2018-12-19
位於旺角正中間-銀行中心一樓,落地大玻璃,位置方便。每晚營業至晚上12:30,位置相當闊落,有窗口位、梳化位同圓枱任均選擇,正!睇左一輪餐牌,咩小食都想試,最後揀左精選越式拼盤,本身$115可以試到4款小食已經覺得抵,埋單發現本月做緊特價($98)更加覺得抵!越南春卷-非常脆身,放涼後食都仍然是脆的,唯一缺點是油左少少。蝦餅-全晚覺得最好食的,蝦肉緊實,重蝦味炸粉平均,完全唔覺油膩,大推。扎肉蒸粉包-薄薄的粉皮包住碎木耳、菜絲,好適合掛魚露汁食用。炭燒豬頸肉-睇都已經知道質素唔錯,因為有少少油光、肉質織紋多,有少少水份,不會過乾,對豬頸肉要求高的男朋友話好食。主菜上枱,非常之大盤既咖哩炒大蝦,無錯,我係用「盤」去形容,如果會點白飯食既話,份量足夠3人或以上享用,我地點左薄餅配咖哩,薄餅類似印度的Parotta ,是以 Maida 麵粉製作,有較高的麩質比例,製作出來的麵餅更有麵糰的感覺。彈牙有嚼勁,比 chapatis 更紮實。大約有8隻半邊蝦,廚師把蝦而炸後混入咖哩,更能掛汁。咖哩味偏甜,適合唔食得辣既我。特別火車頭非常非常濃郁的牛骨湯頭,無根牛丸、白牛柏葉(好彈牙)、生牛肉片(濃郁
特別火車頭
非常非常濃郁的牛骨湯頭,無根牛丸、白牛柏葉(好彈牙)、生牛肉片(濃郁牛味),份量多而且質素高。
每次用餐基本上都必會點飲品,呢度有20幾款飲品,仲有酒精及無酒精飲品選擇,我點左椰汁紅豆冰,椰子味剛好,不會過多椰奶,糖度剛剛好,大大杯爽呀!男朋友就點左鮮豆漿,小小一杯但佢話味道好,有豆香而且口感幼滑。
呢個價錢,寬敞舒適的環境,仲要有返咁上下質素的食物,堅推介!👍🏼