之前去過米走雞食,又貴又唔算真係好好食,一上到嚟見到係同一集團,已經覺得有少少中伏,不過既然到咗就試下佢啦。叫咗三個set dinner,豬,魚,羊。前菜係沙律,其實個底都係嗰啲菜,但上面加咗幾粒爆珠,唔係唔夾嘅,大家都酸酸甜甜,但真係有啲怪。有個餐湯,忌廉雞湯底,但落咗勁多椰子渣,都唔係好飲得慣。。主菜豬魚羊,個豬有少少老,但合格,魚同羊味道都唔差,但整體感覺有少少快餐咁heahea地,啲汁多到滿瀉,入得口嘅,不過不失咁啦。

2020-10-25 102 瀏覽
一坐低就送上餐前小食墨西哥脆脆配芝士醬。之後我叫左Dinner set 餐前沙律一啲都唔馬虎,入面有粟米、青瓜、羅馬生菜,仲有啲爆爆珠,口感豐富餐湯唔係一般嘅羅宋湯忌廉湯。而係蓮藕忌廉湯,好特別呀,一般蓮藕都係做成中湯,估唔到做西湯都可以咁出色。主菜揀左碳燒紐西蘭牛肉眼扒 配黑松露燒汁。牛肉揀咗七成熟,燒得啱啱好。表皮燒到微焦,切開入面唔會太多血水。肉質幼嫩,同黑松靈燒汁好夾。最後仲有得加$1換是日甜品。係香蕉蛋糕,雖然細細份,但係啱啱好,因為好飽😂!呢到食物質素同環境都好好,下次會再嚟呀!
一坐低就送上餐前小食墨西哥脆脆配芝士醬。
之後我叫左Dinner set
主菜揀左碳燒紐西蘭牛肉眼扒 配黑松露燒汁。
最後仲有得加$1換是日甜品
係香蕉蛋糕,雖然細細份,但係啱啱好,因為好飽😂!
呢到食物質素同環境都好好,下次會再嚟呀!
2020-10-25 96 瀏覽
已經唔係第一次係The wave 搵食,今次食西餐Mini Friday 。環境都幾好,座位寛敝。鹹蛋黃控嗌左鹹蛋黃雞翼同薯角。薯角一上枱就嗅到勁香嘅鹹蛋味,每一塊薯角就沾滿鹹蛋黃醬,微微鹹香配合薯角,真係好正呀!雞翼外脆內嫩,食到停唔到口。至於主菜係皇牌威靈頓牛柳酥皮好香口,入面嘅牛柳好嫩。配合雜菌,唔會好滯。甜品叫左心太軟,朱古力果然係無得輸。上枱時仲熱辣辣,焗熟左嘅蛋糕加上流出嚟嘅朱古力,好甜蜜嘅感覺。值得一提呢到嘅職員都好nice 呀!
環境都幾好,座位寛敝。
鹹蛋黃控嗌左鹹蛋黃雞翼同薯角。

