2018-08-27 115 瀏覽
假日同朋友食一個豐富嘅午餐是必須的。特別天氣好好嘅時間,如果可以食到一份沙律、一個漢堡包已經相當滿足。今次去呢間西餐廳就可以滿足我呢個願望。餐牌主要有沙律、漢堡包、牛扒、意粉等,換咗餐牌後多咗菜式選擇。凱撒沙律配巴拿馬火腿沙律菜新鮮而且都幾大碟,配上巴拿馬火腿及芝士咸鮮味突出相當唔錯。漢堡包外脆內軟,漢堡則外香內粉嫩而且仲保留大量肉汁真係高水準之作,配上蕃茄、洋蔥真係令到食時口感更加豐富。明太子海膽意粉賣相精緻,見到面頭嘅海膽已經流哂口水,海膽鮮甜與意粉一齊食相當軟滑,食完真係相當滿足。

假日同朋友食一個豐富嘅午餐是必須的。
今次去呢間西餐廳就可以滿足我呢個願望。

凱撒沙律配巴拿馬火腿

明太子海膽意粉

2018-08-24 168 瀏覽
小妖還有個多星期要開學了,開學收心之前當然要盡玩盡食。嚟間餐廳非常有人氣,不到7點已滿坐,好彩一早己訂位。點了龍蝦意大利飯,賣相了得。用了蕃茄和龍蝦汁餚成醬汁,有濃郁的海洋味,又酸酸咪咪幾開胃。飯粒濕潤,有嚼口。龍蝦採用加拿大品種,肉質特別爽彈,鮮甜美味。小妖最喜歡甜品,拼盤最啱佢,一次過可品嚐多款。有芒果芝士蛋糕,茘枝蛋糕,朱古力蛋糕和馬卡龍。芒果芝士蛋糕有粒粒芒果增加了口感,甜而不膩。茘枝蛋糕散發出清香果味。朱古力蛋糕軟綿綿有彈性。果菜配甜品最夾。清淡的果香風味,減低了食甜品的膩感。
小妖還有個多星期要開學了,開學收心之前當然要盡玩盡食。

嚟間餐廳非常有人氣,不到7點已滿坐,好彩一早己訂位。

芒果芝士蛋糕有粒粒芒果增加了口感,甜而不膩。
茘枝蛋糕散發出清香果味。
朱古力蛋糕軟綿綿有彈性。

果菜配甜品最夾。清淡的果香風味,減低了食甜品的膩感。

2018-08-23
2018-08-23 106 瀏覽
今次難得同老公去橕抬腿 揀左之前都有食過既一間 好食再反食😝裝修係好闊落 有靚景既種類唔選多 但係有水準既和風北海道帶子配魚子沙律($108)帶子配魚子原來會更帶出鮮味係一個唔錯既配搭香辣蜆肉意粉($148)估唔到蜆肉都可以甘鮮甜辣味調得剛剛好燒安格斯肉眼($318)配紅酒燒汁有1、3、5、7成熟同全熟揀我揀左5成 一上枱就已經好香 再🔪開可以話係外脆內軟外皮係好有煎香既口感 內裡仲有小生生的(個人唔鐘意太熟)所以5成熟係ok 最精髓既係佢個紅酒燒汁 估唔到再撈點紅酒汁肉味係更加出 因為紅酒燒汁 係真係有紅酒味唔係假既唔係得個名所以值得一叫 而佢既配菜都係好好味熱情果soda ($58)老公一飲就話好好飲 好清新我下次都會光臨 因為價錢唔貴 環境好
今次難得同老公去橕抬腿
揀左之前都有食過既一間 好食再反食😝
裝修係好闊落 有靚景既

