「香港人每個都是running Man ! 在這忙碌的都市生活,每天步伐急速, 其實都是只是為生計,為討一餐較像樣的飯吃!亅「 什麼為之較像樣?亅「 工作咁辛苦 , 又要受氣!梗係要食得好啲 !起碼都要好似今晚 來這裏吃吃韓式燒烤咁,可以任食我最喜愛的各款烤牛肉,和不同種類的海鮮啦!亅「yes! 正所謂: 萬般帶不走、唯有"吃" 隨心😝!!亅「 好似胡鴻鈞首大台 "降魔的" 神曲"到此一遊"咁講:無懼我心傷透、蕩揮衣袖、萬般帶不走!! 無論是快樂與難受, 也只不過剎那感受。。。亅「 咁有感觸 ,莫非你又俾公司雪藏?亅「 啋!大吉利是!! 不過話時話,呢度個大雪櫃裏面真係有好多 不同款的韓國飲料 同"道地系列" 可以俾我哋任飲。 配埋大啖、大啖的吃烤海鮮同牛肉,我"這剎那" 感受到很快樂哦!亅「 我很喜歡這個韓牛拼盤和烤牛舌, 可以一次過品嚐不同部位和風味的烤牛肉, 而且是任食的,值回票價!亅「 食快啲啦!掛住講! 而家香港啲租金貴, 食buffet都係限你食個半鐘only。。。」「 No... 幸好這家餐廳可以給我們吃足110分鐘( 即是差不多兩小時), 可以在這段時間內任飲任食,爽!

「 什麼為之較像樣?亅

「yes! 正所謂: 萬般帶不走、唯有"吃" 隨心😝!!亅

「 咁有感觸 ,莫非你又俾公司雪藏?亅

在大雪櫃裏面可以自取不同種類的飲品。正! 最下圖是 韓式冰條( 芒果味)。

(圖上)不同部位的牛肉,拼在一個盤子,端上來給我們時很有氣勢!!(圖下)烤牛舌

「 No... 幸好這家餐廳可以給我們吃足110分鐘( 即是差不多兩小時), 可以在這段時間內任飲任食,爽!亅

「 除咗牛肉燒, 仲有豬肉、羊肉和很多不同種類的海鮮可以點,包括原味生蠔、 芝士烤生蠔 、大蝦、帶子、扇貝、魷魚、鯖魚、多春魚等等。。。亅
烤海鮮大曬冷!😁👍

「其實side dishes 也有不少選擇,有水冷麵、 炸雞、 韓式沙律 、炒年糕 和餃子等! 仲未計我們一來到就放了在枱面的 韓國泡菜等前菜小碟。。。亅
清新的韓式雜菜沙律

炸雞及煎餃子

「 我很喜歡這個水冷麵喎! 麵條煙煙韌韌十分彈牙 很有咬口配合酸酸甜甜的冷醬汁和酸青瓜等爽口的蔬菜, 我覺得十分開胃,仲可以幫我們去油膩, 吃完之後可以encore多一份牛扒和牛柳粒等烤肉!」
水冷麵

「 我就比較喜歡烤海鮮中的烤生蠔、 你知我最喜歡吃生蠔, 這裏是無限量供應,當然要吃個夠本,好值回票價!亅
各款生蠔

「 咦 !它的結尾甜品也頗為特別! 可以選擇 自家製紅豆西米露! 韓式芒果/椰子冰棒等!亅
自家製紅豆西米露甜品

「 快啲食啦!!如果唔係miss咗 最後一班地鐵,我要搭"降魔的" 返將軍澳喇!亅

「。。。亅

後記:餐廳內人頭湧湧, 一位難求!建議大家先在openrice 網上訂位或致電餐廳先留位置,免得到時撲過空。今次我們 很幸運,一去到已經有位置留了 給我們坐!正!

。。。🦉

+ ==============================
立即訂閱我的食評吧!福福郎想 跟你分享上班族的苦與樂丶貓頭鷹的人生觀丶美食和「金句亅啊!

Relax,and just subscribe!

