2019-06-29 23 瀏覽
要快啲把握開學之前瘋狂出街食嘢遲啲開咗學之後想食餐正經啲嘅飯都難😥😭●石頭鍋飯($88)●呢樣大推!!! 我認為性價比最高嘅😍雖然麻油味唔係幾夠香 但係有成大支辣醬比你自己撈 想幾辣就幾辣👍算係搭救返味道上嘅不足米亦都係用珍珠米做嘅 所以呢食落去零舍粒粒分明 好味好味😍唯一可以挑剔嘅係肉嘅份量可以再多少少 做到啖啖肉咁就更happy啦😂●芝士炸雞($68)●性價比第二個高! 啲芝士醬超級濃鬱傑撻撻同埋啲噠炸雞係新鮮炸起 可以做到外脆內軟嘅口感😍😍雖然冇肉汁但係真係非常之嫩同埋好易咬👍另外送多兜芝士醬畀你自己點 真係滿足曬一班芝士控😂

●石頭鍋飯($88)●
呢樣大推!!! 我認為性價比最高嘅😍
米亦都係用珍珠米做嘅 所以呢食落去零舍粒粒分明 好味好味😍
●芝士炸雞($68)●
性價比第二個高! 啲芝士醬超級濃鬱傑撻撻
另外送多兜芝士醬畀你自己點 真係滿足曬一班芝士控😂
2019-04-17
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2019-06-29 34 瀏覽
濟州三色豬五花五花肉嘅厚度啱啱好👍🏻係五花肉上面,蘸左三種不同嘅醬🤩有生薑蘋果醬、生薑菠蘿醬和青檸醬。燒到五花肉金黃色之後,可以再蘸呢三種不同嘅醬料,每一種都別有一番風味😋個人最鐘意青檸醬👍🏻韓式煎餃子有五隻餃子,煎至金黃色嘅餃子外脆內軟🥟裡面嘅餡暖笠笠,唔洗點醋都好夠味韓式牛肉炒粉絲比想像中大份同落重料,牛肉唔會得幾片,都唔會話乾爭爭冇乜味,好好食,仲有大量三色椒,因為太肚餓,平時我唔食椒都試左,又ok wor,幾易入口,粉絲都煮得岩岩好,唔會太硬又唔會軟到一夾就爛牛牛板黎到食韓燒點可以唔食牛?牛牛板有齊唔同牛既部份,可以兩個人食,雖然我同朋友都唔係好分到係咩部位,但每塊牛雪花分佈平均,顏色比人感覺可新鮮鮮嫩,稍為燒兩下就可以食啦,燒完就咁食唔點醬都已經好香
濟州三色豬五花

