2018-10-09 73 瀏覽
簡潔整齊既鋪面, 一入去感覺已經好舒服。最舒服既係: 一D油煙味都無, 完全無, 平時好驚食完成身燒烤臭味, 頭髮要洗幾百次先無左陣味, 成套衫係食完已經想扔左佢==MENU唔算係好多野食, 不過樣樣都係熱門精選韓燒必食既菜式。香蔥薄切牛舌韓式牛肋骨: 一煎牛肉味香到不得了, 厚簿適中, 餐廳好細心已經切開左一塊塊, 唔洗咁大舊燒, 唔知幾時熟食得韓式豬皮:識燒一定食豬皮, 燒完脆卜卜, 好香口韓式牛骨湯: 我好中意, 因為入面個骨髓太正喇, 仲比埋匙羹仔我, 你話我點忍, 同埋出奇地湯又唔太咸唔太油喎。(美中不足: 湯可以再熱D就正好多喇)鵝肝鐵鍋飯 : 真係無得輸,好正,鵝肝超級juicy,勁大塊,好抵食 飯又夠多,同埋好香喎可能鵝肝d汁落哂去泡菜金字塔 (泡菜+辣蘿蔔+辣青瓜)

香蔥薄切牛舌

韓式豬皮:識燒一定食豬皮, 燒完脆卜卜, 好香口

飯又夠多,同埋好香喎可能鵝肝d汁落哂去

泡菜金字塔 (泡菜+辣蘿蔔+辣青瓜)

2018-08-29
2018-10-09 10 瀏覽
前排行開朗豪坊,見到呢間嘅裝潢完全啱哂係港女嘅我😳全店以白色為主,裝修簡單,原來係間韓式燒烤店!今日約幾左幾位朋友食飯,一齊去韓燒就最好不過啦🤤份入到去環境真係幾唔錯,座位都坐得幾舒服,每張枱都會有一塊膠板隔著每台人客,幾特別。雖然今日係閒日,個場都算滿,不過有足夠嘅店員,整體服務幾好。👍🏼食物方面,我哋叫咗幾款唔同嘅肉同埋幾款熟食share~三色五花肉,顧名思義就係三款唔同味道嘅五花肉,黃色係菠蘿,最深色醃過嗰個蘋果味燒汁,最後嗰款就係海鹽+青檸。味道有酸有甜有鹹,幾夾之餘仲幾有新意,值得推介!另外我哋仲叫咗牛同埋豬嘅護心肉、青檸醬汁雞扒、牛肩肉。重點想提及嘅係牛肩肉😍可以從相中見到佢紋理好靚,脂肪唔係太多,厚度亦切得啱啱好,燒完之後放入口係好好食!因為我個人比較喜歡唔太肥嘅牛,佢嘅油脂係令佢更香,而唔係食完比人一種油膩嘅感覺~熟食方面,我哋叫咗個石鍋拌飯同埋韓式水冷麵,份量都算多,水冷麵嘅質素仲同之前係韓國食過嘅有得揮😆整體食物質素都好好,性價比都幾高,亦特別欣賞一點嘅係店員上菜時亦會講解烹調方法同埋時間,唔怕燒過龍破壞哂食物本身嘅質素😝總結而言,食物款式幾新穎,價錢都算適中,係旺