種類唔選多 但係有水準既

和風北海道帶子配魚子沙律($108)
帶子配魚子原來會更帶出鮮味
係一個唔錯既配搭

香辣蜆肉意粉($148)
估唔到蜆肉都可以甘鮮甜

肉味係更加出 因為紅酒燒汁 係真係有紅酒味
唔係假既唔係得個名
所以值得一叫
而佢既配菜都係好好味

熱情果soda ($58)
老公一飲就話好好飲 好清新

我下次都會光臨 因為價錢唔貴 環境好
2018-08-23 1397 瀏覽
男人對女人的心思總是不多, 偶爾的小浪漫已經可以令到女生心花怒放.我說得男人未就係我老公囉….好吧, 是日小浪漫就係帶我去一間有情調的餐廳來個二人晚餐.位於尖沙咀的SHINE, 就鄰近ISQURE,所以地點好易搵.餐廳內的環境, 就是暗暗黑黑的,情侶們約會的好地方.先來前菜沙律 (巴馬火腿凱撒沙律$78)開開胃, 但無諗過會咁大碟但沙律菜確實很新鮮, 食落口感爽脆,  是夏日清新之選而這個水牛城雞翼 $88 比較乾身, 沒有將醬料跟雞翼混和雞翼炸得一點都不會乾. 外皮香脆, 內里仍保留有肉汁,很JUICY, 同時食到個甜辣味道, 老公就好喜歡呢個雞翼,一人就KO 4隻.香辣蜆肉意粉 $148這個意粉的軟硬度剛剛好, 不會太生及太硬.醬汁不算多, 而且比較乾身, 如果味道更濃一點會更好燒安格斯肉眼扒 $318牛扒點的是七成熟, 個人覺得這個生熟程度剛剛好.牛扒外層煎得微焦, 咬落肉嫩多汁. 油脂豐富, 仍然保持嫩滑, 肉味香濃, 一點也不會嚡選左紅酒醬汁,更有提鮮的功效,配合得相當好是晚食物都好滿意, 份量比我想像中更大份二人差點就眼闊肚窄, 不過都幾抵食. 唔錯唔錯...
我說得男人未就係我老公囉….
好吧, 是日小浪漫就係帶我去一間有情調的餐廳來個二人晚餐.

餐廳內的環境, 就是暗暗黑黑的,情侶們約會的好地方.
但沙律菜確實很新鮮, 食落口感爽脆,  是夏日清新之選

而這個水牛城雞翼 $88 比較乾身, 沒有將醬料跟雞翼混和
香辣蜆肉意粉 $148
這個意粉的軟硬度剛剛好, 不會太生及太硬.
醬汁不算多, 而且比較乾身, 如果味道更濃一點會更好
燒安格斯肉眼扒 $318
牛扒點的是七成熟, 個人覺得這個生熟程度剛剛好.

選左紅酒醬汁,更有提鮮的功效,配合得相當好

是晚食物都好滿意, 份量比我想像中更大份
二人差點就眼闊肚窄, 不過都幾抵食. 唔錯唔錯...
2018-08-13
2018-08-22 1239 瀏覽
每隔一段日子來Shine 吃飯,不知不覺已成為了習慣,平日通常時與朋友來吃,這天就換上媽媽,畢境,媽媽也年老了,不想她粗勞準備晚飯。龍蝦湯先點餐湯,龍蝦湯的味道非常好,味道不會過鹹,湯質亦不會過稀過杰,個人認為龍蝦鮮香味道挺突出,湯內更有不少龍蝦肉,感覺真材實料。黑松露雜菌湯送上來時已經有陣陣的黑松露香味傳來,湯質濃稠適中,入口時菌香味道極度濃郁,喝後口感油潤,配上香脆的多士,令口感變得豐富,讚。單骨雞翼雞翼的份量非常多,雞翼外脆內嫰,肉汁豐富,入口啖啖肉的,非常惹味。 明太子海膽意粉一向都知道明太子的味道偏鹹,但這個意粉的味道就不一樣,鹹度適中,而且意粉口感有彈性,掛上醬汁後,份外creamy,而甘香肥美的海膽,以及三文魚籽,亦令這個意粉的味道及口感變得豐富而有層次。加拿大龍蝦意大利飯意大利飯的賣相不錯,大大隻的龍蝦橫放在飯上,龍蝦蝦肉口爽口彈牙,味道鮮甜,而意大利飯口感濕潤,不會過鹹,一啖龍蝦肉,一口意大利飯,非常滋味。Rose Latte咖啡上有美美的拉花圖案,入口時帶有淡淡的玫瑰花香味,而咖啡的口感細滑,味道濃厚。Rose Tea相比坊間一般cafe,花茶以茶包來沖泡,這個顯然

