2019-01-14 127 瀏覽
星期一放工實在太攰,所以同朋友去左食韓燒。朋友介紹我去了running燒,第一次去十分期待啊!餐廳地方不算很大,但依然保留了韓國餐廳風格。而飲品是自助的,很方便!海鮮種類好多選擇又好新鮮,大蝦有兩款,兩者肉質同樣彈牙又實肉,絕不是死蝦。魷魚圈彈牙吾un。扇貝和帶子鮮味而沒沙粒。龍脷魚片嫩滑,生蠔冇腥味。除左大蝦,多春魚也不好錯過,燒至金黃色,香口又惹味。肉類方面也有好多選擇,材料也是很新鮮,我特別喜歡燒鮮嫩的牛肋骨,燒後肉質吾會乾身,食落滲出不少肉汁。另外,我不停order再order既雞腎,燒後絕不硬而是非常爽口,不容錯過!至於雞翼,餐廳一分為二,大大方便食客快燒。飯後甜點有每人限一條的韓國雪條或糖水。

飯後甜點有每人限一條的韓國雪條或糖水
2019-01-14 112 瀏覽
肉食者請注意!這間韓燒肉類款式多,牛雞豬,3種肉類,用上不同部位不同醃料,每款點一次都食到好飽。全都十分新鮮,一點冷凍味都沒有,而且解凍時間足夠,完全不用擔心凍肉出水。很推薦他們的牛肉,薄切不肥膩,卻有牛味。醃料味道足夠而不會過鹹,多吃都不會口渴。尤其喜歡牛仔肉和牛肋骨,肉味濃而口感好👌👌喜歡內臟的一定要試雞腎和牛舌!點好多,食不停口。燒後的脂香味很誘惑🤪🤪當然要試海鮮!多春魚 龍脷柳 易燒又香口,微脆內軟多汁,很好食啊!韓燒當然要有韓國食品。他們的冷麵做得很出色很地道。微酸的冷汁配上口感極佳的喬麥麵,千萬不好怕飽肚不試!然後炸雞🤤🤤炸得香脆不油膩但很juicy! 嗜辣的我點了極辣炸雞,不是說笑,用了經典韓國辣醬,對辣度極有要求的我都忍不住講了聲:好辣啊😍😍😍好食,會再來👍

肉食者請注意!

尤其喜歡牛仔肉和牛肋骨,肉味濃而口感好👌👌

好食,會再來👍
2018-11-01
2019-01-10 8090 瀏覽
朋友同我一樣都好中意食韓式烤肉, 大胃王既我地事隔半年又再光顧旺角同太子交界既Running燒, 任飲任食110小時都唔洗三百蚊。平日晚7點左右到達餐廳, 估唔到已經坐滿九成食客, 餐廳沒有太大油煙, 但就有濃烈既烤肉香。入座後先送上前菜, 其中一碟係白蘿蔔件, 用以韓烤過程中捽一捽鐵板上既焦~自助醬油區有少量醬油提供野飲方面都以罐裝汽水、果汁為主, 至於酒類飲品就要額外加錢散叫食物方面款式都算多, 肉類款式多, 蔬菜類, 就連海鮮例如生蠔、蝦等等都係任食...除左韓烤食材, 更有好幾款熟食供應, 但今次我地主攻韓烤, 最後飽到冇order熟食試試~食物好快上檯, 醃製過既肉類分好, 醃醬唔會影響其他味道最值得encorn係雞腎, 非常爽口, 唔會韌到咬唔開魷魚以咖哩調味, 味道當然match!呢度既肉醃製得夠入味, 夠林, 而且新鮮,係烤既過程中都會滲出鮮紅血水 個人最喜歡牛肋骨, 甜甜地既汁醬, 肉質林, 近骨位有筋連帶, 岩哂中意口感既我!薄切西冷牛扒  沒有筋連帶, 入口鮮嫩雞翼開邊容易烤熟, 但稍嫌醃得唔夠入味金菇肥牛 肥牛雖然表面有雪氣, 但冇損肉質味道至於海鮮方面, 唔會