食物方面,我哋叫咗幾款唔同嘅肉同埋幾款熟食share~

總結而言,食物款式幾新穎,價錢都算適中,係旺角行開街又諗唔到食咩嘅,呢間值得一試🙌🏼
2018-10-09 44 瀏覽
今日同朋友行朗豪坊,經過10樓見到依一間無油煙嘅韓燒餐廳,依間餐廳門面好光猛,望入去裝修好時尚簡潔,感覺好吸引到年輕人,於是我同朋友決定入去試吓啦!入到店內之後,同朋友不約而同咁覺得成間燒肉店入邊竟然無油煙味,而且啲枱凳好整潔,完全唔會有黐立立嘅感覺!環境來講令人相當滿意!而且店員亦都相當有禮貌,周不時會幫你換碟,亦會同你講唔該,多謝之類嘅說話!再講返今次點嘅食物先:鹽燒厚切牛舌配青檸醬:嘩!依一碟牛舌質素相當之高,牛舌極之新鮮,夠厚身!而肉質相當有彈性,咬起黎亦唔會靱!除咗鹽燒口味之外,碟牛舌亦跟咗一碟青檸醬汁,點完再燒食落口感覺清新,食極都唔會覺得膩!鹽燒雞扒配青檸醬:依一碟雞扒分量充足,而且每件都係雞脾肉,就算燒到熟透都唔會覺得鞋口!而且啲雞肉都好新鮮,唔需要用到好濃烈嘅調味,可以食得出其鮮味!八爪魚:依一碟八爪魚亦都係冇特別去調味,可以完全可以食得出佢係好新鮮嘅,係爐面均勻咁燒一燒就食得,食落好鮮甜!韓式牛肉炒粉絲:呢碟炒粉絲有好多牛肉,而且用醬油去炒,聞起黎好香,食落甜甜地,粉絲又充滿彈性,非常好吃!韓式人蔘雞湯:依一窩韓式人蔘雞湯,炮製得相當正宗!佢嘅湯汁係比較濃稠,而且湯

再講返今次點嘅食物先:

韓式人蔘雞湯:依一窩韓式人蔘雞湯,炮製得相當正宗!佢嘅湯汁係比較濃稠,而且湯底亦相當足料,有半隻雞喺窩入面,隻雞經長時間烹調後,連雞胸啲肉都俾佢煮到又軟又滑!

蜜糖生薑茶:杯生薑茶好足料,夠蜜糖夠薑味之餘又唔會太甜太辣!而且真係有啲一粒粒新鮮嘅生薑係茶入面,好難得!

總括來講,依一間韓燒環境相當好,食物又夠晒新鮮,燒完又唔會成身油煙味,好值得同朋友/家人聚會去食!
2018-10-08 424 瀏覽
2018年10月7日。旺角。晴。呢日行朗豪坊,見10樓呢間餐廳幾吸引就入去試下位置喺轉角位餐廳出面係Juice Bar嘅位,經過唔入去食嘢都可以買杯嘢飲非常推介飲品!餐廳有韓燒,以為上面係抽氣位,但原來上面係燈槽抽氣位係喺個爐位,擺隻手埋去會感覺到有風座位用咗啲半透明板做間隔,有私隱度之餘又唔會有壓迫感韓燒有韓牛menu,另一本menu頭幾頁都係韓燒嘅食材但呢排有啲熱氣,所以都係下次先韓燒啦~小食同湯~嗌咗個韓式海鮮蔥餅同韓式人蔘雞湯主食餐牌嗌咗韓式水冷麵同鰻魚鐵鍋炒飯仲有飲品menu嗌咗Sour Bomb同埋The Flash韓式水冷麵,$75用個鑊仔上枱,好多冰堆住個麵上面有啲青瓜絲,蕃茄同埋半隻烚蛋隔離仲有枝米醋,可以加落個麵度調味水冷麵質地非常煙韌,加埋米醋酸酸甜甜咁,好開胃~鰻魚鐵鍋炒飯,$128炒飯上枱要先撈下,如果唔係個鐵鍋啲餘熱會繼續煮個飯,會燶底味道非常好~調味恰到好處~食到鰻魚嘅鮮味,每粒飯粒都有燒汁嘅味道鹹味適中,食到唔停口~韓式海鮮蔥餅,$65蔥餅會跟埋個醬汁,係精華所在!海鮮蔥餅入面有蝦同八爪魚粒,仲有泡菜同埋大量嘅蔥食落煙煙韌韌,會有少少泡菜嘅辣味沾醬汁食會
2018年10月7日。旺角。晴。
呢日行朗豪坊,見10樓呢間餐廳幾吸引就入去試下

位置喺轉角位

非常推介飲品!