龍蝦湯

黑松露雜菌湯

單骨雞翼

明太子海膽意粉

加拿大龍蝦意大利飯

Rose Latte

Rose Tea
相比坊間一般cafe,花茶以茶包來沖泡,這個顯然較有心思,因為它用上透明的玻璃茶壺來沖製,入口時花茶還能保持原有的溫熱,花香味亦份外香濃。

2018-08-21
2018-08-22 120 瀏覽
前日同朋友嚟呢度慶祝升職,貪佢呢度氣氛好,啱晒傾計我哋叫咗幾款嘢食一齊食,黑松露薯條好香好濃,不過炸得唔夠香脆,比較油膩🤣🤣🤣🤣 鵝肝一客有兩件,不過敗筆之處就係太油,底下嗰塊多士已經浸晒油,完全食唔到🙊🙊🙊水牛城雞翼10分香脆,而且辣辣地,非常之開胃😘😘😘😘我哋覺得最好食既係墨汁海鮮意大利飯,非常之creamy,海鮮嘅材料都好多,不過要挑剔一下就係份量就比較偏小😂😂😂😂😍
前日同朋友嚟呢度慶祝升職,貪佢呢度氣氛好,啱晒傾計

水牛城雞翼10分香脆,而且辣辣地,非常之開胃😘😘😘😘

2018-08-22 1150 瀏覽
D人成日都話,時間可以沖淡一切,我覺得呢句說話岩又岩唔晒,而又唔可以話係錯,的確,時間耐左,本身件事幾濃都好,時間都會好似水一樣,係你個心度沖下沖下,幫你洗淡佢,之但係淡,又等唔等於最後會變埋水呢?有某種事情,總會揮之不去,無論你幾用力去逼自己,件事都好似變成空氣其中一種成分咁,包圍著,纏繞著SHINE係我回頭率最高的一間西餐廳,對我黎講絕對係揮之不去,性價比咁高,好難叫我忘記吧Mixed Berry Yogurt ($68)呢杯YOGURT我黎親都會飲,可以揀加唔加CREAM,極濃雜莓味,加埋YOGURT,健康之選CAESAR SALAD WITH PARMA HAM ($78) 沙律可以揀配PARMA HAM或者煙三文魚,PARMA HAM脂肪比例唔高,鹹香味合格,$78大大碟好抵食燒安格斯肉眼扒 ($318)揀左5成熟,出到黎效果都係對版,配上紅酒燒汁,肉眼扒表面SEALING做得不錯,相信燒完之後有足夠時間REST,切開唔會太多多餘肉汁流出香辣蟹肉茄汁長通粉 ($148)呢碟長通粉偏辣,都幾大碟,蟹肉份量足,長通粉較平時食到的大條,特別飽肚,兩個人SHARE食都差D食唔晒SHI
Mixed Berry Yogurt ($68)
燒安格斯肉眼扒 ($318)
香辣蟹肉茄汁長通粉 ($148)

SHINE 同 FLASH,唔知有幾多人知道有咩分別呢?
2018-08-06
2018-08-21 161 瀏覽
男友今天接收工,我第一時間在尖沙咀北京道的Shine reservation a table, 我很開心因為可以吃我最喜歡的海膽意粉,我其實很喜歡吃海膽,自從在北海道回來後,心裏萬般想起海膽意粉,真的心花怒放!今晚我發現雖然不是假日,己坐滿滿了!首先我叫了兩杯冰水果茶,雖然不是台式水果茶,但有着濃濃的水果茶香!我叫了百吃不厭的水牛城雞翼,因為Shine 的水牛城雞翼,炸得熱辣辣,又脆又香,真的是飯前的最佳小食,一客6隻,我們一下子己吃光光了!另外我和Honey 叫了兩客明太子海膽意粉,真的很Creamy 而且三文魚籽和海膽真的很夾,加上忌廉汁真的是舌尖上的誘惑,令人一再回味!

今晚我發現雖然不是假日,己坐滿滿了!

2018-08-20
1 分鐘 (堂食)
2018-08-21 73 瀏覽
是日晚餐嚟Shine食,六點幾去到餐廳,人唔算多,環境都幾乾淨企理,不過略嫌啲音樂大聲咗少少。叫咗個帶子沙律,啲帶子大大粒都幾足料,同埋都幾新鮮,仲有唔少嘅魚子,將一隻帶子配上魚子粒同少少沙律菜吃,柚子香在口中慢慢飄出來,是很清新又開胃的前菜,主菜有大到不能一啖放進口內的漢堡包。塊漢堡肉夠厚夠多汁,仲有半溶的車打芝士,煙肉、生菜同洋蔥,個包都整得幾鬆軟,幾樣野一次過放入口内,令人很滿足!薯條份量都幾多,炸得剛好黃金,不錯。因為小丸子從未吃過火焰雪山,所以肥腩腩很寵我的叫了給我試。個雪山真係好大,起碼夠四個人食,無影到個火焰,因為燒得唔算大,如果可以再大火啲就好雪山外面是蛋白霜,內裏有海綿蛋糕、水果、朱古力和士多啤梨雪糕,吃得人心花怒放、甜甜的!

