2018-09-30
早排看報紙話中國遊客迫爆某炸魚薯條店,咁呢度菜雖然好多地方有賣,但又唔係度度整得好食,是日便來到Shine嚐嚐,之前食過幾次,呢度個出品有保證,尤其你小朋友最愛炸魚薯條,黎親都嚷著要食。下午茶時段來到不用等位,有幾位客人摸下酒杯底,其餘的食下下午茶傾下偈,感覺輕鬆,即使帶著小朋友都不怕影響到其他食客呢。Rose tea (+$15)先來喜愛的花茶系列,淡淡的玫瑰花散發著幽香,寧神靜氣喝罷很舒服,但感覺上比之前的細壺了?Iced latte (+$15)母親大人至愛咖啡,上次大讚不絕,今次一於點返一樣的。啡味還是不錯,糖分開上可自行調教甜度,但好似也是比上次細杯了?Fruit tea (+$15)仲點左水果茶,甜甜的好有果香,小朋友都愛飲。Ceasar salad with smoked salmon ($93)開胃菜就來個沙律,滿滿一盤,菜新鮮爽脆,醬汁調味不錯,麵包糠芝士下得夠多,美中不足是煙肉炸得過火了點,太硬了。All day breakfast ($148)全日早餐十分豐富,蛋炒得嫩滑,腸仔煙肉大滿足,仲有最正的大啡菇,裏面讓左煙肉碎同芝士,鮮嫩可口無得輸。Fish & chi
仲點左水果茶,甜甜的好有果香,小朋友都愛飲。
最後是小朋友至愛的炸魚薯條,魚肉厚身嫩滑,無腥味無骨啖啖肉,炸漿香脆不算油膩,而且熱辣辣即炸起的,薯條連薯皮一齊炸更香口,好滿意!
食物保持水準,餐廳環境靚,地方大,店員有禮,加上價錢不貴,不難怪成為我家小朋友飯堂了。