2018-11-03 51 瀏覽
最近的天氣涼浸浸 最適合去燒嘢食我同朋友 都去左BBQ 但因為懶 所以最後食左室內韓燒我地去左旺角一間樓上韓燒店食😋食韓燒都好怕會搞到成身都係油煙味running 燒好貼心咁提供除味噴霧比大家👍噴左感覺的確冇咁大味 感覺搭車都冇咁尷尬😂坐埋去就見到有韓式小菜但主打當然唔係小菜啦食韓燒點都要叫下肉 我地叫五花肉 肥牛 雞翼等肥牛真係好正 但淨食肉食得多好膩 所以一定要配埋生菜一齊食! 感覺fresh好多跟著就主打海鮮啦😍😍帶子 扇貝 蠔 😋😋😋我地將帶子放埋落扇貝度一整烤 咁就唔會咁快燒焦💕海鮮都好鮮味啊👻我地仲叫左水冷麵水冷麵食落好清爽 正好可以解解膩當然要有甜品啦 佢會比張甜品紙我地 每人限點一款 我點左芒果雪條😍 好香芒果味飲品係飲品櫃自己攞款式唔算好多 但+C 烏龍茶等等都有齊~
最近的天氣涼浸浸 最適合去燒嘢食

佢會比張甜品紙我地 每人限點一款

我點左芒果雪條😍 好香芒果味

飲品係飲品櫃自己攞
款式唔算好多
但+C 烏龍茶等等都有齊~

2018-11-02 78 瀏覽
跟朋友係旺角行完街,途經彌敦道既時候發現一幢全部都係食肆既building,研究左個水牌好耐之後,朋友就建議食韓燒,我唯有捨命陪君子,而且$248就可以任食110分鐘。呢度個裝修同我之前去韓國食過既燒肉店有幾分相似,個人最欣賞係果張彷油桶櫈,可以將個袋同褸收集入內,唔會沾到陣油煙味。食韓燒/打邊爐飲野係基本, 佢好多種唔同既野飲令我滿意基本上各樣款式我都們都點了來試, 包招肥牛, 牛舌, 五花腩, 牛肋骨, 牛柳粒,絕對係無牛不歡, 牛肉不會太厚身, 容易熟, 而且不用特別調味已覺肉嫩及肉汁豐富,味道非常好呢度另一主打係海鮮,蝦、帶子、原隻扇貝、生蠔...基本上食多幾轉已經可以回本。熟食都有多款選擇,但提一提大家,如果唔食得辣千祈唔好試<噴火炸雞>,因為真係堅辣,飲完兩罐飲品都仲辣緊

