2018-08-17 741 瀏覽
想在鬧市中找個可以飲野而又有好西吃的地方,第一時間就想起SHINEShine位於尖沙咀太子集團中心6樓來到6樓,一開電梯門便看到紫藍色的燈光效果,有點酒吧的感覺甫坐下先點飲料Peach yogurt $68喝入口有很濃郁的蜜桃味道,奶味重,口味偏甜Lychee mojito $88朋友點的 Lychee mojito, 試了一口,感覺酒味不強,相反荔枝味道較淡且帶微甜巴馬火腿凱薩沙拉 $78吃上口整體感覺清爽,加入巴馬火腿咸咸酸酸的開胃一流黑松露薯條 $78薯條炸得表面黃金色,啖啖香脆,配上黑松露提升風味龍蝦意大利飯 $188甫上枱已香噴噴,忍不住立即開動。龍蝦新鮮咬落彈牙,配上芝士焗簡直無得頂另外米飯生熟剛好,有咬口,而且蕃茄味道不過火,與龍蝦的味道很夾Tiramisu $78來到第二個胃的時間,我們點了Tiramisu, 兩個女生叫一個share就最prefectTiramisu 甜度適中,咖啡味淡淡的,口感滑順綿綿,不錯埋單兩個人6百多,食西餐還點了酒和甜品,抵!!

Shine位於尖沙咀太子集團中心6樓

來到6樓,一開電梯門便看到紫藍色的燈光效果,有點酒吧的感覺

甫坐下先點飲料

Peach  yogurt

Peach yogurt $68
喝入口有很濃郁的蜜桃味道,奶味重,口味偏甜

Lychee  mojito

Lychee mojito $88

巴馬火腿凱薩沙拉

巴馬火腿凱薩沙拉 $78
吃上口整體感覺清爽,加入巴馬火腿咸咸酸酸的開胃一流

黑松露薯條

黑松露薯條 $78
薯條炸得表面黃金色,啖啖香脆,配上黑松露提升風味

龍蝦意大利飯

龍蝦意大利飯 $188
甫上枱已香噴噴,忍不住立即開動。
龍蝦新鮮咬落彈牙,配上芝士焗簡直無得頂

Tiramisu

Tiramisu $78

埋單兩個人6百多,食西餐還點了酒和甜品,抵!!
2018-08-07
巴馬火腿凱薩沙拉
黑松露薯條
龍蝦意大利飯
Tiramisu
2018-08-16 111 瀏覽
餐廳位置在isquare旁邊,找尋starbuck即能看到。餐廳左邊一排吧台,右邊是各種高低枱可選。吧台方便看調酒師調酒及親密聊天,而方枱即較雅緻,帶點浪漫。位置闊落舒服,位置與其他座位保持距離,自帶私人空間。龍蝦湯 hkd88湯底柔順滾燙,香濃龍蝦味,味道濃郁,咸度適中。前菜 法式鵝肝 hkd138份量竟足足兩大件厚身鵝肝,鵝肝油潤軟嫩,滲出脂香融化在多士上,入口香滑即融,多士底香脆,雙重口感衝擊。主菜 法式燒羊架配薄荷汁 hkd288羊架三大件,每件肉厚肥瘦混雜。廚房控制火喉剛剛好七成,刀刃切下鬆軟,肉身肉質幼嫩軟熟。特式雞尾酒 Shine hkd108透明底上飄櫻花粉,草莓及香桃的香氣融化在酒內,低澀度與高甜度,水果香甜容易入口。甜品 心太軟配雲尼拿雪糕 hkd78心太軟口感像布朗尼,流心醬比較濃稠,巧克力味道香濃,甜度適中。雪糕奶香幼滑,冰凍配上熱溶心太軟,冰火交融。

