2023-03-09
中意食海鮮既我今次專登黎試下呢間主打手搖海鮮既店🦐🦑🐙~~鋪頭設計好有特色!!🦀食物質素都唔錯幾新鮮🤤我地今次就揀左二人餐 好方便每個column揀一樣就食到飽 唔使煩點咩菜🤭.🐷Seafood Combo(Shake Shake海鮮袋🦀)黎之前專登做research🙈個個都話呢個係必食,所以當然要一試!我地揀左馬尼拉蜆&小墨魚仔&原隻去頭魷魚🥰同埋Mix&Match既醬汁!! 醬汁同海鮮好夾!海鮮亦都好入味!而魷魚同小墨魚仔都好新鮮,份量都好足夠!馬尼拉蜆就大隻小小口感就會更豐富🥹.🐷Soup (🦞龍蝦湯&黑松露野菌忌廉湯!!)今次一次過試曬兩款餐湯!龍蝦湯有粒粒龍蝦肉 調味好在唔會太鹹 食到清清地嘅龍蝦味而黑松露野菌忌廉湯既口感唔同出面餐廳粒粒嘅野菌伴隨着濃濃既黑松露忌廉味好好飲!.🐷Appetizer(芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🍄)是日VIP🌟🤤🤤🤤滿滿嘅芝士夾住蟹肉同烤菇食口感十分豐富,勁滿足!不得不提,蟹肉相當多菇亦烤到好香好香~~好食都要慢慢食因為唔捨得食曬🙈.🐷Pasta or Risotto(香煎大頭蝦冬陰功意大利燴飯) +$30🦐濃郁嘅冬陰功味沾滿左每粒飯🤤味道十分足夠~
鋪頭設計好有特色!!🦀食物質素都唔錯幾新鮮🤤
我地今次就揀左二人餐
好方便每個column揀一樣就食到飽 唔使煩點咩菜🤭
黎之前專登做research🙈
個個都話呢個係必食,所以當然要一試!
我地揀左馬尼拉蜆&小墨魚仔&原隻去頭魷魚🥰
同埋Mix&Match既醬汁!!
醬汁同海鮮好夾!海鮮亦都好入味!
🐷Soup (🦞龍蝦湯&黑松露野菌忌廉湯!!)
今次一次過試曬兩款餐湯!
龍蝦湯有粒粒龍蝦肉
調味好在唔會太鹹 食到清清地嘅龍蝦味
而黑松露野菌忌廉湯既口感唔同出面餐廳
粒粒嘅野菌伴隨着濃濃既黑松露忌廉味
好好飲!
🐷Appetizer(芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🍄)
是日VIP🌟🤤🤤🤤
滿滿嘅芝士夾住蟹肉同烤菇食
口感十分豐富,勁滿足!
不得不提,蟹肉相當多
菇亦烤到好香好香~~
好食都要慢慢食
因為唔捨得食曬🙈
濃郁嘅冬陰功味沾滿左每粒飯🤤味道十分足夠~
而大頭蝦就比較細隻🥹
如果大隻啲同埋新鮮啲就更加滿足🤩
不過overall個燴飯係好惹味🤪
即使最後食到好飽但都忍唔住要食晒佢😍
🐷白酒🥂有氣酒🥂
仲有得揀餐酒 感覺白酒同有氣酒更加適合配搭海鮮🤭
加錢有得飲Cocktail 下次再試埋佢😚😚
✨人均消費 ~$460
🏠Mr. Crab by The Captain’s Houses
📍灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖
#hkfoodie#hkfood#hongkong#food#香港美食#灣仔 #灣仔美食#灣仔食唔肥肥#港島 #港島美食#港島食唔肥肥