔,重點係醬汁香濃,勁重蒜蓉,撈埋一齊好香好好食😍🥰👍🏻👍🏻👍🏻✨路易斯安那特色蟹餅 $108食左3種海鮮唔夠喉叫埋個蟹餅🦀熱盤上,外層脆脆地,切開見到一絲絲既蟹肉,勁真材實料,真係啖啖蟹肉!😍😍加埋個醬汁,勁好食,真係好值得叫!🤤😍🥰😋✨墨汁鮮魷魚八爪魚意大利飯 $118意大利飯好煙韌,吸曬墨汁調味做得岩岩好,魷魚同八爪魚都好大粒,鮮味十
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui

The Captain’s House 不嬲都主打海鮮

✨Irish Rock🦪 $42/pc

✨Seafood Platter🦐 $398

✨路易斯安那特色蟹餅 $108
墨汁鮮魷魚八爪魚意大利飯

✨墨汁鮮魷魚八爪魚意大利飯 $118
意大利飯好煙韌,吸曬墨汁調味做得岩岩好,魷魚同八爪魚都好大粒,鮮味十足😙
New York Cheesecake

✨New York Cheesecake 🧀🍓 $78
比傳統cheesecake 更 creamy,入面加左d一粒粒既拖肥糖/cookies(?),好有咬口更加正😆

✨🍹Kiwi Garden $68 / 🍸Mojito $58
個人超鍾意杯Kiwi Garden,係雪碧加左新鮮奇異果肉,飲得又食得😍😍😍 Mojito 酸酸地帶點薄荷,兩杯野都超大杯好解渴😆

今次食到勁多種新鮮海鮮真係超滿足呀~呢到服務好好,值得下次再黎☺️😋

📍 The Captain's House (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 18樓
  • Louisiana crab cake
  • 生蠔
  • Kiwi  Garden
2021-04-17 3174 瀏覽
Shake Shake 薯條就食得多, Shake Shake Seafood Bag就好少有, 印象中今次係第2次食, 早幾年餐廰啱啱開嘅時候去過, 感覺唔錯.餐廳主打Seafood Platter 必點!!!有3個Seafood Platter, 每款選3-8種海鮮,每個Seafood Platter都會跟粟米, 香腸, 薯仔 醬汁有3款可選, 分別有:- Lemon Butter Sauce 檸檬牛油汁- Cajun Garlic Butter Sauce卡薑蒜蓉汁- Pepper Butter Sauce 胡椒牛油汁今晚2人行, Order咗個Platter A ( $398 ), 可選3款海鮮 - 我地擇咗 (海蝦10pcs, 青口10pcs & 蜆 10pcs)配Cajun Garlic Butter Sauce卡薑蒜蓉汁店員攞住個海鮮袋過嚟, 問我地洗唔洗影相, 緊係要啦, 相機食先!之後店員就開始Shake, 未開袋已經好香, 開袋後, 海鮮和配菜一齊Shake, 望落好均勻.海鮮新鮮, 好入味, 卡薑蒜蓉汁有啲辣, 薑味同平時食開啲薑唔同味, 均勻佈滿海鮮袋入面, 粟

餐廳主打Seafood Platter 必點!!!

醬汁有3款可選, 分別有:
- Lemon Butter Sauce 檸檬牛油汁
- Pepper Butter Sauce 胡椒牛油汁

海鮮新鮮, 好入味, 卡薑蒜蓉汁有啲辣, 薑味同平時食開啲薑唔同味, 均勻佈滿海鮮袋入面, 粟米好好味.

