2023-03-09 38 瀏覽
中意食海鮮既我今次專登黎試下呢間主打手搖海鮮既店🦐🦑🐙~~鋪頭設計好有特色!!🦀食物質素都唔錯幾新鮮🤤我地今次就揀左二人餐 好方便每個column揀一樣就食到飽 唔使煩點咩菜🤭.🐷Seafood Combo(Shake Shake海鮮袋🦀)黎之前專登做research🙈個個都話呢個係必食,所以當然要一試!我地揀左馬尼拉蜆&小墨魚仔&原隻去頭魷魚🥰同埋Mix&Match既醬汁!! 醬汁同海鮮好夾!海鮮亦都好入味!而魷魚同小墨魚仔都好新鮮,份量都好足夠!馬尼拉蜆就大隻小小口感就會更豐富🥹.🐷Soup (🦞龍蝦湯&黑松露野菌忌廉湯!!)今次一次過試曬兩款餐湯!龍蝦湯有粒粒龍蝦肉 調味好在唔會太鹹 食到清清地嘅龍蝦味而黑松露野菌忌廉湯既口感唔同出面餐廳粒粒嘅野菌伴隨着濃濃既黑松露忌廉味好好飲!.🐷Appetizer(芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🍄)是日VIP🌟🤤🤤🤤滿滿嘅芝士夾住蟹肉同烤菇食口感十分豐富,勁滿足!不得不提,蟹肉相當多菇亦烤到好香好香~~好食都要慢慢食因為唔捨得食曬🙈.🐷Pasta or Risotto(香煎大頭蝦冬陰功意大利燴飯) +$30🦐濃郁嘅冬陰功味沾滿左每粒飯🤤味道十分足夠~
中意食海鮮既我今次專登黎試下呢間主打手搖海鮮既店🦐🦑🐙~~
鋪頭設計好有特色!!🦀食物質素都唔錯幾新鮮🤤
我地今次就揀左二人餐
好方便每個column揀一樣就食到飽 唔使煩點咩菜🤭
黎之前專登做research🙈
個個都話呢個係必食,所以當然要一試!
我地揀左馬尼拉蜆&小墨魚仔&原隻去頭魷魚🥰
同埋Mix&Match既醬汁!!
醬汁同海鮮好夾!海鮮亦都好入味!
🐷Soup (🦞龍蝦湯&黑松露野菌忌廉湯!!)
今次一次過試曬兩款餐湯!
龍蝦湯有粒粒龍蝦肉
調味好在唔會太鹹 食到清清地嘅龍蝦味
而黑松露野菌忌廉湯既口感唔同出面餐廳
粒粒嘅野菌伴隨着濃濃既黑松露忌廉味
好好飲!
🐷Appetizer(芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🍄)
是日VIP🌟🤤🤤🤤
滿滿嘅芝士夾住蟹肉同烤菇食
口感十分豐富,勁滿足!
不得不提,蟹肉相當多
菇亦烤到好香好香~~
好食都要慢慢食
因為唔捨得食曬🙈
濃郁嘅冬陰功味沾滿左每粒飯🤤味道十分足夠~
而大頭蝦就比較細隻🥹
如果大隻啲同埋新鮮啲就更加滿足🤩
不過overall個燴飯係好惹味🤪
即使最後食到好飽但都忍唔住要食晒佢😍
🐷白酒🥂有氣酒🥂
仲有得揀餐酒 感覺白酒同有氣酒更加適合配搭海鮮🤭
加錢有得飲Cocktail 下次再試埋佢😚😚

✨人均消費 ~$460
🏠Mr. Crab by The Captain’s Houses
📍灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖

