2017-06-29
今日同朋友係大埔踩完單車,決定要食反餐勁,補充體力,就決定去呢個OPPA 韓國燒肉店! 狂 食 肉!!雖然呢間餐廳唔顯眼,不過位置都絕對唔偏,當我地入到餐廳,已經比一D流行既韓國歌吸引住,係咁un係咁un, 佢既座位相比韓燒餐廳更寬,更舒服,而且更充滿住韓國電視劇燒肉店裡面既個種裝修,感覺,正!!!!講番食物,一座低,待應已經會主動過泥幫你倒蛋汁,開始煎蛋,味叫先有得食,哈哈,好特別。而且你一到等已經可以食住佢一開始為你準備左既前菜,有泡菜,同埋個樣好似紫菜咁款既小食,超有咬口,比個讚先!到個主菜啦!首先我地叫左個鵝肝,嘩! 體型超大,加埋佢煎煎下出個D油,配埋餐廳為你預備既個4種汁,隻隻唔同感覺,不過真係好正,絕對唔會話好似食緊一堆油落口,個人好推介相中左下個隻,甜甜辣辣,正正正!根住到個銀雪魚扒,唔知係咪因為個個服務員主動行過泥幫我地慢慢煎,慢慢隔油,我特別覺得呢份魚扒真係好好食,唔洗用任何醬油,已經好出味,好香,夠灑味。根住到個牛肉啦,一開始煎既時候,我同朋友研究洗唔洗落油,最終答案係原來牛肉本身已經充滿住唔少油,當我地一到煎,D香味同d油一齊係舊肉到發出,因為咁樣,我地同左10
總括泥講,好好彩入左呢間餐廳,試到間香港民間韓國風味餐廳,呢間我覺得絕對唔同一般韓燒放題,唔好意思講句,係高一個層次既。。。。。
不況同朋友泥試試!極力推介呀