Crab Cake
蟹餅充滿蟹肉, 好滿足, 即叫即整, 熱辣辣

墨汁鮮魷魚.八爪魚意大利飯
材料多, 飯內有好多魷魚粒, 小八爪魚伴碟, 味道有啲淡, 因為飯味太濃

最愛甜品環節
NEW YORK CHEESE CAKE
香滑, 淡淡芝士味, 有啲餅脆脆, 水果係蛋糕中, 不會太膩, 份量較大, 2個人SHARE剛剛好

飲品 - 2杯 MOCKTAIL都唔錯, 大杯抵飲, 好少飲唔晒

Purple Rain - 比個名吸引咗, 都幾好飲, 除咗果汁味, 仲有淡淡花香
Mojito - 好少唔好飲, 叫咗小冰, 飲到尾, 都仲ok, 唔會變咗水

整體唔錯, 餐廳有少少迫, 但係食物有退步, 特別係飲品, 上次叫杯MOCKTAIL好細杯, 一餐每人要叫2-3杯先夠, 今次飲品係大满足, 加上卡薑蒜蓉汁海鮮袋 So Good~
2021-04-13
  • 海鮮袋
  • 特色蟹餅
2021-04-16 2192 瀏覽
Shake shake薯條食得多,今次推介大家食Shake shake海鮮!The Caption’s House主打美國紐奧良式的熱煮海鮮,放入個袋再加入秘製醬汁,濃香鮮甜全部有齊,用手食特別有風味!海鮮拼盤有3個價錢,分別係$398(可揀3款海鮮)、$568(可揀5款海鮮)及$828(可揀8款海鮮),無論兩個人食定一家人都可以揀,仲可以額外加錢加料,夠哂flexible.Seafood Platter $398揀咗海蝦、活青口及活蜆,每款都有10隻,店員帶嚟一個藍色網,由佢出手代勞shake呀shake,令每一件食材都沾滿醬汁,打開袋口香噴噴,發現裡面仲有粟米、薯仔同腸,好豐富。醬汁揀咗店員推介嘅卡薑蒜蓉汁,少少辣但有提鮮效果,愈食愈惹味,三款海鮮都好新鮮又夠甜,滿足我呢位海鮮控!路易斯安那特色蟹餅 $108店員話呢款係招牌菜之一,當然要試下。由滿滿嘅蟹肉製成,鮮味十足,如果你係懶人又想食蟹,必點!墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯 $118黑蚊蚊嘅係墨魚汁製嘅意大利飯,雖然唔係意式半生熟,但食一啖即時感受到鹹鮮味衝擊味蕾,魷魚、八爪魚又好鮮,鮮上加鮮。Pineapple on the f
Seafood Platter $398
路易斯安那特色蟹餅 $108
墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯
墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯 $118
Pineapple on the floor & Strawberry Flow
Pineapple on the floor $58
超高身嘅杯!一望就覺得抵返哂,入口有菠蘿嘅甜甜酸酸,加埋薄荷業,每一口都充滿清涼感兼好開胃。
Strawberry Flow $78
粉紅色夠哂少女感,主要飲到士多啤梨味,冰沙口感夠哂透心涼!
creme brulee
creme brulee $78
面層有唔同水果令賣相加分,口感滑溜且多味濃郁,焦糖脆脆好味,龍珠果夠哂酸,能夠中和布甸的甜!

要值得一睇店員鮮釋menu時好細心,而且都會有推介款(重點係推介嘅真係好食)。最重要知道大家都鍾意影相打卡,當Seafood Platter上桌時會主動問要唔要影相,加分!
環境相當舒適,可以慢慢坐。
即睇海鮮餐牌~
2021-04-15 96 瀏覽
The Captain’s House聽講呢間餐廳主打食海鮮,而且非常之有特色,今日收工就同男朋友一齊過嚟試吓首先我哋叫咗一個前菜Sautés Live Mussels 白酒煮活青口$168青口新鮮 飽滿,用白酒煮青口可以保留住海鮮月先甜😋😋 非常開胃嚟到呢度當然要試佢啲一個Seafood Platter海鮮拼盤佢哋係用一個呢個袋裝住所有海鮮🦞 上枱嘅時候職員會幫你將醬汁shake 勻佢 等醬汁可以平均咁分布喺所有海鮮上面,有幾款醬汁可以選擇,例如蒜蓉汁,我哋就叫咗檸檬牛油汁,希望牛油同檸檬都係相對淡啲嘅味道就可以保留海鮮原本嘅味道海鮮袋入面我哋就揀咗,海蝦,活蜆,活青口, 所有海鮮都非常之新鮮 而且處理得好乾淨 檸檬牛油將成個海鮮嘅味道變得更加豐富Squids & Octopus with ink risotto墨汁鮮魷魚,八爪魚意大利飯$118一直我都好鍾情墨魚汁,墨魚汁含豐富的鐵質,能抗氧化,香滑濃郁既risotto 配墨魚 🦑汁 變得非常之鮮甜Lychee Meet RoselleMock-tailPineapple On the FloorMock-tail $58食完海鮮配
The Captain’s House