食韓燒/打邊爐飲野係基本, 佢好多種唔同既野飲令我滿意

2018-10-31
2018-11-01 57 瀏覽
今期發掘左間有質素的韓燒店任飲任食都係230有找,梗係搵埋朋友去試啦好正宗的韓國燒肉店的特色,圓形椅子收藏箱,高高掛住的抽煙神器吸走曬D油煙,空間都好D餐前的小菜都好值得推介,黑豆甜甜地同芽菜爽口仲提供埋個大蘿蔔,俾你可以清潔個爐,乾淨呀~~~肉類都有好多種,真係食肉王的至愛除左肉類仲有個海鮮類架~~~蝦非常新鮮,一點都不痴殼,元貝好有海水味,不用專登調味仲有好少提供的水冷麵,麵質好Q彈,食完咁多油膩野,好清腸胃不期然地encore左碗,好食到好似去左轉韓國食左餐水冷麵專門店
今期發掘左間有質素的韓燒店
任飲任食都係230有找,梗係搵埋朋友去試啦
吸走曬D油煙,空間都好D
餐前的小菜都好值得推介,黑豆甜甜地同芽菜爽口
仲提供埋個大蘿蔔,俾你可以清潔個爐,乾淨呀~~~
肉類都有好多種,真係食肉王的至愛
除左肉類仲有個海鮮類架~~~
蝦非常新鮮,一點都不痴殼,元貝好有海水味,不用專登調味
仲有好少提供的水冷麵,麵質好Q彈,食完咁多油膩野,好清腸胃
2018-10-24
15 分鐘 (堂食)
2018-10-31 5747 瀏覽
又到每個星期的飯局日子,每個星期都要吃不同的菜式,今次輪到韓燒,旺角吃韓燒的餐廳確實不少,今次來到近太子鄰近始創中心的Running 燒。這間Running 燒是放題,限時110分鐘,我們約7pm到達,時間尚早餐廳只有三四檯客,店鋪不算太大,約有16張檯,以點心紙形式落單,飲品自取。餐廳的圓桶櫈仔可放自己的私人物品,我最怕就是燒肉完後衫褲袋一大陣氣味,這張櫈簡直是我的救星。點餐紙種類都算多,我們點了大量牛肉填飽肚子,個人較推薦烤肥牛、大蝦、豬頸肉,醬汁、飲品以自助形式拿取,醬汁有蒜蓉、麵豉醬、辣醬,飲品有烏龍茶、忌廉溝鮮奶、Miko桃茶、可樂、忌廉等.....侍應給了我們前菜和一大片厚蘿蔔,前菜有泡菜、昆布、芽菜,蘿蔔侍應解釋是用來洗獲,出奇地一片蘿蔔竟然可以將鐵盤上燒焦的黑炭抹走。還有熟食炸雞,點了中辣,結果辣到我飲了兩罐汽水才解到辣。肥牛油脂分佈平均,豬頸肉很新鮮,大蝦沒有黑頭,肉質鮮嫩。最後每人有一個甜品,我點了蜜瓜味雪條。總評:在旺角區有如此高質韓式燒肉放題,確實難得。

還有熟食炸雞,點了中辣,結果辣到我飲了兩罐汽水才解到辣。

肥牛油脂分佈平均,豬頸肉很新鮮,大蝦沒有黑頭,肉質鮮嫩。

最後每人有一個甜品,我點了蜜瓜味雪條。

總評:在旺角區有如此高質韓式燒肉放題,確實難得。
2018-10-31
2018-10-29 68 瀏覽
2018.10.23(星期二)好耐無食燒肉啦~特登揀左呢間放題燒肉同老公大食一餐~呢間running 燒吳單止有各式肉類可以燒,仲有海鮮同蔬菜以及韓式小食可以點選仲有自助任飲櫃添!海鮮居然有燒生蠔,仲有燒帶子同蝦。個燒帶子真係好正,可以燒到外脆內爽,好正~蝦同蠔都算不錯❤️encore左幾轉!燒肉來說,我個人最喜歡雪花牛仔肉,西施牛肉片同厚切豬腩肉,不斷encore~燒雞翼中間切一切去燒,燒得快熟夠脆皮,都好正!仲有呢碟柚子味炸雞真係好好味👍🏼雞炸得夠脆夠嫩,配上香甜柚子味,成件事好韓式好好味!最後每人送指定甜品一款,我要左椰子味雪條,清甜得來夠解膩,為呢餐韓燒完美作結
2018.10.23(星期二)

好耐無食燒肉啦~特登揀左呢間放題燒肉同老公大食一餐~

仲有自助任飲櫃添!

燒雞翼中間切一切去燒,燒得快熟夠脆皮,都好正!

