2019-01-12
呢日同朋友仔慶祝,我哋嚟到呢間位於大埔舊墟直街嘅 OPPA韓國燒肉店。餐廳環境十分闊落,而且仲有幾部電視一路播住韓國團体嘅MTV,真係韓味十足。見到餐牌上邊嘅江南海鮮燒肉放題好適合我哋,就一於點佢啦。先嚟個燒牛肉拼盤:黑毛和牛舌、A4黑毛和牛肩肉、澳洲和牛金錢展、澳洲和牛下腹腩、黑毛和牛三角腩……等,款款牛味濃郁,每款部位都有唔同嘅口感,而且食完可以再點,一定滿足到牛魔王!五花腩 - 原條五花腩一層瘦一層肥,望落已經十分吸引,燒完之後肉質爽而不膩,正!海鮮拼盤 - 入面嘅帶子十分大隻,燒完之後鮮甜彈牙,鮑魚及蝦亦相當唔錯。雖然呢個海鮮拼盤唔係任點任食,但係都十分滿足!套餐入邊都有好多韓式料理任揀,呢個雪濃湯牛味濃郁,味道鮮甜,值得一試!我哋當然唔會錯過套餐入面其他任點嘅食物啦。除咗各式飲品啤酒外,連紅酒白酒都係任飲。最後食埋呢杯滋味雪糕,呢餐真係冇得輸!
見到餐牌上邊嘅江南海鮮燒肉放題好適合我哋,就一於點佢啦。
我哋當然唔會錯過套餐入面其他任點嘅食物啦。
除咗各式飲品啤酒外,連紅酒白酒都係任飲。
最後食埋呢杯滋味雪糕,呢餐真係冇得輸!