2021-07-08 106 瀏覽
📍 Le Monde 觀塘有間樓上嘅法國餐廳 上OpenRice 見佢哋嘅menu 同環境都唔錯 所以就帶屋企人去食🐒去到發現餐廳燈光偏暗🤭 好啱2人世界😏-Tomato & Cheese Ravioli $118呢款係意大利雲吞😎 平時普通中式雲吞就食得多 意大利雲吞都係第一次試😂雲吞嘅數量都唔少 裏面夾住適量嘅芝士餡 唔會太容易覺得滯食落去鹹鹹地 芝士味都香 再配搭酸酸甜甜嘅蕃茄醬 都唔錯🤙🏻Tiger Prawn Risotto with Signature Shrimp Sauce $138Decoration方面好精緻 上面有兩大隻虎蝦裝飾❤️蝦汁味道濃郁但係個飯就有啲生😣 食落去硬硬地骨🤧 如果個飯煮軟熟少少 就更好Stir-fried Baby Spinach $45呢個係蒜香菠菜苗 雖然份量有啲小 但係食落去蒜香味道濃郁👍🏻 菜葉都好綠色🥰 食落少爽口~Crêpe Suzette $68法國橙酒班戟係佢哋店特色嘅甜品之一🐒佢哋食落去酒味唔算好濃郁 小編平時唔飲酒都接受到酒嘅濃度~ 醬汁都幾多 食落橙味都香🥰 食落去酸酸甜甜而且班戟都幾大塊~French Mille-feu
📍 Le Monde
去到發現餐廳燈光偏暗🤭 好啱2人世界😏

Tomato & Cheese Ravioli $118
雲吞嘅數量都唔少 裏面夾住適量嘅芝士餡 唔會太容易覺得滯
Tomato & Cheese Ravioli

Decoration方面好精緻 上面有兩大隻虎蝦裝飾❤️

Stir-fried Baby Spinach $45
菜葉都好綠色🥰 食落少爽口~
蒜香菠菜苗

Crêpe Suzette $68
法國橙酒班戟係佢哋店特色嘅甜品之一🐒
佢哋食落去酒味唔算好濃郁 小編平時唔飲酒都接受到酒嘅濃度~
Crêpe Suzette

French Mille-feuille with Seasonal Fruit $78
法式千層酥配草莓🍓 咬落去好鬆脆🤤 中間夾住酸酸甜甜嘅士多啤梨 食落去唔會膩👍🏻
口感好豐富 正🤤

✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
蒜香菠菜苗
Crêpe Suzette
  • 法式千層酥配時令生果
2021-07-07 68 瀏覽
今晚食乜好‼️Day 2觀塘工業區多咗好多樓上嘅美食今日同媽咪揀咗位於鴻圖中心樓上嘅法國菜餐廳🤤餐廳入面嘅環境好寬敞優美侍應嘅服務都非常周到 👏🏻👏🏻呢個要讚一讚兩個人叫左一個Starter 一個Pasta 同埋一個Main course:香煎北海道帶子蕃茄芝士意大利雲吞法國鱈魚配忌廉焗薯仔同普遍法國菜一樣 份量嚟講個人覺得偏少 女士應該啱啱好味道方面人就非常之出色👍🏻👍🏻帶子味道好鮮甜 亦都好大隻 啖啖肉意大利雲吞配蕃茄洋蔥粒 再加埋芝士 非常有口感 而且好開胃鱈魚不嬲都係我至愛 配埋sour cream同薯仔 🥔真係食到停唔到口所以我會用價廉物美四個字去形容呢間法國餐廳🤩 好抵食‼️👅: ⭐️⭐️⭐️⭐️🌇:⭐️⭐️⭐️⭐️🤵🏻‍♀️: ⭐️⭐️⭐️ ⭐️🧹: ⭐️⭐️⭐️🤑: ⭐️⭐️ ⭐️Le Monde 📍觀塘巧明街鴻圖中心9樓🍽
今晚食乜好‼️Day 2