餐廳有韓燒,以為上面係抽氣位,但原來上面係燈槽
抽氣位係喺個爐位,擺隻手埋去會感覺到有風
座位用咗啲半透明板做間隔,有私隱度之餘又唔會有壓迫感

韓燒有韓牛menu,另一本menu頭幾頁都係韓燒嘅食材
但呢排有啲熱氣,所以都係下次先韓燒啦~
小食同湯~
嗌咗個韓式海鮮蔥餅同韓式人蔘雞湯
主食餐牌
嗌咗韓式水冷麵同鰻魚鐵鍋炒飯
仲有飲品menu
嗌咗Sour Bomb同埋The Flash

韓式水冷麵,$75
用個鑊仔上枱,好多冰堆住個麵
上面有啲青瓜絲,蕃茄同埋半隻烚蛋
隔離仲有枝米醋,可以加落個麵度調味
水冷麵質地非常煙韌,加埋米醋酸酸甜甜咁,好開胃~
鰻魚鐵鍋炒飯
鰻魚鐵鍋炒飯,$128
炒飯上枱要先撈下,如果唔係個鐵鍋啲餘熱會繼續煮個飯,會燶底
味道非常好~調味恰到好處~
食到鰻魚嘅鮮味,每粒飯粒都有燒汁嘅味道
鹹味適中,食到唔停口~
韓式海鮮蔥餅
韓式海鮮蔥餅,$65
蔥餅會跟埋個醬汁,係精華所在!
海鮮蔥餅入面有蝦同八爪魚粒,仲有泡菜同埋大量嘅蔥
食落煙煙韌韌,會有少少泡菜嘅辣味
沾醬汁食會增添一啲鹹味,味道一流~
韓式人蔘雞湯
韓式人蔘雞湯,$118
完全忘記咗傳統嘅人蔘雞湯入面係會有飯,食到好飽~~~
入面有原條人蔘,好足料!
雞肉,甚至雞骨都煲到腍晒,雞骨都可以食埋,好神奇!
Sour  Bomb  &  The  Flash
最令人喜出望外嘅係個果汁
Sour Bomb檸檬、西柚、奇異果、蜜糖同生薑打成
The Flash就有熱情果、蘋果、西柚同蜜糖
一定要試果汁!!!
果汁要先攪勻,因為蜜糖喺杯底,不經意咁形成咗漸變效果
The Flash較甜,熱情果同蘋果嘅味道非常夾,充滿果香
Sour Bomb嘅味道就比較分明,飲到檸檬同奇異果嘅味道,組合清新
最出色嘅係西柚,大量嘅西柚果肉增加口感,將飲品變得有咬口(某程度上就好似珍珠奶茶入面嘅珍珠)
以後行過經過唔餓我都會飲杯嘢飲~
2018-10-07
鰻魚鐵鍋炒飯
韓式海鮮蔥餅
Sour  Bomb  &  The  Flash
2018-10-07 28 瀏覽
今日同朋友嚟到旺角行街,適逢假日真係人山人海,行到攰攰地就去咗朗豪坊搵嘢食,見到有個門口裝修清新,而且簡約,原來係食韓燒,感覺良好,因為佢冇傳統看燒嘅嗰陣味,而且唔會入邊好多煙,裝修帶有文清風格,急不及待即刻入咗去試吓啦枱上面清潔又整齊。同朋友叫咗個特級和牛拼盤,一上枱果下「哇」左一聲,我哋啲口水已經流晒出嚟啦。韓式牛肋骨,色澤鮮紅,雪花均勻喺每一件肉嘅上面。放上網燒嘅爐上面,牛肉嘅油的落去咋渣聲,令到個火更加旺盛。入口香軟嫩滑,充滿濃濃既牛肉香氣,我同朋友都大叫好食。至於西冷同肉眼都唔差㗎,肉質好新鮮,而且配上香草同鹽,更加帶出肉汁嘅香氣,特別係西冷,好重口味,食完之後牛油嘅香氣充滿口內每一個細胞海鮮方面我哋仲叫咗八爪魚,見到份量好似唔係好多,但係原來入邊都仲有好多條嫁,八爪魚食落爽口又彈牙,感覺好新鮮,而且唔會有腥味,一條一條好QQ啊⋯⋯

枱上面清潔又整齊。
韓式牛肋骨,色澤鮮紅,雪花均勻喺每一件肉嘅上面。
放上網燒嘅爐上面,牛肉嘅油的落去咋渣聲,令到個火更加旺盛。
入口香軟嫩滑,充滿濃濃既牛肉香氣,我同朋友都大叫好食。

