2023-02-26
今日去咗銅鑼灣嘅Mr. Crab by The Captain's House 食dinner,2人餐 $798,超級豐富😍🔹️龍蝦湯🦞平時龍蝦湯多數要加錢,咁次唔洗😍,龍蝦味好香濃,好好飲。🔹️芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🦀🧀 呢個Appetizer 好有驚喜😆,落左好多蟹肉🦀去釀落菇度,上面淋左好多芝士🧀,真係幾好食。🔹️Seafood ComboShake Shake 海鮮袋喺依度嘅Signature,我哋揀左海蝦🦐(8隻)、翡翠螺🐚(6隻)和原隻去頭魷魚🦑,然後揀左混合醬汁。店員喺我地面前shake 個海鮮袋,跟著一打開已經好吸引呀😚,海蝦超爽口彈牙,翡翠螺好大隻和好肉,魷魚好鮮甜,配埋醬汁好好味🥰,配菜有腸仔、薯仔🥔、和栗米🌽,真係好豐富。🔹️新英格蘭白酒海蜆扁意粉白酒同海蜆有幾夾有幾好味,唔使多講🤣。海蜆數量好慷慨,有至少10隻呢個意粉,🔹️House White🔹️House Red2人餐包咗2杯House Wine🥂,好開心呀。
🔹️龍蝦湯🦞
平時龍蝦湯多數要加錢,咁次唔洗😍,龍蝦味好香濃,好好飲。
🔹️芝士蟹肉焗意大利燒烤菇🦀🧀
🔹️Seafood Combo
🔹️新英格蘭白酒海蜆扁意粉
🔹️House White
🔹️House Red
2人餐包咗2杯House Wine🥂,好開心呀。