🤑: ⭐️⭐️ ⭐️

Le Monde
📍觀塘巧明街鴻圖中心9樓🍽
2021-07-06 79 瀏覽
觀塘區呢個交通擠塞嘅地方,人多代表野食都多今次黎到呢間法國餐廳 🇫🇷Le Monde🇫🇷個環境裝修比較高雅清幽 好有情調適合比人長坐食飯拍拖聊天叫完野食就即刻有佢地既手工🥖 麵包,味道口感都值得一讚特製濃蝦湯,飲得出個湯真係好足料鮮味蟹肉甜紅椒忌廉意粉,al dente有口感,比例配合好合適法式紅酒燉頰肉,頰肉燉得入味又夠淋,用個麵包索晒啲汁,正烤原隻黃油春雞配芥末籽汁,隻春雞真係流晒黃油出泥,好嫩滑
觀塘區呢個交通擠塞嘅地方,人多代表野食都多
今次黎到呢間法國餐廳 🇫🇷Le Monde🇫🇷

個環境裝修比較高雅清幽 好有情調
適合比人長坐食飯拍拖聊天

叫完野食就即刻有佢地既手工🥖 麵包,味道口感都值得一讚

特製濃蝦湯,飲得出個湯真係好足料鮮味

蟹肉甜紅椒忌廉意粉,al dente有口感,比例配合好合適

法式紅酒燉頰肉,頰肉燉得入味又夠淋,用個麵包索晒啲汁,正

烤原隻黃油春雞配芥末籽汁,隻春雞真係流晒黃油出泥,好嫩滑
2021-05-14
  • 法式紅酒燉牛臉頰肉
  • Le Monde 特製濃蝦湯
2021-07-03 100 瀏覽
最近發現觀塘有一間隱世法國餐廳 ,立即相約好友去試吓,這間性價比高,選用優質食材,價錢親民裝修雅致,枱與枱之間空間感充足,私隱度高,環境舒服。首先待應奉上麵包籃,分別三款自家麵包🥖, 其中有我至愛的黑糖麵包,又暖又軟,搽上檸檬味牛油更滋味法式香草焗田螺配多士🧆🫕🥪 食法國菜當然一定要食田螺, 包配香草及蒜蓉相當之夾,食一口田螺滋潤蒜蓉番茜的香味,配多士一流亦不覺油膩法式慢煮油封鴨髀薯蓉及紅椰菜🦆鴨髀皮肉香脆, 以低溫調教12小時, 慢慢將肉汁釋放, 令到鴨肉嫩滑,亦帶點油香,上枱之後已經香味四散,配以紅椰菜及薯蓉食,更覺不膩,法式食法伴碟有紅洒燴梨,梨浸滿紅酒相當入味。蕃茄羅勒醬橄欖意大利粉🍅🫒🍝每條意粉包住蕃茄汁,加入羅勒醬香草,意粉Al dente , 素菜意粉好健康Crepes Suzette 法國🇫🇷香橙🍊班戟🥞 是法國Brittany 出名的甜點可麗餅再加上火焰君度橙酒煑,上碟更令香橙味突出環境幽雅,極適合情侶約會及朋友聚會😉