自助醬油區有少量醬油提供

食物好快上檯, 醃製過既肉類分好, 醃醬唔會影響其他味道

最值得encorn係雞腎, 非常爽口, 唔會韌到咬唔開
魷魚以咖哩調味, 味道當然match!
呢度既肉醃製得夠入味, 夠林, 而且新鮮,
係烤既過程中都會滲出鮮紅血水

薄切西冷牛扒  沒有筋連帶, 入口鮮嫩

雞翼開邊容易烤熟, 但稍嫌醃得唔夠入味

金菇肥牛 肥牛雖然表面有雪氣, 但冇損肉質味道

至於海鮮方面, 唔會有腥味, 食落唔會有雪味

蝦肉爽口鮮甜, 唔會係死蝦, 肉質札實

海蝦更有燒酒蝦, 不過酒味好淡, 基本上唔太食得出兩種蝦味道上有分別

Last order後, 店員送上甜品紙, 每人可揀一款甜品
我就揀左蜜瓜雪條, 食埋甜品就係一個完美句號, 飽到捧住個肚走~

Order食物上檯幾快, 整餐dinner亦冇漏單, 任飲任食110分鐘, 時間絕對足夠, 有機會會再黎!
2019-01-07
10 分鐘 (堂食)
2019-01-10 135 瀏覽
近年頗多食肆推出午市燒烤優惠。此店就價錢來說不算貴,但配合食物質素和服務質素就不值此價錢。首先,肉的質素一般, 即使以此價錢來說亦不算抵食。款式少,午市很多食物都不包括在內。全店只有2枱食客,但要求加茶或點菜卻要再三向他要求才搭理。燒烤板明顯有污跡亦不願更換。整體而言是相當一般的質素。
2019-01-09 163 瀏覽
如果妳曾經去過首爾,食過地度的燒肉店,妳就知道食店的裝潢設計是非常韓風的。當 lift 門打開,門面一排排的櫈,妳和妳的伴侶就有如置身首爾一樣,讓人彷如身處首爾,心情輕鬆,望著情人也分外 oppa.可惜我太陶醉當時的時刻,忘記影低店內的環境,腦中只有來自星星的你。食店食物款式多,有牛豬雞海鮮,而且任叫任食,沒有限制,讓人十分滿足。西冷牛扒很大片,喜歡食肉的男生一定鍾意。生蠔大大隻,男生最鍾意食。柚子炸雞美味可口,炸雞配柚子非常匹配,好似我同飯友一樣。帶子厚身,蝦大大隻,海鮮的質量很好。飲品任飲,款款都好吸引。食店價錢便宜,性價很高,某時段更有七折,可以幫男生省省錢。整體而言,食店服務很好,店員有禮貌,清碟也很快。環境非常舒服,令拍拖心情倍感開心愉快。

