2021-07-14
平日行popcorn 的時候,經常見到Odelice 這間法國餐廳大排長龍,所以今日刻意約朋友到這裏吃飯。Tuna Carpaccio 超級喜歡吃這個生吞拿魚頭盤,口感有嚼勁,而且配有新鮮橙肉、蕃茄等,口感清新又開胃!Mixed seafood Galatte 海鮮蕎麥薄餅蕎麥薄餅好似係餐廳的Signature之一,所以覺得一定要試一試,加上用蕎麥做的薄餅更富營養。舖在薄餅上面的蒜香忌廉汁好creamy,有濃郁的奶香。另外,海鮮的種類有很多,例如有大蝦、魷魚、帶子,款款新鮮,味道很好!法式風味漢堡配薯條漢堡內的牛肉厚實又夠Juicy,生菜、洋蔥、番茄及酸瓜都好新鮮,大啖咬落去好有口感和層次。伴碟的薯條亦都好香脆,而且味粉令人唔需要點茄汁都好夠味👍🏻餐飲:Beetroot Apple Carrot Juice 及Rose Earl Grey Ice tea 估唔到喺餐廳都可以飲到非常健康的ABC果汁!飲得出食材好新鮮,而且口感好清新!另外伯爵茶味濃郁,為炎炎的夏日帶來一點涼快!
Tuna Carpaccio
Mixed seafood Galatte 海鮮蕎麥薄餅