2018-01-26
阿仔又係尖沙咀學嘢,呢個時機我梗係約埋三五知己,嘆番個靚brunch吓計啦, 傾計環境好緊要,有景睇之餘仲可以嘆美食。嚟咗shine , 呢度嘅brunch ,除咗抵食之外,無論飲品及食物選擇種類又多,而且仲要食物水準一流😍👍🏻田園沙律,沙律菜都好新鮮,而且配上袖子嘅沙律醬汁,配搭得非常好。比沙律醬更為好味,不會比平時嘅沙律醬汁蓋過先出去嘅鮮味。香草單骨雞翼,非常之香口,而且唔會太油膩,單骨食落口,唔需要自己搣開,非常細心。脆香魷魚配蛋黃醬,喺出面食嘅酥炸魷魚通常都係黑蚊蚊,魷魚配上蒜香嘅自製蛋黃醬。😍😍墨魚汁海鮮飯,呢個海鮮,用鮮蝦,有粒粒嘅帶子喺飯入邊,同埋魷魚,mussel , 等等嘅海鮮。墨魚汁亦都唔會太濃蓋過海鮮嘅鮮味。正呀飲品方面我哋叫咗mix berry yogurt , smoothie butterfly 呢兩杯飲品各有特色,mix berry yogurt ,帶點 新鮮berry 既少少酸味,非常開胃。Smoothie butterfly , 雪梨汁好潤口,賣相好靚靚。😍😍