。。。🦉

2019-05-02
$280 (宵夜)
紀念日
烤海鮮大曬冷!😁👍
清新的韓式雜菜沙律
各款生蠔
  • 不同部位牛肉大拼盤
  • 生蠔
  • 什菜沙律
2019-10-11 0 瀏覽
好耐冇食過韓燒啦,呢間見好多人推介就黎試下夜晚7點半黎到見到都幾多人一入到去就聞到好香,呢間放題有得食海鮮,又唔會太貴,而且仲好有韓式燒肉既感覺飲品選擇都幾多,飲酒就要加錢,所以我地都冇飲試左幾個醬,覺得最好食係烤肉醬,唔會好濃搶左個味如果鐘意食配菜既可以任添,好少有餐廳有海帶食,幾好食叫左芝士焗蠔同埋普通生蠔,覺得芝士焗蠔好食口戈扇貝都算大隻多汁仲可以叫海蝦、魷魚等等,淨係食海鮮都抵返啦呢到既牛好有水準啊,好有牛味,叫左好多碟仲有多春魚!燒多春魚好食呢到仲有好多韓式既飯麵同埋湯可以叫架,如果驚唔夠飽都可以試下,天氣咁熱就一定要食番個水冷麵啦呢到比起出面黎講算平啲,同埋又好食,會再去
好耐冇食過韓燒啦,呢間見好多人推介就黎試下
夜晚7點半黎到見到都幾多人

飲品選擇都幾多,飲酒就要加錢,所以我地都冇飲

試左幾個醬,覺得最好食係烤肉醬,唔會好濃搶左個味

如果鐘意食配菜既可以任添,好少有餐廳有海帶食,幾好食

叫左芝士焗蠔同埋普通生蠔,覺得芝士焗蠔好食口戈
扇貝都算大隻多汁

仲可以叫海蝦、魷魚等等,淨係食海鮮都抵返啦

呢到既牛好有水準啊,好有牛味,叫左好多碟

仲有多春魚!燒多春魚好食

呢到比起出面黎講算平啲,同埋又好食,會再去
2019-09-28 465 瀏覽
Running 燒既燒肉可算係旺角區中性價比最高既一間燒肉店。我同朋友一得閒就會上黎食。選擇不算太多但最最最重要係肉質好。小妹最欣賞店內前菜既泡菜。唔會太辣同時又爽甜。小妹仲問店員要了一份。店員服務好有禮貌。仲俾左大大碗俾小妹。小妹緊係唔會浪費食曬去啦。---「醬汁牛五花肉」五花肉好薄,燒落去油脂走了一半。配上特製醬汁,意想不到如此好味。小妹之後都點多兩轉。此外,另一推薦為「西施牛肉片」。西施牛肉片上菜就好似花一樣。西施肉軟而牛味香濃,口感軟滑。值得推薦。而雞扒相對就比較失色啦,肉質唔夠彈牙,比較偏軟。當中既海鮮亦都好唔錯。芝士生蠔食落海水味足,同時唔會細件。帶子同扇貝都新鮮味美。只係燒既時間比較耐。---「炸魷魚酥」係件計既,我地本住食曬唔浪費既精神都唔係點得太多。炸魷魚酥係即炸,食落仲熱辣辣,外面香脆,入面爽口。生菜好新鮮 可以夾牛肉食又可以燒一陣就咁食。最後仲有韓國芒果雪條作甜品。真係好高質又抵呀,正!Running 燒一直都可以保持到水準實屬難得。而且7點20分前埋單仲有7折。真係唔貴。
選擇不算太多但最最最重要係肉質好。

---

而雞扒相對就比較失色啦,肉質唔夠彈牙,比較偏軟。

只係燒既時間比較耐。

---

生菜好新鮮 可以夾牛肉食又可以燒一陣就咁食。

最後仲有韓國芒果雪條作甜品。真係好高質又抵呀,正!