首先我哋叫咗一個前菜
Sautés Live Mussels

嚟到呢度當然要試佢啲一個
海鮮拼盤

墨汁鮮魷魚,八爪魚意大利飯

Lychee Meet Roselle
Mock-tail

Pineapple On the Floor
Mock-tail

食完海鮮配上呢兩杯飲品非常清新

• 海鮮拼盤
2021-04-14 131 瀏覽
放工獎勵一下努力工作嘅自己就去食下海鮮餐The Captain's House既海鮮主要黎自美國新鮮大隻質素又有保證識歎既一定會鐘意強烈推介呢間餐廳俾大家🥳🦪先開幾隻生蠔食下蠔肉肥美爽脆,味道幾清新帶微咸既海水味🐚Seafood Platter 配檸檬牛油汁揀左款海鮮:大蝦,青口,蜆職員幫手拆開包裝係滿滿既驚喜海鮮新鮮size又大之餘煮得多入味仲有香草腸,薯仔,粟米同八爪魚仔🦀路易斯安那特色蟹餅適合唔鍾意拆肉嘅人蟹餅啖啖蟹肉夠曬真材實料蟹肉多香,口感都好好🍝大波波肉醬意粉超大粒嘅肉丸係波波型既高級漢堡扒肉質彈牙又juicy入面仲有拉絲芝士流心🍰紐約芝士蛋糕濃郁細緻既芝士蛋糕芝味滿滿又唔會太膩🍸Virgen Mojito薄荷味清新唔苦青檸又唔會太淡或過酸味道恰到好處餐廳夠曬高質又具特色特別係Seafood Platter有得揀唔同海鮮同醬汁有機會要再黎過
放工獎勵一下努力工作嘅自己
就去食下海鮮餐
The Captain's House既海鮮主要黎自美國
新鮮大隻質素又有保證
識歎既一定會鐘意
強烈推介呢間餐廳俾大家🥳

🦪先開幾隻生蠔食下
蠔肉肥美爽脆,味道幾清新
帶微咸既海水味

🐚Seafood Platter 配檸檬牛油汁
揀左款海鮮:大蝦,青口,蜆
職員幫手拆開包裝
係滿滿既驚喜
海鮮新鮮size又大之餘
煮得多入味
仲有香草腸,薯仔,粟米同八爪魚仔

🦀路易斯安那特色蟹餅
適合唔鍾意拆肉嘅人
蟹餅啖啖蟹肉
夠曬真材實料
蟹肉多香,口感都好好

🍝大波波肉醬意粉

特別係Seafood Platter
有得揀唔同海鮮同醬汁
有機會要再黎過
2021-04-14 94 瀏覽
復活節假期結束,覺得特別Lonely,食好啲人都開心啲✨✨路易斯安那特色蟹餅~呢度嘅蟹餅係佢哋嘅招牌菜之一,充滿外國風味,係用鐵板上嘅煎蟹餅,啖啖都係一絲絲嘅蟹肉,好特別!海鮮袋Seafood Platter~招牌海鮮袋點可以唔食,有袋有大蝦、活蜆、活青口各十隻 ,我揀咗牛油檸檬汁店員攞到嚟幫我哋將汁同埋海鮮攪勻,然後即場剪開,已經香氣撲鼻,非常吸引😋食材夠新鮮,同個汁好夾,有檸檬香味,特別開胃。墨汁鮮魷魚.八爪魚意大利飯~墨汁意粉就食得多,黑色嘅墨汁飯都係第一次食,貫徹意大利飯煙煙韌韌嘅口感,加上配上魷魚圈和八爪魚,魷魚控不能錯過😊餐廳位於大廈嘅18樓,非常開陽,窗戶有自然光透入,坐得好舒服。如果夜晚黎,仲可以睇埋夜景添❤️