西冷牛扒很大片,喜歡食肉的男生一定鍾意

生蠔大大隻,男生最鍾意食

柚子炸雞美味可口,炸雞配柚子非常匹配,好似我同飯友一樣

帶子厚身,蝦大大隻,海鮮的質量很好

飲品任飲,款款都好吸引

食店價錢便宜,性價很高,某時段更有七折,可以幫男生省省錢

2019-01-09 129 瀏覽
韓國燒肉餐廳都係我心水之一,同朋友一行五人去。餐廳環境還可以,提供比食客放置個人物品嘅地方,尚算細心嘅安排。但係抽風系統一般,比較大油煙。食物種類算多,仲有海鮮可以揀,而食物嘅質素就中中間間,海鮮唔算話太新鮮。但係豬頸肉、牛舌、豬腩肉等等都OK,個人比較推薦五花腩。燒肉方面要注意個pan有冇燒窿,要定時麻煩店員更換,確保燒肉嘅質素。醬料方面,我想要燒肉汁幾次,但係都唔成功,醬汁補充添置方面稍慢。🤔️
2019-01-09 121 瀏覽
食肉獸最啱就係任食放題, 今次我哋試咗呢間running燒, 係韓式放題,晚巿包括有海鮮任點 覺得都幾抵食!扇貝同原隻生蠔,燒起上嚟脹卜卜,好新鮮, 入口非常之滑同埋鮮味!燒大蝦,好講功夫,雖然蝦殼有少少燒焦但係裏面仍然保持水分,肉質結實、白滑,好有咬口!呢度所有海鮮都係無限任點,不知不覺已經order了幾轉, 番本了!除此之外,烤肉類同埋小食都很有水準,水冷麵 麵質煙韌彈牙,食落口感真係好似喺韓國食嘅水冷麵一樣,因為湯底又加了碎冰,亦都有醃蘿蔔 味道!烤肥牛及雪花小牛粒、五花腩,很香入口亦充滿肉味!甜品仲有每人一客韓式雪條!

烤肥牛及雪花小牛粒、五花腩,很香入口亦充滿肉味!

甜品仲有每人一客韓式雪條!

2019-01-08 84 瀏覽
近排天氣凍了,最好就約埋班朋友去食燒烤,喺始創中心附近準備行過旺角,見到呢度有間running燒任食燒肉放題, 好似都幾抵食咁我哋就去試下。頭一轉梗係叫海鮮,包括有大蝦、生蠔、帶子 元貝,全部賣相都好新鮮,而且仲可以無限任叫,真係抵食!原隻生蠔,真係好掂!食得出好新鮮,仲有些海水味!帶子很易熟,兩邊輕輕加熱,已經完全熟透 千祈不要太耐否則會好韌!大蝦相當大隻,入口鮮甜! 肉質十分爽口!熱食方面, 韓式辛辣麵, 真係好好食,麵質爽口,湯底夠辣,滿足我每串味蕾!烤肉方面選擇亦很多, 烤肥牛,雪花牛仔肉 一口牛舌粒,牛柳片等等, 質素都好好。必食推介五花腩,肥膏燒起上來很香,入口油脂很豐富。雖然這裏客人很多,但係每次order,上枱時間都很快!
近排天氣凍了,最好就約埋班朋友去食燒烤,

原隻生蠔,真係好掂!食得出好新鮮,仲有些海水味!

大蝦相當大隻,入口鮮甜! 肉質十分爽口!

必食推介五花腩,肥膏燒起上來很香,入口油脂很豐富。

雖然這裏客人很多,但係每次order,上枱時間都很快!

今晚約咗朋友嚟食任食放題嘅韓燒,這間韓燒 真係有好多靚海鮮食,超正!我哋來來回回真係點咗好多轉海鮮,其中最正嘅係燒帶子,每粒都大大粒,夠厚身,非常爽口,我哋真係唔客氣! 由於帶子很易熟,很快又可以入口, 兩邊燒至金黃色,很美!一眨眼又要再 encore了!其他海鮮仲有元貝,生蠔,海大蝦……海大蝦真係超級大隻, 燒海鮮我最在行,因為要控制好火候,如果唔係好容易會太過乾身, 失去海鮮嘅原味,同埋會好韌!烤肉方面最正係烤肥牛, 少少脂肪,薄薄嘅肥牛片,入口油脂十足!燒西冷啱曬啲怕肥嘅朋友, 純粹牛肉味,沒有多餘嘅肥脂!估唔到燒豬皮口感又真係唔錯,好爽口!韓式炒粉絲,這些小食細細碟,方便我哋鍾意 試唔同款式嘅客人!

由於帶子很易熟,很快又可以入口, 兩邊燒至金黃色,很美!
一眨眼又要再 encore了

其他海鮮仲有元貝,生蠔,海大蝦……

燒西冷啱曬啲怕肥嘅朋友, 純粹牛肉味,沒有多餘嘅肥脂!

估唔到燒豬皮口感又真係唔錯,好爽口!