雞翼外脆內嫩,食到停唔到口。
至於主菜係皇牌威靈頓牛柳
酥皮好香口,入面嘅牛柳好嫩。配合雜菌,唔會好滯。

甜品叫左心太軟,
朱古力果然係無得輸。
值得一提呢到嘅職員都好nice 呀!
2020-10-21
2020-10-22 4474 瀏覽
行完山就嚟到觀塘食dinner~見到用咗咁多體力,就想食餐好獎勵自己🥰嚟到The Wave呢間大廈入邊有好多餐廳~揀咗一間黃店,位於3樓嘅餐廳,裝飾以西式為主,好有情調💕而且坐得幾舒服👍🏻餐廳有唔同款式嘅dinner set選擇,價錢大概$150至$250~包沙律,餐湯同餐飲,加一蚊仲有是日甜品添😋幾吸引😍薯片我哋一坐低就有薯片食🤣薯片幾香脆😋同埋配搭千島醬幾正👍🏻田園沙律好新鮮嘅沙律菜😍有蕃茄仔,青瓜,生菜等等~配左酸酸甜甜嘅沙律醬☺️幾好味😂忌廉粟米湯有好濃郁嘅忌廉味🥰仲有啲薯蓉,感覺好足料👍🏻又唔會覺得好膩🤣幾正😋香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁$228有三件好大件嘅牛仔骨😍超級Juice😋咬落去啲肉汁流晒出嚟💕超香~蜜糖燒汁將牛仔骨嘅肉汁昇華🥰牛仔骨煙煙韌韌,幾有咬口😆仲配有薯蓉,幾香滑又好味👍🏻香烤澳洲羊架配薄荷燒汁$238有三大件羊架😍表面有青綠色嘅脆脆,食落鹹鹹地又脆卜卜咁~幾好味😋澳洲羊架叫咗七成熟,食落唔會有好濃嘅羊羶味,反而幾香☺️佢嘅肉質幾鬆軟😊不過比較多肥肉🙈但係食落都唔會覺得好肥膩🤣薄荷燒汁有浸好香嘅薄荷味🥰幾鍾意佢嘅配菜~豆角幾香💕薯蓉幾creamy👍🏻芒果蛋糕細件嘅芒果

我哋一坐低就有薯片食🤣薯片幾香脆😋同埋配搭千島醬幾正👍🏻

忌廉粟米湯

香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁$228
香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁

香烤澳洲羊架配薄荷燒汁$238
香烤澳洲羊架配薄荷燒汁

芒果蛋糕
細件嘅芒果蛋糕~外型幾靚😍打卡一流🤣食落有幾香嘅芒果味☺️同埋幾鬆軟😋仲有啲啫喱係底~食落好有層次感🥰幾正👍🏻
芒果蛋糕
2020-10-20
香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁
香烤澳洲羊架配薄荷燒汁
2020-10-21 347 瀏覽
觀塘區好多高級商廈餐廳,Mini Friday係其中一間我幾鍾意食嘅。喺觀塘做咗咁多年野,都食過好幾次,食物水準保持到。餐廳環境舒適寬敞、格調優雅得來有氣氛,好適合放工去聚會🥳每次埋位會送一碟薄脆,香脆可口,仲有芝士醬,可以一邊睇menu一邊嘆小食,唔洗餓住等。🍹雜果賓治:唔想飲太凍,叫咗少冰都好多冰,一Jar大約3杯左右。🐥水牛城雞翼:有6隻超多,醬汁大概用辣椒醬、白醋、牛油、鹽及蒜頭炮製,香辣開胃。🍄溫泉蛋菠菜大啡菇:以芝士香烤大啡姑,夾層放了溫泉蛋,切細後蛋汁與姑汁交替,juicy美味。仲有沙律菜伴碟,食得健康。🥩皇牌威靈頓牛柳:主菜必食之選,一層香脆嘅酥皮包裹著牛柳,切開時仲有好多菇。牛聊大約7成熟,口感軟稔,連埋菇一齊食帶出好豐富嘅味道。🍗香草燒法國春雞:賣相比較適合聖誕節😜 雞皮燒到金黃色,外脆內嫩,雞胸位置較乾可以點汁食,雞髀無我份。🍝龍蝦海鮮意粉:龍蝦比內碟還要大!肉質爽口彈牙,畢起意粉份量亦都十分多,以車厘茄、菇、番茄醬🥫等煮成,酸酸甜甜好開胃。仲有幾隻大蜆,色香味俱全。