位置闊落舒服,位置與其他座位保持距離,自帶私人空間。

龍蝦湯 hkd88

湯底柔順滾燙,香濃龍蝦味,味道濃郁,咸度適中。

前菜 法式鵝肝 hkd138

主菜 法式燒羊架配薄荷汁 hkd288

特式雞尾酒 Shine hkd108

甜品 心太軟配雲尼拿雪糕 hkd78
  • 法式鵝肝多士
今日同男友去食好野!入到去餐廳話最近轉左新Menu.叫咗個薄荷朱古力應該係暫時人生飲過最好味嘅超級香濃 朱古力好出 薄荷味都好出好好飲 我願意淨係為咗杯朱古力再返嚟.男友話想飲湯所以點左個龍蝦湯。配左一塊長型多士,外脆內軟,中間煙煙韌韌好索湯,個麵包本身都好香。龍蝦湯香濃,杰身,冇苦澀味,但湯入面食唔到有龍蝦肉。.見到全世界都熱門叫依個食,所以我哋都叫咗!入面啲海鮮好足料,除咗珍寶大蝦、帶子烤到好香外,中間亦混有彈牙蝦肉粒、貝柱(即迷你帶子),墨汁鹹鹹地好味嘅不過偏重口,意大利飯熟度煮得啱啱好。.上面有鋪左原塊海膽側邊亦有三文魚子 不過意粉令佢哋熱左 覺得如果係凍會再好食啲 不過唔腥嘅~意粉好creamy啲明太子醬有極微量少少辣 令到成個味道提升咗 好鮮味. 甜品拼盤係是日換款最鍾意豆腐慕絲蛋糕,清而不膩,淡淡豆腐香 ,餅底似係牛奶餅。前面主菜好濃郁 質地又好creamy 所以真係好想食啲解滯嘅甜品.朱古力蛋糕好軟綿,好似太空枕頭咁好有彈性,朱古力醬都好dense。.馬卡龍偏濕潤軟身,可以用叉完整咁分食到粉紅色係玫瑰味,橙色係拖肥味見到佢飲品有好多款,下次再嚟試試佢想飲酒都可以試吓
今日同男友去食好野!
入到去餐廳話最近轉左新Menu

叫咗個薄荷朱古力

應該係暫時人生飲過最好味嘅
超級香濃 朱古力好出 薄荷味都好出
好好飲 我願意淨係為咗杯朱古力再返嚟

涷薄荷朱古力  Iced  mint  chocolate

男友話想飲湯所以點左個龍蝦湯。
龍蝦湯香濃,杰身,冇苦澀味,但湯入面食唔到有龍蝦肉。
龍蝦湯  lobster  Bisque

見到全世界都熱門叫依個食,所以我哋都叫咗!
招牌墨汁海鮮意大利飯  Risotto  Nero  with  Seafood

Close  up

上面有鋪左原塊海膽
側邊亦有三文魚子
不過意粉令佢哋熱左 覺得如果係凍會再好食啲 不過唔腥嘅~
意粉好creamy
啲明太子醬有極微量少少辣 令到成個味道提升咗 好鮮味
招牌明太子海膽意粉  Spaghetti  Sea  Urchin  with  Crab  Roe

甜品拼盤係是日換款
前面主菜好濃郁 質地又好creamy
所以真係好想食啲解滯嘅甜品

馬卡龍偏濕潤軟身,可以用叉完整咁分食到
粉紅色係玫瑰味,橙色係拖肥味

招牌甜品拼盤:閃  Shine  Platter

見到佢飲品有好多款,下次再嚟試試佢

想飲酒都可以試吓

2018-08-15
5 分鐘 (堂食)
涷薄荷朱古力  Iced  mint  chocolate
  • 閃·甜品拼盤
  • 涷薄荷朱古力
  • 龍蝦湯
2018-08-13 1109 瀏覽
星期六突然被電話鈴聲嘈醒,原來約了好友到尖沙咀吃飯,自己竟然忘記了,極速換上衣服,直奔尖沙咀。 來到shine的時候,朋友已經入座,唯有隨意點了兩款小食來安慰她,我再慢慢點餐。 香脆炸魷魚 魷魚是啱啱炸起,口感微脆,而魷魚肉煙韌有彈性,吃時加點沙律醬汁會更惹味! 單骨雞翼 雞翼整得好好味,外層微脆,味道帶點焦香,而雞肉肉汁豐富,肉質不粗鞋~ 主菜各自點了全日早餐,內容豐富,包括有: 煙三文魚火腿、香腸、牛角包、芝士磨菇、炒蛋、法律菜等,不過,這天因為貨量不足,只能提供一份煙三文魚,另一份就用Parma Ham取代 炒蛋入口滑溜軟綿,蛋香味濃,香腸帶有濃濃香草味,沙律菜加上香酸,味道酸酸甜甜,令胃口大開,三文魚帶點鹹香,伴著牛角包一齊食,滋味度大增~ 餐飲各自多加$15升級成特飲,Latte有美美拉花心形圖案,奶味豐富,又不失,咖啡醇厚感 Mint chocolate賣相可愛,朱古力上舖了粉紅色綿花糖及朱古力粉,令朱古力味道更濃更香甜,而淡淡的薄荷香味,另整件事變得更優雅~ SHINE 尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓 53288480