2019-09-28 368 瀏覽
之前食過呢間燒肉一直念念不忘今日特登揀左個好日再戰依家閒閒地食個放題打邊爐都要兩舊幾三舊水呢到晚市19:20前埋單仲有7折計埋先可能二百鬆D一位抵到爛醬料區有多款款式當中個人最推薦反而係豉油因為佢唔係得個死咸 而係有咸香,同埋有少少甜甜地咁同燒肉可以話係完美既配搭老實講,款式唔算太多,但我就係鍾意咁,燒肉店就專注返做燒肉其他野可以唔洗太多所謂貴精不貴多前菜既泡菜好爽口好夠味而蘿蔔唔係用黎食既,係用黎比客人自己見到有鑊燶果陣可以卒一卒佢,唔洗下下都要換鐵板,夠晒方便,不過記得要係卒完之後落多D油,因為蘿蔔好吸油,鐵板冇晒油就會好快燶西施牛肉片極力推薦呢一隻牛肉味非常香濃,每咬一口都會感覺到有隻牛係口入面奔跑而且仲有啖啖油脂香,仲要口感非常軟熟我淨係叫呢隻牛都加左單起碼五次極力推薦醬汁牛五花肉睇下塊牛五花肉層次幾分明一燒落去D油脂即刻必晒出黎直頭油都唔洗落而且口感好柔軟,完全唔會有油膩咁而燒過既油脂令成個味道更香更有層次加埋佢地特製既醬汁唔洗點豉油就咁食已經好惹味好好食牛柳片牛柳係咁多部位入面我最鍾意食既部位因為佢口感係最軟熟而且牛味好濃而牛柳粒會比較難掌握個火侯所以我會推薦大家點牛柳片炸
之前食過呢間燒肉一直念念不忘

抵到爛
醬料區有多款款式
當中個人最推薦反而係豉油
因為佢唔係得個死咸
而係有咸香,同埋有少少甜甜地咁
同燒肉可以話係完美既配搭
老實講,款式唔算太多,但我就係鍾意咁,燒肉店就專注返做燒肉
其他野可以唔洗太多
所謂貴精不貴多
前菜既泡菜好爽口好夠味
西施牛肉片
極力推薦呢一隻
牛肉味非常香濃,每咬一口都會感覺到有隻牛係口入面奔跑
而且仲有啖啖油脂香,仲要口感非常軟熟
我淨係叫呢隻牛都加左單起碼五次
極力推薦

睇下塊牛五花肉層次幾分明
一燒落去D油脂即刻必晒出黎
直頭油都唔洗落
而且口感好柔軟,完全唔會有油膩咁
而燒過既油脂令成個味道更香更有層次
唔好以為淨係得肉好食
呢到既小食一樣有水準
我最鍾意就係呢到既炸魷魚酥
因為佢係新鮮炸起熱辣辣
而且炸得外面香脆,入面爽口
比得上好多專賣炸物既店鋪
咖哩魷魚
好少見燒肉會有咖哩魷魚食
咁特別我當然要點啦
估唔到又幾好食喎
咖哩味都幾香濃
食完仲有個韓國芒果雪條,正
我覺得呢間比得上牛角呢D貴價既燒肉
但係佢呢到係任食仲要埋單都係二百幾蚊一位
去牛角食呢個價錢邊有可能落到樓?
性價比真心高!
  • 西施牛肉片
  • 醬汁牛五花肉
  • 牛柳片
  • 炸魷魚酥
在旺中閒逛完,在附近剛好見到有間叫Running燒的韓燒店,名字有點熟悉,原來曾經同事極力推薦的韓燒店,所以這次決定跟小女友去一嘗究竟。上到餐廳排滿長長的人龍,不過都不是等了太耐,皆因這裡限時110分鐘,餐廳是放題式,用紙來點餐,分別有豬肉同牛肉,羊肉海鮮雞肉,蔬菜和韓式料理這三款紙。而每種肉類的款式部位都繁多,我個人最喜歡的是這裡所提供的辣味五花肉,用上惹味的韓式辣醬醃的厚厚五花肉,而五花肉肥瘦分明,燒到帶點焦香,加上醬汁的甜辣味,還有五花肉的油香,入口即化的口感,乃是人間至高的美味。小女友則對西施牛肉片,薄薄的一塊非常快熟,口感軟稔,肉味香濃,配上生菜包著吃,增添口感之餘,更能將燒肉的油膩感消降不少。而韓式料理款式都有很多選擇,如炸雞,水冷麵,炒粉絲,粉年糕等。在這個被韓燒熱辣辣洗禮的時候,當然要點一客冰涼的水冷麵降溫一下,麵質煙軔彈牙,在濃郁的湯汁中鋪了滿滿的碎冰,驟眼一看都經已感受到涼快清爽的感覺。最後奉上甜品一客,是一碗西米露,但內裡包含了紫米,紅豆等配料,令口感十足,香甜清爽,令到整頓韓燒非常完滿。
2019-09-24 664 瀏覽
同班friend 好耐冇食韓燒啦,梗係要揀間可以任食任飲架啦。見旺角間Running 燒任食得來種類都算多,一於試下呢間啦!燒肉放題點可以唔食肉。唔想太heavy可以試下豬頸肉同鷄扒。兩款都又厚又多汁, 有少少脂肪,食咗都唔會好肥。豬頸肉好爽口,質素高。海鮮海鮮方面叫咗大蝦,扇貝,帶子,魷魚圈。全部都好新鮮,帶子鮮甜,魷魚爽口彈牙,正!炸物有韭菜炸餃子,泡菜炸餃子,炸鷄。炸鷄keep到肉質juicy。炸餃子皮薄餡多, 味道啱啱好。茄子,南瓜,冬菇,金菇菜食返d新鮮蔬菜中和下。水冷麵我個人至愛,細細碗,一個人食份量都唔會太多。食完熱辣辣嘅燒肉,來碗冰冰涼涼嘅水冷麵,麵嘅質地彈牙,仲帶有少少酸,食落真係好開胃。 最後甜品揀咗蜜瓜雪條,蜜瓜味濃,質地似軟雪糕。整體來講,餐廳環境,食物質素都唔錯,服務更值得一讚,嘢食上得快,價錢合理,值得一試。