薄脆

皇牌威靈頓牛柳
香草燒法國春雞
龍蝦海鮮意粉
2020-10-12 168 瀏覽
Mini friday可算係觀塘區內受歡迎嘅西餐廳,環境舒適有情調,價錢抵,所以每次嚟都見到好多人幫襯。 芒果黑松露鮮蝦沙律$98以冰雕盛載上桌,造型有心思。芒果鮮甜,鮮蝦爽彈,份量多,十分美味。Diy pasta set $158可以自由配搭喜歡嘅食材,我揀咗天使麵配番茄汁同鴨胸, 番茄汁入面有好多新鮮番茄同埋雜菌,感覺幾健康。👍套餐有曬餐飲,沙律,餐湯,幾抵。香草燒法國燒雞$198 燒雞伴著薯蓉及燒雜菜,燒雞皮脆肉嫩,香草調味醃得好入味。

芒果黑松露鮮蝦沙律$98

Diy pasta set $158

香草燒法國燒雞$198

燒雞伴著薯蓉及燒雜菜,燒雞皮脆肉嫩,香草調味醃得好入味。

2020-10-12
  • DIY pasta
2020-10-12 3249 瀏覽
觀塘除左APM 之外, 食野真係好多選擇, 多D發掘D好有誠意的餐廳~MINI FRIDAY - 真心推介是日晚餐~ , 我地揀左牛柳&天使麵先有個免費的餐前小食套餐有沙律及餐湯沙律材料豐富湯是洋蔥湯, 再加左冬菇配料~ 很惹味餐飲可以選擇先上/後上主菜來了~炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁 及 薯菜叫左7成熟肉汁味濃, 非常嫩滑及稔~個薯蓉係香草汁, 勁香口~另一個是DIY pasta, 自選意粉配搭揀左黑松露忌廉汁大啡菇天使麵再追加煙三文魚~好好呀, 全部都係我鐘意的配料~黑松露忌廉汁極香濃, 每一口天使麵都沾滿忌廉汁 及香草味道套餐加入1元有甜品~  超抵~不過唔夠喉, 所以再叫加個疏乎里~即製疏乎里班戟配雪糕好好食呀, 不會太空氣感, 帶少少口感的style加埋吉士汁就perfect 了~仲有個雪糕球, 好滿足~
MINI FRIDAY - 真心推介
是日晚餐~ , 我地揀左牛柳&天使麵

先有個免費的餐前小食
套餐有沙律及餐湯
沙律材料豐富
湯是洋蔥湯, 再加左冬菇配料~ 很惹味
餐飲可以選擇先上/後上

主菜來了~

炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁 及 薯菜
炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁
叫左7成熟
肉汁味濃, 非常嫩滑及稔~
個薯蓉係香草汁, 勁香口~

另一個是DIY pasta, 自選意粉配搭
黑松露忌廉汁大啡菇天使麵

揀左黑松露忌廉汁大啡菇天使麵再追加煙三文魚~
好好呀, 全部都係我鐘意的配料~
黑松露忌廉汁極香濃, 每一口天使麵都沾滿忌廉汁 及香草味道
黑松露忌廉汁大啡菇天使麵
套餐加入1元有甜品~  超抵~

