2018-12-29
難得今日早收工, 又有腦細萬歲, 梗係食盡佢啦, 最好的選擇當然係放題啦。呢間韓燒放題可以用直昇機黎形容 - "值值值值值..." 1: 地點方便不在話下, 旺角地鐵站出去行一陣就到, 2: 食物/飲品選擇很多(下面再詳細介紹), 3: 服務員個個都好有禮貌。我地有6個人, 餐廳就比左兩個爐再加多張枱仔, 坐底後馬上比左D前菜有泡菜/芽菜/海帶。我地當然係快快手點D野食先-炸物有炸雞/餃子/魷魚鬚, 最難忘嘅係噴火炸雞, 有3種辣度, 最勁果隻噴火辣, 嗜辣的人都要飲成罐汽水先可以解辣, 真係會噴火, 想挑戰嘅朋友可以試下, 本人覺得小辣岩岩好。我地仲點左韓式炒粉絲同阿珠媽靚湯, 味道好OK。雪櫃入面D飲品都係任飲。燒物又係好快咁上哂黎, 我地點哂全部海鮮 - 扇貝/生蠔/大蝦/魷魚/帶子/魚片等等, 樣樣都好新鮮。雞牛羊豬都有, 最正是薄切西冷牛扒, 肉汁充足, 口感軟淋,所以呢個一定要ENCORE。 最後食完仲有甜品, 每人可以揀一款雪條或者中式甜品。呢餐真係好豐富, 食到飽飽, 又要做多幾日運動減減佢喇 LOL