海鮮

炸物

茄子,南瓜,冬菇,金菇菜
食返d新鮮蔬菜中和下。

• 扇貝
  • 海鮮
  • 水冷麵
2019-09-22 338 瀏覽
來到旺角最好找食的地方是726呢到任叫任飲任食都係200多元任叫任食韓燒 種類都幾鬼豐富有生蠔有大蝦有芝士焗蠔任食兩小時而且汽水任飲大大隻生蝦好 大大隻生蝦好鬼 生鮮蝦肉結實人多嘅時候還要喺外面等位有韓式牛肋骨西班牙黑豚肉韓燒仲可以叫啲蔬菜金菇之類呢度有好多種肉類供選擇包保你食唔曬我最鍾意就係食呢度啲肥牛呢度仲想畀確定有 淡淡鮮甜牛肉粒的牛肉和脂肪比例恰當好處 食得出是貴價貨色呢度客戶服務員非常之周到定期準時 教我哋燒海鮮種類非常之多除咗山蝦之外仲有 扇貝帶子配菜又有泡菜芽菜黑木耳厚切牛柳粒
來到旺角最好找食的地方是726

海鮮種類非常之多除咗山蝦之外仲有 扇貝帶子

配菜又有泡菜芽菜黑木耳

厚切牛柳粒
2019-09-14 641 瀏覽
今個星期又食好西喇!位置係正旺角彌敦道地鐵站一出就到又方便又快捷!Running燒呢間野環境又幾正既!排緊隊果陣已經聞到好香燒肉味!流晒口水終於入到去喇!前菜無限refill, 仲有舊蘿白用黎清潔個爐, 認真有心機!前菜食個大大份沙律開開胃先黎到韓燒就緊係咩都燒嫁啦, 先整兩條多春魚! 香口勁多春個人極度推介!絕對超越5粒星, 呢碟叫做醬汁牛五花肉, 又薄又多蒜香味, 真係極好食!一人3碟真係唔過份其他肉類都唔差嫁, 我就試晒所有肉類, 真係搵唔到挑剔既地方啦飲品推介: 最右手邊果支蜜桃梳打, 好香桃味, 唔係好甜又解渴, 用黎配韓燒真係無得頂!去到尾聲仲有甜品送, 勁正, 我就嗌左條芒果雪條畫上完美句號。走果陣用埋放係門口既衣物除味噴噴, 噴走陣油煙味, 真係好鬼貼心
今個星期又食好西喇!
位置係正旺角彌敦道地鐵站一出就到
又方便又快捷!

