2024-03-21
放工之後同朋友去一間好有氣氛既法國餐廳食飯🇫🇷🤤,餐廳地方好大,佈置得好外國同埋環境好chill,好舒服,好適合放鬆下傾下計,價錢都算親民🫶🏻一入到去侍應就俾左餐包俾我地食,仲配埋香草牛油🍞個包唔太硬,軟熟度啱啱好😚Garlic Snails 🐌 第一次食蝸牛,一盤有六粒蝸牛,蝸牛加蒜頭雖然好簡單但係蝸牛好彈牙,同埋蝸牛一啲泥味都冇!Beef Cheek🥩第一啖咬落去簡直係震驚味蕾,牛面肉超級淋,牛面肉份量超大夠,而且薯蓉都超級好味,薯蓉係超creamy而且加左牛奶好香濃好滑身,每食一啖都覺得好好味😍Grilled Cod Filet 🐟魚柳既份量都足夠,而且配埋好有口感既牛油果蓉🥑,牛油果蓉冇打到好滑保留返少少顆粒感,但配菜比較清淡同埋魚柳煎得有少少乾身Baba Au Rhum🧁最後叫左個甜品,佢係一蛋糕再加上rum,蛋糕吸左好多rum既酒味令到蛋糕好濃rum既甜味🥃,侍應再幫我地用火去燒一燒個蛋糕,之後再配埋個cream一齊食令到味道更加特別🥰食埋甜品就啱啱好,好完滿🌸
Garlic Snails 🐌
Beef Cheek🥩