2019-02-11
觀塘搵食記又到了 之前同朋友去開駱駝漆 佢介紹原來介有一幢新的building THE WAVE入面有唔少好野食所以今日就相約去食西餐! 上到去發現好多人排隊 原來是兩間餐廳放在一起 坐係西餐個邊都會享受到對面的live band表現 哈哈 正! 我們今晚一心想据据扒 所以就點了個dinner set 燒澳洲牛肉眼扒!個set本身就包了田園沙律一份 亦都有餐湯 沙律一碗都頗足份量 入面更有三文魚籽 幾出奇不意 咬落又不錯!牛扒我們要了五成熟 份量足 一上枱已有好香的牛味同煎香肉類的焦香味好吸引 切開粉嫩汁多 咬落口先係感受到有幾多汁 食得出同一般牛的唔同!最好食係帶少少肥同筋的位置 咬下去更加甘香 好好味!Truffle gravy sauce同樣出色 松露味適中無搶去牛既味但又多了點變化 就連伴碟的燒茄子 薯蓉等都好惹味 唔使一陣我地都已經淪清得乾乾淨淨 另一個餐我們就要了diy pasta set 除了田園沙律&餐湯 整個意粉的醬汁到粉的種類和配料都可以任君選擇!我們就要了arrabbiata angel hair with duck breast 香辣的醬汁很好味 平衡了蕃茄的酸
另一個餐我們就要了diy pasta set 除了田園沙律&餐湯 整個意粉的醬汁到粉的種類和配料都可以任君選擇!我們就要了arrabbiata angel hair with duck breast 香辣的醬汁很好味 平衡了蕃茄的酸 鴨胸亦唔錯
我們還追加了個buffalo wings 有六隻 全部都佈滿spicy sauce 好過癮!