2019-01-08 56 瀏覽
同同事慶祝佢成功過了試用期, 正式成為我哋公司一份子, 梗係要同佢成餐好嘅,我哋一大班人一收工就去這間位於彌敦道726 嘅韓式燒烤 “running 燒”, 呢度嘅裝修 好啱後生仔, 沒有傳統韓燒咁拘謹, 大聲啲講嘢都冇問題!有前菜,飲品任飲,食物係自己點。有海鮮,羊肉,雞肉,牛肉,豬肉,腸仔蔬菜,飯,麵及小食 ”,食物種類都算多元化!薄切西冷牛扒, 醃製過配上特別醬汁, 燒起上嚟, 很香肉質柔軟很快就轉色, 入口牛味豐富!呢度嘅雞翼係開邊,即係單骨 ,比較容易燒熟, 好細心!海鮮方面,帶子都好新鮮,只需兩邊輕輕加熱即可入口!海大蝦,肉質結實!嗌咗一客阿豬媽靚湯, 湯底鮮甜,裏面有很多芽菜仔 , 味道唔錯!

有前菜,飲品任飲,食物係自己點。

有海鮮,羊肉,雞肉,牛肉,豬肉,腸仔
蔬菜,飯,麵及小食 ”,食物種類都算多元化!

呢度嘅雞翼係開邊,即係單骨 ,比較容易燒熟, 好細心!

海鮮方面,帶子都好新鮮,只需兩邊輕輕加熱即可入口!

海大蝦,肉質結實!

2019-01-06 99 瀏覽
我又約咗幾個朋友今晚gathering聚會,我今次一行六人揀咗呢間太子嘅韓燒,地點好就腳係街市隔離,佢成幢大廈都係食市,好易搵。 一上到去好有韓式BBQ嘅感覺,仲有電視播住k-pop, 如果係播running man就好啦,由於我哋訂咗位所以唔使等,餐廳好好我哋六個人俾咗兩爐路我哋燒,咁我哋可以食多啲燒快啲。而嘢飲方面有兩個雪櫃俾你選擇都係汽水呀可惜無啤酒,嘢食方面有好多選擇有熟食㗎炸雞呀燒肉呀沙律海鮮等等,海鮮有帶子扇貝蝦魚等好多選擇,肉類呢都係嗰d啦,豬牛雞咁樣,佢會每人送一客西冷肉俾你都幾出色嘅,而我幾欣賞佢個炸雞了,炸得幾好食同埋佢有個勁辣嘅辣汁真係辣到飛起,最搞笑佢係有舊蘿蔔俾你,開頭我唔知做乜鬼原來係俾你洗個S燒板,開頭唔係好識玩但係玩多幾次就熟手啦,燒完野之後攞個蘿蔔喺上邊抹一抺,真係即刻乾淨晒,最後甜品雖然佢冇雪糕任,食但係每人有一支紅色嘅雪條有幾種口味俾你架。好滿足好開心有一次聚會,咁嘅價錢有咁多肉同埋海鮮啊覺得都幾抵下先可以encore。
2018-11-01
2019-01-03 92 瀏覽
成日出街唔知食乜,今日有興致食韓式bbq,搵搵下見到呢間個名幾得意既韓式bbq店,當然貪新鮮即刻試下啦。就咁睇價錢又幾抵,裝修佈置都幾新潮。一坐低每枱都有小菜任添,不得不讚泡菜好好味,醃得剛剛好,酸辣酸辣,十分惹味。開波食d熟食打下底先,辣味煮年糕好彈好入味,食完一條接一條。仲有柚子炸雞,十分可口,柚子醬清新配合炸雞異常地合襯。接住到重頭戲,燒肉!樣樣切好入口size,種類繁多,仲醃好醬料,可口番尋味,完全係不停叫,正宗高質任食。最後仲叫左碗水冷麵,清清腸胃,食完油野食番碗水冷麵好好味!