2018-10-23
  • 帶子
  • 韓式炸雞
  • 肉類
2018-10-28 81 瀏覽
黎到10月都係我同閨蜜既生日咁太耐都冇食過燒野就決定黎running燒啦以前一直都好想試running燒因為我以為running燒都係以running man做主題既餐廳 loltotal有4張點菜紙分咗海鮮.雞.羊為一張牛.豬.香腸類為一張蔬菜.麵.飯.湯.小食為一張最後就酒為一張就咁睇食個幾張可以見到食物既選擇都幾多下特別肉類既選擇真係多到咩部位既肉類都有d肉類多到上到黎我都分唔到邊款打邊款lol之後仲叫多幾款牛另上差唔多所有既牛我都點過哂豬都點咗幾款以下呢幾款肉都好推薦#黑豚豬肉#五花腩#辣味豬頸肉#西施牛肉片#雪花牛仔肉#牛肋骨(真係燒到成盤肉)仲有用菜包d肉黎食既話都可以叫個生菜盤既另外仲叫咗d海鮮既其中最鐘意都係燒扇貝同埋帶子兩個都好食連生蠔都有燒因為本身我唔係點食生野既湯都有既我仲叫咗個年糕湯因為個日幾大風下上到去都有d涼涼地所以飲番d湯熱下個人個年糕湯唔錯唔會話好重味精味既最後好贊既一件事就係佢提供咗舊蘿蔔舊蘿蔔有咩用呢就係要黎清潔個燒盤咁就唔會咁耐燒lun咗呢方面真係做得好貼心所以回食指數都幾高㗎
黎到10月都係我同閨蜜既生日

#辣味豬頸肉
#西施牛肉片
#雪花牛仔肉
#牛肋骨

(真係燒到成盤肉)
仲有用菜包d肉黎食既話都可以叫個生菜盤既

咁就唔會咁耐燒lun咗
呢方面真係做得好貼心
所以回食指數都幾高㗎

2018-10-27 62 瀏覽
Running 燒一開始聽到店名即刻聯想到running man haha 入左店後店員十分友善 帶你入座你邊燒邊可以欣賞香港既街景夜景 同朋友享受火煙肉香既味道, 店員上餸既速度都好快,一碟一碟快速堆滿枱,快速食到你飽啊!一開始唔識調節火既大小,燒咩肉唔夠3分鐘都燒焦,問過待應後先知調節錯火勢到最大,大家食果時記住睇火勢,燒到咁上下,就要用側邊既蘿蔔吸下燒盤上既油同焦炭,當然d 店員都好樂意幫你換燒盤,讓你的韓燒更愉快。食物方面,極度推介雪花牛仔肉,一大片牛肉放在烤爐上,肉香口感十足。想食夠本,海鮮係唔少得,生蠔,扇貝都好好食,大蝦調名醬料夠味又夠大,海鮮真係要食。食完咁多肉同海鮮,為左幫手消化,蔬菜係唔少得,e個時候就要叫碗沙拉,唔係講笑勁大碗,啱唒果d 韓燒怕熱氣既女仔。最後食埋一條雪條散下熱就完美啦,畢竟燒完真係好熱!
Running 燒

2018-10-26 96 瀏覽
見咁耐冇食韓燒,今晚又終於約到人食飯,大家決定黎呢間running燒都邊食邊傾呢間係韓燒放題,可以任食110分鐘,我地6點半就去到,未到食飯高峰期,所以好快就有位啦!呢到既櫈係可以比人放袋同其他野入去,唔洗攬住d野之餘又可以唔洗搞到個袋成陣韓燒味我地一坐低就忍唔到叫野食,呢到肉類既款式都好多,剩係豬都11種!唔係間間都有咁多,好似豬大腸、豬梅肉就比較少見啦 D肉上得都好快,仲快過小食黎!因為好肚餓,所以就叫左熟食先,一般既韓式小食呢到都好齊,例如炒年糕、炒粉絲,有返哂果陣係韓國旅行既味道,好懷念!過左陣炸雞都黎埋,就算點柚子炸雞,佢都係會比原味炸雞,再上一碗柚子汁,比大家鐘意點幾多就幾多,個柚子汁唔錯海鮮選擇多之餘都好新鮮食到咁上下就可以食甜品,有西米露同雪條揀係一餐令人滿意既韓燒放題

D肉上得都好快,仲快過小食黎!