SHINE
尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
2018-08-11
1 分鐘 (堂食)
2018-08-13 142 瀏覽
雖則尖咀好多西餐廳,但大部分都係海旁又露天,夏熱天時坐係度都一身汗,想搵啲中價位又舒服又好食嘅,我會揀呢間 Shine ☺餐廳本身個 decoration 已經好舒服,我地首先叫咗個龍蝦湯($88),味道夠濃入口又順,幾開胃,唔錯。然後叫左小食單骨雞翼($58),味道有啲鹹。等多陣個主場終於嚟喇,明太子海膽意粉($188),海膽撈意粉絕配,十分creamy!然後個墨汁海鮮意大利飯($188),一個字:得,但只可以同姊妹或者伴侶食,因為食到個咀好污糟,如果同對象食就唔係咁好了。雖然知道好多做意大利飯嘅都係用啲無咁好嘅料,但係呢個完全唔同,夠鮮,啲飯嘅軟硬道剛剛好又夠味。飲品就叫了Mix Berry Yogurt同Cocktail Shine~Cocktail甜甜的,好岩女仔飲~

然後叫左小食單骨雞翼($58),味道有啲鹹。

2018-08-12 134 瀏覽
After my last visit to Shine (for dinner), I wanted to come back and try lunch. Ordered several chef recommendations to try. SHINE Fried Platter ($158)Platter includes fries, onion rings, buffalo wings, fried shrimps and fried octopus rings. The platter was so hot when served. Fries is hot and thick, I love it! Buffalo wings a little spicy and there's no excess fat under the chicken skin. Onion rings so good, it is huge!  Onions are sweet and juicy! Octopus rings are soft.  Canadian Lobster Riso

SHINE Fried Platter ($158)

Canadian Lobster Risotto ($188)

Lobster is fresh and filed with meat. Risotto filed with tomatoes, it is sour and sweet the same time.

Chocolate Lava Cake with Ice Cream ($78)

Size of the lava cake is smaller than usual but the size is perfect to end the lunch. Cake is soft and strong chocolate tflavor.

Hot Single Espresso ($38)

Hot Cafe Latte ($45)

Love the latte art! A smiling face to cheer up the rainy weather.
2018-08-12
2018-08-12 206 瀏覽
今日黎到尖沙咀行街,行完街想食番餐好食既西餐!記得之前食過shine既午餐,好唔錯,今次就一於試下佢既晚餐啦!🤓餐廳位於尖沙咀,位置方便,搭電梯上到去,環境舒適又高雅,裝潢設計幾有情調,適合情侶/朋友黎食。卡位擁有大玻璃,可以觀望尖沙咀街景,要預早book定喇。🤪主菜方面,我地叫左「明太子海膽意粉$188」,好好食,真心要推薦!三文魚籽數量多,爽口爆汁,明太子醬好濃郁,混合忌廉汁令成個意粉好creamy,加埋海膽作為最後既點綴,海膽鮮甜而不苦澀,令我地讚不絕口!😆😆「香煎挪威三文魚扒配香草忌廉檸檬汁$238」,賣相好吸引,煎至金黃色既三文魚扒,煎得岩岩好,唔會太老,咬落保留少許三文魚汁,好juicy,唔會好乾。配碟有足夠既香草汁,煎薯仔塊,雜椒沙津同埋蘆筍作點綴,完全唔會單調,更能食出三文魚扒既鮮甜味!😝「海鮮墨汁意大利飯$188」,海鮮好足料呀,大海蝦同帶子都好新鮮又彈牙,黑漆漆既墨汁混合忌廉,令意大利飯濃郁又香噴噴,飯粒硬度適合,好有口感,大讚!☺️好推薦大家去食呀!😻😻😻性價比高,環境舒適,食物質素高,適合情侶/朋友黎食!👀❣️

