Odelice! (PopCorn 1)

餐廳: Odelice! (PopCorn 1)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-04-23 93 瀏覽
呢間bookmark左好耐,但一直未有機會試,近排有朋友生日,就同佢來慶祝。首先生日又點可以唔叫杯酒賀賀佢,我地叫左White Wine,個人感覺係易入口且帶甜,用黎配海鮮唔錯。🔸新鮮大蜆煲蕃茄煮蜆對我來講算係比較特別既食法,本來以為蕃茄既酸味會唔會令到蜆味失色,但原來唔會仲帶出鮮味,份量足夠之餘配埋麵包食好夾!麵包屬於硬身少少既,唔係鬆軟路線但好香。🔸蟹肉牛油果他他外型非常美觀,碟邊以小蕃茄點聚,表面舖滿大量蟹肉,下層係牛油由,食楊味道有牛果油既清新之餘仲有蟹肉既鮮味,加埋少少醬油,作為前菜唔錯。🔸海陸拼盤 原隻波士頓龍蝦配牛扒, 龍蝦有滿滿既蝦膏,肉質彈牙厚肉!牛扒我地要5成熟,切開亦見到呈粉紅色既肙肉,因為係厚切既關係,食落有咬口啖啖肉,另有配搭醬汁,但個人覺得加鹽食不加醬已足夠。🔸火焰橙酒可麗餅 雲呢嗱雪糕上甜品後,店員會即時點火並將酒淋係可麗餅上,睇住d火係到燒真係一個好好既表演。可麗餅燒完後會留有少少熱力,配埋冰凍既雪糕,一冷一熱口感好特別。🔸士多啤梨羅勒冰茶因為唔想飲咁多油,所以再另外叫左杯冰茶,內有滿滿士多啤梨果肉,加上羅勒,整體味道清新,甜度都適中唔會過甜。食到途中不

🔸新鮮大蜆煲

🔸蟹肉牛油果他他

🔸海陸拼盤

🔸火焰橙酒可麗餅 雲呢嗱雪糕

🔸士多啤梨羅勒冰茶

食到途中不小心倒瀉飲品,店員即時上前幫忙清理之餘,仲非常體貼拎左濕紙巾幫我地清理一下衣服,有禮貌夠親切,感覺當天幫忙的店員。
2021-04-19 84 瀏覽
今天到將軍澳 Popcorn, 試試法國餐廳! 帕爾馬火腿蕎麥薄餅 $118馬蘇里拉芝士雞蛋油封蕃茄羅勒香草Parma ham非常鮮咸,蕎麥餅入面帶有雞蛋和芝士,配上中間的生雞蛋,薄餅質感幼滑,佢帶點嚼勁。Fillet of beef Rossini $288極之羅西尼牛扒香煎法國鵝肝200克新西蘭牛脊肉,薯蓉紅酒牛肉汁這個牛扒的外貌甚有驚喜,好好的牛扒上有一片鵝肝,香氣洋溢,五成熟啲牛扒切開甚為軟熟,牛味香濃,粉紅色肉嫩,帶有陣陣鵝肝香氣,香煎鵝肝非常肥美,表層香脆,薯蓉帶點口感 雜錦海鮮意粉 $175黑青口虎蝦魚柳 南法 茴香酒醬汁非常香的海鮮味,有點像西班牙海鮮飯的香味紅肉血橙焦糖烤布甸$79Cream 一樣香滑, 焦糖燒得香脆, 紅肉血橙帶點微酸,非常有趣的甜品晴天冰茶 $38香甜橙味帶微檸檬酸和 rosemary,非常醒胃的夏天特飲
今天到將軍澳 Popcorn, 試試法國餐廳!