韓式煎餃子

韓式牛肉炒粉絲

2019-06-28 57 瀏覽
相約朋友放工後一聚 旺角呢d中心地帶就夠曬方便我地都夜收工 九點半先入座 過曬食飯時間 唔洗等就入得 店員好有禮貌👍🏻店內用自修室形式咁坐 一格一格咁 同朋友好有自己空間 大讚👍🏻呢到用無煙燒烤 其實即係個抽油煙機係個爐既邊邊位 好近就抽走曬d煙 咁就唔會成身燒烤味啦 咁左個oppa牛set 二人份量 但睇落兩個人都唔係幾夠食 何況我地三個人 所以加左個牛五花同水冷麵 牛五花好好食 好有油香 但成個oppa牛set都普通 可能係我地唔識燒啦 牛舌同牛腸都好好咬口 而其他肉都唔係特別好食水冷麵無冰 碗麵又唔夠凍 份量都偏少 但麵質係好食既 最後都食左八百幾蚊 食一次試下算lu 未必會再試
相約朋友放工後一聚 旺角呢d中心地帶就夠曬方便
水冷麵無冰 碗麵又唔夠凍 份量都偏少 但麵質係好食既
最後都食左八百幾蚊 食一次試下算lu 未必會再試
2019-06-28
$280 (宵夜)
2019-06-27 169 瀏覽
同事好介紹,喺朗豪坊有間抵食韓燒牛肉店,今次帶埋個生胴飲食派朋友去食,讓她可以盡情吃肉。去到見到店外有個counter 調製飲品,擺放咗一啲實驗室嘅 test tubes,幾有趣,飲品可以外賣。店內裝修好新穎,cyber feel,用咗一啲燒瓶做裝飾,感覺有啲似個 lab (實驗室)。設備採用無煙燒烤爐,燒烤製造出嚟嘅煙即刻畀爐旁邊嘅吸氣位吸走,完全做到室內無煙嘅效果。牛牛板(二人份量),可以試到牛嘅七個不同部位,用一塊牛形木板盛載各款牛肉,賣相已經好吸引。七個部位包括:特級牛後腹、嚴選一口牛、特級牛小排、黑牛牛板腱、安格斯西冷、厚切牛舌及韓式牛肋條。另外點多個香蔥薄切牛舌。先吃安格斯西冷,燒到啱啱熟,好香肉味。然後係厚切牛舌,非常有口感,唔韌,喜歡吃牛舌係因為佢有獨特嘅味道,其他部位一定食唔到。再試埋個薄切牛舌比較下,呢個好快熟,更加爽口,味道冇厚切咁濃,但都值得一試。繼續燒韓式牛肋條,呢個用醬汁醃製過,牛肉質地較淋,美味。一口牛,呢個比較立體,燒嘅時候記得每一面都要燒,但不能太熟,要鎖住啲肉汁,朋友最愛這個。黑牛牛板腱,呢個未食過,燒好之後依然好juicy。點多個西班牙豬架,嘩!勁

牛牛板

另外點多個香蔥薄切牛舌。
香蔥薄切牛舌

先吃安格斯西冷,燒到啱啱熟,好香肉味。

繼續燒韓式牛肋條,呢個用醬汁醃製過,牛肉質地較淋,美味。

黑牛牛板腱,呢個未食過,燒好之後依然好juicy。

點多個西班牙豬架,嘩!勁厚勁大件,夾落個爐度好重,燒到差唔多熟嘅時候先用較剪剪開,再燒下其他面,呢塊豬架含脂量唔低,所以越燒越香,熟透時依然充滿肉汁,豬嘅香真係好難抵擋,正!
西班牙豬架

我自己點咗個沙冰~Blink Blink(香桃+藍莓),唔太甜,清涼感覺,最啱食韓燒。

整體來說,這餐廳的肉類屬高質素,價錢大眾化,性價比高。
2019-06-26
香蔥薄切牛舌
西班牙豬架
2019-06-27 23 瀏覽
好耐冇食過韓燒,呢日喺旺角工作後就去咗朗豪坊Lab10食晚餐。餐廳以實驗室做主題,型格十足,而且採用無煙韓燒,食完都唔會一身味!我哋兩個牛魔王當然要食牛,呢度有兩款牛肉拼盤,想食得好D可以選擇重量級OPPA牛牛板($388),入面有唔少韓牛。不過我哋就揀咗價格比較相宜嘅牛牛板($198),拼盤可以食到7個部位,款式多樣包括:厚切牛舌、安格斯西冷、韓式牛肋條、特級牛後腹、黑牛牛板腱、特級牛小排以及嚴選一口牛,雖然一分錢一分貨,肉味唔算好濃,但呢個價錢有咁多牛食,其實性價比都算高。我哋仲點咗濟州三色豬五花($130),五花腩脂肪比例較多,食落油脂豐富,口感彈性。特別欣賞店方秘製嘅三種醬汁,分別係生薑蘋果醬、生薑菠蘿醬同青檸醬,酸酸甜甜,味道清新,可以減去五花腩嘅膩感。韓式水冷麵($75)份量頗多,我自己比較鍾意食酸,但男友就唔鍾意,呢度有樣好嘅就係可以自己落醋調教酸度。水冷麵口感亦冷涼爽滑,食完燒肉食番個水冷麵就最啱。如果可以多D材料,例如加幾片梨片、薄肉片或者多D青瓜絲,味道一定更加豐富呢!