#hkfoodie#hkfood#hongkong#food#香港美食#灣仔 #灣仔美食#灣仔食唔肥肥#港島 #港島美食#港島食唔肥肥
2023-03-09 40 瀏覽
以航海為主題的餐廳,海鮮當然是主角,之前也幫襯過,海鮮非常新鮮,但今日就來試試他們的Set for Two。套餐有很多東西可供客人選擇黑松露鮮菌忌廉湯 &龍蝦湯各一,餐湯配意大利香草麵包,麵包溫熱鬆軟,香草味十足,黑松露鮮菌忌廉湯絲滑,龍蝦湯鮮甜可口,各有千秋。Appetizer 芝士蟹肉焗意大利燒烤菇比蘋果還要大的燒烤菇,上桌時芝士的香味撲鼻而來,肚子馬上咕咕咕,切開蟹肉爆滿,真的又鮮又香又多汁,超棒👍🏻香煎美國肉眼,份量超大,要了五成熟,口感軟腍,牛香濃郁配菜豐富,有粟米、翠玉瓜、矮瓜和蘆筍。伴隨們炸薯條超鬆脆好食,而且足-桶份量。最後來的是充滿泰式風味的意大利Risotto, 《香煎大頭蝦冬陰功意大利燴飯》,這個意泰結合的Risotto, 除了忌廉的香滑外,冬陰功惹味香辣,超出預期的惹味。套餐還包括2杯白酒或汽水,性價比非常高。

套餐有很多東西可供客人選擇

Appetizer 芝士蟹肉焗意大利燒烤菇

香煎美國肉眼,份量超大,要了五成熟,口感軟腍,牛香濃郁
配菜豐富,有粟米、翠玉瓜、矮瓜和蘆筍。
伴隨們炸薯條超鬆脆好食,而且足-桶份量。

最後來的是充滿泰式風味的意大利Risotto,
超出預期的惹味。

套餐還包括2杯白酒或汽水,性價比非常高。
  • Set  for  two
2023-03-09 34 瀏覽
作為一名海鮮愛好者,The Captain's House我已經幫襯咗好多次了,今次係第一次嚟灣仔既分店。呢到温馨舒適既氛圍,加埋令人垂涎欲滴既美食,實在係情侶約會或者同朋友聚會既最佳地點。Lobster bisque and garlic bread 龍蝦湯龍蝦湯非常濃郁順滑,充滿龍蝦既鮮甜同咸香,配上外皮酥脆內裡鬆軟既蒜蓉包,真係恰到好處。Appetiser: Louisiana carb cake 路易斯安娜蟹餅外皮炸至酥脆,內餡充滿蟹肉,十分滿足。Seafood combo: snow carb leg 松葉蟹柳, prawn 海蝦, and clam 海蜆.  With the spicy Cajun sauce揀左三款海鮮配Cajun辣汁,味道層次豐富。Giant River Shrimp Tomyum Risotto 香煎大頭蝦冬陰功意大利燴飯酸酸甜甜𣇈fucsion菜夠哂特別

外皮炸至酥脆,內餡充滿蟹肉,十分滿足。

揀左三款海鮮配Cajun辣汁,味道層次豐富。

酸酸甜甜𣇈fucsion菜夠哂特別

2023-03-08 155 瀏覽
✅《Wanchai 灣仔 – Mr. Crab by The Captain's House》Date of visit: 05.03.2023 琴日行完山突然好想食海鮮🦀然後哩間野就出現左係我腦海😂✅Set for TWO (HK$798)🌟Seafood Combo (choose 3) 用大膠袋裝住 好似shake shake咁幾得意🤣1️⃣Snow Crab Leg 松葉蟹腳 (+HK$185) 2️⃣Prawn 海蝦 【正正常常👌🏼】3️⃣Seawhelk 翡翠螺【大隻 彈牙 正🤗】本身包❤️粟米、香腸、薯仔汁我地揀左❤️Mix & Match 【酸酸辣辣我幾鍾意😋 不過我fd就覺得麻麻地 好見仁見智😂】🌟Soup (choose 2)✅Lobster龍蝦湯 (包❤️麵包) 【湯味道都OK 但略嫌太稀 麵包我鍾意 暖暖地脆脆地又本身有味】🌟Appetizer (choose 1) ✅Crab Cake 蟹餅 (+HK$10) 【蟹肉份量足 味道都唔錯不過太“lum” 可以更好😏】🌟Pasta/Risotto (choose 1)❌NE White Wine Clams Linguine 白酒海
Date of visit: 05.03.2023

