2019-01-21
平時食韓烤好貴,叫一碟牛百幾蚊都未必有10片,今次友人約我去食燒肉放題,心諗二百幾蚊既燒肉放題,本來吾會有太大期望,點知吾止有驚喜,係抵食好食到難以至信。我地一行六人,叫左「弘大燒肉放題」$238一位。坐低就話有辣雞煲送,雞煲微辣但好香,有碟小牛排跟黎打邊爐,都幾大碟,油花均。另外有一碟新鮮熱辣既響鈴,吸左D汁,勁正。👍食完換左個斜斜地既鐵板,開頭以為放得吾好,望下底部就知道係特別設計黎溜走D油,好細心,咁食多幾件都吾怕肥啦!驚喜陸續有黎呢個係六人份量既頭盆,我真係第一次見咁大盆咁靚既牛,和牛都幾款,仲有咁多部位,淨係呢盆牛都值回票價。黑毛和牛舌好霖,澳洲和牛下腹腩油香超正,A4黑毛和牛肩肉同封門柳好有牛味。😋可能好好味同埋溜走D油既關係,我地無諗過食得完咁大盆牛。跟著開始點野食。點野食係以件 Order ,想食幾多點幾多,吾會浪費食物。大家一致要再 Encore 牛舌。韓烤吾少得五花腩,午餐肉,再加D魷魚,八爪魚。海鮮都好新鮮。原來有得叫芝士黎點,當然要試下。個芝士吾係超濃味果D,點牛食好夾,芝士同牛既味都好突出。食完又再點,韓式料理當然吾少得炸雞,泡菜餅,仲有豆腐湯,蜆湯,人蔘雞湯
驚喜陸續有黎
食完又再點,韓式料理當然吾少得炸雞,泡菜餅,仲有豆腐湯,蜆湯,人蔘雞湯。其實仲有好多野想食,不過真係好飽。
但仲有甜品,係 dreyer's, haagen-dazs, moven pick , 點可以錯過。
真係無諗過 二百幾蚊可以食咁多正野食。亦估吾到我一餐可以食咁多野。😋
D朋友已經諗緊再約其他朋友黎食。