就咁睇價錢又幾抵,裝修佈置都幾新潮。

仲有柚子炸雞,十分可口,柚子醬清新配合炸雞異常地合襯。

最後仲叫左碗水冷麵,清清腸胃,食完油野食番碗水冷麵好好味!
2019-01-03 99 瀏覽
可能由於當天係除夕關係,所以枱轉得有啲趕,訂9:30PM 最後差不多10PM先入位,其實職員都好快拾枱。另外食物基本上一點馬上就到,但係都係一樣可能由於時間太趕,食物上得好快,有啲燒唔切既感覺,不過整體其實食物質數都幾好。特別推介五花腩,層次分明,食落唔會感覺好肥,脂肪比例剛好。熟食會推介炸雞同冷麵,但係唔食得辣朋友真係唔好點佢個辣醬,因為真係同佢個名好配合(噴火炸雞) ^.^ ,冷麵做得幾好,放左一陣先食都唔會話變左暖水麵,其實海鮮方面都算新鮮。用咁既價錢喺除夕晚上食到以上質數既食物算唔錯。走之前遇到應該係負責人佢同我地講,佢好自豪地話所有食物全部用水果調味,絕對無用味精,的確食完之後唔會狂飲水。

韓國真正真露
題外話/補充資料: 佢地賣既真露係韓國普遍韓燒都會提供既,唔係香港超市可以買到嗰啲,本人覺得味道好飲好多。
2018-12-31
25 分鐘 (堂食)
$300 (宵夜)
慶祝紀念
除夕
韓國真正真露
  • 五花腩,炸雞,冷麵,
2018-12-30 125 瀏覽
其實食物質素普通 環境惡劣 都已經唔緊要 但係話明放題 我都唔明 種類已經唔多 點解可以咩都話無 要炸雞無炸雞 要西冷牛肉 又話無 得番 d超薄 牛 燒完得丁丁個d叫 個野飲櫃 得番 龍井茶 又唔加原本我地叫左炸雞點知等左好耐都未到 就問下待應 點知佢先話炸雞賣曬 真係火都黎 無又唔早講最搞笑 叫佢加泡菜 佢話泡菜都無 點知 轉個頭 佢係第二張枱refill緊泡菜比第二日 真心係不知所謂 比左3百蚊都唔知食左咩 都唔想食夠110分鐘就走
其實食物質素普通 環境惡劣 都已經唔緊要
但係話明放題 我都唔明 種類已經唔多 點解可以咩都話無
炸雞炸雞 要西冷牛肉 又話無 得番 d超薄 牛 燒完得丁丁個d叫 個野飲櫃 得番 龍井茶 又唔加
真心係不知所謂 比左3百蚊都唔知食左咩
都唔想食夠110分鐘就走
2018-12-29
5 分鐘 (堂食)
2018-12-29 253 瀏覽
諗住同朋友慶祝生日,,又見到9點半後有7折,,,又有咁多正評,,咪試下啦,,,,點知,,,伏晒!9點半時段,,,有好多野都冇,,想食炸雞,,點左,,冇黎,,,,問佢炸雞仲未到佢先講話炸雞賣晒,,,last order諗住點多少少啦,,,佢隔左勁耐先走黎話冇晒西冷,,擺明唔比人再點啦,,,你一入單知道冇唔去同個客講既,,,任食個點係邊呀??之後想要多少少泡菜食下啦,,佢又話冇晒,,,一間食韓國野既餐廳,,,竟然話賣晒d泡菜,,,,都算啦,,,最犀利既係,,,佢講完冇耐,,,佢地開始預返聽日既食材,,,我見到佢refill 緊泡菜囉,,,仲要係好大兜架,,,好野好野,,,利害利害,,,refill 緊泡菜個個人就係同我講賣晒泡菜個個人囉,,,咁既服務態度係邊度搵呀?!飲品櫃冇晒野飲唔會refill 架,,,9點半黎既人唔洗飲野既?!請我都唔會再黎呀,,,咁樣呃d客,,,
2018-12-29
宵夜