2018-12-07 60 瀏覽
幾年前喺尖沙咀見倒呢間鋪已經好想食,因為個裝修好有特色。到佢喺旺角開左分店就決定黎試下!一入門口就見倒大大個招牌,好吸睛!餐廳好光猛,座位亦好闊落,一大班朋友黎都唔驚會好逼。最先黎既係兩杯飲品,青檸梳打($28)同三色冰($28),青檸梳打甜度適中,三色冰好濃椰汁味,仲好足料串燒雞翼 ($46兩串) 雞翼食落有淡淡香草味,面皮燒得好香脆,唔會燒得太乾咬落好juicy配埋個汁酸酸辣辣好開胃!椒絲炒通菜($62),通菜炒得岩岩好唔會過老,辣度對我黎講係微辣,我相信唔食得辣既人都接受倒!重頭戲!咖哩炒肉蟹($358) ,一黎到已經聞倒好香咖哩味!係原隻肉蟹啊咬落啖啖都係肉好滿足,咖哩好香濃但又唔會蓋過蟹肉既鮮味食咖哩點小得印度薄餅($25),上檯熱辣辣架!點埋咖哩汁好惹味大蝦菠蘿炒飯($96),大蝦係有處理過好香口,菠蘿炒飯好多料,亦炒得好乾身飯粒分明見倒餐廳仲做緊推廣,有幾款菜式有特價,已經諗好下次食軟殻蟹鍋

配埋個汁酸酸辣辣好開胃!

咬落啖啖都係肉好滿足,咖哩好香濃但又唔會蓋過蟹肉既鮮味

• 串燒雞翼
  • 大蝦菠蘿炒飯
  • 咖哩炒肉蟹
2018-12-06 36 瀏覽
睇完戲已經十點旺角一帶除咗放題同埋任食韓燒, 都唔知食乜好, 行到地鐵站口收到一張傳單, 有間越南餐新開, 膽粗粗去試一試餐廳價錢算中等, 食咗碗手撕雞扎肉河, 另外加多個炒椰菜苗, 串燒半打, 再加埋一杯青檸梳打手撕雞湯粉 估唔到味道紀香濃, 串燒值得一讚因為啲肉都幾厚身幾抵食味道算係上等的或者我咁夜嚟 客人唔係好多只得我同另外兩台客坐得幾舒服又可以望條街啲人行嚟行去埋單兩個人 二百四十幾下次好想試下佢個咖哩軟殼蟹今次食宵夜食唔到咁多嘢總括係都會再返嚟
睇完戲已經十點
或者我咁夜嚟 客人唔係好多只得我同另外兩台客
坐得幾舒服又可以望條街啲人行嚟行去
埋單兩個人 二百四十幾
下次好想試下佢個咖哩軟殼蟹今次食宵夜食唔到咁多嘢
總括係
都會再返嚟

2018-12-05 72 瀏覽
今日放工放得早,去旺角見吓朋友,路過見lê viet 裝修好新淨,枱與枱之間有私隱空間,可以慢慢食慢慢傾,坐得舒服d。一段時間無食過越南嘢,餐牌上好多菜式都岩食。先來兩杯飲品,咸檸梳打非常出味,開胃,非常好,椰汁綠豆冰,比較甜,椰奶味比較重。再來蝦餅,熱熱的,新鮮,蝦膠好彈牙,飽滿十足,口感很好。椒鹽軟殼蟹,非常似避風塘炒法,蟹肉好大舊,外脆內軟,又有洋蔥紅椒,咸香可口,讚!再來一個黑白芒果糯米飯,芒果冇渣,糯米飯很可口,加上椰漿,甜度岩岩好,滿足!

