2018-10-23 1032 瀏覽
同男友睇完戲去開餐,今日佢唔想打邊爐,想食香口野,食串燒又行太遠,於是黎食韓燒,一樣夠晒香口,種類選擇又多,唔使煩要就大家揀咩野食,鐘意邊樣就點邊樣盡情食。我地兩個都係非典型嘅食肉獸,無肉不歡愛好者,放題之類既重口味都啱曬我地。一黎就有3個前菜開一開個胃口一坐低左我地攞紙點野食,食物都有好幾類選擇,除了肉類,仲有海鮮、湯品麵類、餐前小食都一應俱全。肉類有牛雞豬羊四種,分有肉既唔同部位選擇任君燒仲有點左其他熟食小食,韓式炸雞、炸餃子、魷魚鬚炸雞有得選唔同辣既程度,點左BB辣,辣醬係韓式辣醬,味帶微酸甜,蘸來吃,令炸雞更見惹味,炸雞咬落去好脆好熱辣辣,入面仲雞肉亦幾嫩身,可媲美外面既炸雞店水準炸餃子d餡亦好足料,有韭菜和泡菜,個人比較愛韭菜款,味道比較香,餃子皮係炸過的,所以好脆脆口。牛脷燒完好脆口肉類腌得幾入味,唔使點醬食,都好夠味大腸意外既好味,通得軟身乾淨,燒完外面好入味好脆口,帶少少脂肪,好食,值得點來試下呢度仲有海鮮任燒,有蝦、多春魚、帶子、扇貝、咖哩魷魚鬚、魷魚圈、龍脷魚片、鯖魚同埋生蠔,重點海鮮夠新鮮,街市買海鮮堅貴,呢殊仲要係任食任燒,呢餐真係唔怕會番唔到本,只係在乎你個肚

一黎就有3個前菜開一開個胃口

仲有點左其他熟食小食,韓式炸雞、炸餃子、魷魚鬚

牛脷燒完好脆口
肉類腌得幾入味,唔使點醬食,都好夠味

呢度仲有海鮮任燒,有蝦、多春魚、帶子、扇貝、咖哩魷魚鬚、魷魚圈、龍脷魚片、鯖魚同埋生蠔,重點海鮮夠新鮮,街市買海鮮堅貴,呢殊仲要係任食任燒,呢餐真係唔怕會番唔到本,只係在乎你個肚有幾大食到幾多。
男友狂叫左唔知幾多轉海鮮,帶子元貝,蝦,蠔係咁番嗒,材料唔係雪藏霉身果d,幾新鮮下,食左都有6轉,番本之作
飲品飲任,基本上坊間放題既選擇都有,食韓燒最緊要既係咩?就係飲品要夠冰凍,搭住吃熱辣辣既燒肉先至正,呢殊飲品好冰凍。
仲有甜品雪條MELONA揀左椰子味同蜜瓜味
餐廳通風系統做得唔錯,油煙味唔算重,上菜既速度幾快,無漏單,真係做到任食任燒,價錢不太貴,食物質素不錯,是日晚餐好滿足,飽飽