法式香草焗田螺配多士🧆🫕🥪

法式慢煮油封鴨髀薯蓉及紅椰菜🦆

蕃茄羅勒醬橄欖意大利粉🍅🫒🍝

環境幽雅,極適合情侶約會及朋友聚會😉

• 法式香草焗田螺配多士
2021-07-01 5000 瀏覽
慶㊗️紀念日,再次挑選觀塘工廈嘅隱世餐廳🍴,預訂了晚上六點🕕,當時只🉐一枱客人,由於餐廳🍴極大,初頭係有點擔心,但其實只是太早,進入晚飯時間都坐🉐🈵🈵。餐廳🍴嘅服務都好好,環境寧靜,好適🈴談心同傾偈,唔會壓迫同嘈吵☺️———————————————————————————🍽法式洋蔥湯🧅🇫🇷💬越高級數就要選擇啲更高級水準嘅食物,洋蔥湯絕對係要試嘅其中之一,製作繁複,煮完再焗,賣相吸引,麵包滲透洋蔥🧅香味,若然再濃一點點🤏更好☺️.🍽𝕃𝕖 𝕄𝕠𝕟𝕕𝕖特製濃蝦湯🦐💬去到邊都應該要試吓餐廳🍴嘅湯,當然唔係講例湯或餐湯,而係要烹調嘅湯。蝦🦐味真係勁濃郁,超級足料熬製,有彈牙蝦肉,好飲貴啲都值🉐.🍽法式慢煮鴨髀配薯蓉紅椰菜🇫🇷🐦🍗💬鴨髀又係成日都會點嘅食物,鴨偏肥,鴨皮係好鬆脆香口,油份充足,仲有紅酒雪梨🍐🍷墊底,有誠意☺️.🍽法式🇫🇷香草🌿焗田螺🐌配麵包💬原來成餐都叫晒法國🇫🇷菜🤣,看來最掛住去法國🇫🇷嘅日子,田螺充🈵橄欖油同香草香味,已經唔係度度有🉐食.🍸𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 𝕎𝕚𝕟𝕖 + ℂ𝕠𝕤𝕞𝕠𝕡𝕠𝕝𝕚𝕥𝕒𝕟💬慶㊗️當然要飲返兩杯,老闆又化身𝔹𝕒𝕣 𝕋𝕖𝕟𝕕𝕖𝕣,有酒有美食,好🈵足☺️
———————————————————————————
🍽法式洋蔥湯🧅🇫🇷
🍽𝕃𝕖 𝕄𝕠𝕟𝕕𝕖特製濃蝦湯🦐
🍽法式慢煮鴨髀配薯蓉紅椰菜🇫🇷🐦🍗
🍽法式🇫🇷香草🌿焗田螺🐌配麵包
🍸𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 𝕎𝕚𝕟𝕖 + ℂ𝕠𝕤𝕞𝕠𝕡𝕠𝕝𝕚𝕥𝕒𝕟
咁多好評, 4.5分,睇照片亦覺得真似係法國菜,就嚟試一試。點知...主菜點咗法式慢煮紅酒牛肉 bœuf bourguignon,唉!同我expect真係差一大截啦!不如叫蕃茄水煮牛肉罷。牛肉林就係林嘅,不過無味,牛肉一件件重係切口整齊, 有某啲部位又似已放存太耐已經乾身變深色,肉同“湯水”分離真係唔似一齊慢煮囉?法國香港食過無數慢煮紅酒牛肉,好食唔好食 nouvelle cuisine,就係未食過湯還湯肉還肉嘅法式湯煮牛肉餐廳環境確係舒適,空間寬闊,同隔離枱保持一大段距離,食得安心舒服。濃蝦湯很香有水準,洋蔥湯就唔推薦。油封鴨脾皮脆肉軟,配上橙醬很好吃。甜點叫咗crêpe suzette 同mille feuille! 前者始終都係有啲英式化,厚咗啲唔夠輕脆,不過都係好食。總的來說係食物水準參差,法式慢煮紅酒牛肉保持咁嘅水準嘅話不如食份清湯腩。

油封鴨脾皮脆肉軟,配上橙醬很好吃。

2021-06-27
2021-06-24 164 瀏覽
坐落喺牛頭角一座商業大廈裏面嘅隱世餐廳原來有咁大咁寬敞咁舒適嘅地方~真係好啱節日、紀念日嚟慶祝!!嗌咗兩個main dish之後…雖然佢唔係一個set,但都有好出色嘅餐包附上!!全部包都熱到焫手😳最鍾意食佈滿芝麻嗰個,因為佢真係超級香!而且呢一個尤其做得外脆內軟👍🏻🐄<<美國安格斯極黑頂級牛柳7字士>>($348)原來7安士唔係好大😅不過厚厚的一嚿都令我幾滿足!慢慢咬😂🐑<<法國普羅旺斯紐西蘭羊架>>($208)呢個七成熟嘅羊架肉質超級嫩!而且面層嘅香草crust亦都烤到夠晒脆而且非常夠味~唔使再點佢嘅燒汁…都食到外脆內軟又多肉汁嘅嫩滑羊肉😋🍮<<焦糖燉蛋>>($58)燉蛋幾香~ 算係正常發揮!最欣賞係佢面頭塊焦糖燒得好靚😍下次開支酒一齊飲應該個feel更正😙
坐落喺牛頭角一座商業大廈裏面嘅隱世餐廳
原來有咁大咁寬敞咁舒適嘅地方~

真係好啱節日、紀念日嚟慶祝!!