一段時間無食過越南嘢,餐牌上好多菜式都岩食。

再來蝦餅,熱熱的,新鮮,蝦膠好彈牙,飽滿十足,口感很好。

2018-12-03 84 瀏覽
每次去尖沙咀食飯都煩食乜好有時驚太多人 有時又怕荷包出血呢間嘅越南餐廳食物質素有保證之前食過佢哋嘅Pho都唔錯而價錢都好合理同朋友坐低傾計又坐得舒服今次叫左佢哋嘅芒果糯米飯都Okay我相信會再來試多幾款唔同嘅嘢😗😗😗
每次去尖沙咀食飯都煩食乜好
我相信會再來試多幾款唔同嘅嘢😗😗😗
芒果糯米飯
芒果糯米飯
2018-12-02 123 瀏覽
忙了好一陣子,今天終於可以執筆寫寫食評。LeViet 旺角分店是我最近相約朋友去過在旺角區最最舒適的餐廳之一。它的坐位寬闊,窗外可遠眺西洋菜街,同朋友在這暢談,甚為樂事。遠看繁華的鬧市,而身在舒適的餐廳,有無數年少的回憶⋯⋯我們點了招牌菜~去骨海南雞半隻,肉質非常嫩滑。串燒雞牛豬梗係唔少得,非常惹味。還有配上我最喜愛的柚子海鮮沙律,開胃而帶有新鮮的柚子香,是我到LeViet必點的菜式。因為真的不是每間越南或泰式餐廳做得出色,但在LeViet必有保證⋯⋯在此相約幾位好朋友暢談,人生莫過於此。今次我們一行3人還多點了大蝦🦐菠蘿🍍炒飯,及蒜蓉椰菜苗。大蝦非常爽口新鮮配上炒得剛好的菠蘿炒飯,簡直是完美配搭。而椰菜苗真的又要直得一讚,椰菜苗細嫩得嚟而炒得甚有鑊氣,去盡了所有苦澀味,而略帶菜香及甜味,這顯示了廚子的功架。其實本想多要一碟椰菜苗的,但鑒於真的吃不下,又唔想做大嘥鬼,所以就留待下次再來吧⋯⋯
忙了好一陣子,今天終於可以執筆寫寫食評。

我們點了招牌菜~

在此相約幾位好朋友暢談,人生莫過於此。

15 分鐘 (堂食)
  • 柚子海鮮沙律
2018-11-30 94 瀏覽
講到旺角梗係人多車多啦!周圍咁多人……要食晚飯~食啲乜嘢好呢?上openrice 睇下先……wow...呢間越南菜d comment ~ 幾好喎!訂位去試下先我哋book咗八點,但七點幾已經去到la,可能係閒日關係, 唔使等位即刻有得坐。而環境都幾優雅同坐得好舒服。 餐牌嘅食物都好吸引喔!我哋叫左個牛油雞翼,虎蝦牛油果沙律, 越式斑球蕃茄湯檬粉, 青檸梳打,同埋焦糖蛋布甸 。首先~講下個沙律先,雖然份量唔多,但勝在醬汁夠好味,牛油果配上虎蝦真加埋有小小酸味味的醬汁真係既開胃又好味。 而個雞翼呢…… 放上枱~已經聞到陣陣嘅香味,食落去都夠脆卜卜,唯一嘅缺點就係唔夠牛油味。一但係如果牛油味太重又會有好肥的感覺…..所以我又覺得ok喎!至於個越式斑球蕃茄湯檬……就必定要食 啦帶點海鮮味的蕃茄湯~好正!好味!班球夠多,配埋懞粉真係絕配呀!尤其是係怕肥的女仔!唔使淨係叫豬扒,雞扒嗎!食魚一樣咁好味,仲健康d呢!再講個蕉糖蛋布甸,夠滑,不太甜,味道剛好!真係藉得推介的越式餐廳!
講到旺角梗係人多車多啦!
周圍咁多人……要食晚飯~食啲乜嘢好呢?
上openrice 睇下先……

而個雞翼呢…… 放上枱~已經聞到陣陣嘅香味
,食落去都夠脆卜卜,
唯一嘅缺點就係唔夠牛油味。一
至於個越式斑球蕃茄湯檬
……就必定要食 啦
唔使淨係叫豬扒,雞扒嗎!
食魚一樣咁好味,仲健康d呢!
再講個蕉糖蛋布甸,夠滑,不太甜,味道剛好!
真係藉得推介的越式餐廳
2018-11-28
  • 越式班球蕃茄湯懞
2018-11-28 157 瀏覽
在openrice search考試後的晚餐,見到這間位置方便,朋友吃過都說不錯的餐廳,便經openrice訂檯,十分方便。我們三人大約晚上九時到達,地方不算大,座位不滿,職員數目好像都足夠。不知道是否因為先訂檯的關係,我們竟然被安排坐窗邊的位置大約這裡的其中一個優勝地方是能夠從另一個角度俯瞰旺角繁忙的西洋菜街,客人就輕鬆地坐在餐廳裡用餐,很特別呢。環境以及桌面整潔,都是舒服的。朋友喜歡吃撈檬,就要了一個手撕雞撈檬($68)。賣相不錯,不過雞絲就鹹了許,普通。我們在看餐牌時都被這個超載椰青焗飯($103)的圖片吸引住,真的很誇張!椰漿滿滿的,飯是用糯米飯,吸收椰漿之餘也保留了點口感。這個飯十分豐富,加了不少的海鮮,味道爽口。吃完飯還可以吃椰青裡的椰肉呢!看似超大的一個飯,其實椰青裡面因有一定厚度所以裡面不是全滿的,但因為有大量的椰汁和糯米飯都會令人較快有飽的感覺或者有點膩,建議兩個或以上的人share,也是一個幾得意和gimmick的飯啊!我喜歡吃炒金邊粉,但要吃到好味的並不如想像中那麼容易,所以第一次來到這餐廳,也想試試質素如何。我原本想要香茅豬頸肉炒金邊粉($72),下單以後說簡單

