2018-11-16 57 瀏覽
約左朋友仔黎呢度食生日飯,決定食呢間越南野,地方方便就腳,估唔到野食同樣出色。叫左一份燒豬頸肉、青瓜絲大蝦沙律、椰青海鮮焗飯、咖哩雞配薄餅。首先豬頸肉好香,食落有嚼口,點埋甜酸醬一流。仲有個青瓜絲大蝦沙律,又真係幾足料,啲蝦有唔少,佢個汁又係酸酸甜甜,屬開胃冷盤。再黎主食椰青海鮮焗飯等得最耐,啲海鮮料勁多,成個椰青上面都係滿滿既海鮮料同椰汁,食落去都無令我失望。好香椰奶味,個飯食落去係甜甜地,但又出奇地同海鮮好match,好快就同啲friend食到見底。咖哩雞配薄餅我就勁推薦佢個咖哩汁。好香好濃,點薄餅一流,由於個薄餅又酥軟又重奶香我地自己又加多塊黎食。可惜係啲雞肉少左啲同埋無乜味,可能下次叫咖哩牛腩會好食啲掛😋整體都好滿意,埋單又唔係好貴,下次會再黎食!