嗌咗兩個main dish之後…
雖然佢唔係一個set,但都有好出色嘅餐包附上!!
全部包都熱到焫手😳
最鍾意食佈滿芝麻嗰個,因為佢真係超級香!
而且呢一個尤其做得外脆內軟👍🏻

🐄<<美國安格斯極黑頂級牛柳7字士>>($348)
原來7安士唔係好大😅
不過厚厚的一嚿都令我幾滿足!
慢慢咬😂
美國安格斯極黑頂級牛柳7字士

🐑<<法國普羅旺斯紐西蘭羊架>>($208)
呢個七成熟嘅羊架肉質超級嫩!
而且面層嘅香草crust亦都烤到夠晒脆而且非常夠味~
唔使再點佢嘅燒汁…
都食到外脆內軟又多肉汁嘅嫩滑羊肉😋
法國普羅旺斯紐西蘭羊架

🍮<<焦糖燉蛋>>($58)
燉蛋幾香~ 算係正常發揮!
最欣賞係佢面頭塊焦糖燒得好靚😍

父親節
法國普羅旺斯紐西蘭羊架
焦糖燉蛋
2021-06-23 118 瀏覽
觀塘一向隱藏唔少高質餐廳 今次朋友推薦呢間法國餐廳 環境比較昏暗 充滿情調 帶黃光 好浪漫❣️ 好適合情侶黎先送上牛油🧈比我地搽餐包自家製餐包有三款 熱辣辣 外皮少少脆 餐包帶煙韌感 帶麥香番茄芝士意大利雲吞 $118蕃茄汁略嫌稀咗少少 同埋偏酸 但夾埋ravioli都幾夾 中和芝士嘅膩Ravioli嘅外皮有啲生 所以最外邊會偏硬但係整體都可以一試👍🏻法式普羅旺斯紐西蘭羊架 $208大大舊羊架🙈 可以分成三舊 自己切羊架嘅香料好香 外邊脆脆地 啖啖肉 配菜嘅焗薯仔外皮少少脆 入面偏爽口 好食😋另外亦加錢要多個side dish法式千層酥配時令生果 $78千層酥好脆 面層仲有少少杏仁片 好香今日係配芒果 芒果清甜軟諗 配上滑身嘅custard 甜而不膩

觀塘一向隱藏唔少高質餐廳 今次朋友推薦呢間法國餐廳

配菜嘅焗薯仔外皮少少脆 入面偏爽口 好食😋

另外亦加錢要多個side dish

法式千層酥配時令生果 $78
千層酥好脆 面層仲有少少杏仁片 好香
係咪做唔到工廈林立嘅觀塘都有法國菜食呢😏呢到位於鴻圖中心,無論觀塘定牛頭角行過來都唔算好遠👍🏻呢到裝修簡約,比人一種有氣氛同情調嘅感覺,而且枱與枱之間嘅距離好大,所以幾適合同朋友或者伴侶來摸下酒杯,傾下心事🥂法式慢煮油封鴨脾配薯蓉及紅椰菜$248🍗鴨皮肉質鮮嫩,味道香濃又唔會好鹹😌法式普羅旺斯紐西蘭羊架$208🍖煮嘅時間調得岩岩好,咬入去又軟稔又juicy🤩焦糖燉蛋$58🍮比想像中大份😍而且甜而不膩,口感細滑,面頭嘅焦糖厚度適中👌🏻

法式慢煮油封鴨脾配薯蓉及紅椰菜$248🍗
鴨皮肉質鮮嫩,味道香濃又唔會好鹹😌

法式普羅旺斯紐西蘭羊架$208🍖
煮嘅時間調得岩岩好,咬入去又軟稔又juicy🤩

焦糖燉蛋$58🍮
2021-06-16 156 瀏覽
想食吓法國🇫🇷菜嘅朋友仔,有時可能會俾餐廳價錢嚇跑,其實法國菜都有價錢經濟又高質架!呢間位於觀塘區嘅樓上🗼法國餐廳,環境寬敞寧靜,而且上菜速度都配合返我地嘅節奏,Nice~ 👧🏻caca今次食乜野?🍽Le Monde特製濃蝦湯-濃濃嘅蝦味,係一個好好嘅法國大餐開始😋🍽法式香草田螺配多士-田螺熱辣辣送上,配上多士食,多士吸收咗田螺嘅醬汁,太夾了🍽法式普羅旺斯紐西蘭羊架-羊架選7成熟,肉質好嫩,外脆內軟,配料非常香口,無需任何醬汁,已好好味😋🍽法國橙酒班㦸Crepe Suzette-香甜橙🍊酒味道,飯後甜品點可以唔食crepe😍