環境以及桌面整潔,都是舒服的。
手撕雞撈檬
超載椰青焗飯

我喜歡吃炒金邊粉,但要吃到好味的並不如想像中那麼容易,所以第一次來到這餐廳,也想試試質素如何。我原本想要香茅豬頸肉炒金邊粉($72),下單以後說簡單英文的店員向我表示我要的金邊粉沒有了,請我選其他粉累。很失望,我理解她的話為香茅豬頸肉是有的,金邊粉沒有,可以轉另一種粉。可能英文都不是大家的第一語言,溝通有點問題,最後我選了海鮮炒檬粉的檬粉(其實也沒有其他選擇),結果上來的是這個。
海鮮炒檬粉
完完整整地給我上了海鮮炒檬粉($78)。算了吧,我也吃這個,即使不吃這個也吃不到炒金邊粉
上菜時已經聞到非常強烈的胡椒味,吃下去,嘩!根本除了胡椒味我完全吃不到其他味道!究竟是怎麼調味的?為溝淡胡椒味增加其他味道,我再次請剛才的店員為我取來魚露以作少許調味,誰知道她拿了吃米紙卷和蒸粉包的甜辣醬
算了,我已經在溝通上花了很多時間,再說下去也不會有甚麼改變...

雖然檬粉調味真的不太好,旁邊的海鮮挽回了少許分數。海鮮size大,肉質爽,比起一般餐廳所用的好多了,不過是白灼的關係,也不要expect有甚麼味道。

三道菜裡,想不到會是我的炒檬粉最差。不過,海鮮的質素、椰青飯、環境都挽回不少分數,店員都是有斯文有禮的,是一個relax的晚上。
2018-11-20 122 瀏覽
有朋友從澳門黎搵我食個lunch~上網搵到呢間評價幾好既越南菜,首先係俾佢個全日早餐吸引住,諗住去到一定要order~點知最後都係order左椰青海鮮飯同咖喱軟殻蟹,因為呢兩款更加吸引我,味道亦不錯,價錢係完全可以接受,下次一定會再去食埋其他菜式
青檸梳打
咖喱軟殼蟹
椰青海鮮飯
2018-11-19
青檸梳打
咖喱軟殼蟹
椰青海鮮飯
2018-11-19 94 瀏覽
在越南餐廳吃這份all day breakfast,有酒店room service的氣勢(但我沒去過越南,更不消說酒店的room service...)$108一份,分量挺多的,不過雖然說是all day,供應只到下午5時,想試的話要注意啊。主角一定是這一碗海南雞粥!天啊我覺得比海南雞飯還美味,因為粥底盡是海南雞汁的精華!沒特別的去數,印象中起碼有四件雞,不錯不錯!配料中有豬肉鬆,可以添在粥仔中。這一件越式粉果也不錯的,上面是扎肉蔥花乾蒜片,內裡是滿滿的豬肉碎和雲耳碎等。這一件好像特別大件,餐牌上其他粉卷沒那麼大份嘛(?)厚多士和籮蔔乾奄列肯定不是越南料理了嗎?不過這個cross over我覺得挺有意思。奄列不錯,內裡還流著蛋汁。多士可以搽上牛油和煉奶,港式風味濃。青木瓜墨魚大蝦沙律、雜果杯,清新開胃!還有焦糖燉蛋作甜品!這份all day包兩杯飲品,一杯可選橙汁或豆漿、另一杯可選茶或咖啡,非常滿足。想讚一讚這個焦糖燉蛋,真心是酒店三層架high tea的水準,內裡有粒粒雲呢拿籽,幼滑香甜!好好味!Le Viet的海南雞真心味道不錯,肉質滑溜,粥有粥的風味,油飯有油飯的香,份量極大,吃