帕爾馬火腿蕎麥薄餅 $118
馬蘇里拉芝士雞蛋油封蕃茄羅勒香草

Fillet of beef Rossini $288
極之羅西尼牛扒
香煎法國鵝肝200克新西蘭牛脊肉,薯蓉紅酒牛肉汁

雜錦海鮮意粉 $175
黑青口虎蝦魚柳 南法 茴香酒醬汁
非常香的海鮮味,有點像西班牙海鮮飯的香味

紅肉血橙焦糖烤布甸$79

晴天冰茶 $38
香甜橙味帶微檸檬酸和 rosemary,非常醒胃的夏天特飲
  • ️極致羅西尼牛排
  • 帕爾馬火腿蕎麥薄餅
2021-04-19 110 瀏覽
復活節星期六到訪,好多人。set lunch 的蟹肉意粉和漢堡薯條都好吃。生蠔好瘦,六隻要二百多元,完全不值。Tiramisu太濕,d酒味好怪,crepe 唔夠乾身。建議午餐時間別吃set lunch 以外的選擇。
復活節星期六到訪,好多人。

Tiramisu太濕,d酒味好怪,crepe 唔夠乾身。
建議午餐時間別吃set lunch 以外的選擇。
生蠔
2021-04-03
2021-04-17 148 瀏覽
一月初的時候,與老公寶寶相約來到將軍澳區逛街放鬆,我們決定先吃個午餐填飽肚子並閑聊一會,我便隨即想起此間曾光顧過的法國菜餐廳,其環境舒舒適外菜餚亦甚為高質,便攜帶著朋友再次光顧。鮮蟹肉闊條麵 配 自制蟹肉濃湯汁使用上自家製的蟹肉濃湯汁混合闊條麵製作而成,食用時是煙韌彈牙,鮮美入味,並有着濃郁的龍蝦香氣。擠上檸檬汁同食,味道更增添清香。而配料放置有蟹肉,口感幼嫩滑溜,軟綿甘甜。香酥蟹肉餅班尼迪蛋師傅先於煮食煲中持續進行攪拌動作,令煲內泛起漩渦,然後再放置入雞蛋,因此製成後的雞蛋表面呈現微微煮熟狀態,而內裏則保持流心。整體食用時底層口感香脆酥爽,炸醬薄身,上層富有蛋香,稠密緻滑,配料則有馬鈴薯、蟹肉,加配同食可為口感味道更增添層次。而且菜餚的份量充足,食用後已令人飽肚感十足。熱檸檬茶檸檬茶色澤清澈深啡,頂部放置有數片檸檬增添清香。於飲用前可先根據自己喜好調節甜度,味道茶香濃郁,酸甜澀口,有助餐後緩和解膩,而旁邊附贈有朱古力餅食用,可見服務細心。鮮奶咖啡咖啡熱飲是朋友點選的,奉上時香氣撲鼻,咖啡味道濃郁,其表層有着一顆心形包裹着葉子的拉花圖案,賣相甚是美觀,而且旁邊亦同樣配搭有餅乾作小甜點食
鮮蟹肉闊條麵 配 自制蟹肉濃湯汁
香酥蟹肉餅班尼迪蛋
熱檸檬茶
鮮奶咖啡
咖啡熱飲是朋友點選的,奉上時香氣撲鼻,咖啡味道濃郁,其表層有着一顆心形包裹着葉子的拉花圖案,賣相甚是美觀,而且旁邊亦同樣配搭有餅乾作小甜點食用,相當貼心,味道方面沒有品嚐則不作說明了。