前菜食個大大份沙律開開胃先

黎到韓燒就緊係咩都燒嫁啦, 先整兩條多春魚! 香口勁多春

一人3碟真係唔過份

2019-09-10 750 瀏覽
有近一年無食過韓燒放題啦,Running燒早兩年都有食過,款式多,環境寬躺 都比較乾淨,價錢合理,今晚再同朋友食番餐勁既好開心🥰因為收工都係七八點,所以只可以任食時段110分鐘~ 如果大家放假/可以早到,1730入座就平幾十蚊黎過幾次,尼度地方 餐具都好乾淨前菜就係韓國基本三味對食肉獸黎講,牛豬羊雞海鮮樣樣齊真係正呀!點完野食就可以自己去倒醬汁~食肉就緊要配沙津,沙津菜好新鮮,醬汁酸酸甜甜,配埋脆口青瓜同蕃茄,仲可以燒塊肉包埋一齊食,感覺一點都不滯!咖喱魷魚發現尼度既醃制食品好好味,特別推介就係:醬汁牛五花肉,有少少似蒜蓉味白肉,味道唔會太重,薄切片感覺食到都無罪惡感每款肉叫少少,大概叫左兩round已經飽到飛天啦,試到唔同肉唔同部位,哈哈!最後佢會附送每一一款甜品雪條tim
好開心🥰

黎過幾次,尼度地方 餐具都好乾淨

前菜就係韓國基本三味

對食肉獸黎講,牛豬羊雞海鮮樣樣齊真係正呀!

點完野食就可以自己去倒醬汁~

咖喱魷魚
發現尼度既醃制食品好好味,特別推介就係:

最後佢會附送每一一款甜品雪條tim

2019-09-10 581 瀏覽
雞牛羊豬燒肉放題就聽得多,燒海鮮放題就比較少見。見到這間店舖罕有地包埋海鮮放題,作為海鮮控的我們,當然不會放過這個機會,加上見OpenRice好評如潮,決定到Running 燒一試。110分鐘燒肉放題,海鮮/雞/羊/牛/豬/香腸/蔬菜/麵/飯/湯/小食任燒任食。前菜三小碟芽菜泡菜海帶同埋清潔爐燒板的蘿蔔,這三小碟超級好食又開胃,我們後來還添加了這三碟前菜。傳統韓燒setting,我影完這張相之後,不消一會兒,已經全間鋪頭都坐滿人爆場,去之前記住要預約。多款自助飲品自取,驚喜的是竟然有兒時最愛的碧泉,市面幾乎已絕跡了。自助醬料,辣醬,麵豉醬和蒜蓉醬。不消一會兒,雞牛豬已經送到。醬汁牛肉五花肉賣相很好,十分吸引。腸仔豬皮豬耳等。我期待已久的海鮮,大蝦/帶子/扇貝/魷魚圈/龍利魚片/鯖魚。燒海鮮原來一D都唔容易,要好有耐性咁等燒熟。邊燒邊等期間周圍望下,有部電視機播緊韓圑MV,邊燒邊聽(G)I-DLE, IZ*ONE & TWICE 歌曲,韓國氛圍十足。各類牛豬肉,貼心地分開擺放,每一格只放一款肉。來一張大合照。醬汁牛肉五花肉賣相非常吸引,就先從這個開始燒起,味道棒棒的。各類雞牛豬燒肉都很鮮
,決定到Running 燒一試。
三小碟芽菜泡菜海帶
,我們後來還添加了這三碟前菜。
碧泉
自助飲品
多款自助飲品自取,驚喜的是竟然有兒時最愛的碧泉
,市面幾乎已絕跡了。
自助醬料,辣醬,麵豉醬和蒜蓉醬。