Le Viet的海南雞真心味道不錯,肉質滑溜,粥有粥的風味,油飯有油飯的香,份量極大,吃不下那麼多的記得點少飯。

午市套餐約六十多,送飲品,份量足,比起旁邊四十多元一杯咖啡卻擠得像雞籠,Le Viet明顯好坐又抵食~本來點了這個碳燒豬頸肉撈檬,但檬粉沽清,換了湯金邊粉,湯頭味道也不錯,渴罷不算口渴。碳燒豬頸肉真的有碳燒的焦香,非常不俗!

餐飲可轉特飲,看著繁忙的旺角街景,靜靜的嘆一頓越南午餐,確是挺relax。下次經過旺角一定會再來!
2018-11-18 82 瀏覽
今晚跟朋友在旺角搵地方食野醫肚,見到間新開餐廳叫Le Viet , 屬於開放式設計空間感後大, 望落是可以坐很多食客,其中有幾個食客是外國人。快叫了雞、牛、豬串燒,豬肉串外皮入口香脆是都油香滿溢,牛是充滿牛的滑身不會過熟,雞肉的肉汁飽滿是沒有其他食雞肉的粗糙,大家一次過食了3種不同口味串燒,即時食得很滿意。跟著食去骨海南雞飯,雞的外皮、肉香、油分都十分,隨著各人喜好,選擇各自喜好的部位,我偏好雞腿或雞胸,有口感及肉嫩滑,好似在星洲食緊當地海南雞飯。食個甜品是香芒糯米飯,見到甜美芒果肉已使人流口水,混合一齊食糯米飯,加上似是椰奶香是很爽口,相信是好多人叫的甜點。特飲三色冰最受觀迎,因晚上已買哂,只好叫其他特飲。

特飲三色冰最受觀迎,因晚上已買哂,只好叫其他特飲。
  • 去骨海南雞飯
2018-11-16 57 瀏覽
約左朋友仔黎呢度食生日飯,決定食呢間越南野,地方方便就腳,估唔到野食同樣出色。叫左一份燒豬頸肉、青瓜絲大蝦沙律、椰青海鮮焗飯、咖哩雞配薄餅。首先豬頸肉好香,食落有嚼口,點埋甜酸醬一流。仲有個青瓜絲大蝦沙律,又真係幾足料,啲蝦有唔少,佢個汁又係酸酸甜甜,屬開胃冷盤。再黎主食椰青海鮮焗飯等得最耐,啲海鮮料勁多,成個椰青上面都係滿滿既海鮮料同椰汁,食落去都無令我失望。好香椰奶味,個飯食落去係甜甜地,但又出奇地同海鮮好match,好快就同啲friend食到見底。咖哩雞配薄餅我就勁推薦佢個咖哩汁。好香好濃,點薄餅一流,由於個薄餅又酥軟又重奶香我地自己又加多塊黎食。可惜係啲雞肉少左啲同埋無乜味,可能下次叫咖哩牛腩會好食啲掛😋整體都好滿意,埋單又唔係好貴,下次會再黎食!

相約朋友吃中午午餐,之後去旺角行下街,就選了旺角銀行中心的 Le Viet吃飯。 主力是越南菜色,餐牌上的選擇也有很多! 重點好想向大家推介!! 全日早餐$108!! 超正~ 裡面有很多款式食物, 包括 橙汁/豆腐 2選1 香濃咖啡/普洱/香片 3選1 飲品有兩份就很夠飲啦,我們就選擇了橙汁以及普洱,小清新。 越式柚子大蝦沙律裏面除咗有豐富的柚子之外,也有很香脆的大蝦及鹹香腰果,配搭出色豐富度十足,所以我們都再選擇了一個單點的另外沙律。 鮮什果杯裏面有蜜瓜及西瓜,作為飯前或飯後水果不錯。 焦糖燉蛋較Creamy而且甜甜的,表面焦糖十分香脆,女生最愛。 豬肉鬆可以配搭其他食物一起進食,沒有一定要配搭什麼食物的。 乾爽的豬肉餸配搭什麼也好吃。 越式蒸粉包比較有特色,裏面有些鹹香,有點似中國風味的粉果, 不過他的外皮比較鬆軟而且薄些。 菜圃煎雞蛋整體味道比較鹹,但是又沒有潮州的那種咸味。 越南鮮雞粥是超級推介的,因為雞實在很滑,而且粥濃度剛剛好,又滑又綿。 最好吃算是雞粥! 綿綿的質素,香味十足,還有很滑的雞肉! 太好食⋯⋯ 唔講以為去左傳統粥店 越南魚露

主力是越南菜色,餐牌上的選擇也有很多!