海鮮選擇多之餘都好新鮮

食到咁上下就可以食甜品,有西米露同雪條揀

係一餐令人滿意既韓燒放題
2018-10-26 57 瀏覽
Running 燒食肉獸朋友要吃燒肉放題,便來到這座大廈吃晚飯。小店不大。但裝修有韓式燒肉的感覺。侍應上東西很快,漿料配菜是即上。叫了一堆食物,為免浪費,全部都叫小小。首先叫了堆熟食,柚子味炸雞甜酸開胃,噴火炸雞,真的只可一不可再,真的噴火,不停的掉眼水,喝了兩支酸奶才ok.點了豬頸肉,五花肉,牛柳粒,牛肋骨,都不錯。完來烤肥牛加生菜是perfect match.海鮮反而比其他店多,有大蝦,帶子,扇貝,生蠔,多春魚和魷魚圈。 掋食啊,生蠔熟燒好味。韓食上,有湯,年糕及韓式辛辣拉面。質素同韓式小店一致。飽飽離場,仲有韓式雪條送 好掋。
Running 燒

韓食上,有湯,年糕及韓式辛辣拉面。質素同韓式小店一致。
飽飽離場,仲有韓式雪條送 好掋。
2018-10-24 78 瀏覽
今晚同朋友出開旺角,發現彌敦道726号一棟大廈有很多不同的食店,最後決定選擇食韓燒。環境夠大,冷氣充足,價錢合理經濟,店員服務態度也很好,看完餐牌,食物款式有很多,雪櫃飲品是任飲的。種類也很多。原味炸雞,熱熱地,好味道。炸韓式餃子和炸魷魚鬚。好新鮮,好入味,非常好食,一食再食,水冷麵也很特別。至於肉類,牛肋骨,牛柳粒,烤肥牛及雪花牛仔肉,都好新鮮,肥牛多,一邊韓式燒烤,一邊同朋友倾下,好有風味,值得一提是豬大腸和五花腩,好入味,材料又新鮮,非常好食,一食再食。另外,厚切豬腩肉和原味豬頸肉也很新鲜,好好食,海鮮類等食材,例如生蠔和扇貝也十分新鮮,非常好食,是非常豐富的一餐,絕對物超所值。下次必定再光顧這家食店。
2018-10-24 84 瀏覽
經過旺角,突然想吃燒肉放題,所以來了running燒試試。我們6點半來到,但已經坐滿了一半人。到了8點,已經滿座了。因為太肚餓,一坐底就開始點野食。點了生蠔,最初以為是生吃,但看到旁邊的人是燒蠔,所以我也決定燒來吃。蠔燒的時間比較耐,因為蠔彀太厚身,需要些時間慢慢燒。多春魚燒出來很香口,而且十分多春。雞翼已經剪開了少少,所以較容易燒。燒了一陣就已經燒好,味道不錯。肥牛是我的至愛。肥牛十分大塊,而且脂肪比很好。牛脷、雪花牛仔肉、西施牛肉片也十分不錯,味道濃郁爽口。牛柳粒厚身得來又不會燒得太韌。另外,柚子味炸雞是我最喜歡的。柚子味很突出,而且炸得很香口。辛辣麵十分大碗我和朋友也點了很多,吃得十分滿足。埋單的時候,更會送上雪條作甜品。
經過旺角,突然想吃燒肉放題,所以來了running燒試試。

我們6點半來到,但已經坐滿了一半人。到了8點,已經滿座了。

因為太肚餓,一坐底就開始點野食。

多春魚燒出來很香口,而且十分多春。

肥牛是我的至愛。肥牛十分大塊,而且脂肪比很好。

牛脷、雪花牛仔肉、西施牛肉片也十分不錯,味道濃郁爽口。

牛柳粒厚身得來又不會燒得太韌。

辛辣麵十分大碗

2018-10-24 67 瀏覽
繼上次食完個日式放題之後,另外一個返香港食好西既check point一定係食韓燒。雖然韓燒熱潮有少少冷卻,不過今次呢間running燒就有少少變奏港版韓式燒烤!我揀呢間running燒當然有原因,因為我睇之前食評係有生蠔!海蝦!OMG!作為生蠔愛好者既我真心忍唔住到預約上去試下。一去到就有標準既長長伸縮抽油煙機,呢個好緊要,因為我個人有鼻敏感怕大煙,好彩抽風算幾好。講返正題,首先叫左比較易熟既牛肉類別同埋少少豬肉。其中牛肉方面,牛脷同埋西施牛肉片都係重點必食,又香又嫩!豬肉就五花腩而雞肉就係調味雞肉。另外到海鮮果一部分,生蠔同海蝦都係大大隻果種,至於帶子就正常size,味道係新鮮而且用韓燒海鮮真係爽。不過燒海鮮係有個問題就係要連殻燒,所以熟得比較慢,所以策略上應該要塊板一半放海鮮一半放肉,帶子都可以快熟區,咁樣就最省時間!最後叫左碟好好食既柚子炸雞去結束呢次冇得輸既韓燒。PS 印象比較深既係呢度叫餐上菜都快手 而且換鐵板都頻密唔會拖