👧🏻caca今次食乜野?
2021-06-15
  • 法式普羅旺斯紐西蘭羊架
2021-06-15 158 瀏覽
今日有朋友約去呢間餐廳食,睇食評好似唔錯咁,但係去到嘅時候,發覺食物質素只算尚可,仲要落錯單,而且選擇好少,性價比真係好唔得,而且以地理位置嚟計又無view…..以佢哋所收嘅價錢,即使去尖沙咀啲酒店食都有好多選擇。
幾個月前同男朋友嚟食過一次之後一直念念不忘,趁端午節有三日假期決定一於黎再食多次上次食午餐,有得加沙律同湯,今次晚餐只可以散叫,我地當然要再食多次個鴨髀啦,另外試一試個羊架🌟法式普羅旺斯羊架 $208賣相一流,五成熟切開見到粉嫩嘅羊肉,有光澤得黎超多肉汁,有些少肥肉食落較多油脂,蘸啲醬汁有助去除油膩感本身白色碟點解會換左藍色呢?因為我地切開見到有少少生,請廚師再煮過,超快整過比我地,新鮮熱辣,正🌟法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及紅椰菜 $248幾個月前食過一次覺得好驚艷,好似用白菜價買到chanel咁,今次再食依然覺得個鴨髀個皮整得好出色,十分香脆,配上紅酒鴨梨、紅椰菜,令整體濕潤感up,感覺更清新👍🏻餐廳雖然坐落於觀塘工廈區,但環境十分有格調,真係好似去左高級餐廳食法國菜👍🏻座位寬闊,加上柔和嘅背景音樂,可以好好享受屬於2個人嘅美好時光,非常浪漫💕👍🏻食物擺盤精緻,賞心悅目

🌟法式普羅旺斯羊架 $208

法式普羅旺斯羊架

🌟法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及紅椰菜 $248

👍🏻食物擺盤精緻,賞心悅目
2021-06-13
法式普羅旺斯羊架
2021-06-13 112 瀏覽
性價比極高嘅隱世法國菜🥰環境好舒適 枱與枱之間嘅空間感極高😍好有氣氛💕無論同男女朋友或屋企人嚟食都好適合🤩店員服務都好好😚自家製麵包有三款唔同嘅口味😋三個都好軟身 配埋牛油好好食🤤Le Monde 特製濃蝦湯 ($85)個湯好香濃鮮甜👍🏻蝦味好特出😍蝦肉都新鮮彈牙 😋法式香草焗田螺配多士 ($88)田螺大大粒 每啖都充滿香草味😍 仲好彈牙😜法包熱辣辣好鬆軟👍🏻加埋啲汁一齊食簡直係一流吸晒啲精華🥰 小編食唔停口🤤意大利芝士野菌忌廉意大利飯 ($128)好creamy 好滑溜嘅意大利飯芝士味好特出👍🏻意大利飯煮得岩岩好 好有口感呀🤪法式紅酒燴牛臉頰肉 ($158)用左慢煮個方法 令牛肉非常入味🥰食落好嫰口😍仲食到啖啖嘅骨膠原🤤配埋熱辣辣嘅法包 好正💕法式千層酥配時令生果 ($78)千層酥鬆脆可口😋啲custard 好滑 甜度適中裡面仲有芒果同藍莓 酸酸甜甜 好夾好好味呀😍