琴日行完山突然好想食海鮮🦀
然後哩間野就出現左係我腦海😂

✅Set for TWO (HK$798)

🌟Seafood Combo (choose 3)
用大膠袋裝住 好似shake shake咁幾得意🤣
1️⃣Snow Crab Leg 松葉蟹腳 (+HK$185) [鮮甜😋 份量都合理👌🏼 但食蟹腳都幾攰🫠]
2️⃣Prawn 海蝦 【正正常常👌🏼】
3️⃣Seawhelk 翡翠螺【大隻 彈牙 正🤗】
本身包❤️粟米、香腸、薯仔

🌟Soup (choose 2)
✅Lobster龍蝦湯 (包❤️麵包)
【湯味道都OK 但略嫌太稀
麵包我鍾意 暖暖地脆脆地又本身有味】

🌟Appetizer (choose 1)
✅Crab Cake 蟹餅 (+HK$10)
【蟹肉份量足 味道都唔錯
不過太“lum” 可以更好😏】

🌟Pasta/Risotto (choose 1)
❌NE White Wine Clams Linguine 白酒海蜆扁意粉
【應該係隻白酒唔靚 味道有點怪🥴
但意粉texture 🆗
海蜆調味都 🆗但粒粒都有沙 食得唔爽🙃】

🌟Drinks
2 glasses of House Wine (White 白酒/Sparkling 有氣酒)
❌揀左白酒 好鹹 唔建議🥴

p.s. 應該都幾多味精 食完成晚都好口渴🤨

結論: 試過就好 因爲都幾得意😂 未必encore😂

——————————————————
Mr. Crab by The Captain's House (灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖)
龍蝦湯
seafood  combo
白酒海蜆扁意粉
2023-03-05
龍蝦湯
seafood  combo
2023-03-08 1042 瀏覽
已經係第二次去E間餐廳啦😍最愛佢地既shake shake海鮮袋💕環境靚 同朋友飲住酒食海鮮 人生就係要咁寫意~🥂Set For Two $798✐Seafood Combo✐Soup x 2✐Appetizer✐Pasta✐House Wine x 2Seafood Combo 海鮮袋海鮮袋可以揀3款海鮮我地分別揀左 原隻去頭魷魚🦑 海蝦🦐 同翡翠螺而醬汁揀左檸檬黑胡椒汁🫶🏻海鮮非常新鮮 我最鐘意就係翡翠螺 真係好大隻❗️螺肉勁大 爽滑夠彈牙 味道鮮甜👍🏻蝦🦐既分量超多 肉質結實 新鮮🥰而檸檬汁淡淡酸味 加上黑胡椒既香味 完全唔會覆蓋左海鮮既鮮味個汁仲越食越上癮arr🤣Soup湯有2款可以揀🥰龍蝦湯🦞同黑松露野菌忌廉湯2款我地都叫左黎飲👍🏻🥰Appetizer蟹餅😍e間餐廳既蟹餅真係出色蟹餅一切開會見到一絲一絲既蟹肉 成個都係❗️食到成口都蟹肉絲 勁正🥳蟹味濃Pasta新英格蘭白酒海蜆扁意粉E個意粉比到驚喜我🥳有極極極少辣味 配上白酒香味 非常野味🤣完全食唔停口arr仲要海蜆非常鮮甜😍海水味濃 出色House winesparkling wine🫶🏻White wine又係時候同Fd子🥂
環境靚 同朋友飲住酒食海鮮 人生就係要咁寫意~🥂