2019-06-25 29 瀏覽
今晚同好友黎到MK 睇戲, 睇完我地揀左LAB 10 食韓國菜~先叫左個蔥粒牛舌,份量都幾多,薄薄既牛舌好快熟.  食落好香呀, 很嫩,~之後叫左個青口, 好大隻, 而且好鮮美, 白酒汁我都飲埋TIM.仲叫左一份蜆, 好大粒, 肥美, 食落有海水味, 鮮甜.韓式牛肉炒粉絲, 粉絲都爽滑, 炒得乾身, 唔會膩, 仲有好多牛肉薄片, 味道好MATCH!另外食韓國野當然要叫個人蔘雞湯啦, 好滋補, 人蓼味濃, 入面既雞肉仲好嫩滑, 唔錯~最後仲叫左個JUICY, 即叫即炸, 好清新好飲~
仲叫左一份蜆, 好大粒, 肥美, 食落有海水味, 鮮甜.
最後仲叫左個JUICY, 即叫即炸, 好清新好飲~

2019-06-24
2019-06-25 37 瀏覽
Lab 10個名都好特別。就好似實驗室咁,原來係韓燒黎。正!而且一入去係俾當中既$198套餐所吸引。價錢唔貴,而且可以食到既牛部位都唔少。有厚切牛舌,安格斯西冷,韓式牛肋條,嚴選牛後腹,嚴選一口牛,黑牛牛板腱,同埋特級牛小排。每份份量都有4-5件。性價比真係高!先講小妹最鐘意食既牛舌。爽口,而且牛脂豐富。香、滑、爽。真係多多都食得曬!安格斯西冷牛香味濃郁,有嚼頭。嚴選一口牛咬落鬆軟多汁,牛既質素好高。特級牛小排既雪花分佈好平均,油脂味重。黑牛牛板腱同嚴選牛後腹男友最鐘意,兩者都有嚼頭而且牛味十足。---由於小妹真係好鐘意食動物既「心」,今次就試下「護心豬肉」。因為心臟郁動一定最多,所以好彈牙。而護心肉就係心臟附近既肉,應該都會好爽彈。護心豬肉食落真係有有咬口,而且入口鬆軟。感覺好有趣,值得推薦。主食方面我地仲點了炒粉絲,估唔到炒得咁有火喉,牛肉既質素亦都幾好。分量又足,兩個人食岩岩好。---到最後我地仲點了韓式海鮮蔥餅。真係好有驚喜。蛋味香但係又唔會腥。食落口感鬆軟,香味十足。值得各位一試!正!