總結而言,餐廳裝潢以多種色調作搶眼配搭,再擺放有多種植物作裝飾,整體設計富有格調,而且予人休閒放鬆的感覺。菜餚賣相均製得精緻美觀,十分適合愛拍照人士前來相機吃先,味道方面亦高質出色,可嚐出製作用心,絕對是一所朋友們相聚放鬆的好地方。
2021-04-13 72 瀏覽
其實將軍澳Popcorn真係好多好野食😆 今次就試咗Odelice! 呢間西餐廳😆 餐廳幾大,裝修環境簡約西式風格,坐得幾舒服😌我哋兩個人揀咗Dinner set A,頭盤兩樣,main couse,法國甜品,包兩杯飲品,可揀白酒或士多啤梨茶,好豐富😍頭盤:水牛芝士蕃茄沙律一大舊圓圓嘅水牛芝士,切落去個下真係好療癒,軟軟地,好邪惡嘅口感😍 芝士加蕃茄食又係另一種風味。沙律菜都新鮮。蕃茄醬煮蜆+法包濃郁醬汁配蜆,酸酸甜甜,令到蜆肉更加鮮甜可口,幾開胃嘅頭盤。法包亦可以配醬汁食,口感豐富😍主菜:Surf & Turf Platter 係龍蝦加牛扒。龍蝦大隻多膏,肉質軟嫩,表面有少許調味,好香😌 蝦肉都算容易起,仲有開咗嘅龍蝦鉗,好貼心🤣 牛扒要左五成,生熟程度啱啱好。好厚切好大塊,容易切得開,因為肉質夠嫩,食落有香濃牛味😍 點燒汁食好juicy🤣甜品:法式火焰燈酒雪糕薄餅藍色雄雄烈火燒緊個陣真係好靚😍 薄餅橙酒味香濃,仲有幾塊橙,酸酸地,加上雲呢拿雪糕冰涼口感,食落口感好有層次😍 好滿足嘅甜品🤣🤣

頭盤:
水牛芝士蕃茄沙律

蕃茄醬煮蜆+法包

主菜:
Surf & Turf Platter

甜品
法式火焰燈酒雪糕薄餅

2021-04-09 83 瀏覽
南瓜湯~湯內加左蔥粒,稀稠剛好👍飲完好舒服🥰吞拿魚沙律~炙燒過的吞拿魚和各式各樣的沙律菜配上蜜味芥茉油醋汁,賣相相當吸引,材料又豐富,既開胃味道又清新爽口👍👍卡邦尼意粉~經典的卡邦尼意粉裏面有意式煙肉、溫泉蛋、京蔥等等,意粉索哂啲精華,口感軟硬適中,好好味😋😋啤酒烤雞配番薯條~係即叫即烤的👍香噴噴的,新鮮滾熱,半隻春雞配上超甜的番薯條😋雞肉非常嫩滑,連個雞胸都係✌️番薯條炸得非常脆,仲有2款醬汁可以點🥰🥰
南瓜湯~湯內加左蔥粒,稀稠剛好👍飲完好舒服🥰
2021-04-09 1723 瀏覽
跟朋友逛街發現Popcorn 商場原來都有Odelice!,這間餐廳都有幾間分店。我們一於要來一個豪華晚餐🥣💃🏻Clams cocotte蕃茄汁蜆配麵包,蜆全部都好新鮮份量多又沒有沙,蕃茄汁帶點蜆肉的鮮味,麵包好香,點蕃茄汁食味道濃郁,一人兩塊麵包🥖剛好。布拉塔芝士佐蕃茄三重奏 | $135好大舊水牛芝士好香,沙律裏面有蕃茄,配沙律好夾,沙律蔬菜新鮮,感覺清新開胃。海陸拼盤 | $518海陸拼盤是原隻波士頓龍蝦配牛扒, 龍蝦🦞開邊方便食用,肉質彈牙啖啖肉特別是龍蝦鉗十分厚肉。牛扒選擇了七成熟,切開牛扒呈現出它粉紅色的肉,燒得剛好,肉質不會韌又有濃郁的肉味。即使不配搭醬料,味道都十分出色。自選配菜- 蒜香忌廉菠菜蓉、自製香滑薯蓉主菜可自選兩個配菜配菜的份量都不少,兩個人分享大滿足,菠菜跟忌廉的味道很夾。薯蓉又香又滑,加少許蔥粒更加香。火焰橙酒可麗餅 雲呢嗱雪糕 | $88店員放低甜品之後, 會即場在酒上點火再把酒淋在可麗餅上, 火焰🔥在可麗餅上燒,畫面好治癒打卡一流。等火燒完之後開始食,雪糕只是側面少少溶,雪糕好滑,配上暖暖的可麗餅,這個甜品為晚飯畫上一個完美的句號。士多啤梨羅勒冰茶 |