2018-08-20 125 瀏覽
今日和朋友行尖沙咀買左好多衫,3點啦未食午餐,我要食西餐啊超豐富,好想每日早餐都是這樣中間擺放好靚煙三文魚玫瑰花,我教大家食,攞一块面包,而面包上放落一块三文魚,上軟下脆,好好味啊德國腸好香黑胡椒味,火腿煎香,蛋炒得似有奶味,讓蘑菇整到好好味,加搭埋疏菜沙律,好滿足的早餐這個肉丸系牛肉製成,所以系非常有牛味,好嫩滑,蕃茄醬味又濃郁,食不停口好大块蟹肉餅,酥脆可口,蟹肉碎非常棒生果味香甜,檸檬解渴薄荷味香,朱古力夠濃,甜度適中食物新鮮,款式多非常近地鐵站,環境舒適
今日和朋友行尖沙咀買左好多衫,3點啦未食午餐,我要食西餐啊

全日早餐  All  day  breakfast

超豐富,好想每日早餐都是這樣
蕃茄肉丸長通粉

黃金蟹餅

好大块蟹肉餅,酥脆可口,蟹肉碎非常棒
Passion  Fruit  Lemon  Soda  (跟餐$15)

生果味香甜,檸檬解渴
Iced Mint  Chocolate  (跟餐$15)

薄荷味香,朱古力夠濃,甜度適中
餐牌1
餐牌2
餐牌3

食物新鮮,款式多

非常近地鐵站,環境舒適
2018-08-19
全日早餐  All  day  breakfast
蕃茄肉丸長通粉
黃金蟹餅
餐牌1
餐牌2
餐牌3
Yo ~ 又黎依間我十分喜歡既西餐廳啦今晚約左一個好耐冇見既朋友食晚飯搵食艱難,佢瘋狂OT左幾多月了一於帶佢黎食好野,打打氣-餐廳食物一向有質素,餐廳還推出左新menu tim。🌟和風北海道帶子配魚子沙律夏日炎炎,先黎清新沙律做開胃菜沙律菜份量多且嫩綠新鮮味道清新,薄片嫩滑帶子鮮甜配上略帶咸香既魚子,口感層次豐富-🌟明太子海膽意粉橘黃色既海膽軟綿甘甜,亦夠鮮每一條意粉都薰滿著細細粒嘅咸香明太子三文魚子每一粒都脹卜卜意粉質感彈牙creamy 香口、膩而不油好味到食唔停口-🌟香煎挪威三文魚配香草忌廉檸檬汁輕煎煮法可突出三文魚既香口度魚皮卜卜脆、夠香口煎得剛剛熟既三文魚魚肉粉嫩、脂肪平均而肉質嫩滑加上香草忌廉檸檬汁,鮮美得讓人停不了口-和好朋友食飯,還叫了一杯白酒及Mocktail ‘Romantic Story’-朋友好滿意,話我冇介紹錯。
Yo ~ 又黎依間我十分喜歡既西餐廳啦

今晚約左一個好耐冇見既朋友食晚飯
搵食艱難,佢瘋狂OT左幾多月了
一於帶佢黎食好野,打打氣
餐廳食物一向有質素,餐廳還推出左新menu tim。
🌟和風北海道帶子配魚子沙律

和風北海道帶子配魚子沙律

夏日炎炎,先黎清新沙律做開胃菜
沙律菜份量多且嫩綠新鮮
味道清新,薄片嫩滑帶子鮮甜
配上略帶咸香既魚子,口感層次豐富

🌟明太子海膽意粉

橘黃色既海膽軟綿甘甜,亦夠鮮
每一條意粉都薰滿著細細粒嘅咸香明太子
三文魚子每一粒都脹卜卜
意粉質感彈牙creamy 香口、膩而不油
好味到食唔停口
🌟香煎挪威三文魚配香草忌廉檸檬汁