明太子海膽意粉

香煎那威三文魚扒配香草忌廉檸檬汁
香煎挪威三文魚扒配香草忌廉檸檬汁

墨汁海鮮意大利飯

10 分鐘 (堂食)
明太子海膽意粉
香煎那威三文魚扒配香草忌廉檸檬汁
香煎挪威三文魚扒配香草忌廉檸檬汁
  • 海鮮墨汁意大利飯
海鮮拼盤食得多,冷盤熱盤各有特色,但要數最滿意最滿足的,非shine呢個莫屬! 這個熱海鮮盤用料十足! 包括有原隻新鮮加拿大龍蝦, 特大深海虎蝦, 青口, 日本3a帶子, 原條鮮墨魚, 蜆肉, 和超多粟米蕃茄沙律菜等等! 而且份量超多! 絕對足夠三至四人享用! 各式各樣的海鮮琳瑯滿目地堆砌在一個極大海鮮盤上! 真是睇見都興奮, 最緊要食落夠過癮(≧∇≦) 要數最興奮就莫過於原隻烤新鮮的加拿大龍蝦喇! 重點是新鮮不是雪藏哦! 雪白乎乎的鮮龍蝦肉散發著淡淡的燒烤味道, 肉質格外爽甜結實, 每一啖都好似深海歷奇半令人著迷! 食龍蝦除了龍蝦尾吸引之外, 巨型龍蝦鉗也是my favorite(≧∇≦)尤其是這隻蝦鉗真是超大隻,而且被細心的大㕑拆了部分殼,露出了粉紅色的龍蝦肉,一啖咬落去,鮮甜的龍蝦汁爆出來,好味到呢Y(^_^)Y 嘆完龍蝦就食那肥肥白白的帶子!帶子係大粒要用切開來食,淡淡的炭香都掩蓋不到當中的鮮味! 個深海巨型虎蝦都無得彈!隻隻大挴指般粗狀,還貼心地去了蝦殼,就曬我呢啲儀態萬千的女士們啦! 長腳蟹棒也是已經細心地剪了殼, 還加了片芝士火炙了一下,不但食起來好方

這個熱海鮮盤用料十足!

長腳蟹棒也是已經細心地剪了殼, 還加了片芝士火炙了一下,不但食起來好方便,加了除了鮮甜又有芝士香,味道的層次又豐富了。

海鮮拼盤製作需時因為即燒即整, 所以海鮮拼盤之前我們都先吃了一點小吃和湯品。

這裏的蘑菇湯收費不便宜, 都要成七十幾蚊一碗, 不過啖啖都有好多已經打碎了的粒粒蘑菇肉,又確是幾足料嘅, 而且口感都算順滑creamy, 又超香濃蘑菇味,收貨嘅!

至於呢個黃金蟹餅可算是百吃不厭(≧∇≦) 實不相瞞, 幾乎我每次呢都要食佢!

一百蚊左右的價位算貴不貴算平不平, 但是厚厚的一層蟹肉餅定然會令你難以忘懷! 已新鮮蟹肉製作, 再配合其他材料一同攪成餅狀, 炸到外層脆卜卜, 在新鮮甜的絲絲蟹肉, 鮮甜的程度絕對會令人吃到眼睛瞇成一條線( ̄∇ ̄)