Clams cocotte
蕃茄汁蜆配麵包,蜆全部都好新鮮

布拉塔芝士佐蕃茄三重奏 | $135

海陸拼盤 | $518
特別是龍蝦鉗十分厚肉。

自選配菜- 蒜香忌廉菠菜蓉、自製香滑薯蓉
主菜可自選兩個配菜

火焰橙酒可麗餅 雲呢嗱雪糕 | $88
打卡一流。

士多啤梨羅勒冰茶 | $38
冰茶內有士多啤梨果肉,羅勒的份量與士多啤梨配合得剛好,兩者的味道都不會互相掩蓋了。
冰的份量不會太多,慢慢飲到最後也沒有因為太多冰而溝淡了,而且餐廳使用紙飲筒好環保。

White wine
白酒不太甜,夠冰凍,配上蜆肉特別好飲。
2021-03-30
  • 火焰橙酒可麗餅 雲呢嗱雪糕
  • 海陸拼盤
  • 士多啤梨羅勒冰茶
2021-04-07 73 瀏覽
難得復活節假期約咗朋友行吓將軍澳本身想食嗰間餐廳排太多人所以去咗隔離呢一間法國餐廳食環境都好輕鬆坐低傾吓計都幾舒服而且咁啱有早午套餐價錢都相當抵食咁我就揀咗卡邦尼意粉食賣相唔錯而且擺喺上面隻水煮蛋睇落都好吸引但略嫌感覺口感唔豐富同我食開嘅略嫌淡口味左冇乜忌廉味朋友嗌咗薄餅食呢隻薄餅同一般坊間食到嘅薄餅好唔同佢嘅口感有啲似crepe入邊仲有啲芝士啲芝士仲識拉絲朋友話覺得好新鮮好好食我就麻麻哋可能感覺太健康啦
難得復活節假期

朋友話覺得好新鮮好好食
我就麻麻哋

可能感覺太健康啦

2021-04-07 1333 瀏覽
復活節假期又到尾聲,今天天氣又好,當然要外出走走。今天和小女生到將軍澳海濱公園踏單車,出發前就在popcorn 先吃個午餐吧!一上電梯,就見到Odelice!記得之在the one 吃過也不錯,近兩時來到,見不用等位,就選擇在此吃午餐吧!餐廳裝修清新時尚,座位也不會太迫,在限聚令下,坐得舒服。午市套餐11:00-15:00供應,價錢由50多元起,這價格在pop corn 屬抵吃吧!既然來到法國餐應,那麼就試一試這裡的法式Galette。今天點了蟹肉及蘆筍法式蕎麥薄餅($125)。在法國,crepe 多是甜味,而鹹的就稱作Galette 。我點的Galette, 內裡除了有蟹肉和蘆筍外,也加入了甜彩椒及南法海鮮濃湯,配上芝士,味道也不錯,而薄餅質感幼滑,入口帶點煙韌,還有點獨特的麥香。配上沙律菜,加倍清新。套餐可加追食物,今次加追煎封芝麻吞拿魚($88),吞拿魚微微煎封,內裡保持魚生的軟滑,配上甜酸柑橘汁及清香柑果肉,很是開胃。餐湯是南瓜🎃忌廉湯,幾香滑。小女生點了法式經典漢堡配卡真香料薯條($138)牛肉漢堡🍔重量十足,厚厚的,配上emmental 和芥辣蛋黃醬,以及新鮮的紅洋蔥,生菜

餐廳裝修清新時尚,座位也不會太迫,在限聚令下,坐得舒服。

既然來到法國餐應,那麼就試一試這裡的法式Galette。
今天點了

套餐可加追食物,今次加追

餐湯是南瓜🎃忌廉湯,幾香滑。

小女生點了
法式經典漢堡配卡真香料薯條($138)