重點好想向大家推介!!
全日早餐$108!!

超正~
裡面有很多款式食物,

包括
橙汁/豆腐 2選1
香濃咖啡/普洱/香片 3選1
飲品有兩份就很夠飲啦,我們就選擇了橙汁以及普洱,小清新。

鮮什果杯裏面有蜜瓜及西瓜,作為飯前或飯後水果不錯。

豬肉鬆可以配搭其他食物一起進食,沒有一定要配搭什麼食物的。
乾爽的豬肉餸配搭什麼也好吃。

越式蒸粉包比較有特色,裏面有些鹹香,有點似中國風味的粉果,
不過他的外皮比較鬆軟而且薄些。

菜圃煎雞蛋整體味道比較鹹,但是又沒有潮州的那種咸味。

最好吃算是雞粥!
綿綿的質素,香味十足,還有很滑的雞肉!
太好食⋯⋯ 唔講以為去左傳統粥店

越南魚露
芫茜蔥花
也可以配搭雞粥一同進食

煉奶
牛油
厚烘多士
由於這個比較甜,所以我們放在最後吃,但是仍然能夠保持香脆質感,
有點難以想像,多士處理得非常好。

柚子海鮮沙律$78
與剛才的一樣,就不多說了,是剛才那個沙律的放大版XD

精選甜品拼盤$108
甜品拼盤上面也有不少食品
包括香芒糯米飯,越南綠豆拉椰糕,焦糖燉蛋
焦糖燉蛋不用多說啦,跟全日早餐的差不多。
香芒糯米飯味道都幾清新,軟綿綿。

Le Viet
網址: https://s.openrice.com/QrbS0zUk400
地址: 旺角彌敦道636號銀行中心1樓101-106,108-109號舖
電話: 25216322

從來未試越南既 All Day Breakfast今次就試下係銀行中心 Le Viet豐盛全日早餐 All Day Breakfast $108 由上至下同大家介紹返1. Fresh Orange Juice / Soy Milk 橙汁/凍豆漿2. Pomelo Salad with Prawn 越式柚子大蝦沙律3. Fresh Fruit Cup 鮮什果杯4. Cream Brulee 焦糖燉蛋5. Pork Floss 豬肉鬆6.Coffee / Pu-eh/ Jasmine Tea 香濃咖啡/普洱/香片7. Butter 牛油8. Conderse Milk 煉奶9. Coriander and Green Onion 芫茜蔥花10. Nuco Mum 越南魚露11.Vietnamese Rolling Cake 越式蒸粉包12.Fried Eggs with Preserved Radish 菜脯煎雞蛋13.Toast 厚烘多士14.Chicken Congee in Vietnamese Style 越南鮮雞粥睇圖已經知道有幾豐富越式柚子大蝦沙律 - 酸酸甜甜既柚子夠哂開胃
從來未試越南既 All Day Breakfast

8. Conderse Milk 煉奶
10. Nuco Mum 越南魚露

13.Toast 厚烘多士

睇圖已經知道有幾豐富
越式柚子大蝦沙律 - 酸酸甜甜既柚子夠哂開胃 上面既大蝦同墨魚仔咸咸的 彈牙爽口
菜脯煎雞蛋 - 菜脯唔會好咸 蛋以會好DRY 但入面其實仲有蛋汁