不過唔夠喉, 所以再叫加個疏乎里~

即製疏乎里班戟配雪糕
好好食呀, 不會太空氣感, 帶少少口感的style
即製疏乎里班戟配雪糕

加埋吉士汁就perfect 了~
即製疏乎里班戟配雪糕
仲有個雪糕球, 好滿足~
2020-10-06
炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁
2020-10-10 2068 瀏覽
那天晚上來到觀塘一座重建大廈的樓上餐廳,餐廳的面積頗大,間隔寬敞,在疫情期間當然是好的環境。場內有幾把通常是放於戶外的米白色大傘,自然會成為打卡的熱點。服務員也不少,很快就可以回應客人。我們三人點了三份晚餐,計有法式紅酒燴羊膝 ($198) 、煙鴨胸鮮蕃茄汁扁意粉加龍蝦 ($206) 及黑松露忌廉花膠燴美國雞扒 ($168),三份晚餐都各配是日餐湯、田園沙律及餐飲,相當豐富。一開始來的是附送的脆脆粟米片跟千島醬,聽講是可以添食的,不過其他食品都陸續上來,所以我們都沒有再要。是日餐湯是忌廉椰菜花湯,濃稠適中,椰菜花味濃郁,不過味道較為淡。有著多款沙律菜、青瓜及粟米粒的田園沙律,份量也不少。其中一份主菜的法式紅酒燴羊膝,羊膝很大件,而且燉得很腍,可以輕易地從主骨中分出來,要三人分享也沒有難度。紅酒汁味道也相當好,伴碟的薯蓉帶著紅酒汁也即時變得十分美味。另一份主菜的煙鴨胸鮮蕃茄汁扁意粉加龍蝦,扁意粉軟硬合適,煙鴨胸都有很多片,鮮蕃茄汁的味道也不錯,遺憾的是$48加的半隻龍蝦就不覺得有甚麼鮮味。黑松露忌廉花膠燴美國雞扒的份量很足夠,味道也不錯,花膠煮得很腍,薯蓉蘸著黑松露忌廉醬汁來食味道都很好

我們三人點了三份晚餐,計有法式紅酒燴羊膝 ($198) 、煙鴨胸鮮蕃茄汁扁意粉加龍蝦 ($206) 及黑松露忌廉花膠燴美國雞扒 ($168),三份晚餐都各配是日餐湯田園沙律餐飲,相當豐富。

粟米片

是日餐湯是忌廉椰菜花湯

有著多款沙律菜、青瓜及粟米粒的田園沙律,份量也不少。

法式紅酒燴羊膝

另一份主菜的煙鴨胸鮮蕃茄汁扁意粉龍蝦,扁意粉軟硬合適,煙鴨胸都有很多片,鮮蕃茄汁的味道也不錯,遺憾的是$48加的半隻龍蝦就不覺得有甚麼鮮味。
煙鴨胸鮮蕃茄汁扁意粉加龍蝦

黑松露忌廉花膠燴美國雞扒的份量很足夠,味道也不錯,花膠煮得很腍,薯蓉蘸著黑松露忌廉醬汁來食味道都很好。
黑松露忌廉花膠燴美國雞扒

餐茶之中我慣常點的咖啡亦很香濃。
餐飲有咖啡、熱檸茶及熱檸水

每份加$1可以加甜品,是日甜品tiramisu
甜品是Tiramisu
法式紅酒燴羊膝
煙鴨胸鮮蕃茄汁扁意粉加龍蝦
黑松露忌廉花膠燴美國雞扒
2020-10-09 419 瀏覽
🎈雖然上天降臨一場世紀大災難,但都無助𡃁妹的大日子如期喺十二月舉行。作為近身好友嘅熊妹就當然瞓身支持啦,今日喺觀塘試完裙後就去到翻新的工廈「The Wave」醫下肚喇。📌工廈有6️⃣層,全部都係餐廳食肆。揀嚟揀去都係覺得西餐岩食啲,所以就揀咗位於三樓的《Mini Friday》西餐廳喇。📌工廈地方大,樓底高,《Mini Friday》同隔離《米走雞》一邊一半,都有十幾二十張枱。📌DIY Pasta set 可以選一款醬汁,一款意粉底同埋一款配菜,價錢為$158,包田園沙律、餐湯同餐飲。📌另外dinner set主要係西餐鋸扒,豬、牛、羊、雞都有,價錢為$168至$258,同樣地包田園沙律🥗、餐湯🍵同餐飲🍹。另外加一蚊可以換是日甜品🍮。是日餐湯餐湯係南瓜忌廉湯,口緊綿綿的,淡淡的南瓜味混合奶油香味,好唔錯嘅暖胃西湯。田園沙律沙律菜 🥗幾新鮮,仲有青瓜片🥒,番茄粒🍅,撈上鹹鹹地嘅相信係明太子沙律汁,都幾好味幾開胃,只係有啲荔枝爆珠有啲怪怪地,好少沙律會加呢樣配菜。溫泉蛋芝士忌廉雞柳闊條麵,$158DIY Pasta揀咗溫泉蛋芝士忌廉雞柳闊條麵,非常典型嘅口味配搭。流心溫泉蛋融入喺芝士忌廉汁入面