2018-10-06 965 瀏覽
對上一次都食韓國菜都超過一個月,今次特登約舊同事食韓燒,慢慢燒慢慢傾計,呢度格局其實不太韓~但坐得幾舒服!同事話聽豬太郎推薦,佢幾多都食得落lol當然唔客氣,每類都叫啲黎試啦~韓燒!梗係要牛行先喇!#韓式梨汁牛五花 $115牛五花紋理清晰,油脂分布均勻,一燒就聞到好香牛味,牛肉索曬啲梨汁,所以有甜甜梨味,味道都幾特別,一開始見到咁大盤以為會食唔曬~但我地試過一次幾塊一齊燒好似鐵板燒咁然後一次過食,超好食!!好飽~唔經唔覺食曬lol#韓式水冷麵$75烤肉飽肚必備~~用左呢個容器令麵可以長期keep住冰冷,真係好貼心!而且D麵有好高彈性同埋有好多新鮮青瓜絲,夠晒好爽口!不過記得一上台最好先攪拌好,如果唔係之後分黎食會麻煩啲~#炸芝士卷 $56抵食之選!!麵包多士外層令芝士卷更脆口,裡面嘅芝士好濃味但唔會過咸,同用來裝飾嘅士多啤梨汁一齊食比想像中夾!雖然係炸,,但唔會油淋淋~食幾件都無問題啊!#蔬菜拼盤$88蔬菜拼盤嘅蔬菜份量都幾多,一盤有4款蔬菜2個人食剛好平均份!啲菜仲切得幾厚幾大塊㖭~朋友最愛茄子,燒完好多汁!#三色五花肉 $130五花肉燒前醃料同燒完點嘅醬汁係一樣,所以三式配返三款醬

#韓式梨汁牛五花 $115

#韓式水冷麵$75

#炸芝士卷 $56

#蔬菜拼盤$88

#三色五花肉 $130
三色五花肉

五花肉燒前醃料同燒完點嘅醬汁係一樣,所以三式配返三款醬料~有薑嘅蘋果同菠蘿調料最特別,燒嘅途中已經飄出香味,其實燒好就咁食都已經好好味~加上五花肉油脂均勻,口感不錯,人多可以encore!

#八爪魚 $65
八爪魚

八爪魚腳條條都好粗,燒熟之後更加漲,咬落非常彈牙仲好有鮮味一啲都唔腥~就算唔點醬就咁食都好正!!
八爪魚
2018-10-06 36 瀏覽
起旺角行左成日街6點幾已經覺得餓餓地決定食埋晚餐先返去朋友話想食韓國燒烤於是去左朗豪坊10樓既lab 10餐牌選擇都幾多樣樣都好吸引咁於是2個人決定肉、海鮮同主食都叫d試下蜆(1 serving) $58好大隻好新鮮份量都幾多燒既時候要小心佢爆開但爆開之後就會見到裡面真係好大粒蜆肉而且仲有海水食落真係好鮮甜而且唔需要任何sauce就已經好好食秘製護心肉$98呢個都係冇得輸份量比以前起出面食既多好多而且真係好嫩滑燒一陣就可以食同樣因為醃製既時候已經落左sauce味道超足夠燒烤爐火既大細都好容易控制要多左個韓式牛肉炒粉絲$85粉絲口感好正炒得爽口份量都夠我地2個人食牛肉都好多Btw呢到即使好多人一齊燒都唔會食到全身燒烤味抵讚!
起旺角行左成日街