這款墨汁海鮮意大利飯 令人有意外驚喜, 首先海鮮都算好多, 選用巨型虎蝦巨型帶子可謂落足本, 而且墨魚汁同意大利飯好夾, 味道太甜味的墨魚汁被意大利飯完全吸收, 簡直是黑到入心坎中(≧∇≦) 而且令到個意大利飯質感比一般的較creamy, 比純硬心來得好吃多了!
2018-08-10 174 瀏覽
食物夠件頭,甜品有特色,飲品多元化😋😋今天是提早慶祝朋友的生日,於是便選擇了位於尖沙咀樓上舖一間環境比較好,而且有格調的西餐廳,shine,一於試一試好不好!一打開menu,食物的選擇種類多😋而且很有特色,就隨便點幾款吧!見到套餐中的大蝦🦐鵝肝意粉很吸引,而且跟前菜和甜品 飲品都只是$288,這個意粉的賣相極為吸睛,意粉有小小辣味,但十分惹味。鵝肝份量也算大,味道清新!你會不捨得一口吃掉,因為實在太好吃!餐前小吃就選了酥炸生蠔,蠔夠大隻而且很肥美,一點都不馬虎。還送餐飲,有很多選擇,有調酒飲品cocktails跟很多特飲,我們加了$15點了一杯passion fruit lemon soda,這杯特飲味道非常清新,裡面有一粒粒會爆的珠,味道酸酸地配合百香果味飲落幾開胃。我們還點了碟小食,就是燒汁雞串,雞串的雞肉非常嫩滑美味,配合燒汁吃,十分有口感,價錢夠平$48有兩串大大串。最後送上了套餐的甜品,甜品是咖啡味的布甸,上面有雜果跟一粒百香果,賣相跟味道不錯,不會太甜重咖啡味。由於甜品太好吃的關係,我們還想吃,所以點多了一個tiramisu和冧酒蛋糕。tiramisu還可以寫字,由於友人快
食物夠件頭,甜品有特色,飲品多元化😋😋

最後送上了套餐的甜品甜品是咖啡味的布甸,上面有雜果跟一粒百香果,賣相跟味道不錯,不會太甜重咖啡味。

由於甜品太好吃的關係,我們還想吃,所以點多了一個tiramisu和冧酒蛋糕。tiramisu還可以寫字,由於友人快將生日,於是就寫上happy birthday。想不到賣相相當美麗,蛋糕吃落口感十足,夠甜而且味道很濃郁,有酒店級甜品水準!冧酒蛋糕入面還有馬卡龍 士多啤梨和雲尼拿雪糕在入面,多重口感,非常足料!

整體感覺Shine不只主菜食物好吃,連飲品同甜品都handle得非常好,下次慶祝同朋友慶祝生日都會再選擇shine!
2018-08-10 1365 瀏覽
今晚黎到尖沙咀搵食,揀中呢間位於I-SQUARE附近嘅西餐廳,舖頭屬於樓上舖,要喺商業大廈搭LIFT上。環境企理,晚市燈光有一種浪漫氣氛,餐廳裝修佈置都好靚。餐牌有兩面,有前菜、小食、主菜和甜品,種類都算多。我地兩個人食,ORDER了三樣野食,同大家分享一下先。SHINE小食拼盤 $158 拼盤有大大個既洋蔥圈、炸薯條、炸蠔、炸蝦,仲有炸雞翼添,單單一個拼盤都已經可以食到咁多種類既野食,唔錯! 仲要每樣都係啱啱炸起,食落又脆又好味,亦唔油膩,唔怪得咁多人叫,眼見枱枱都有。蠔嘅肉質豐滿結實,無腥味,而且味道鮮甜有層次。同樣炸得好香脆,炸蝦係我至愛。加拿大龍蝦意大利飯 $188大大隻開邊龍蝦放喺頂,下面就係配上龍蝦汁既意大利飯,起初還以為汁太多,但原來食起來一啲都唔覺,所有汁都俾意大利飯吸收晒,好味! 龍蝦方面,龍蝦身有啖啖肉,又易起又好食,但龍蝦鉗就有啲難處理,美中不足係餐廳無預先整碎個鉗,令到我地起肉方面有啲論盡,不過最後都俾我地食到。德國脆炸咸豬手 $288必食推介,豬手大大隻,熱辣辣,用餐刀切好細細件之後點汁進食味道一流。豬手皮炸到脆卜卜,內裡豬手肉又弄得恰到好處,搞到我今晚都想再

