2019-01-31 129 瀏覽
先講環境,第一次黎到The wave食野,上到去三樓竟然問係西餐定雞煲,中西式都喺同一area?原來隔開左,不過奇怪嘅係中式果邊聽到有live band之類,同埋整餐耐唔耐就聞到少少燶味由雞煲果邊過黎,除此之外環境算好好又唔趕人到食物,一去到就比左水同薄脆+醬(千島?),薄脆好好味,會食唔停口邊食邊打開menu睇下,一般都百幾到二百幾一個餐,有散叫但好似更貴,menu有分兩頁,一頁係主要食意粉類,一頁係扒類都有湯,沙律,drink, 是日甜品湯幾好飲,不過飲完都飽飽地,跟住上沙律,佢地用個樽裝住,好特別主菜我揀左豬肋骨,好軟又好夠味,再加薯蓉及兩塊瓜,薯蓉有d松露味咁,兩塊瓜冇食到,但屋企人話好正 肋骨都比想像中多同飽最後甜品係一小件檸檬撻,甜品嘅份量啱啱好因為有人叫左最貴嘅羊扒,又有人叫左平嘅意粉,除返大約$150/人,唔記得影低menu不過佢地個menu應該更新左,所以冇openrice見到嘅pizza食完後仲慢慢坐傾左陣都冇人趕,食左兩粒鐘先走

都有湯,沙律,drink, 是日甜品

肋骨都比想像中多同飽

最後甜品係一小件檸檬撻,甜品嘅份量啱啱好

食完後仲慢慢坐傾左陣都冇人趕,食左兩粒鐘先走
2019-01-23