Btw呢到即使好多人一齊燒
都唔會食到全身燒烤味
抵讚!
2018-10-06 30 瀏覽
之前聽人介紹朗豪坊開咗一間新式韓燒,今日終於有機會食,入邊裝修得非常雅致及清新,唔知嘅經過真係以為係一間cafe餐廳雖然唔大,但勝在會有一塊板隔開你同鄰座,所以都幾有私隱,幾啱同男朋友過嚟食。食燒肉女仔最大concern梗係大唔大油煙,呢度嘅抽油煙機絕對唔會令到你食完之後成身味,值得一讚。我哋叫咗個特級和牛拼盤,有四款牛肉。牛肉嘅油脂分布好平均,齋睇賣相都知道係靚牛牛肉味非常之重,同出面調味好重而蓋過牛味既韓式燒肉截然不同。雖然間鋪主打韓燒,但熟食同樣出色。鰻魚鐵鍋炒飯係佢哋嘅推介食物,鰻魚汁調味得相當之香口,幾乎食唔到鰻魚嘅魚刺,我男朋友超鍾意呢個炒飯。食咁熱氣嘅韓燒梗係要飲返啲滋補養生嘅湯啦,所以我哋叫咗個韓式牛骨湯。湯底鮮甜,鹹度適中,蘿蔔都燉得非常入味。小食方面叫咗個脆香芝士炸雞,本身以為價錢唔貴所以份量唔會好多,點知分量同出面百幾蚊一份嘅差唔多,超級抵食。炸雞嘅外皮相當香脆,食落好crispy,內裏嘅肉質好滑嫩,睇相都見到雞塊入面充滿肉汁,想芝士味再濃郁啲就可以點佢嘅芝士醬。呢度裝修得咁清新就當然要叫番杯清新嘅果汁抵消油膩嘅燒肉啦。我叫咗杯captain lab,熱情果、奇異

呢度裝修得咁清新就當然要叫番杯清新嘅果汁抵消油膩嘅燒肉啦。我叫咗杯captain lab,熱情果、奇異果、香橙、蜜糖嘅配搭非常出色,細細咁品嚐係可以分出唔同水果嘅味道,有種和而不同嘅感覺。

呢個新式韓燒體驗我絕對比一百分,甚至比我喺韓國食燒肉嘅感覺更好,試完冇油煙嘅韓燒真係回不到以前煙霧離漫既舊式韓燒了

• 特級和牛拼盤
  • 鰻魚鐵鍋炒飯
  • 脆香芝士炸雞
2018-10-05 44 瀏覽
今年嘅10.1黃金周,感覺上人流特別多,特別係人流勁多嘅旺角,真係有啲人山人海嘅感覺,旺角朗豪坊當然係熱點之一,今日就嚟咗呢間位於10樓嘅Lab 10食燒肉🥩簡單嘅佈置裝修,主要以白色格調為主,應該是走年青人路線主打的燒肉套餐,有幾款可以選擇,感覺價錢尚算親民,有三百多至七百元任君選擇,今日再試下佢哋呢一個燒肉360包括四款牛肉,分別是厚切牛舌、首爾牛肋條、牛後腹肉和牛小排,還配有生菜份量大小和新鮮程度看得出是極佳品質,店員細心的教導我們如何燒烤,預熱時間需要2分鐘左右,然後自己把牛肉放在燒烤網上,特別要讚的就是這裏的抽風系統做得特別好,進食完之後衣服沒有半點燒烤味道這個價錢,能夠進食這樣的優質牛肉,性價比絕對的高,餐廳的位置有這樣方便,難怪人流眾多士多啤梨藍莓Smoothie,清爽怡人,入口特別醒神,酸酸甜甜,還有一提這裏的環境,型格舒服,啱晒我哋食飽飽又再繼續shopping的好地方
簡單嘅佈置裝修,主要以白色格調為主,應該是走年青人路線
2018-10-04 42 瀏覽
未黎呢間餐廳之前其實我對新派韓式食物冇太大好感,感覺淨係識靠千篇一律的甜辣吸引食客今次友人帶我黎呢間識高級dd嘅韓國餐廳,餐廳位於朗豪坊,貴價地段哦,入面環境白色為主,有幾分優雅一般韓燒都係鐵板,但呢間用網燒,好處係d油唔會聚住聚住,唔會太油膩。個爐咁靚,唔叫燒肉對自己唔住啦,所以我地叫咗特級和牛拼盤。牛一睇就覺得靚,網紋分明。由於個爐火力超夠,基本上放幾秒就食得,非常有效率。靚嘅牛燒太熟就浪費喇。值得一提嘅係,新店開張優惠期間,like佢地嘅Facebook,就可以以半價order多一份肉😍所以我地果斷選擇了特級薄切和牛肉眼,呢個一定要快手d燒,因為牛好薄,溶冰嘅話會痴爐。為防痴爐,店員會幫我地先燒溶一粒牛脂肪,等爐充滿牛油。真係衷心感激幫我地燒嘅哥哥,由於火力好大,牛油滴下去嗰陣d火會升高,佢挨住熱幫我地燒,仲不忙未完地介紹食物,再一次感激佢,辛苦了。另外仲叫2個主食,分別係鵝肝鐵鍋飯and韓牛三重芝士薄餅,我就比較喜歡鐵鍋飯喇!一咬落鵝肝那,d油香爆曬出黎架,用鵝肝撈飯真係好豪😂韓牛薄餅就不過不失,若餅底薄少少脆少少,芝士味濃少少就完美了。總體係非常美好嘅體驗,原黎韓國菜唔一定得