是日餐湯,田園沙律
是日餐湯

溫泉蛋芝士忌廉雞柳闊條麵
溫泉蛋芝士忌廉雞柳闊條麵,$158

流心溫泉蛋融入喺芝士忌廉汁入面,令每寸闊條麵都掛上濃烈嘅醬汁,滋味得來又飽肚。

雞柳份量都唔少,肉質嫩滑,成個配搭都好夾。

配料仲有蕃茄粒同埋雜菇,成碟意粉變得好豐富。

香烤美式BBQ豬肋骨
香烤美式BBQ豬肋骨,$188
BBQ燒烤汁好濃烈,鋪滿成個豬肋骨。

豬肋骨火候烤得唔錯,肥肉位唔多,不過可以食嘅肉位都唔多。

不過配菜嘅蔬菜粒味道係超級怪,唔係鹹味,又唔係香草味,又唔係白恰味,完全唔知用咩調味烹調,實在太難入口。

反而薯蓉有驚喜喎,撈上黑松露,味道非常強烈,質感綿綿的,好少餐廳會用上黑松露嘅配搭,很不錯。

是日甜品
加一蚊嘅是日甜品都很不賴喎!係焦糖蛋糕,雖然細細地一件,不過味道唔錯,焦糖味好出,蛋糕層濕潤,加一蚊絕對抵食,亦唔欺場。

主餐牌仲有好多選擇,包括皇牌菜威靈頓牛柳、德國咸豬手,仲有其他沙律、意粉、飯、薄餅、甜品揀。

黑松露啡菇水牛芝士薄餅
黑松露啡菇水牛芝士薄餅,$148
有意粉,有主菜,加埋個薄餅就完美啦。

薄餅屬薄批款,係非常薄嘅脆餅底,黑松露味唔算太濃,面頭鋪滿濃厚嘅水牛芝士、粒粒菇同非常爽口嘅洋蔥條,菇同芝士同黑松露本來就係最夾嘅配搭,薄薄的pizza底又唔會食到好飽,都幾值得推介。

柔和的燈光💡都幾chill下,《Mini Friday》環境氣氛令人感覺輕鬆,講緊嘅係每一日都可以happy Friday 啦。
2020-09-29
溫泉蛋芝士忌廉雞柳闊條麵
黑松露啡菇水牛芝士薄餅
2020-10-08 131 瀏覽
開心又食唔開心又要食...今日約咗朋友傾下心事,突然間想起公司附近The Wave ( 觀塘)3槵Mini Friday 幾合適,因為那裏比較優靜,食物高質,價格也相對優惠😼中午2:00時到達,比較人少,適合三五知己聚一聚😽 Lunch Set 由$58-$128 多款選擇,跟是日餐湯,主菜和一杯飲品!今日餐湯是南瓜忌廉湯,香濃南瓜味,很滑很Creamy 👍🏻炭燒澳洲羊架配紅酒汁跟意粉,羊架6成熟,剛剛鎖住肉汁,羊架不會太蘇👍🏻意粉軟硬適中😋😋炭燒澳洲肉眼扒配黑松露汁,肉眼7成熟,肉質鮮嫩不會太靭,配上充滿黑松露香味的醬汁,別有一番風味🥳餐飲凍朱古力(加$10可以轉),豐富的朱古力味得來不會太苦或甜😎😎