牛肉漢堡🍔重量十足,厚厚的,配上emmental 和芥辣蛋黃醬,以及新鮮的紅洋蔥,生菜及蕃茄,配搭完美。我很喜愛當中的小黃瓜🥒,酸酸甜甜,很開胃,如果加多少少就更美味吧!
略為可惜的是牛肉選了7成熟,吃起來像全熟,相信3-5成熟就能有多汁軟滑的口感。

配菜薯條🍟炸得香脆,入加了Cajun spices, 像是shake shake 薯條般,別有一番風味。

餐飲要加錢,小女生選了檸檬冰茶($10),而我則點了杯latte☕️($20), 拉花雖有點馬虎,不過咖啡甘香,不過不失。

今天吃得太飽,下次來到要試一試法式可麗餅呢!
2021-04-07
2021-04-04 81 瀏覽
諗住假期去食個Brunch,不過除咗Crepes 同意粉好食啲其他都一般啦。牛扒要5成熟,但好似全熟一樣🙄最好食係紅酒牛肉意粉🍝可惜冇影相。不過我主要係想食crepes, 所以叫咗個煙肉蛋crepe, 蛋黃流心,也有很多芝士。香港唔太多餐廳有crepes 食,呢個都算好食。另外叫咗個原味crepe,跟糖槳做甜品,都好香甜。Brunch set 有提供餐湯或咖啡茶,不過湯唔多好飲,係周打栗米湯,但太咸,罐頭湯仲好飲過佢。飲品加錢點了iced cappuccino 但完全冇咖啡味,好淡。熱咖啡應該會好飲d😅
最好食係紅酒牛肉意粉🍝可惜冇影相。

2021-04-03
2021-03-26 150 瀏覽
位於海之戀商場內一角落 歐陸式的裝潢 充滿法國風情 猶如置身於巴黎般🗼來讓我們嘗一頓優雅的法式晚餐🍴🥂頭盤-Crab and Avocado Tartare 蟹肉牛油果他他絲絲蟹肉🦀滿滿牛油果🥑混合青瓜粒、蒜香沙律醬拌薰紅甜椒粉。口感清新中帶點微辣,驚喜!-Toast au Foie Gras 法國鵝肝醬多士鵝肝油潤飽滿,搭配烤得鬆脆香口的法國多士🍞,再沾上手工杏果醬,酸甜味中和肥肝的油膩感,入口即溶,高級味覺享受!主菜-Scallops & Mushrooms Galette 香煎帶子蕎麥薄餅略帶焦香的蕎麥餅,鋪滿香濃白酒忌廉野菌混煙肉🥓,入口非常有層次。主角香煎帶子非常肥美嫩滑。-Half beer Roasted Chicken 啤酒烤雞配蕃薯條雞香肉嫩,脆炸蕃薯條配香辛蛋黃醬,一絕!餐飲-心靈甘菊茶 🌼檸檬、薑、蜂蜜混合甘菊花茶,清新甘口。-Brittany Mojito 🍸酒味輕淡,略甜,摻雜薄荷葉香及青檸微酸。適合不太會飲酒的人!甜品Tiramisu 🍰入口軟滑,淡淡咖啡酒香但不會苦,甜度剛好不漏,就算幾飽都用第二個胃食埋佢!😋最後我們點了枝法國Sauvignon Blan
位於海之戀商場內一角落

-Toast au Foie Gras 法國鵝肝醬多士

鵝肝多士

主菜

帶子蕎麥餅

雞香肉嫩,脆炸蕃薯條配香辛蛋黃醬,一絕!
啤酒烤雞

餐飲

-心靈甘菊茶 🌼
檸檬、薑、蜂蜜混合甘菊花茶,清新甘口。
心靈甘菊茶

-Brittany Mojito 🍸
酒味輕淡,略甜,摻雜薄荷葉香及青檸微酸。
適合不太會飲酒的人!
-Brittany Mojito

甜品

Tiramisu 🍰
Tiramisu

最後我們點了枝法國Sauvignon Blanc白酒,清淡微甜,為我們這頓豐盛浪漫的法式晚餐完美作結!🥂

P.S. 友善的服務員們態度和藹親切,值得加許!