總體係非常美好嘅體驗,原黎韓國菜唔一定得甜辣,仲有咁多變化,長知識了~
2018-10-04 36 瀏覽
平時同男朋友行朗豪坊都會由頂樓慢慢行到落1樓,今晚都唔例外,行到去10樓就俾呢間新開既餐廳吸引左入去,因為裝修好特別,白色為主既裝修似一間lab多過餐廳,見到有menu先知原來係食韓燒,食完果然有驚喜。首先一定要讚既係餐廳既抽風系統,因為食果時係完全無油煙味,可以舒舒服服咁食。食物方面,叫左精選和牛拼盤同鵝肝鐵鍋飯。拼盤份量適中,有厚切牛舌首爾牛肋條牛後腹肉同牛小排, 四款肉都非常juicy就算唔點醬都非常好味。可隨個人喜好點少少隨碟嘅香草同海鹽再燒都唔錯。牛舌爽口,厚而不韌。牛肋條份量較多,啖啖肉,建議可以燒耐少少口感更香口。 牛後腹肉同牛小排肥瘦均勻,食落好快溶化左喺口內,油脂唔算太多但勝在夠均勻。 如果驚d牛太肥的話可以加埋生菜一齊食都好好食。 至於鵝肝鐵鍋飯份量十足有四大片鵝肝, 鵝肝配埋炒飯粒粒香口得黎又唔膩, 食得好滋味。

如果驚d牛太肥的話可以加埋生菜一齊食都好好食。

2018-10-03 40 瀏覽
韓國餐一直都係我至愛。今日就同朋友去朗豪坊買化粧品順便食晚餐。 商場食肆林立,選擇眾多,我地就楝在呢間 Lab10 試下佢個韓燒先!食韓國燒烤當然要食韓牛。首先我地叫左特級和牛拼盤 $438有四款:牛肋骨,牛肩,西冷,肉眼 我覺得牛肋骨最好味。好有牛味好juicy。咬落去第一口超正超好味,肉質鬆軟唔un很有口感很正牛味。大愛! 西冷亦很不錯好好味!👍🏻👍🏻另外叫左:大帶子(一開二)帶子都幾大隻,味道新鮮,very good!🤗🤗炸芝士卷 $56個網皮炸得很脆口,芝士融係中間有拉芝嘅感覺。要趁熱食如果唔係凍左芝士硬左就無咁好味。😚😚韓式牛骨湯 $118平時都好中意韓國餐廳的牛骨湯,個湯送飯一流。哩個牛骨湯沒有配飯,我地另外叫左碗白飯($15)。個湯係用原件牛骨煲成。牛味很濃。送餐時奉上小spoon用來「寮」牛骨中間的骨髓來食。整體來說賣相和味道都很不錯!😋😋飲品叫左,Red Hot $35 GoldCoast $35味道不錯,夠凍,食燒烤配凍飲一流!💕💕