新英格蘭白酒海蜆扁意粉
仲要海蜆非常鮮甜😍海水味濃 出色

House wine
sparkling wine🫶🏻White wine
又係時候同Fd子🥂cheers~

2023-03-07
Mr crab嘅海鮮袋真係食極都唔會厭,呢次我哋又再嚟食一次,佢哋嘅二人餐CP值好高,有齊哂主菜或shake shake海鮮袋、湯、appetizer、pasta/risotto同2杯house wine。嚟得呢度一定要食shake shake海鮮袋,佢哋有多款海鮮可以揀,包括咗:海蝦、馬尼拉蜆、小墨魚仔、翡翠螺、藍青口、原隻去頭魷魚等,仲有幾款可以加錢嘅高級海鮮。而醬汁亦有三款可以揀,呢次我哋都係揀返Mix and Match ,佢有齊三種醬汁嘅味道,酸酸辣辣,非常惹味。呢次揀咗馬尼拉蜆、海蜆、藍青口,佢哋嘅海鮮好鮮甜,肉厚飽滿,又無沙,吸收埋惹味嘅醬汁,可以突出海鮮嘅鮮甜味。除咗有海鮮之外,仲有原個薯仔、清甜嘅粟米同埋脆皮香腸。龍蝦湯:湯身較濃淍,龍蝦嘅鮮味十足,配埋香草包一齊食就啱哂。Crab Cake :煎到金黃嘅蟹肉餅,入口酥脆,蟹肉鮮甜又多汁,加上秘製醬汁仲更加好味。黑松露燒烤菇意大利燴飯:離遠都經已聞到好濃郁嘅黑松露香味,仲配埋兩大塊經過香烤嘅大菇,食落有多重菇菌嘅香味,而燴飯嘅口感好creamy,同黑松露味道好夾。

除咗有海鮮之外,仲有原個薯仔、清甜嘅粟米同埋脆皮香腸。

2023-03-06 31 瀏覽
同朋友慶祝生日,佢話想食海鮮,搵咗好耐,兩個人又冇理由食中菜嘅海鮮,西餐海鮮,呢間見到網上介紹好似幾好,所以試吓,食完之後果然真係性價比高,幾百蚊有齊前菜、餐湯,海鮮籃,同埋意粉,仲叫咗兩杯酒,兩個人傾吓傾吓就三個鐘頭,朋友好滿意,我都好開心·套餐先來兩個湯,一個龍蝦湯一個蘑菇湯,味道都好濃郁,而且好creamy, 蟹餅好大個,真係食到蟹肉,而且煎得好香脆。主角嚟啦就係呢個海鮮藍,我哋揀咗三款海鮮,有小龍蝦海蜆同埋海蝦,我揀咗個醬汁係Mix and match,有少少辣味,但係又帶到海鮮嘅鮮味出嚟,三款海鮮入邊我最鍾意佢嘅蝦,大大隻好彈牙好好味,海蜆亦都好有肉地,估唔到粟米超甜,但面頭有海鮮汁,真係好好味。其實食完個海鮮已經好飽,最後上埋個黑松露意大利飯,估唔到份量好多,不過一上枱已經聞到黑松露味,意大利飯軟硬適中,大啡菇吸晒入邊啲汁,雖然好飽但我哋竟然都可以食晒,就知真係好味,真係非常滿足咁離開,呢間餐廳坐得舒服,食物亦做得好有質素,絕對可以再嚟!