蟹肉牛油果他他
鵝肝多士
啤酒烤雞
心靈甘菊茶
Tiramisu
2021-03-25 137 瀏覽
是日午餐🥣其實我都係呢間野的常客諗唔到食咩就會去食佢小法國餐經典肉眼牛扒配薯條之前之是用木板上菜,同Menu圖一樣,但最近轉左用碟上菜重點係7成熟嘅牛扒變左全熟甘唔知係咪轉左廚師呢😅薯條份量少咗,質素就差唔多凍桃茶淡淡的桃咪,清清既茶香可麗餅Nutella榛子朱古力醬,煎香蕉🍌呢個真係要趁熱食,好軟熟,榛子醬溝香蕉味道又真係唔錯,唯一的驚喜😎之前都好想叫甜品食,不過今日個牛扒都係好一般,所以中和返Lunch 黎講都係中價位今日食得貴小小😅月尾對自己好啲
是日午餐🥣其實我都係呢間野的常客
諗唔到食咩就會去食佢
小法國餐

經典肉眼牛扒配薯條

之前之是用木板上菜,同Menu圖一樣,但最近轉左用碟上菜
重點係7成熟嘅牛扒變左全熟甘
唔知係咪轉左廚師呢😅薯條份量少咗,質素就差唔多

凍桃茶
淡淡的桃咪,清清既茶香

可麗餅
Nutella榛子朱古力醬,煎香蕉🍌

呢個真係要趁熱食,好軟熟,榛子醬溝香蕉味道又真係唔錯

Lunch 黎講都係中價位
今日食得貴小小😅月尾對自己好啲

2021-03-25
法籍老闆在灣仔開了第一間法式餐廳後,現在已經有3 間分店,主打中價的法國菜~餐廳環境優雅,主打新派法國菜,沒有傳統法國餐廳的拘謹✨Lunch set 約 $50-$200 價錢相宜🌠Tuna carpaccio看肉質與切工已經知道廚師選料新鮮,切工厚薄均勻吞拿魚😆酸酸甜甜檸檬汁加橄欖酒,令增加吞拿魚鮮味,不油膩,還讓人食慾大動!🌠Classic Claims Fettuccine上盤時,已經好香酒香,法式料理注重外表美觀度,擺盤很吸引!蜆肉飽滿又大隻,鮮甜,份量不少約十幾隻😜闊條麵完美掛汁,帶少許微辣,口感軟硬剛好,極富口感有彈性!🌠Fesh Catch of the day今天精選時令鮮魚是比目魚!比目魚煎成金黃色,外香內嫩,再配上濃郁蟹湯,令比目魚味道勁鮮甜😜而旁邊配珍珠意粉口感像殼物般細小而有嚼勁,與比目魚軟嫩口感成對比,反而突出比目魚的口感更鮮明!Odelice!新派法國餐廳一改傳統法國餐廳的拘謹 提供舒適環境,客人處於悠閒自在的氣氛,而價錢得宜便能享受富水準的法國菜,值得一試!