性價比極高嘅隱世法國菜🥰
環境好舒適 枱與枱之間嘅空間感極高😍
好有氣氛💕無論同男女朋友或屋企人嚟食都好適合🤩
店員服務都好好😚

自家製麵包有三款唔同嘅口味😋三個都好軟身 配埋牛油好好食🤤

Le Monde 特製濃蝦湯 ($85)
個湯好香濃鮮甜👍🏻
蝦味好特出😍
蝦肉都新鮮彈牙 😋

法式香草焗田螺配多士 ($88)
田螺大大粒 每啖都充滿香草味😍 仲好彈牙😜
法包熱辣辣好鬆軟👍🏻
加埋啲汁一齊食簡直係一流吸晒啲精華🥰
小編食唔停口🤤

意大利芝士野菌忌廉意大利飯 ($128)
好creamy 好滑溜嘅意大利飯
芝士味好特出👍🏻
意大利飯煮得岩岩好
好有口感呀🤪

法式紅酒燴牛臉頰肉 ($158)
用左慢煮個方法 令牛肉非常入味🥰
食落好嫰口😍
仲食到啖啖嘅骨膠原🤤
配埋熱辣辣嘅法包 好正💕

法式千層酥配時令生果 ($78)
千層酥鬆脆可口😋
啲custard 好滑 甜度適中
裡面仲有芒果同藍莓 酸酸甜甜 好夾
好好味呀😍
2021-06-13 134 瀏覽
朋友快要離開香港了,所以,特意約了法國餐廳,為她踐行。之前聽說官塘Le Monde 不錯,空間大且食物高質,特意過來嘗試一下。 真是沒想到,在香港可以有這麼寬敞的地方,裝修有格調,拍照也好看。 我們點了愛吃的主菜和甜品,份量都很大,兩個人share,吃到飽。 signature shrimp 🍤 bisque 85濃蝦湯,真的好濃郁的蝦味。真材實料,絕對值得。 French Cod fish with potato 🥔gratin 228用料上等,鱈魚也是很精緻的口感,土豆被切成小片,更加入味 Tomato 🍅basil Spaghetti 🍝 85我最愛的素食意粉。一千個人,就有一千個哈姆雷特。一千個廚師,就有至少一千種意大利粉的做法。這個也許就是西餐的精華。千變萬化,每次都有新鮮感。creme brulee 58 焦糖燉蛋,絕對是飯後甜點的首選,燉蛋像布丁一樣的口感,配上水果和creme 心情瞬間被點亮了。Le Monde觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓A室

signature shrimp 🍤 bisque 85
濃蝦湯,真的好濃郁的蝦味。真材實料,絕對值得。

用料上等,鱈魚也是很精緻的口感,土豆被切成小片,更加入味

Tomato 🍅basil Spaghetti 🍝 85

creme brulee 58

Le Monde
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓A室
見好多人介紹呢間法國菜🇫🇷 法國菜suppose好貴💸之前食咗一間喺灣仔就黎一千蚊 唔好食真係想喊🥲呢間裝修雖然冇景睇 但起碼係高級雅致有氣氛🥰最緊要係食物好有水準 成個體驗超級值回票價‼️🇫🇷𝘈 𝘓𝘢 𝘊𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘔𝘦𝘯𝘶 🇫🇷非常值得讚係就算單點都會有麵包🥖 成件事即刻完整咗好多🥺❣️秘製虎蝦濃蝦汁意大利飯 $138虎蝦已經去埋殼🦐 意大利飯剛剛好有少少咬口🤏🏻汁係精華 creamy得黎又有蝦味🦐🦐仲有菇菌 真係睇得又食得🥰❣️法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及紅椰菜 $248我最愛嘅法國菜😽 好驚喜佢竟然做到個皮好脆💯鹹香得來又唔會太乾太油🦆 薯蓉出色 紅椰菜解膩 仲有兩塊紅酒燴梨🍷真係呢度必食ლ(´ڡ`ლ)❣️法式千層酥配時令生果 $78Foodie嘅直覺話俾我聽呢個會好好食😋真係冇睇錯‼️ 仲要賣相咁靚 睇到都開心🥰超級酥脆 忌廉奶香軟滑 配埋芒果🥭 冇得頂💯❣𝘓𝘦 𝘔𝘰𝘯𝘵𝘦 𝘊𝘰𝘭𝘢𝘥𝘢 / 𝘏𝘰𝘶𝘴𝘦 𝘙𝘦𝘥 $68/58食得咁開心點可以冇酒 連酒都係咁抵飲🍷𝘊𝘰𝘭𝘢𝘥𝘢 有芒果味 超fresh🥭😋
呢間裝修雖然冇景睇 但起碼係高級雅致有氣氛🥰

❣️法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及紅椰菜 $248
我最愛嘅法國菜😽 好驚喜佢竟然做到個皮好脆💯
鹹香得來又唔會太乾太油🦆
薯蓉出色 紅椰菜解膩 仲有兩塊紅酒燴梨🍷
真係呢度必食ლ(´ڡ`ლ)
法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及紅椰菜

❣️法式千層酥配時令生果 $78