2018-12-07
幾年前喺尖沙咀見倒呢間鋪已經好想食,因為個裝修好有特色。到佢喺旺角開左分店就決定黎試下!一入門口就見倒大大個招牌,好吸睛!餐廳好光猛,座位亦好闊落,一大班朋友黎都唔驚會好逼。最先黎既係兩杯飲品,青檸梳打($28)同三色冰($28),青檸梳打甜度適中,三色冰好濃椰汁味,仲好足料串燒雞翼 ($46兩串) 雞翼食落有淡淡香草味,面皮燒得好香脆,唔會燒得太乾咬落好juicy配埋個汁酸酸辣辣好開胃!椒絲炒通菜($62),通菜炒得岩岩好唔會過老,辣度對我黎講係微辣,我相信唔食得辣既人都接受倒!重頭戲!咖哩炒肉蟹($358) ,一黎到已經聞倒好香咖哩味!係原隻肉蟹啊咬落啖啖都係肉好滿足,咖哩好香濃但又唔會蓋過蟹肉既鮮味食咖哩點小得印度薄餅($25),上檯熱辣辣架!點埋咖哩汁好惹味大蝦菠蘿炒飯($96),大蝦係有處理過好香口,菠蘿炒飯好多料,亦炒得好乾身飯粒分明見倒餐廳仲做緊推廣,有幾款菜式有特價,已經諗好下次食軟殻蟹鍋