輕煎煮法可突出三文魚既香口度
魚皮卜卜脆、夠香口
煎得剛剛熟既三文魚魚肉粉嫩、脂肪平均而肉質嫩滑
加上香草忌廉檸檬汁,鮮美得讓人停不了口

朋友好滿意,話我冇介紹錯。
2018-08-19 118 瀏覽
有些朋友,只能等暑假相約,她,才會毫無壓力,欣然赴約。C,就是如此﹗ 這日,大約相約去尖沙咀嘆Brunch。「Shine」剛開門營業,我們就坐了下來,是第一枱客人,可以隨意揀座位,頗有虛榮的優越感﹗ Brunch餐單,只有一頁五款的選擇,配咖啡或茶,也可加錢牛級特飲。幸而,客人可以在其他餐單選擇食物。 還記得之前與友人嚐過這款性價比甚高的和風北海道帶子配魚籽沙律$108,當然要再點來回味一番了﹗清新爽脆的沙律菜,配上鹹鮮爆汁的魚籽和嫩滑鮮美帶子,完美的搭配。 Brunch Set芝士雞扒牛角包配薯角$98,百元而矣,份量大,且配咖啡或茶,抵食之選。香脆微熱的牛角酥內,盡是拉絲般的芝士和鹹香細嫩且入味扒的雞扒,惹味萬分。碟旁的伴碟,除了解油去膩的沙律菜外,還冇香脆炸薯條。 C,一日不喝奶茶,就會渾身沒勁﹗跟餐的這一杯奶茶,喚醒了她沉睡的靈魂﹗ 小妹,還是要來了一壺自斟自飲的水果茶$54好了﹗ 餐後甜品,她,揀了與店名一樣的「閃$98」- 芝士蛋糕和檸檬蛋糕。是的,歲月不饒人,然而,我們仍要發光發亮,繼續過閃爍的人生。 蛋糕的體積,遠比我們預期為大。甜品除了兩大件蛋糕外,還有兩粒馬卡龍和布

小妹,還是要來了一壺自斟自飲的水果茶$54好了﹗

蛋糕的體積,遠比我們預期為大。甜品除了兩大件蛋糕外,還有兩粒馬卡龍和布朗尼朱古力,以及紅桑子、黑桑子、黑莓、士多啤梨、火龍果和龍珠果等水果,色彩斑斕。
馬卡龍入口香脆,小妹不太喜歡的杏仁味不太濃烈,甜度也適中,挺好吃的。布朗尼朱古力濕潤,朱古力味濃。
兩糕蛋糕質感均是幼滑的,檸檬蛋糕入口酸味十足,相反,芝士蛋糕的味道,更討人歡心也﹗芝士蛋糕散發出淡淡的芝士香氣,教人回味不已﹗
2018-08-12
早餐
2018-08-18 120 瀏覽
早前與去了尖沙咀的Shine食飯, 這是友人提議. 我地也愛食海鮮, 所以就睇中了當中的海鮮拼盤. 另外, 我點了一個龍蝦湯. 龍蝦湯尚算夠熱, 對於我來講, 湯夠熱係基本要求. 味道還算可以, 若果杰身一點會更好味. 墨魚海鮮意大利飯. 海鮮材料尚算豐富, 有蝦, 帶子等. 飯軟硬適中, 吸引晒海鮮的精華, 所以特別好味. 最期待的海鮮拼盤上枱. 分量好多, 夠三個人食. 賣相相當吸引. 海鮮種類, 有龍蝦, 帶子, 長腳蟹, 青口, 魷魚, 蜆. 而以大量蔬菜, 蕃茄, 蘆筍和薯仔墊底. 第一時間食龍蝦. 蝦肉相當彈果, 新鮮, 非常好味. 帶子夠大隻, 青口也幾彈牙. 蜆就配上自家製的辣醬, 對於唔食得辣的我, 真係覺得幾辣. 我最鍾意就係蝦殼, 長腳蟹殼已剝去, 非常細心. 對於女士來講, 即使用刀义食也相當方便. 蔬菜夠新鮮爽脆, 可以起中和作用. 這個海鮮拼盤好適合幾個朋友一齊食.
早前與去了尖沙咀的Shine食飯, 這是友人提議.

我地也愛食海鮮, 所以就睇中了當中的海鮮拼盤.

另外, 我點了一個龍蝦湯.

龍蝦湯尚算夠熱, 對於我來講, 湯夠熱係基本要求.

味道還算可以, 若果杰身一點會更好味.

墨魚海鮮意大利飯.

墨魚海鮮意大利飯

海鮮材料尚算豐富, 有蝦, 帶子等.

飯軟硬適中, 吸引晒海鮮的精華, 所以特別好味.

最期待的海鮮拼盤上枱.

海鮮拼盤

分量好多, 夠三個人食.

賣相相當吸引.

