2019-08-03 99 瀏覽
燒肉尼講唔算太貴,叫左198兩人份,再加個水冷麵,一男一女食都可以7成飽既。食物質素同價錢成正比,肉唔算特別好食,可能我對食物要求唔高,好似食任食韓燒正d。水冷麵都算特別,不過70幾蚊唔係好大碗。

水冷麵都算特別,不過70幾蚊唔係好大碗。
2019-07-31 134 瀏覽
今日路過朗豪坊就諗住食完lunch 先返去,經過lab 10見佢門面都望落「是正」,入面都有幾台食客,就估應該唔會中伏既😔點知....... 叫左個韓式鐵鍋飯,送到黎就知中伏了☹️首先成個飯唔夠熱、牛肉得3小片,d 配菜仲要係酸酸地(唔係泡菜喎)好似變壞左咁🤢🤢但因為趕時間就無話要換其他野,最後只係食左4份1到就走左啦。

點知....... 叫左個韓式鐵鍋飯,送到黎就知中伏了☹️

2019-07-29 82 瀏覽
來1碟牛牛板 有6個部位 嚴選一口牛 安格斯西冷 韓式牛肋條黑牛牛板腱 特級牛小排 特級牛後腹我比較鐘意安格斯西冷 人口好嫩香濃特級牛小排 口腔充滿着好濃牛肉味 肉質好 Juicy🤤Red Hot 蘋果 加士多啤梨 西柚再配蜜糖好香濃嘅果汁味帶一瓶蜜糖嘅香味令到飲品酸酸甜甜 好開胃Gold Coast香桃/芒果🥭沙冰夏天最適合飲芒果汁解暑 微微酸 香甜茫果味道

來1碟牛牛板 有6個部位

香桃/芒果🥭沙冰
夏天最適合飲芒果汁解暑
微微酸 香甜茫果味道
2019-07-28 112 瀏覽
喺旺角食晚飯幫閨密慶生,但由於我要推BB車所以揀商場餐廳比較方便。Openrice 見到呢間評價唔錯,所以早幾個鐘就打去book位,好在我哋可以於6:30pm用餐,因為8pm有booking。環境算不錯而且有BB high chair,食物都好好,肉類都算新鮮。不過飲品就漏咗單,一共催咗3次先到,仲要嚟錯咗,明明order 1 jar但嚟咗1杯。服務真係有待改善!食到7:45pm侍應已經要我哋埋單,個人認為時間真係只屬啱啱好,如果可以多15-30分鐘時間會更好!

2019-07-20
慶祝紀念
生日
Lab 10~剩聽個名,直覺以為係飲品店。點知去到先發現,內裡別有洞天,係主打無煙燒烤的韓國菜。.相比暗沉沉的餐廳,我更喜歡Lab10明亮舒適的環境格調。每人進食的時侯,可以好似學生做lab時一樣,親自落手落腳,把材料左搞右搞,製成成屬於自己的最佳美食。好玩又好食🤩.牛牛板$198牛牛板係Lab 10招牌菜,因為一個牛牛板可以一次食足牛的7大部位(牛舌、西冷、牛後腹、牛肋條、牛板腱、牛小排、一口牛),滿足貪心又食吾晒咁多既我🥳。個人最中意食牛舌,油脂豐富,肉質嫩滑,而且出面食少少已經好貴,但尼到既牛牛板除左已經包含埋外,仲係厚切架,大愛大愛大愛😆.另外,尼度既牛牛吾會好似出面韓燒牛過份調味,大部分牛牛都以最簡單既鹽,胡椒調味,食到牛牛原味道。下次同中學同學唸吾到食咩,不妨試下尼間,一齊重拾中學回憶

