2019-01-17
今日冇飯開, 同細妹周圍逛, 睇下有咩好食喇, 點知發現一間燒肉店, 仲要任食(星期一至四$238,追加飲品$30-$50), 另外一個任食會包海鮮既。但我地淨係想食燒肉, 所以冇揀佢個連海鮮任食。其實間餐廳4年前都去過食, 但果陣冇任食, 要散叫, 質素唔差, 不過人太多要等位, 所以之後都好少去. 講返今次先, 職員好好, 一入去就會同你介紹任食分別, 而且依家推廣, 仲有炒雞鍋食, 但都係果句, 我地淨係想食燒肉, 所以都冇食佢個鍋, 一埋位就燒。第一輪會即刻俾盤牛肉你食, 試晒所有種類, 之後可以再單獨叫(除左A4黑毛和牛肩胛同A4黑毛和牛三角腩), 其餘都可以encore.盤上既肉都係張肉名, 等你下次一再叫可以知道咩名, 整體來說, 第一盤肉既肉質都唔差, 賣相靚之餘都有牛肉味。之後再叫的, 就比較遜色, 不過不失, 我地都食得好滿意, 職員服務很不錯, 唔駛我地叫, 會自動幫我地添加配菜。但烤蛋邊則沒有再加俾我地。食到差唔多再叫多個飯盒食, 不過美中不足既係紫菜變左海帶, 午餐肉不是韓國的, 所以味道有點不太吸引。順帶一提, 廁所竟然有預備一支熊寶寶, 每次食完都好太煙味
順帶一提, 廁所竟然有預備一支熊寶寶, 每次食完都好太煙味, 真係好體貼。 不過韓國餐廳會放係門口, 噴完就直接離開餐廳. 比放在廁所好. 因為噴完可以唔駛再經過餐廳內, 有機會再沾上味道。
我有時突然會好想食肉, 依家可以多一個選擇, 下次都會再幫襯, 或者同朋友坐坐,解解饞嘴。