食韓國燒烤當然要食韓牛。首先我地叫左

特級和牛拼盤 $438

有四款:牛肋骨,牛肩,西冷,肉眼

另外叫左:大帶子(一開二)
帶子都幾大隻,味道新鮮,very good!🤗🤗

炸芝士卷 $56

韓式牛骨湯 $118

飲品叫左,

Red Hot $35

GoldCoast $35

味道不錯,夠凍,食燒烤配凍飲一流!💕💕

• 特級和牛拼盤
  • 炸芝士卷
2018-10-02 1180 瀏覽
長假期又係去朗豪坊買Lego同睇戲的時候,睇完戲無意經過Lab10,看到門口的飲品非常吸引,原來Lab10除了飲野外還有是食燒肉,反正好耐無食燒肉又餓餓哋,就一於入去食燒肉同飲野。士多啤梨香桃沙冰既香甜美味又清涼透心,仲飲到有少許士多啤梨籽,應該以鮮果打成沙冰的,味道一流。熱情果梳打的熱情果味道濃厚香甜,配上有氣梳打是絕佳的配搭。香葱薄切牛舌的份量好大,可以鋪滿成隻碟,而且好新鮮,入口爽滑彈牙,燒肉不二之選。秘製牛護心肉的份量也是很多,厚度適中,肉味濃郁,燒出來入口好滑溜,有少少入口即溶的感覺。秘製豬護心肉也是份量足,燒出來油脂豐富,入口爽脆,肉味香濃。除了單點外,還有和牛、韓牛套餐,見到隔離枱點也非常唔錯,一於下次試試。

士多啤梨香桃沙冰$35 熱情果梳打$28

2018-10-01
士多啤梨香桃沙冰$35 熱情果梳打$28
2018-10-01 1180 瀏覽
朗豪坊開左間新式的韓國餐廳~  經過電梯見佢介紹韓燒已經覺得好吸引~  所以就係試下啦~ 位置都算多 而且坐得很舒服~  睇下有咩食先~  原來都有好多唔同的韓國野食我就叫左個特級和牛拼盤 韓式水冷麵~ 野飲就叫左蘋果+士多啤梨+西柚+蜜糖 同埋 蘋果蔬打~ 等左一陣野食好快到啦~  個韓式拼盤份量超大~ 佢分別有四種 韓式牛肋骨 牛肩肉 M5西冷同埋M5肉眼~ 仲有配埋生菜同醬料~ 個爐等2-3分鐘就可以燒~ 牛真係好快就熟~ 食得啦~  每一個部位都食出唔同的感覺~ 真係好好味~ 好多油脂~  而且食落去鎖住哂 D牛肉汁 ~ 真係正~ 配埋生菜茄醬料更加好食~  仲有係佢抽風系統非常之好~食完都不覺得有油煙味~ 真係讚! 另外水泠麵 會有雞蛋 番茄同青瓜 食落冰冰的 ~ 而且麵質不錯~ 食落很爽~ 飲品~ 蘋果士多啤梨西柚蜜糖感覺好特別 ~ 蜜糖味較突出~ 而蘋果梳打 都非常不錯~ 整體來說非常不錯 而且有很多韓式不同的野食啦~ 所以大家好鍾意食韓式野~ 真係要試下~推薦!
朗豪坊開左間新式的韓國餐廳~
 經過電梯見佢介紹韓燒已經覺得好吸引~
 所以就係試下啦~ 位置都算多 而且坐得很舒服~
 睇下有咩食先~  原來都有好多唔同的韓國野食

我就叫左個特級和牛拼盤 韓式水冷麵~
野飲就叫左蘋果+士多啤梨+西柚+蜜糖 同埋 蘋果蔬打~
等左一陣野食好快到啦~
個韓式拼盤份量超大~
佢分別有四種 韓式牛肋骨 牛肩肉 M5西冷同埋M5肉眼~

仲有配埋生菜同醬料~ 個爐等2-3分鐘就可以燒~

牛真係好快就熟~ 食得啦~  每一個部位都食出唔同的感覺~

配埋生菜茄醬料更加好食~

仲有係佢抽風系統非常之好~
食完都不覺得有油煙味~ 真係讚!