腸仔豬皮豬耳等
腸仔豬皮豬耳等。

大蝦/帶子/扇貝/魷魚圈/龍利魚片/鯖魚

燒海鮮原來一D都唔容易,要好有耐性咁等燒熟。

邊燒邊等期間周圍望下,有部電視機播緊韓圑MV

醬汁牛肉五花肉
醬汁牛肉五花肉賣相非常吸引,就先從這個開始燒起,味道棒棒的。各類雞牛豬燒肉都很鮮甜,味道比想像中好,實屬高質韓燒。難怪好評如潮,邊燒邊食邊讚賞。

咖喱魷魚酥
咖喱魷魚酥。

雞翼
材料準備方面十分貼心,雞翼已經特別處理過,上枱前已把雞翼從中間切開,方便客人更均勻地燒熟雞翼,值得一讚。

柚子炸雞,炸魷魚鬚
燒肉期間,可以食住熟食邊等邊燒。有柚子炸雞,炸魷魚鬚,味道不錯。

生蠔,蒜蓉芝士生蠔
生蠔,蒜蓉芝士生蠔。燒生蠔,燒蒜蓉芝士生蠔,推介蒜蓉芝士生蠔,超級邪惡。

生菜盤,冬菇,茄子,青椒。
生菜盤,冬菇,茄子,青椒。

茄子
茄子印有「燒」logo,都幾有心思。

沙律
沙律超級大盤,食咁多燒肉咁熱氣,配上這個清新沙律真係絕配。

最後每人有一條韓國雪條或一碗甜品,令人滿足。

門口設有除味噴霧, 十分貼心。每次燒烤完頭髮和衣物都沾滿氣味,門口設有除味噴霧供客人使用,真係女士恩物,十分貼心

埋單二人共$568 ,任飲任食接近兩小時,捧着肚子滿載而歸。
2019-09-05
三小碟芽菜泡菜海帶
碧泉
自助飲品
生蠔,蒜蓉芝士生蠔
沙律
這天朋友帶我來到旺角人氣的running燒。這間店位於樓上,我們搭𨋢上去8樓。上到去很旺,有幾位食客在等位,幸好朋友一早book了位,我們很快便入坐了!入到去感到很舒適,即使坐無虛席,個個都在韓燒,但一點都不熱,還有冷氣的涼快!抽氣做得很好!很喜歡位與位之間有空間感!侍應很細心地告訴我們,這個白色是蘿蔔,可以清潔鐵板用。另外有小食可吃,有我喜愛的醃芽菜啊!看一看食物紙,比我想像中選擇還要多!當中最令我感興趣就是這3張!有很多海鮮、肉、熟食可以叫,見到都肚餓呀!我唔客氣啦!大蝦非常新鮮,大推!名副其實的大蝦,燒完啖啖肉!仲好香添!此外,蒜蓉芝士生蠔、扇貝、龍利魚片、帶子都值得點!小妹都ENCORE左2輪,幾鮮味啊!咖喱魷魚鬚有少少似沙嗲味,一D都唔辣。這裡的熟食都做得好出色!幾欣賞佢係新鮮炸起,保持脆身,而且脆漿唔太厚!炸魷魚鬚、原味炸雞係必點!不會炸到過乾,仲有D鹹鹹地,好好味!小妹見身邊很多食客都有點呢樣,一問,原來是醬汁牛五花肉。這不是一般韓燒都有的食材呢!小妹更喜歡,味道好濃郁!小妹是需要有些五穀落肚的人,所以點了韓式炒粉絲。沒想到有驚喜,裡面的材料實在不少,有菇、紅蘿蔔、洋蔥、
這天朋友帶我來到旺角人氣的running燒。
這間店位於樓上,我們搭𨋢上去8樓。
上到去很旺,有幾位食客在等位,
幸好朋友一早book了位,我們很快便入坐了!

入到去感到很舒適,
即使坐無虛席,個個都在韓燒,但一點都不熱,
還有冷氣的涼快!抽氣做得很好!
很喜歡位與位之間有空間感!

侍應很細心地告訴我們,
這個白色是蘿蔔,可以清潔鐵板用。
另外有小食可吃,有我喜愛的醃芽菜啊!