最後叫左碟好好食既柚子炸雞去結束呢次冇得輸既韓燒。

2018-10-23
  • 生蠔
  • 海鮮
  • 韓式炸雞
  • 帶子
2018-10-23 54 瀏覽
之前食既韓燒都係d叫肉,or自助飲食,今次朋友帶路黎左呢間食高CP值既任食韓燒佢係用紙take想燒既肉類,海鮮,蔬菜,小食等,有種放題既感覺🤣枱上既蘿蔔係用黎抹走d燶,好神奇既感覺😂肉類方面,牛肉種類算多,不過我冇點食,好牛朋友表示好幸福😂我就瘋狂食羊肉同羊西冷!個羊西冷真心正,夠厚又夠騷。但一定要包生菜食,否則會太膩😂另外佢既辣味豬頸肉同五花腩都超好味,燒耐左都好夠淋!值得一讚既係呢度既肉冇雪味,食落幾新鮮另外叫左d海鮮,最正係燒生蠔,燒蝦,勁鮮甜又夠大隻!一定要燒菇食,燒到金黃色,再用生菜包肉同泡菜食,一流!生菜洗得好乾淨,食得幾放心😂小食仲叫左件柚子蜜炸雞,幾juicy又夠特別🤣食物種類幾多,材料亦算新鮮,值得encore!!如果飲品選擇多d會更好🤤

枱上既蘿蔔係用黎抹走d燶,好神奇既感覺😂

肉類方面,牛肉種類算多,不過我冇點食,好牛朋友表示好幸福😂

值得一讚既係呢度既肉冇雪味,食落幾新鮮

另外叫左d海鮮,最正係燒生蠔,燒蝦,勁鮮甜又夠大隻!

一定要燒菇食,燒到金黃色,再用生菜包肉同泡菜食,一流!

生菜洗得好乾淨,食得幾放心😂

小食仲叫左件柚子蜜炸雞,幾juicy又夠特別🤣

2018-10-23 61 瀏覽
三友友仔相約食韓燒,地點近火車站,位置方便,預先訂左位,到步等5分鐘左右入座。以燒肉為主,其中也有炸雞、海鮮,種類都算幾多有泡菜、芽菜、海帶3碟小食,泡菜好味,旁邊既大蘿蔔,係用嚟整返燒野食燒焦既爐面,話說卒得幾乾淨,設計方便係等燒肉之前,點左D熟食食下,有少辣炸雞、餃子同魷魚鬚醬汁係中央區自取, 第一輪喜歡的都點了2,3樣,野食好快上枱燒牛仔骨係原愛,薄薄地一片,好香牛肉味,加一點辣醬,用生菜包住食,口感更清新唔膩,就咁食都正食肉神獸戰鬥左好多轉烤肉仲有好多其他烤肉提供,肉類都好新鮮無冷藏味,食韓燒又點少得食豚肉同五花腩肉最正有生豪海鮮任點!海鮮類當然唔可以唔試,龍脷柳、生蠔、帶子、、蝦,好豐富,海鮮新鮮,任食燒黎講海鮮真係幾多款式,食幾轉已回到回本唔蝕。碟碟出都保持到新鮮狀海蝦大條,肉質彈牙鮮甜,帶子都正,肉質鮮甜,入口很嫩,啖啖肉很好味,一直ENCORE回本。食左咁多肉,所以點左兜沙律食下菜,好大兜下,個汁調得幾好,3個人食份量剛剛好。仲有樂天飲品任飲個阿豬媽湯不錯年糕有D辣=0=是日糖水有D小驚喜,清清甜甜,餐後食唔濟,幾好口煮麵要一試,超冰涼口感好特別有熟食炸物,主打烤肉食物