海鮮種類, 有龍蝦, 帶子, 長腳蟹, 青口, 魷魚, .

而以大量蔬菜, 蕃茄, 蘆筍和薯仔墊底.

第一時間食龍蝦.

蝦肉相當彈果, 新鮮, 非常好味.

帶子夠大隻, 青口也幾彈牙.

蜆就配上自家製的辣醬, 對於唔食得辣的我, 真係覺得幾辣.

我最鍾意就係蝦殼, 長腳蟹殼已剝去, 非常細心.

對於女士來講, 即使用刀义食也相當方便.

蔬菜夠新鮮爽脆, 可以起中和作用.

這個海鮮拼盤好適合幾個朋友一齊食.
墨魚海鮮意大利飯
海鮮拼盤
2018-08-18 86 瀏覽
同事在尖沙咀公幹時常溜漣的餐廳,對此大力推薦。今日適逢也要在附近公幹就跟他試一試看。這裏的佈置頗講究,色彩繽紛及空間闊落,置身其中令人舒服加上播放的音樂不其然人就可放鬆下來,相信晚間的氣氛應更加優勝!同事跟這裏的待應頗稔熟,閒談中方知轉了餐單,他就要花些時間研究,而我就一心一意預備吃他的推薦:All Day Breakfast.首先點了一客香脆炸魷魚脆醬薄薄的,不油膩,入口鬆化醃味適中魷魚有嚼勁而軟滑,佐酒恩物!不一會主菜上場,雖有心理準備,All Day Breakfast的份量有點嚇人當中的腸丶火腿丶牛角包沙律菜及煙三文魚固然可口炒蛋很嫩滑蛋味滿滿,而最大驚喜就是波特貝勒菇配上煙肉及芝士是如此美味這個餐包括不同層次的口感丶味道,同事真的好介紹!同事點了墨汁海鮮意大利飯,未上枱遠遠巳聞到香味,賣相引人垂涎試吃了一小口,飯粒比正宗做法軟合華人口味,味道丶口感一試就喜愛,下次有機會一定會獨佔此物😍。最後再來一杯㗎啡就完成了一餐美食!

這裏的佈置頗講究,色彩繽紛及空間闊落,置身其中令人舒服

首先點了一客香脆炸魷魚

脆醬薄薄的,不油膩,入口鬆化
醃味適中魷魚有嚼勁而軟滑,佐酒恩物!
當中的腸丶火腿丶牛角包沙律菜及煙三文魚固然可口
這個餐包括不同層次的口感丶味道,同事真的好介紹!

試吃了一小口,飯粒比正宗做法軟
最後再來一杯㗎啡就完成了一餐美食!
2018-08-10
2018-08-17 1526 瀏覽
早前看過食評, 見到有間獨具形格的餐廳, 即時令我注目和深感興趣, 而喜歡試新餐廳的我, 當然不會放過機會, 要到Shine看過究竟。Shine是尖沙咀區內的型格餐廳,店內裝修充滿時尚感, 設計著重柔和舒適,整間餐廳裝潢時尚富格調, 除設有散座外, 也設有獨立貴賓房, 很適合一班朋友相聚。飲品方面, 點了一杯橙汁, 酸酸地也夠冰涼, 為這天較熱的天氣消消暑, 感覺唔錯。要了龍蝦湯,湯是夠熱的,味道非常濃郁而且鮮甜, 麵包皮脆而內鬆軟。是日的主菜燒安格斯肉眼扒拿上來了, 牛扒選擇了五成熟,切開了後可見到粉紅色的肉質, 燒牛扒的功夫做得不錯,先吃一口,牛肉鮮嫰, 有濃郁的牛味,肉汁非常豐富, 入口肉質細嫩帶嚼勁,點了些醬汁更加美味, 加上各款配菜, 吃完後真的滿足。甜品是心太軟,要先看看這個心太軟的「流心程度」如何, 首先將外殼分開,外殼焗得微脆,吃起來朱古力味道香濃,切開後朱古力熔漿流出,配合上面的雲尼拿雪糕,這個心太軟已交足功課了。Shine是走中檔路線,整間餐廳氣氛唔錯, 裝潢時尚和富格調,跟朋友來聚餐, 飲下酒,談談心是一個好地方。
甜品心太軟,要先看看這個心太軟的「流心程度」如何, 首先將外殼分開,外殼焗得微脆,吃起來朱古力味道香濃,切開後朱古力熔漿流出,配合上面的雲尼拿雪糕,這個心太軟已交足功課了。