餐廳裝修以船倉為主題,服務一向有水準,而環境同食物都非常唔錯,所以有時我會一班人黎,或者同老婆拍拖都黎。招牌菜係Seafood Combo,可以揀三種海鮮,通常揀招牌Mr. Crab Cajun醬汁。今次食Manila Calm、螺同魷魚,少少辣中帶甜,甜之中帶d惹味,Shake Shake Bag做法令每樣海鮮都沾滿醬汁又唔會因為煮太耐流失鮮味,黎呢度必點唔會失望。2人餐包前菜,湯,主菜,以及紅/白酒、汽水等飲品。湯有兩種,龍蝦湯、黑松露野菌忌廉湯。龍蝦湯creamy鮮甜,而黑松露野菌湯軟滑香菇味,配軟熟香草麵包非常唔錯。之前未食過芝士蟹肉焗大啡菇,估唔到蟹肉同芝士好多。仲有個意粉都好正,新英格蘭白酒海蜆意粉海蜆大又多,好味!

📍#Mr. Crab by The Captain's House (灣仔)灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖♡人均消費: $878 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺以船艙作為裝修主題嘅海鮮餐廳~ 樓高兩層,而呢度既signature就係源自於美國南部嘅海鮮shake shake袋🎊 一定係黎到必試💛 ❣️#二人套餐💰 $798️▪Soup 龍蝦湯龍蝦湯口感濃淍,龍蝦味濃郁,熱度足夠。▪️Appetizer 芝士蟹肉焗意大利燒烤菇燒烤菇juicy多汁,上面仲放滿蟹肉😍 啖啖蟹肉配上邪惡芝士 非常滋味。▪️海鮮Shake Shake袋🦞海鮮選擇包括:海蝦、馬尼拉蜆、小墨魚仔、翡翠螺、藍青口、原隻去頭魷魚等,醬汁亦有三款可以揀,我哋揀咗Mix and Match😝 醬汁酸酸辣辣,非常惹味。我哋揀咗馬尼拉蜆、小墨魚仔、原隻去頭魷魚💕 馬尼拉蜆洗得乾淨無沙,蜆肉鮮甜,小墨魚仔同魷魚都鮮味彈牙😋 全部都啖啖肉,徒手就食到👏🏻 Shake Shake袋內仲配有 原個馬鈴薯、粟米同腸仔,全部都索哂啲汁,食完已經開始飽肚。▪️黑松露燒烤菇意大利燴飯意大利燴飯黑松露味突岀,每一啖飯都比黑松露醬汁包圍,口感

灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖

♡人均消費: $878 @ 2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#二人套餐💰 $798

️▪Soup 龍蝦湯
龍蝦湯口感濃淍,龍蝦味濃郁,熱度足夠。

▪️Appetizer 芝士蟹肉焗意大利燒烤菇

▪️海鮮Shake Shake袋🦞

▪️黑松露燒烤菇意大利燴飯
意大利燴飯黑松露味突岀,每一啖飯都比黑松露醬汁包圍,口感creamy😝

▪️Wine
海鮮配上白酒 非常夾 氣氛份外浪漫💕

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

今日去咗銅鑼灣嘅Mr. Crab by The Captain's House 食dinner,2人餐 $798,超級豐富😍🔹️龍蝦湯🦞平時龍蝦湯多數要加錢,咁次唔洗😍,龍蝦味好香濃,好好飲。🔹️芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🦀🧀 呢個Appetizer 好有驚喜😆,落左好多蟹肉🦀去釀落菇度,上面淋左好多芝士🧀,真係幾好食。🔹️Seafood ComboShake Shake 海鮮袋喺依度嘅Signature,我哋揀左海蝦🦐(8隻)、翡翠螺🐚(6隻)和原隻去頭魷魚🦑,然後揀左混合醬汁。店員喺我地面前shake 個海鮮袋,跟著一打開已經好吸引呀😚,海蝦超爽口彈牙,翡翠螺好大隻和好肉,魷魚好鮮甜,配埋醬汁好好味🥰,配菜有腸仔、薯仔🥔、和栗米🌽,真係好豐富。🔹️新英格蘭白酒海蜆扁意粉白酒同海蜆有幾夾有幾好味,唔使多講🤣。海蜆數量好慷慨,有至少10隻呢個意粉,🔹️House White🔹️House Red2人餐包咗2杯House Wine🥂,好開心呀。