越南鮮雞粥 - 絕對要讚 大量無骨(Boneless) 滑滑雞件 而且雞味濃郁 粥底夠哂軟棉

焦糖燉蛋 - 焦糖面夠脆 甜度跟味道卻剛好但燉蛋有點太水 稀身 有點失色

成份All Day Breakfast 夠1.5個食有餘
提提大家 豐盛全日早餐 All Day Breakfast 由8am-5pm 內提供
記得唔好錯過時間
2018-11-12 74 瀏覽
weekend趁得閒行下街想買下新波鞋做運動同襯下衫咁更係行旺角波鞋街啦行到攰攰地就係附近搵下野食所以我去左係正銀行中心新開嘅 【 La Viet】因為佢地做緊個「越南All Day Breakfast」聽就真係好吸引😍西式中式都食過但係🇻🇳越式?!! 上到去一睇個MENU就知道更加要食豐富到呢!連野飲都有2杯最搞笑係佢張單都列哂有咩食出黎見到張單都流口水sorry我為食……另外 朋友就叫左都好出名嘅「海南雞飯」& 「越式檸檬梳打」同埋「咖哩大虎蝦」野食好快就到首先 係「海南雞飯」先到(見圖)大大件雞脾肉冇多餘肥膏啖啖肉又冇骨點埋個海南雞醬同黑豉油真係好正跟住係「越南All Day Breakfast」(睇下張單)佢將成份All Day Breakfast 嘅食物都列晒出嚟野食未到淨係望住張單都覺得好興奮柚子越式大蝦沙律鮮果杯越式雞皇粥配料除咗有蔥仲有肉鬆厚烘鮮奶油多越式蒸粉包真係多嘢食到呢連嘢飲都有兩杯我就要左橙汁同埋香片如果唔係朋友為食真係淨係食呢個餐都已經好飽真係一個好開心嘅All Day Breakfast 好快「咖哩大虎蝦」都到啦!其實到咗呢一刻我條褲粒樓都已經爆開㗎但係聞到

weekend趁得閒行下街
想買下新波鞋做運動同襯下衫
咁更係行旺角波鞋街啦

行到攰攰地
就係附近搵下野食
所以我去左係正銀行中心新開嘅 【 La Viet】
因為佢地做緊個「越南All Day Breakfast」
聽就真係好吸引😍
西式中式都食過
但係🇻🇳越式?!!

上到去一睇個MENU就知道更加要食
豐富到呢!
連野飲都有2杯
最搞笑係佢張單都列哂有咩食出黎
見到張單都流口水
sorry我為食……

另外 朋友就叫左都好出名嘅「海南雞飯」& 「越式檸檬梳打」
同埋「咖哩大虎蝦」

野食好快就到
首先 係「海南雞飯」先到
(見圖)
大大件雞脾肉
冇多餘肥膏
啖啖肉又冇骨
點埋個海南雞醬
同黑豉油真係好正

跟住係「越南All Day Breakfast」
(睇下張單)
我就要左橙汁同埋香片
如果唔係朋友為食
真係淨係食呢個餐都已經好飽
真係一個好開心嘅All Day Breakfast

好快「咖哩大虎蝦」都到啦!
其實到咗呢一刻我條褲粒樓都已經爆開㗎但係聞到陣越式咖喱味
真係又香濃又清新(?!)
因為原本咖喱入面加咗香茅落去
感覺真係好唔同
襯落啲大虎蝦嗰度又入味又正
大虎蝦嘅海鮮味再配埋清新嘅香茅咖喱
真係可以食左好多隻

🔸ᴸᴱ ᵛᴵᴱᵀ🔸
📍旺角銀行中心1樓101-109室
(就係旺角站E出口個棟呢)
📞 25216322
(記得訂位啊!超推薦坐大窗口位影相靚👍)
👅必試:Le Viet越式All Day Breakfast
2018-11-12 63 瀏覽
旺角有好多唔同特色餐廳 今日貪方便一出地鐵站去銀行中心試下越南菜 餐廳地方方便 座位多又坐得舒服 約朋友聚會一流👍🏻午餐去有lunch set menu 每個餐都送湯加餐飲 好抵食😍 我地叫左大蝦菠蘿飯 蝦非常新鮮肉質好好味 另外炒飯意外地好味 因為菠蘿鮮甜 飯炒得唔乾 非常好味 一d 都唔覺得濟!!😋餐湯有老火湯 岩哂返工少湯水朋友☺️前菜叫左墨魚丸串 配特色醬汁 幾特別😋另外叫左虎蝦粉絲煲 虎蝦大隻 粉絲夠哂粉量!! 咁大煲只係百幾蚊 性價好高!! 😱

餐湯有老火湯 岩哂返工少湯水朋友☺️

前菜叫左墨魚丸串 配特色醬汁 幾特別😋