餐廳環境優雅,主打新派法國菜,沒有傳統法國餐廳的拘謹✨

Lunch set 約 $50-$200 價錢相宜

🌠Tuna carpaccio
看肉質與切工已經知道廚師選料新鮮,切工厚薄均勻

🌠Classic Claims Fettuccine

🌠Fesh Catch of the day

2021-03-22 1163 瀏覽
星期一放工後來到將軍澳PopCorn與友人相約吃晚飯。今次選了一家法國餐廳用餐。餐廳環境都有點幽暗,氣氛浪漫,乾淨且坐得舒適。Parma Ham Galette法式蕎麥薄餅口感有點似法式蛋餅咁,味道不是甜的,帶點蛋香。加上Parma ham,半熟蛋同些許蔬菜,感覺好fresh。 Parma ham肉質柔軟較滑,好似紙咁薄,脂肪比例亦都唔高,味道偏咸和較濃味,配上蛋餅食多也不覺油膩,是不錯的前菜。 海鮮意粉有青口、蜆肉和新鮮大蝦。意大利粉相當煙韌彈牙,口感十足,配上香濃稠身醬汁,相當惹味,但也不油膩。 大蝦好香,肉質也爽滑彈牙,感覺很新鮮。青口肉都比較細,但也很新鮮,毫不失色。US Angus Beef Rossini羅西尼牛扒上的鵝肝,入口即溶,質感幼滑。七成熟的牛肉,個人嚟講覺得啱啱好。 牛扒中心扒肉肉質嫰紅,肉汁豐富,香氣撲鼻,口感軟熟且軟腍嫩滑,入口啖啖滋味,令人一試難忘。我再加上胡椒、鹽吊味,更加突出牛肉的鮮味。 而伴碟的薯容也很出色,薯蓉打得非常幼滑,味道香甜,也減低牛扒的油膩感。果然冇令我失望。Blood Orange creme brulee法式焦糖布丁,燉蛋又軟又滑,焦

US Angus Beef Rossini
羅西尼牛扒上的鵝肝,入口即溶,質感幼滑。

Blood Orange creme brulee
法式焦糖布丁,燉蛋又軟又滑,焦糖的甜味也不會搶去蛋香,回味無窮。

Sunshine Iced Tea

Heritage de Carillan red
一口牛排,一口紅酒,十分享受。紅酒和牛扒的油脂是絕佳的組合,化解脂肪帶來的油膩感。

這家法國餐廳的質素之高,個人覺得非常值得一試,餐廳在服務、食物和環境方面都不俗,下次會再光顧。
2021-03-15
慶祝紀念
紀念日
2021-03-22 78 瀏覽
今晚想食西餐,故選擇了Popcorn商場內的法國餐廳Odelice進食.餐廳佈置得美觀, 座位闊落舒適, 適合聚會談談天. #法式火腿、埃文達芝士併雞蛋法式蕎麥薄餅我好鍾意食薄餅, 蕎麥薄餅第一次食, 餅底煎到有金黃色,非常吸睛, 餡料是火腿、芝士加雞蛋🥚,併埋一起好夾好味, 感覺健康又唔會漏. #極致羅西尼牛排擺碟精緻很靚,令人胃口大增, 鵝肝煎得輕脆好香口, 牛排切開帶有點粉紅色, 牛味重而肉汁豐富,配菜有creamy薯蓉, 健康磨菇、洋蔥, 味道出色. #雜錦海鮮意粉
海鮮有黑青口,蜆肉跟2隻虎蝦,黑青口偏細隻一點, 但味道不錯, 蜆肉食落冇沙鮮甜, 意粉索晒茴香茄汁,很正啊~ #甜點法式焦糖燉蛋, 焦糖輕脆, 蛋香夠滑溜. 我們都選了天然鮮榨果汁,友人回了青瓜蘋果汁,我點了橙併芒果味,很鮮味很大杯。
餐廳佈置得美觀, 座位闊落舒適, 適合聚會談談天.

#法式火腿、埃文達芝士併
雞蛋法式蕎麥薄餅

#極致羅西尼牛排
配菜有creamy薯蓉, 健康磨菇、洋蔥, 味道出色.

#雜錦海鮮意粉

#甜點
法式焦糖燉蛋, 焦糖輕脆, 蛋香夠滑溜.

我們都選了天然鮮榨果汁,友人回了青瓜蘋果汁,
我點了橙併芒果味,很鮮味很大杯。
2021-03-21