2025-06-15
🍸✨加薪點亮週二夜!觀塘工廈藏住呢間暖黃燈光嘅Mini Friday,工業風水泥牆襯住木系餐桌,播住輕快英文歌,同老婆舉杯果陣,侍應剛好送上兩道香噴噴前菜——柚子味飄過嚟嘅雞翼同炸到金黃嘅魷魚圈,成個氣氛chill到好似提早過週末咁!😌1. 【Friday雞翼(柚子蜂蜜)】4.5/5🌟一咬脆皮「咔嚓」聲,蜜糖甜同柚子酸喺舌尖玩緊捉迷藏🍯🍊!雞肉仲keep到肉汁,點埋個微辣沙律醬,邪惡得嚟好清新~最正係嗰陣炭燒香,食完成手黏笠笠都抵啦!2. 【炸魷魚圈】4/5🦑外層脆漿薄到似天婦羅,咬落魷魚仲彈牙過乒乓波!👾 灑咗少少辣椒粉吊味,點埋檸檬他他醬好開胃。嫌佢份量少?可能因為我哋搶住食得太快啦~3. 【安格斯牛仔骨配黑松露燒汁】4.8/5🥩💥牛魔王見到實尖叫!粉嫩嘅牛仔骨啖啖油脂香,黑松露醬濃到似森林瀑布淋落嚟🌲,配埋綿滑薯蓉同烤蒜頭,個汁撈飯都可以清碗!唯一缺點⋯⋯咁好食竟然得四舊?😭4. 【香草燒雞】4.3/5🌿🐔雞皮脆到似食緊薯片,香草醃得入味過香水!雞髀位嫩滑到用叉一𠝹就開,不過雞胸就稍為鞋口咗啲,好彩有蜜糖芥末醬救場~旁邊烤蔬菜吸晒雞油精華,好食過主菜咁滯!成晚最正係啲菜式份量啱啱
2. 【炸魷魚圈】4/5🦑
4. 【香草燒雞】4.3/5🌿🐔
成晚最正係啲菜式份量啱啱好,兩個人share到好滿足又唔會滯!埋單$600有找,抵過食酒店半自助餐啦~👫💑 臨走見到隔離枱慶生有免費甜品唱生日歌,下次紀念日一定要再嚟玩返轉!呢度嘅氣氛真係好啱香港情侶,夠哂嘈得嚟又有私隱度,最重要係⋯⋯今次加薪宴成功氹到老婆笑,聽日返工都動力滿滿啦!💼🚀