牛牛板$198

2019-07-26
  • 牛牛板
2019-07-25 49 瀏覽
朗豪坊交通方便,經常約朋友到朗豪吃喝玩樂,睇完戲見到有人排隊等位食野,韓國的風格以白色和灰色為主,裝修簡約,感覺舒適。點左牛牛板,有不同牛的7大部位,肉質各有不同的口感,很好吃👍。最要讚是抽風系統做得好,坐在店內唔覺有燒烤味。
2019-07-24 43 瀏覽
咁岩行完朗豪坊買嘢,見到有間門口都設計得幾新潮幾靚嘅餐廳叫lab10,好似幾特別就同朋友試吓。原來係食燒烤同埋韓國嘢㗎 ,同個朋友兩個人揀咗個牛肉拼盤自己燒同埋炒粉絲,韓國嘢黎講最鍾意就係食炒粉絲架喇我!個牛肉嘅擺盤都幾特別 唔同部位呢會擺喺唔同位置,上菜都算幾快,第一次食同埋自己燒嘅經驗都幾特別,啲牛肉好新鮮除咗幾舊我覺得好肥嘅冇乜特別食之外全部食晒!而個炒粉絲係勁好味呀! ! !不過呢價錢來講就唔算低同埋呢限時食90分鐘嘅啫,所以就要預返時間啦。
2019-07-24 76 瀏覽
last day跟同事分道揚鑣後跟老公在lab 10見面原來呢度食lunch 都好抵叫一個餐有一杯熱飲當日排隊的人不多唔需要等位就直入店員幫我們清理好張枱就點餐我點了韓式鐵鍋飯終於成個鐵鍋上但無我期待的滋滋咋咋的聲音基本韓式有的紅蘿蔔絲,芽菜,菠菜都有的牛肉我覺得少左的蛋熟的岩我,因為我唔食生蛋但飯似bb 食的,軟到不得了無味道,落辣醬幫飯染下色水最後都要加醬油老公叫了L21 厚切西冷西冷牛都係煮到一成無人幫手開爐呢度要扣分成份牛都足料牛要靠自己慢慢煎老公俾左一塊我試加醬汁幾好,我的飯真係dry jor d柚子茶唔錯,為這個午餐作美好的完結
last day跟同事分道揚鑣後
跟老公在lab 10見面

原來呢度食lunch 都好抵
叫一個餐有一杯熱飲

當日排隊的人不多唔需要等位就直入
店員幫我們清理好張枱就點餐

我點了韓式鐵鍋飯
終於成個鐵鍋上但無我期待的滋滋咋咋的聲音
基本韓式有的紅蘿蔔絲,芽菜,菠菜都有的
牛肉我覺得少左的
蛋熟的岩我,因為我唔食生蛋
但飯似bb 食的,軟到不得了
無味道,落辣醬幫飯染下色水
最後都要加醬油

老公叫了L21 厚切西冷
西冷牛都係煮到一成
無人幫手開爐呢度要扣分
成份牛都足料
牛要靠自己慢慢煎
老公俾左一塊我試
加醬汁幾好,我的飯真係dry jor d

柚子茶唔錯,為這個午餐作美好的完結
2019-07-23 33 瀏覽
今日去左朗豪坊想食燒牛肉就去左10樓的燒牛肉店裝修好似自修室,一格一格兩個人去就會對坐,左右有隔籬的板分開!感覺怪怪我地因為是想食小小野所以叫左個198 2人餐總結環境好有特色,要讚一讚個爐和抽風系統,火力夠,一點油煙都無!👍🏻👍🏻價錢ok 合理服務一般無人理你!味道可以
今日去左朗豪坊
想食燒牛肉就去左10樓的燒牛肉店
我地因為是想食小小野所以叫左個198 2人餐