另外水泠麵 會有雞蛋 番茄同青瓜 食落冰冰的 ~
而且麵質不錯~ 食落很爽~

飲品~ 蘋果士多啤梨西柚蜜糖感覺好特別 ~ 蜜糖味較突出~
而蘋果梳打 都非常不錯~

整體來說非常不錯 而且有很多韓式不同的野食啦~
所以大家好鍾意食韓式野~ 真係要試下~推薦!
2018-09-30
最近朗豪坊進駐唔少新餐廳,當中有幾間韓國野我都想試~~呢度雖然話係韓燒,但格局同一般韓燒店唔同,純白裝潢潮潮地,最貼心係有個小屏風幫你隔住隔離檯~~除左牛肉豬肉之外,呢度有唔少海鮮可以少,不過一開始當然食返個小食同叫飲品先~~炸芝士卷 $56呢個卷同我expect的好唔同,我一味係芝士+炸粉,無諗過係咁精緻!而且分量都幾大,望真D原來佢係麵包內有芝士餡再去炸,我好ok wor~~因為本身就唔係芝士控~~出面仲淋上士多啤梨醬汁,甜甜地又脆脆地,口感好豐富!CoCo $35平時烤肉多數都飲啤酒不過今次見佢幾多特色飲品,叫左個有椰子西瓜嘅果汁,因為有西瓜,所以整體感覺好清熱解渴,椰子唔算濃但都會感受到,最近要無多餘甜味,可能有青檸加持,所以蜜糖唔會喧賓奪主Red Hot $35顏色差唔多的兩杯飲品味道大有不同,呢杯有士多啤梨+蘋果+西柚+蜜糖,西柚味尤其出眾,酸味刺激腸胃,令我地可以食更多野~~好彩有蘋果同蜜糖,令成杯飲品唔會過酸,喜歡西柚嘅朋友可以一試蔬菜拼盤$88蔬菜系嘅我梗係第一時間order蔬菜拼盤~~其實烤肉燒蔬菜真係好考技術,好彩佢舊舊都好有份量唔會一燒就焦,等我有使間慢慢調節.

炸芝士卷 $56

CoCo $35
Coco

Red Hot $35
Red Hot

Red Hoy+CoCo

蔬菜拼盤$88
蔬菜拼盤

我覺得脆肉瓜同茄子最好食,soft得黎又爆汁,個菇都好彈牙添丫

三色五花肉 $130
五花肉用上三款醬汁調味,燒都幾靠技巧,好彩朋友訓練有素!!身為菠蘿控嘅我第一時間食黃色燒肉,因為撈左薑,所以成塊肉都有薑味,不過菠蘿少少嘅甜有加返唔少分~~三款味道都好突出,豬肉有嚼勁!

韓式梨汁牛五花 $115
韓式梨汁牛五花

推薦度爆燈嘅菜式!本身我純粹係想叫有醃料嘅牛肉,無諗過係咁高級~~梨汁響D牛肉燒過之後見真章,令牛肉多左一份新鮮水果先有嘅甜味,經過燒烤後同牛肉完美結合,牛五花完全無肥膩感覺,加上好薄,所以燒兩燒已經可以食.

鹽燒厚切牛舌配青檸醬 $125
鹽燒厚切牛舌配青檸醬

話厚且佢真係好厚,所以燒都要一段時間,其實我覺得唔點青檸醬都好食, 不過點左就無咁油.佢個厚度絕對比到豐富口感你,但我個人無o羊耐性,所以下次會叫普通牛舌,哈哈

韓式豬皮 $88
豬皮

去韓國食過覺得好好食,呢度D豬皮好大塊亦夠曬厚,提提你豬皮要燒耐DD等佢D油逼曬出黎先好食~~~燒到8成已經聞到香味,入口脆卜卜好惹味!不過我地2個女仔唔係大胃王,呢個份量對我地黎講多左D~
豬皮

韓式水冷麵$75
用鑊仔盛載好搞笑~~以為佢好細份原來都幾多下,響韓國我多數最後會食佢解膩~~所以落特別多醋.佢D面好彈牙好好咬,而且有陣陣麻油香越食越開胃,加上有唔少青瓜絲,其實都真係幾清新,拍得住韓國水準!!
韓式水冷麵

PS:我覺的最神奇係我燒完出黎以為自己會臭到死,但最後係無味!佢個爐下面抽氣真係抽得好厲害,怕油煙味嘅朋友可以放心黎喇
Coco
Red Hot