今日餐湯是南瓜忌廉湯,香濃南瓜味,很滑很Creamy 👍🏻

2020-10-08 1417 瀏覽
好友早排升咗職,話要請我食飯,不過由於佢最近接咗個大 Project,非常忙碌,無時間上網搵資料,所以揀餐廳嘅任務就交由我負責。朋友喺觀塘返工,記得 The Wave 入面有幾間唔錯嘅西餐廳,今次就揀咗位於三樓,主打多元化西餐嘅「Mini Friday」。講真其實我都幾鍾意去工廈搵食,貪佢地方夠大,坐得又舒服,呢度當然亦唔例外,加上裝潢帶懷舊英式氣氛,別具情調。餐牌上嘅食物選擇都幾多,除了有 DIY Pasta 同 Dinner Set 之外,亦可以散點,有沙律、湯、小食及頭盤、薄餅、主菜、意粉&飯及甜品等供應。還沒點好餐,服務員就拿來了一客薄脆,說是給我們作餐前小食。脆片細細塊、非常香口,食落酥鬆又不油膩,沾芝士醬吃,口感一流!同朋友每人揀咗個 Dinner Set,套餐包田園沙律、是日餐湯、主菜、咖啡或茶,加 $1 仲可以換一份是日甜品。先上田園沙律同餐湯,沙律菜好新鮮,面頭放了少許三文魚籽作點綴,伴沙律菜吃,清爽中又帶點鹹鮮。是日餐湯為南瓜湯,湯身不算很稠杰,但南瓜味好濃郁,入口軟綿幼滑,味道不俗。兩份主菜同時上桌,先試下友人點嘅香烤澳洲羊架配薄荷燒汁 ($238),羊架有三大塊
兩份主菜同時上桌,先試下友人點嘅香烤澳洲羊架配薄荷燒汁 ($238),羊架有三大塊,分量十足,食落味道很不錯。肉質富彈性,入口鮮香豐腴,完全不羶,加上羊架經高溫烤製過,把羊脂燒至微焦,令羊肉吃起來多咗份油香。伴吃嘅黑松露薯蓉亦很有水準,質感幼滑,帶松露的迷人幽香,令人吃不停口。
至於我點的香煎三文魚柳配紅花忌廉汁 ($208)  食味亦不俗,魚柳勁厚身,魚皮煎至微微焦香,魚肉油潤細嫩,火候控制得剛好,配以濃香的忌廉汁,吃起來更醒胃。
是日甜品係芒果慕斯, 雖然唔算好大件,但味道亦唔錯,口感清新怡人,而且只係 $1 件,夠曬經濟,食完再嘆番杯飲品,好滿足。
2020-10-08 118 瀏覽
/觀塘不嬲出名多美食🤗今日相約朋友一齊黎食好野🤪成坐商場都有好多美食🤤好似求奇簡一間都唔會伏🤣最後決定黎mini friday😇成間餐廳氣氛環境好好❗️好啱放工同朋友一齊黎一個小聚🤩.🍝Diy Pasta $158呢個餐好抵呀!可以自由配搭🤣啱晒偏食嘅你😂我簡左蒜片欖油扁意粉配大啡菇🤤全部都係我鍾意食嘅嘢😋成碟意粉有少少辣🌶好重蒜味🤣蒜蓉控千奇唔好錯過啦😇大啡菇切到細細舊,岩晒斯文嘅你😉配埋大啡菇令到成個意粉🍝加晒分😇⚠️原來加一蚊可以有甜品🍮但我忘了😭.🐮威靈頓牛柳 $298依個皇牌美食黎🤣黎到點可以唔叫佢😍估唔到甘大份😋成隻手甘大❗️兩個女仔都好夠食🤤酥皮包起一大舊牛同埋啲菇,估唔到可以甘夾😇酥片仲有少少脆口,淨食佢既手都好juice 多汁😍要好大個口先可以一次過食晒成舊落肚😇配菜方面有黑松露薯蓉🤤不中不足薯蓉既黑松露唔夠味🙈
🍝Diy Pasta $158
⚠️原來加一蚊可以有甜品🍮但我忘了😭