總結
價錢ok 合理
服務一般無人理你!
味道可以
2019-07-16 4149 瀏覽
早陣子逛朗豪坊發現了這間 Lab 10,未試過便決定試試。還好早入去,走的時候頗多人等位。這裡聲稱無煙韓燒,就來看看是否如此。二人份量的牛牛板很吸引,當然要點。脆香芝士炸雞 $68原來份量很多的,還另附芝士醬,極邪惡。炸雞外層炸到香脆,雞肉嫩滑juicy ,本身芝士味十足,再點上濃郁芝士醬,芝士控必點。二人份量牛牛板 $198一次過試勻7款牛,這個價錢真的抵。用上這款爐抽風很好,的確沒太大油煙。牛的質素也算不錯,特別喜歡牛舌和牛小排。韓式海鮮薄餅 $65一樣是很大份,很香口,料亦很足,不會太粉感,亦沒有太油膩。韓式水冷麵 $75又燒肉又炸雞,來點涼爽清新的水冷麵來平衡一下。說實話是很冰爽的,但我不太喜歡冰塊在冷麵面,而且是這種雪成一團的碎冰,吃麵的時候會吃到冰碎。不過麵的口感是頗順滑爽彈的,加上青瓜、番茄和雞蛋,再放一點點醋,吃下去感覺很健很舒服。Red Hot $35吃燒肉及煎炸食物真的很需要凍飲,這杯酸酸甜甜的,頗消滯解膩。沒想到這裡的食物也真的頗大份,眼闊肚窄的結果便是飽到幾乎站不起來,下次還是不要一下子點那麼多。

這裡聲稱無煙韓燒,就來看看是否如此。

二人份量的牛牛板很吸引,當然要點。

脆香芝士炸雞 $68
原來份量很多的,還另附芝士醬,極邪惡。

二人份量牛牛板 $198
一次過試勻7款牛,這個價錢真的抵。

用上這款爐抽風很好,的確沒太大油煙。

牛的質素也算不錯,特別喜歡牛舌和牛小排。

韓式海鮮薄餅 $65
一樣是很大份,很香口,料亦很足,不會太粉感,亦沒有太油膩。

韓式水冷麵 $75
又燒肉又炸雞,來點涼爽清新的水冷麵來平衡一下。

Red Hot $35

2019-07-14 91 瀏覽
呢間 Lab 10 weekday dinner time 等位唔會太耐既,都係5-10分鐘佢清乾淨就可以入座,但等入座前耳仔就有d受罪la,因為佢門口有個半open既水吧位,佢個幾部果汁機真係嘈到爆,完全無辦法同到人講野,有少少擔心佢既staff 職安健issue...佢既烤肉set都唔算太貴價錢okay ge,肉質薄薄地幾好咬口,食落都好fresh既。佢個果汁sode好搞笑架,一早上晒冰杯,但問極佢都未俾到個幾枝test tube果汁(甜到爆),到d冰都融晒變晒水,成個杯都熱晒,個幾枝果汁先到,我地自言自語問點飲好呢?!店員呢個時候就好醒咁行埋黎話加返d冰俾我地🤪

2019-07-14 36 瀏覽
呢間野係朗豪坊入面算係黃金地段出面有個賣飲品既地方入面先係餐廳原本叫左個燒肉既set份量唔算多,不過不失啦但自己一個燒都唔會好尷尬之後追加左個卡邦尼年糕同炸雞年糕好好食,推薦
呢間野係朗豪坊入面
算係黃金地段
出面有個賣飲品既地方
入面先係餐廳