復活節假期結束,覺得特別Lonely,食好啲人都開心啲✨✨

海鮮袋Seafood Platter

墨汁鮮魷魚.八爪魚意大利飯

2021-04-14 79 瀏覽
Came here for lunch with colleagues This was quite a nice place with delicious seafood Golden oysters So funny that only reserves 3 for 2 people Lots of cheese, garlic on top of oystersSauté live musselsThis was quite amazing! I was so appreciated that no sands inside the mussels!! It tasted no so alcoholic but tasted goodSoftshell crab Burger The burger was quite big! So juicy inside the burger! Softshell crab was crispy~Grilled Daily fresh seafood I loved the tomatoes sauce so much! It was bes

Golden oysters

Sauté live mussels

Softshell crab Burger

Grilled Daily fresh seafood
I loved the tomatoes sauce so much! It was best to mix with garlic toast!
This one must order for next time!

Apple pie with ice cream
So colourful dessert but it was toooooo sweet, I didn’t like the candy needles on top of it. It was quite nice without that

Tuscany sun

Cappuccino
2021-04-06 137 瀏覽
呢間餐廳真係久仰大名,朋友今晚又想食海鮮,咁就一於去呢度試吓啦!原來除咗海鮮,佢哋嘅西餐菜式都好出色!🤩🤩白酒煮活青口($168 )前菜我哋都叫咗海鮮開胃🦪呢道菜用咗簡單嘅配料牛油同白酒來煮青口,保持左青口既鮮甜,一隻接一隻😋Seafood platter A( $398 )自選海鮮拼盤有十幾款海鮮俾你揀🐚🦐🦀🦑🐙我就揀咗海蝦、活青口、活蜆,醬汁咁有三款可以揀,我就揀咗蒜蓉汁,東涌除咗海鮮之外,仲會有幾款配料,包括有原粒薯仔、德國腸、甜粟米🥔🍖🌽店員會將海鮮放入色色袋,俾你影完相之後再說,將醬汁同海鮮完全混合,一打開個袋香味撲鼻,每一隻海鮮都沾有濃濃嘅醬汁,突然間諗到如果配麵包一齊掂啲汁食應該好正😍😍大波波肉醬意粉( $138 )好搞笑嘅菜式名,上枱真係一個大波波🍝🍝切開嗰一下仲有啲肉汁噴出嚟,原來入邊包請滿滿嘅芝士,一次就好似熔岩咁樣流出🤤🧀🧀肉醬牛味好香,我諗都係用咗高質嘅牛肉你做呢個大波波肉丸😜😜Apple Pie ( $88 )🥧🍎果然西式餐廳甜品都比一般嘅大份,而呢個蘋果批係即焗嘅,一上枱熱辣辣🍨🍨伴上水果同埋雪糕,見到佢用咗好真材實料蘋果一粒粒仲清晰可見,以甜品完結呢個海鮮

Apple Pie ( $88 )🥧🍎果然西式餐廳甜品都比一般嘅大份,而呢個蘋果批係即焗嘅,一上枱熱辣辣🍨🍨伴上水果同埋雪糕,見到佢用咗好真材實料蘋果一粒粒仲清晰可見,以甜品完結呢個海鮮大餐好Perfect🤤👍🏻👍🏻

最後想講埋呢度真係幾適合一大班人嚟聚會,佢除咗嘢食之外亦都有好多款cocktails 同mocktails 選擇🍻🍸🍹今日我哋就叫咗lychee meet roselle & Pineapple on the floor($58@)🍹大大杯,好睇又好味,睇得出用心製作,希望疫情過後大家可以同朋友仔嚟大飲大食啦🍹🥳
2021-04-05 95 瀏覽
尖沙咀高質晚餐🥣食物選擇非常多👏🏻例如海鮮類🦞路易斯安那特色蟹餅$108100%蟹肉 極足料😼偏重口味 不過唔會太咸!當小食味道剛好 份量適合2人😙海鮮拼盤 口味:胡椒牛油汁 (三選一) $398海蝦/活蜆/活青口海鮮新鮮 食落去好有鮮味🤪個汁 更加係無得頂😃好香胡椒味 配蜆+青口實在係好香口好入味 令人食得津津有味😍白酒煮活蜆扁意大利粉$118白酒味唔算太重 易入口☺️活蜆數量都幾多🤩扁意大利粉麵質適中 撈埋d汁 好味到食曬😋紐約芝士蛋糕$78意外的驚喜😜好大件既芝士蛋糕🍰食落有啲流 但味道係幾唔錯🤤Kiwi Garden VG🥝 $68Purple Rain VG 🍇$58
尖沙咀高質晚餐🥣