🐮威靈頓牛柳 $298
2020-10-05 238 瀏覽
近近地觀塘食個dinner~上到去職員語氣已經麻麻地⋯ 環境只係燈光效果 算舒服😌叫左一個dinner set H肉眼牛扒,跟餐湯、沙律、野飲 共$26x餐湯吾知咩名堂,綠色既,好稀吾夠濃味沙律🥗好普通既沙律凍啡,兒童餐size😀😀😀牛扒,order五成熟,變左七成⋯仲要好咸甜品(加$1)聲稱:白朱古力cake(垃圾過neway 食自助餐既蛋糕) 一塊橙既size👍🏻一個卡邦尼扁意粉 $98加左粒溫泉蛋 以為不會伏🙏🏼🙏🏼正係食到蛋汁味😬😬總結: dinner set係多舊魚既食過最普通既西餐廳,吾洗40分鐘就走左。
近近地觀塘食個dinner~
上到去職員語氣已經麻麻地⋯
環境只係燈光效果 算舒服😌
叫左一個dinner set H
肉眼牛扒,跟餐湯、沙律、野飲 共$26x
餐湯吾知咩名堂,綠色既,好稀吾夠濃味
沙律🥗好普通既沙律
凍啡,兒童餐size😀😀😀
牛扒,order五成熟,變左七成⋯仲要好咸
一個卡邦尼扁意粉 $98
加左粒溫泉蛋 以為不會伏🙏🏼🙏🏼
正係食到蛋汁味😬😬

總結: dinner set係多舊魚既
食過最普通既西餐廳,吾洗40分鐘就走左。

2020-10-05 112 瀏覽
去左觀塘搵野食!一坐底就送上薄脆配芝士醬,真係會食唔停!威靈頓牛柳 $298一份都好大份,酥皮脆,而且廚師煮得剛好,大概有5~6成熟,紅紅的好嫩,又juicy,容易切唔靱,配上蘑菇,唔錯!黑松露啡菇水牛芝士Pizza $148一上枱已聞到香濃黑松露味,同勁多水牛芝士,因為係薄皮又鬆脆,感覺唔會好膩!Dinner Set法式紅酒燴羊膝$198Set dinner包餐湯、田園沙律同飲品一柸,羊膝好軟嫩,而且一切已經好易離骨,紅酒汁同羊膝非常之夾!溫泉蛋菠菜大啡菇 $78有大量菠菜同啡菇很夾。
去左觀塘搵野食!一坐底就送上薄脆配芝士醬,真係會食唔停!

威靈頓牛柳 $298

黑松露啡菇水牛芝士Pizza $148

Dinner Set
法式紅酒燴羊膝$198

溫泉蛋菠菜大啡菇 $78
有大量菠菜同啡菇很夾。
2020-10-05 115 瀏覽
朋友OpenDay,近近地帶佢去觀塘食好野!😂😂😂 而我日日都OpenDay🤣皇牌威靈頓牛柳 $298一見到就感覺酥皮好鬆,一切落去已感受到牛柳好嫩,好容易打開,一睇係粉紅色勁靚仔!雖然有分離左,但冇阻我既食欲!Dinner Set法式紅酒燴羊膝$198包飲品、餐湯、田園沙律黑松露啡菇水牛芝士Pizza $148雖然係薄皮,但原來係勁大份🤣🤣🤣!Pizza皮脆脆的,黑松露勁香濃,再加上滿滿水牛芝士,好邪惡但好滿足。凱撒沙律$68+烤大蝦$38因為我地都唔想食澱粉質,所以叫左個沙律,雖然樣子普通左少少,但蔬菜新鮮加埋芝麻醬,食唔停!溫泉蛋菠菜大啡菇 $78大大隻啡菇,又嫩又多汁,內裏藏左好多菠菜,面頭鋪滿芝士,加埋溫泉蛋,極配組合!

皇牌威靈頓牛柳 $298

Dinner Set
法式紅酒燴羊膝$198

包飲品、餐湯、田園沙律

黑松露啡菇水牛芝士Pizza $148

凱撒沙律$68+烤大蝦$38