原本叫左個燒肉既set
份量唔算多,不過不失啦
但自己一個燒都唔會好尷尬
之後追加左個卡邦尼年糕同炸雞
年糕好好食,推薦
2019-07-11 74 瀏覽
與朋友黎到朗豪坊,見到雜誌介紹這間無煙燒烤🤤就去試一試,因為平時韓燒燒完總是有一陣燒烤味🤣我地點了2個午餐,其中係牛板,牛板有唔同分嘅部位,有d 係用鹽花調味,有d 用醬汁,燒完食落甜甜的🤤。另一個係牛肋肉配飯。燒肉配飯剛好,唔會太油。食完真係衣服冇沾到燒肉味。😋
午餐
2019-07-10 2561 瀏覽
今日婆婆約出街,因仔仔早上要上學的,我又有D野要做;就一早同婆婆講好,叫佢約仔仔放學後一齊去搵下食乜先,我搞掂就出去食店搵佢地。點知,我出到去,仔話係約左婆婆,但婆婆重未到,仔企左半個鐘等婆婆,跟住再打比婆婆,婆婆果時先出門口我出到去婆婆都未出囉。真係激死我同仔,根本唔係婆婆約我地既話,今日仔放學就回家架啦,我就更加唔駛搭車出黎啦。到婆婆出到黎,我真係忍唔住#$%︿&*佢,佢約人架,都可以咁遲,冇心出黎唔想出街就唔好約啦為左令自己同仔仔都順番條氣,決定食好D,就走左上朗豪坊食燒肉啦。其實本來係想食果個大阪燒架,但企左係門口睇佢個電視介紹要自己整,睇完都係覺得有D難就放棄左啦。轉落下幾增去食韓式燒肉。望到個牌,又唔貴喎,而且全部都好似好正咁。最後我地叫左一個牛板,一個牛扒飯Set;外加多2杯飲品。今餐真係食得好滿足,好味又抵食。仔仔已經講定一定要再食。牛扒餐跟的柚子茶。士多啤朵梳打,其實味就冇乜特別,但係因為個容器,係即時加晒分,好靚丫。婆婆叫的果汁,好似有奇異果,火龍果重有唔知乜的,婆婆話好飲架喎。牛板,話係2人份量的,比我同婆婆食都真係差唔多,如果配埋飯就真係一個餐飽飽囉。牛板入面D

就放棄左啦。轉落下幾增去食韓式燒肉。

望到個牌,又唔貴喎,而且全部都好似好正咁。
跟餐的柚子茶
牛扒餐跟的柚子茶。
士多啤梨SODA
JL02 Captain Lab
牛牛板
牛板入面D牛都好好味丫,細細個爐慢慢燒。唔錯。
牛肉飯餐
牛扒餐,仔仔睇中左無限添飯呢。事實佢都添左2碗飯,個牛係要再自己燒的,因為佢共係燒左2野,係九成生的。依個牛扒餐真係抵食又好味,雖然牛扒係得一塊,但依塊扒係好味既,而佢個飯係無限添加,所以一定食得飽囉。
細食既我同婆婆,覺得燒肉全部都幾好味,係真燒肉囉。而仔仔更講明,下次一定要約埋舅父一齊黎食。
2019-06-29
15 分鐘 (堂食)
士多啤梨SODA
JL02 Captain Lab
牛牛板
牛肉飯餐
-🦄Lab 10-重量級Oppa牛牛板 Hkd388Rating🌕🌕🌕🌗🌑韓式炒粉絲 Hkd85Rating🌕🌕🌕🌗🌑Hoegarden Hkd78Rating//- --呢間餐廳既賣點就係無煙既BBQ唔似其他韓燒/燒烤店咁咁大油煙味主打oppa牛牛板同普通既牛牛板兩款兩款都係二人份量來既不過今次叫既重量級oppa牛牛板就高級啲-因為我地唔食牛大腸 所以轉左一口牛全部既牛肉 無論係邊個部位賣相都唔錯 係好新鮮既牛來既可以見到脂肪均勻咁散布係牛肉上面不過食落就冇去到神級好食正正常常係水平以上既等級 都是不錯既同埋都冇去到話入口即溶既口感燒一陣啲牛就好快熟 牛肉好Juicy唔會話燒到乾曬冇曬汁 都保留左佢原本既牛味點埋佢附上既sauce就好夾-另外唔夠飽既我地仲叫左炒粉絲粉絲炒得好入味 煙煙韌韌咁真係好正最後韓燒配啤酒飲返支Hoegarden 是常識吧-
🦄Lab 10
重量級Oppa牛牛板 Hkd388