以燒肉為主,其中也有炸雞、海鮮,種類都算幾多

係等燒肉之前,點左D熟食食下,有少辣炸雞、餃子同魷魚鬚

食肉神獸戰鬥左好多轉烤肉

仲有樂天飲品任飲

個阿豬媽湯不錯
年糕有D辣=0=
是日糖水有D小驚喜,清清甜甜,餐後食唔濟,幾好

口煮麵要一試,超冰涼口感好特別
有熟食炸物,主打烤肉食物款式多,仲有海鮮任燒,味道唔錯,價錢公道幾抵食,我地食左足兩個鐘咩都回晒本,呢殊係同朋友黎食聚餐既好選擇。
2018-10-23 1032 瀏覽
同男友睇完戲去開餐,今日佢唔想打邊爐,想食香口野,食串燒又行太遠,於是黎食韓燒,一樣夠晒香口,種類選擇又多,唔使煩要就大家揀咩野食,鐘意邊樣就點邊樣盡情食。我地兩個都係非典型嘅食肉獸,無肉不歡愛好者,放題之類既重口味都啱曬我地。一黎就有3個前菜開一開個胃口一坐低左我地攞紙點野食,食物都有好幾類選擇,除了肉類,仲有海鮮、湯品麵類、餐前小食都一應俱全。肉類有牛雞豬羊四種,分有肉既唔同部位選擇任君燒仲有點左其他熟食小食,韓式炸雞、炸餃子、魷魚鬚炸雞有得選唔同辣既程度,點左BB辣,辣醬係韓式辣醬,味帶微酸甜,蘸來吃,令炸雞更見惹味,炸雞咬落去好脆好熱辣辣,入面仲雞肉亦幾嫩身,可媲美外面既炸雞店水準炸餃子d餡亦好足料,有韭菜和泡菜,個人比較愛韭菜款,味道比較香,餃子皮係炸過的,所以好脆脆口。牛脷燒完好脆口肉類腌得幾入味,唔使點醬食,都好夠味大腸意外既好味,通得軟身乾淨,燒完外面好入味好脆口,帶少少脂肪,好食,值得點來試下呢度仲有海鮮任燒,有蝦、多春魚、帶子、扇貝、咖哩魷魚鬚、魷魚圈、龍脷魚片、鯖魚同埋生蠔,重點海鮮夠新鮮,街市買海鮮堅貴,呢殊仲要係任食任燒,呢餐真係唔怕會番唔到本,只係在乎你個肚

一黎就有3個前菜開一開個胃口

仲有點左其他熟食小食,韓式炸雞、炸餃子、魷魚鬚

牛脷燒完好脆口
肉類腌得幾入味,唔使點醬食,都好夠味

呢度仲有海鮮任燒,有蝦、多春魚、帶子、扇貝、咖哩魷魚鬚、魷魚圈、龍脷魚片、鯖魚同埋生蠔,重點海鮮夠新鮮,街市買海鮮堅貴,呢殊仲要係任食任燒,呢餐真係唔怕會番唔到本,只係在乎你個肚有幾大食到幾多。
男友狂叫左唔知幾多轉海鮮,帶子元貝,蝦,蠔係咁番嗒,材料唔係雪藏霉身果d,幾新鮮下,食左都有6轉,番本之作
飲品飲任,基本上坊間放題既選擇都有,食韓燒最緊要既係咩?就係飲品要夠冰凍,搭住吃熱辣辣既燒肉先至正,呢殊飲品好冰凍。
仲有甜品雪條MELONA揀左椰子味同蜜瓜味
餐廳通風系統做得唔錯,油煙味唔算重,上菜既速度幾快,無漏單,真係做到任食任燒,價錢不太貴,食物質素不錯,是日晚餐好滿足,飽飽