🔹️龍蝦湯🦞
平時龍蝦湯多數要加錢,咁次唔洗😍,龍蝦味好香濃,好好飲。

🔹️芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🦀🧀

🔹️Seafood Combo

🔹️新英格蘭白酒海蜆扁意粉

🔹️House White
🔹️House Red
2人餐包咗2杯House Wine🥂,好開心呀。

係灣仔莊士敦道電車站旁的Mr Crab,見到隻蟹就知道呢道係食海鮮,而佢最出名就係 新奧爾良的shake shake海鮮袋, 每次嚟親呢度都會叫個二人套餐 因為實在太抵啦 佢個餐 已經包咗shake shake海鮮袋,湯,小食同意粉及飲品,食完都捧住個肚走今次海鮮袋我選擇左Clam海蜆(10隻)Squid(原隻去頭鱿魚)Mussel藍青口(8隻)配左Lemon Pepper Sauce 龍蝦湯及黑松露野菌忌廉湯芝士蟹肉焗意大利燒烤菇新英格蘭白酒海蜆扁意粉食物質素好好,特別鍾意食個烤菇,啲蜆好鮮甜,青口海水味重
龍蝦湯及黑松露野菌忌廉湯
新英格蘭白酒海蜆扁意粉

食物質素好好,特別鍾意食個烤菇,啲蜆好鮮甜,青口海水味重

1K
2023-02-23 1215 瀏覽
偶然都想浪漫一下,就去左呢間位於利東街,專門食海鮮的西餐廳來個table for two💕餐廳嘅2人dinner set($798)真係浪漫得來,唔駛諗嘅選擇,包海鮮shake shake袋、湯、appetizer、pasta/risotto同2杯house wine💕【招牌shake shake海鮮】去呢到必點的,先會係一大包咁,店員在你面前shake過後,打開先係聞到滿滿醬料香,再品嚐海鮮。個人建議必食mix & match醬,混合了garlic sauce 同lemon butter、lemon pepper嘅精髓,夠曬辣香惹味得來不會over。當日點了3款海鮮- 藍青口、海蝦同海蜆,每款海鮮都幾鮮甜,沾滿醬料後令味道更昇華。海鮮袋內仲有薯仔、腸仔、粟米等等,特別鍾意薯仔,連皮食淋香得來保留口感,點醬食啖啖滋味。【精緻海鮮菜式】appetizer點了芝士蟹肉焗意大利燒烤菇,入面滿滿鮮拆蟹肉,配上烤得香口嘅菇,層次感豐富。黑松露燒烤菇意大利燴飯嘅黑松露好濃,上碟已聞到陣陣黑松露香。risotto比較rich同creamy,淋度適中。美食配上2杯易入口嘅紅白酒house wine,再

【招牌shake shake海鮮】

【精緻海鮮菜式】

黑松露燒烤菇意大利燴飯

美食配上2杯易入口嘅紅白酒house wine,再加上餐廳微微昏暗嘅氣氛,的確好適合情侶來chill。
黑松露燒烤菇意大利燴飯
  • Seafood Combo
  • Seafood  Combo
2023-02-22 40 瀏覽
好耐冇食海鮮啦,今次等我同friend嚟shake shake先😚-Black Truffle & Wild Mushroom Cream Soup好香黑松露味,配埋🍞,正呀☺️-Lobster Bisque -Baked Portobello With Crab Meat and Cheese係滿滿嘅芝士呀😝,而且蟹肉一啲都吝嗇,好足料🥰-期待已久既海鮮袋😆-Prawn (8pcs)Crawfish(6pcs)Clam(10 pcs)Lemon Pepper Sauce一打開已經聞到好濃郁既檸檬清香味,入面另有腸仔、薯仔,而全部海鮮都好新鮮🤤-New England White Wine Clams Linguine

