2017-06-23
同媽咪及朋友去食韓燒,當然想食好d,呢間Oppa韓燒旺角間分店經常有人龍,我呢d住新界地區,去大埔食最好,又近又唔洗等!我地4個人食呢個餐剛剛好!又和牛又韓牛媽咪都話滿意!天氣熱食韓燒配沙冰,超爽!其實個店員真係幾好,細心解釋又幫我地燒!(雖然唔係韓國oppa)佢話食左鵝肝同魚先,因為鵝肝放得耐無咁好食,同埋鵝肝d油可以幫之後煎牛唔落油!而個鵝肝真係好好食,外脆內軟,油香停留係個口好耐!而佢個魚真係會有油香!個店員仲特別燒香個銀雪魚皮比我地食,又脆又香!正!接住係食M6牛扒同黑毛豬!M6牛扒油脂分佈均勻,而且厚身d!我話要5成熟就夠喇!而我認為最重牛味,成為我媽咪最愛部位,竟然係韓牛牛舌!真係唔洗家任何配料都好好食!仲有一個好好食部位,係牛嘅三角位!呢個部位好似食緊薄燒牛肉,再加小小海鹽,正!其實個餐真係好多野食!你睇下碟牛!想食下其他野!佢又好細心有韓國炸雞!粉唔厚而且好juicy!不過真係好飽!仲有年糕!d芝士有牽絲㗎!而其實我最欣賞係飲品!色彩繽紛,而且好消暑,有支雪條架!藍色係蜜瓜味,紅色係士多啤梨味!我鍾意藍色多d!之後發現,原來支雪條溶係杯飲品上面最好飲!裝修都唔錯,下次同
我地4個人食呢個餐剛剛好!又和牛又韓牛媽咪都話滿意!
天氣熱食韓燒配沙冰,超爽!
接住係食M6牛扒同黑毛豬!
M6牛扒油脂分佈均勻,而且厚身d!我話要5成熟就夠喇!
其實個餐真係好多野食!你睇下碟牛!
仲有年糕!d芝士有牽絲㗎!
裝修都唔錯,下次同朋友來仲可以叫啤酒飲tim!