Purple Rain VG 🍇$58
  • 海鮮拼盤
  • 路易斯安那特色蟹餅
2021-04-04 2706 瀏覽
復活節長假前夕,所以就同朋友揀咗一間食海鮮嘅餐廳。加上自己一直都有興趣試海鮮袋🐟,所以就揀咗佢試試。Seafood Platter $398飲海鮮袋之前,店員會先係我哋面前shake shake,仲會問我哋要唔要影相。其實佢有唔同嘅海鮮組合,可以自由做配搭同唔同size。我哋就揀咗細size,跟海蝦、活蜆同青口。原來除咗有海鮮之外,入邊都有啲薯仔、粟米同腸仔,都幾多餸又飽😛。我哋揀檸檬牛油汁,檸檬牛油汁係幾香牛油味,檸檬味就可以平衡返牛油比較肥膩嘅感覺。海鮮會沾滿檸檬牛油汁,最欣賞係佢夠熱,食到最後汁同海鮮都仲係熱辣辣👏🏻。蝦都幾爽口,容易剝,蜆肉都幾多肉大隻。Louisiana Crab Cake $108蟹餅外皮烤得香脆,薄薄一層,入邊係蟹肉,質感一絲絲。食到好濃烈嘅烤焗蟹味🦀,其實幾香。另外,蟹餅上面有啲類似明太子沙律醬,鹹香感大增。Fresh clams linguine $118意粉份量唔算太多,咁就啱晒我哋兩個人食。蒜香味好濃郁,更有少少辣味😚,香口。青口份量都多,肉都幾大粒,不過意粉就比較粗身。New York Cheese Cake $78Cheesecake🍰配士多啤

Seafood Platter $398

Louisiana Crab Cake $108
Louisiana Crab Cake

Fresh clams linguine $118
Fresh clams linguine

New York Cheese Cake
Cheesecake🍰配士多啤梨同藍莓,原來cheesecake 中間已經加左幾層嘅牛油餅底,幾得意。佢嘅cheesecake 味帶啲yogurt 味,容易入口,所以好快就食晒🤓。
New York  cheese Cake

Lychee Meet Roselle $58
顏色好靚,又有好多果肉係底,真材實料。

Mojito $58
薄荷葉味好濃,幾fresh😆

2021-03-31
Louisiana Crab Cake
Fresh clams linguine
New York  cheese Cake
2021-04-02 108 瀏覽
尖沙咀有間餐廳好特別,特別之處係佢嘅海鮮用左個大膠袋裝住,煮熟左嘅海鮮再加醬汁搖勻佢就食得,賣相靚之餘又方便,我選擇左三種海鮮有海蝦、青口同蜆,佢地仲加左粟米🌽薯仔🥔醬汁就選擇左檸檬牛油汁,好香好開胃咁嘅食法真係好好好味😋小食叫左個爆谷蝦,真係用左爆谷盒裝住好靚😍成隻蝦炸得好脆啖啖蝦肉。墨汁鮮魷魚·八爪魚意大利飯:大大粒嘅意大利米用左好多八爪魚🐙口感好豐富👍🏻👍🏻👍🏻紐約芝士餅🍰好濃芝士味加左焦糖好好味😋望見都靚啦⋯⋯叫左兩杯特飲Kiwi Garden 同 Mimosa 好飲加好飲😍😍😍

紐約芝士餅🍰好濃芝士味加左焦糖好好味😋望見都靚啦⋯⋯

爆谷蝦