環境企理,晚市燈光有一種浪漫氣氛
,餐廳裝修佈置都好靚。

餐牌有兩面,有前菜、小食、主菜和甜品,種類都算多。

我地兩個人食,ORDER了三樣野食,同大家分享一下先。

SHINE小食拼盤 $158
SHINE小食拼盤

炸蠔
蠔嘅肉質豐滿結實,無腥味,而且味道鮮甜有層次。

炸蝦
同樣炸得好香脆,炸蝦係我至愛。

加拿大龍蝦意大利飯 $188

德國脆炸咸豬手 $288
德國脆炸咸豬手
必食推介,豬手大大隻,熱辣辣,用餐刀切好細細件之後點汁進食味道一流。豬手皮炸到脆卜卜,內裡豬手肉又弄得恰到好處,搞到我今晚都想再去食。
SHINE小食拼盤
炸蠔
炸蝦
2018-08-10 952 瀏覽
今晚跟朋友去一間樓上的西餐廳晚餐,他介紹這間在尖沙咀的西餐餐,地點方便環境又不錯,大廈的大堂已很優雅,帶男女朋友來約會也不失禮,而且這個價錢吃到這個質素,性價比高。龍蝦湯$88兩個人首先算選了一個龍蝦湯作開頭,見到餐廳有龍蝦意大利飯,相信龍蝦湯應該是真的用龍蝦煮出來的,所以相信這個龍蝦湯是好吃的,果然來到龍蝦味非常之香,味道很鮮很真,它不像一般西湯的濃稠,我反而喜歡它較輕盈。水牛城雞翼$88朋友看到有水牛城雞翼,好像很久沒有見到餐廳有水牛城雞翼,決定一試。水牛城雞翼來到時雞翼不像普通餐廳的很多紅紅橙橙的醬汁,反之有比較炸的表面,然後有少量的醬汁,但是吃在口中的時候水牛的味道也不少,對比起滿滿的醬汁,這個可能比起來更好,沒這麼肥。和其他水牛城雞翼一樣這個雞翼也是微辣的。龍蝦意大利飯$188配搭龍蝦湯,我們叫了龍蝦意大利飯,意大利飯用蕃茄龍蝦汁煮成,上面有一隻燒龍蝦,龍蝦燒覺得比較乾,但意大利飯挺好吃,粒粒飽滿軟硬適中,又有足夠的醬汁,這個價錢也可以。特級安格斯漢堡$168然後叫了很多人推薦的漢堡,漢堡有牛肉漢堡、煙肉、番茄及洋蔥等,煙肉跟漢堡肉相對地咸了一點點,但是整體來說也非常不錯,牛
龍蝦湯$88

水牛城雞翼$88

龍蝦意大利飯$188

特級安格斯漢堡$168

然後叫了很多人推薦的漢堡,漢堡有牛肉漢堡、煙肉、番茄及洋蔥等,煙肉跟漢堡肉相對地咸了一點點,但是整體來說也非常不錯,牛肉漢堡幾嫩同多汁。薯條炸的剛好,沒有一條看到燶的,剛炸好的薯條一上枱非常好吃。
Tiramisu$78

雖然很飽,甜品是第二個胃,也要吃,tiramisu的味道和樣子很接近傳統的,蛋糕部分夠濕潤且有濃濃咖啡和咖啡酒香。
2018-08-05 219 瀏覽
朋友介紹,加上不少好食評,第一次光顧。可惜希望越大落差越大。點了:北海道帶子沙律蟹餅羊架肉眼扒(原本想柯打海鮮platter,不過暫停供應)沙律普通,蟹餅應該加了魚肉。羊架有4件,但薄切。味道一般,是炭烤吧,因為碟上有很多炭屎,LOL很乾,我寧願出2件,但厚切。配菜也很出事,除了那條蘆筍,其他如南瓜、烤蒜根本未熟。肉眼扒尚可,但明顯攤涼了,那個另外盛起的紅酒汁更凝固了,倒不出來,要用匙羹,已不是汁,是"糕"。會唔會有下次,未知,可能食普通pasta, burger會好啲。