好香黑松露味,配埋🍞,正呀☺️
Lobster Bisque

係滿滿嘅芝士呀😝,而且蟹肉一啲都吝嗇,好足料🥰
期待已久既海鮮袋😆

Prawn (8pcs)
Crawfish(6pcs)
Clam(10 pcs)
Lemon Pepper Sauce

2023-02-21 35 瀏覽
【Mr Crab by The Captain's House】嘅set lunch喺灣仔區嚟唔算好平... 但係勝在環境唔錯... 坐得好舒適... 乜都抵返曬!😆Set lunch包餐湯、餐包、沙律、主菜及飲品!🥣 是日餐湯係忌廉南瓜湯... 都算幾creamy... 夾雜咗少少南瓜蓉... 增加口感層次!🥗 是日沙律田園沙律夠新鮮... 加咗少少沙律醬... 美味!🍞 是日餐包意大利香草包... 香草味濃... 麵包軟熟!🦀 主菜 ~ 香脆軟殼蟹扁意粉原隻軟殼蟹一開二... 炸得外酥內軟! 扁意粉加咗青瓜粒、洋蔥粒同車厘茄去煮... 有濃香嘅茄汁味... 扁意粉軟硬適中... 推介!👍🐷 主菜 ~ 慢煮西班牙伊比利亞黑毛豬梅肉配香草忌廉汁 (可配飯或薯條)慢煮過嘅黑毛豬梅頭肉有嚼勁得嚟一啲都唔嚡... 食落好juicy! 仲有啲烤過嘅配菜伴碟... 中和咗豬肉嘅油膩感!🥤 飲品 除咗一般嘅咖啡或茶... 仲可以加$升級㗎!

Set lunch包餐湯、餐包、沙律、主菜及飲品!

🥣 是日餐湯
🥗 是日沙律
田園沙律夠新鮮... 加咗少少沙律醬... 美味!
🍞 是日餐包
意大利香草包... 香草味濃... 麵包軟熟!
🦀 主菜 ~ 香脆軟殼蟹扁意粉
🥤 飲品
除咗一般嘅咖啡或茶... 仲可以加$升級㗎!

同朋友去慶祝生日,佢話想食海鮮,我就帶佢去呢間之前都食過嘅Mr Crab慶祝下,今晚有海鮮又有酒,第二次嚟幫襯食物都無失望🧛‍♂️今次食咗佢個Set for two,好抵食喎!前菜我哋要咗crab cake,係餐廳嘅招牌菜。淡淡都係蟹肉,外脆內軟,一啖咬落去滿滿嘅蟹肉,好滿足好好味🧛‍♂️Seafood Combo就好玩好食!海鮮袋可以揀三款海鮮,我哋要咗海蝦翡翠螺同海蜆,全部都好Fresh海水味好濃好新鮮🧞‍♂️我最鍾意佢每樣海鮮嘅份量都會標明清楚,好足料唔怕份量不一。除咗海鮮,佢仲有一些薯仔、德國腸、粟米做配菜,唔驚唔夠飽,配菜連個粟米都特別甜海鮮配埋佢個秘製辣汁,別有一番滋味!翡翠螺真係特別好味,又大粒又鮮甜爽口!食套餐仲配埋兩杯餐酒,食海鮮就梗係要白酒啦,好抵好夾,真係飲酒食醉🧞‍♂️最後主菜仲要埋個蟹肉卡邦尼意粉,因為黎得Mr. Crab就當然係食蟹啦!叫蟹肉卡邦尼意粉實冇錯!🧚芝士加埋煙肉,每一啖意粉都被creamy嘅忌廉汁包住,好滿足!佢呢度嘅卡邦尼意粉係creamy濃郁而不膩,食到停唔到口第二次來都冇失望,食物keep住有水準,同朋友慶祝或者想食得好少少都好推介🧚

今次食咗佢個Set for two,好抵食喎!

蟹肉卡邦尼意粉

2023-02-11