看一看食物紙,比我想像中選擇還要多!
當中最令我感興趣就是這3張!
有很多海鮮、肉、熟食可以叫,見到都肚餓呀!
我唔客氣啦!

大蝦非常新鮮,大推!
大蝦
名副其實的大蝦,燒完啖啖肉!仲好香添!

此外,蒜蓉芝士生蠔、扇貝、龍利魚片、帶子都值得點!
小妹都ENCORE左2輪,幾鮮味啊!
蒜蓉芝士生蠔、扇貝、龍利魚片、帶子、大蝦
咖喱魷魚鬚有少少似沙嗲味,一D都唔辣。
咖喱魷魚鬚

這裡的熟食都做得好出色!
幾欣賞佢係新鮮炸起,保持脆身,而且脆漿唔太厚!
炸魷魚鬚、原味炸雞
炸魷魚鬚、原味炸雞係必點!
不會炸到過乾,
仲有D鹹鹹地,好好味!
炸魷魚鬚

原味炸雞

小妹見身邊很多食客都有點呢樣,
一問,原來是醬汁牛五花肉。
醬汁牛五花肉

這不是一般韓燒都有的食材呢!
小妹更喜歡,味道好濃郁!

小妹是需要有些五穀落肚的人,
所以點了韓式炒粉絲。
沒想到有驚喜,裡面的材料實在不少,
有菇、紅蘿蔔、洋蔥、芝麻、香蔥等。
味道甜甜地,好好味!好岩我!
韓式炒粉絲

還有甜品時間,選擇好吸引!
小妹當然要選韓國大熱的蜜瓜雪條啦!
透心涼,正!
蜜瓜雪條

韓燒不可或缺是飲品,它有兩個大雪櫃裝飲品,
如果大家都想試d特別既野飲,小妹首推這兩款︰

竹蔗馬蹄汁,味道清甜,可平衡韓燒的熱氣感。
竹蔗馬蹄汁

toktok粒粒橙汁,則不太甜,最like是它超多粒粒橙。
toktok粒粒橙汁

自助吧亦有超多醬料可供選擇。
小妹拿了很多醬,卻很少點來吃,
因為這裡本身D食材都幾新鮮,不用特別點醬也可以。

小妹回到家也念念不忘D野食,
不但好吃、性價比高、上菜又快,
而且地方坐得舒適,
好想再食多次啊!
2019-08-29
韓式炒粉絲
蜜瓜雪條
竹蔗馬蹄汁
toktok粒粒橙汁
已經好一段時間冇食過韓燒,於是就決定同朋友韓燒一下。上網SEARCH下見呢到間除左燒肉之外,仲有海鮮提供,都幾吸引,所以決定試呢間佢係放題形式,任飲任食110分鐘好彩我地早左少少上去,等緊職員執枱期間愈黎愈多人等,如果遲多少少可能未必有位食物ORDER紙3張,分別係 牛/豬/香腸、海鮮/雞/羊、蔬菜/麵/飯/湯/小食。飲品就出面雪櫃自己拎,有汽水,茶,果汁等等,或者可以額外加錢叫酒飲。唔好以為ORDER紙得3張咁少,其實裡面可以揀嘅種類其實都好多下,貪心嘅我當然同朋友差唔多每樣食物都叫少少,咁就可以樣樣都試下 等食期間職員放低左3樣前菜,分別為泡菜、海帶、芽菜,另外仲有件蘿蔔係用黎清潔個爐出面調味料區可以自助拎醬黎點燒肉食豬/牛/雞肉類海鮮類蔬菜類小食類D食物陸陸續續出緊,放到成枱都係一邊燒一邊食真係好忙,冇時停生菜夾住D肉黎食,咁就可以去除咁D油膩感因為真係食左好多野我喺到集中講下幾種薄切西冷牛扒/烤肥牛/醬汁牛五花肉:夠薄身,基本上放上去燒一燒再反轉燒一陣就食得,味道香濃,快靚正厚切豬腩肉:肉夠厚身,燒緊時會出油,食落好有咬口又香豬油味,點辣醬再夾喺生菜食就一流雞翼:呢到會先處理左