點了:
北海道帶子沙律
蟹餅
羊架
肉眼扒
(原本想柯打海鮮platter,不過暫停供應)
沙律普通,蟹餅應該加了魚肉。

2018-08-04 188 瀏覽
自從上次去完shine之後,一直都覺得佢係幾好嘅dining place。見今日冇咩Ideas,咁又衝左上去食啦。叫咗兩個mains: 分別係明太子海膽意粉同蜜糖香草春雞。前者都算creamy,食落去仲有少少辣添 (冇違和感),後者就甜甜地同好香香草味,最緊要有我好鍾意食嘅薯仔做配菜。之後就叫咗個心太軟,其實去到邊我都對心太軟心心眼,因為我勁鍾意食朱古力。飲品方面就叫咗Devil and Angel (裡面係chocolate , milk , Oreo), 對於我來講,杯野係angel,啲fat係devil。而Strawberry chocolate就有strawberry, chocolate and milk。

2018-08-02
2018-08-03 188 瀏覽
同女朋友一齊玩完太空館就黎呢度食野7點前上去, 去到女朋友好滿意, 因為氣氛好浪漫, 現場暗暗地, 用左好多唔同顏色既光管, 餐廳中邊有個大型水吧, 令人覺得十分專業田園沙律$78沙律菜加橙, 十分開胃。 小點拼盤$158因為有幾樣小食都想食, 就點左小食拼盤: 有4隻吉列蠔, 3個洋蔥圈, 3隻雞翼, 2隻炸蝦同薯條。 份量十足, 岩岩炸起好新鮮。 我至愛炸蝦同蠔。 兩樣都煮到內軟外脆。 龍蝦意大利飯 $188上菜見到成半隻龍蝦咁上好吸引, 係龍蝦開邊加左芝士, 食落龍蝦肉十分彈口, 意大利飯就係正宗既, 啖啖龍蝦味。 誠意推介蒜香彩椒意粉$108伴有三色椒既意粉, 意粉軟硬度掌握得岩岩好。 令人食完又想食mix berry yogurt$68女朋友點既, 佢幾有眼光。 好冰涼好好飲pineapple juice$45呢個用圓形杯上既果汁, 飲完真係好多好飽。埋單每人300幾蚊。 買到既係開心同質素。 留下既係美好既回憶。 見到隔離位食海鮮拼盤。 下次會再帶她來食。
同女朋友一齊玩完太空館就黎呢度食野

田園沙律$78
沙律菜加橙, 十分開胃。

小點拼盤$158

龍蝦意大利飯 $188

蒜香彩椒意粉$108

mix berry yogurt$68
女朋友點既, 佢幾有眼光。 好冰涼好好飲

pineapple juice$45
呢個用圓形杯上既果汁, 飲完真係好多好飽。

• 田園沙律配橙香油醋汁
2018-08-02 154 瀏覽
今日嚟到尖沙咀 ,果斷試下食新嘢, 今次都係食西餐 ,最近天氣咁好, 一於試下舖頭名同天氣一樣既Shine。內裏主要以黑色為主調, 當中令我最驚喜嘅就係佢嘅吧枱。沒有雨天,怎會有晴天,強烈的對比,充滿詩情畫意。 開設大文豪嘅作品,但係文字之中又不失一點浪漫和瀟灑。簡簡單單, 但充滿味道。我們點了和風北海道帶子配魚子沙律, 份量比想像中細, 但係用料和素材新鮮。 當中令我最驚喜嘅,就係入面有紅柚, 健康之餘,令到味道更加豐富。黃金蟹餅, 蟹餅香脆,用料十足,完全冇腥味,充滿蟹肉。但係成碟菜嘅重點,一定係他他冷盤, 洋蔥 ,蕃茄 ,酸酸甜甜,味道可口,更加開胃。紅菜頭意大利飯配帶子, 又一健康之選, 最重要嘅都係用真正嘅意大利飯,童叟無欺,唔會以假亂真。心太軟, 作為一餐嘅結尾,最好不過。 打開中間已經流心,算係做得唔錯。有緣都會再嚟食,因為各方面都合乎水準。

內裏主要以黑色為主調, 當中令我最驚喜嘅就係佢嘅吧枱。

簡簡單單, 但充滿味道。

有緣都會再嚟食,因為各方面都合乎水準。