安格斯西冷牛香味濃郁,有嚼頭。

嚴選一口牛咬落鬆軟多汁,牛既質素好高。

特級牛小排既雪花分佈好平均,油脂味重。

---

---
2019-06-24 38 瀏覽
我和表妹去了朗豪坊行街街,突然表妹佢思鄉話要食韓燒,突然醒起商場入面有間lab10係食韓燒的,所以我地行完街就馬上去左食了,餐廳環境好光猛,抽風系統做得好,唔會食完 d衫有陣味,值得一讚。我地叫左份重量級oppa牛牛板,因為睇落非常吸引,有我鐘意既牛肩肉 and厚切牛舌。牛肩肉是令我最難忙的!肉質好有彈性,而且又嫩滑唔軌,食完又會食口油膩感,厚切牛舌有好香濃既牛味!口感一流!其餘部位既肉亦唔錯,都幾新鮮的,400蚊內可以食到咁多款唔同既牛,都叫幾值!草莓梳打大大杯,唔會死甜!還有好多唔同類既特飲,不彷一試。
草莓梳打大大杯,唔會死甜!還有好多唔同類既特飲,不彷一試。
2019-06-24 31 瀏覽
#cassiegomk-大家父親節大餐食左啲咩呢?我就同屋企人去左朗豪坊Lab10食烤肉。由於我遲到,到左嘅時候發現爸爸媽媽叫左大量嘅肉,剩係肉。🤦🏻‍♀️-總共係兩大碟肉,包括有牛肉同豬肉,價錢大約預$200左右,只能說我爸爸媽媽太鐘意食肉...... 每碟都會有不同部位,不過我真係唔太識分,肉嘅質素不過不失。😗-太多肉嘅關係,我一定要叫一Jar鮮果汁,我揀左Captain Lab(熱情果x奇異果x果橙x蜜糖),味道好濃好足料,即使加左少少冰都唔會太希。👍🏿-味道評分▶️🌕🌕🌕🌑🌑 (3)抵食評分▶️️🌕🌕🌑🌑🌑 (2)回購評分▶️️🌕🌕🌗🌑🌑 (2.5)-➡️Lab 10 (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
#cassiegomk
味道評分▶️🌕🌕🌕🌑🌑 (3)
抵食評分▶️️🌕🌕🌑🌑🌑 (2)
回購評分▶️️🌕🌕🌗🌑🌑 (2.5)
➡️Lab 10 (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
2019-06-24 139 瀏覽
呢日收工後同朋友黎朗豪坊食個下午茶~因為工作實在太累,一收工就好肚餓🙈經過見到有韓式燒肉就二話不說衝左入去😆😆😆-$198兩個人就可以好好嘆翻份燒肉,即點!-下午5點前都仲有lunch set menu😍五十幾蚊連燒肉都有,有時間黎食午餐既朋友都真係唔好錯過,平過平時點單好多!!睇左一輪,忍唔住叫埋芝士薄餅🙈-好可愛呀用牛shape既板盛上牛不同部位既燒肉😆😆-大大focus落特級牛小排同韓式牛肋條!唔可以錯過好重牛味又帶點油脂香口既肉質🤩🤩🤩-pizza裡芝士真係拉絲架!個批焗得岩岩好既脆度,批身鬆軟韓牛同芝士竹足!估唔到兩個人合力食完一份板板牛已經達到8成飽🙈食埋叫個pizza我地就150%飽到有突😂😂-呢度既果汁飲品都好清新同特別,唔會過甜🤡下次黎想試下重量級oppa果份板板牛🤪🤪
呢日收工後同朋友黎朗豪坊食個下午茶~
因為工作實在太累,一收工就好肚餓🙈
經過見到有韓式燒肉就二話不說衝左入去😆😆😆
$198兩個人就可以好好嘆翻份燒肉,即點!

下午5點前都仲有lunch set menu😍

睇左一輪,忍唔住叫埋芝士薄餅🙈

好可愛呀用牛shape既板盛上牛不同部位既燒肉😆😆

大大focus落特級牛小排同韓式牛肋條!唔可以錯過
好重牛味又帶點油脂香口既肉質🤩🤩🤩

pizza裡芝士真係拉絲架!
個批焗得岩岩好既脆度,批身鬆軟
韓牛同芝士竹足!
估唔到兩個人合力食完一份板板牛已經達到8成飽🙈
食埋叫個pizza我地就150%飽到有突😂😂

韓牛三重芝士薄餅

呢度既果汁飲品都好清新同特別,唔會過甜🤡

下次黎想試下重量級oppa果份板板牛🤪🤪
2019-06-06
下午茶
韓牛三重芝士薄餅
  • 牛小排
2019-06-24 237 瀏覽
呢間韓國餐廳由上年開既時候bookmark到宜家 當年係俾餐牌既慢煮牛面頰吸引🤔應該已經無左 留意返係可以選擇既食物款式有好多 最近就同朋友試下 本來打算食晚餐但晏就肚餓就入左去食 點知有驚喜🤓Lunch set: $68韓式梨汁牛五花 (👅: 8.8/10)一上枱就勁吸引😳牛五花既份量超級多👍🏻雖然切得好薄但大概都有廿幾塊 絕對可以2個人share黎食 而且睇到肉既質素唔差脂肪既分佈好平均!午餐價錢黎講一份肉再配飯同飲品真係好扺食😝 但要留意返一開頭燒既時候會好易黏底而且冇油俾你 所以要燒啲多脂肪既先😣韓式水冷麵 (👅: 7/10)對比同樣價錢既牛五花 一開頭黎既水冷麵味道同質量就非常普通 份量好少 以一個人的午餐為指標係食唔飽🤣 味道無想像中咁似韓國 勝在係夏天食得比較清新 啲湯酸酸甜甜 凉浸浸可以醒下胃👍🏻脆香芝士炸雞 (👅: 6.8/10)芝士炸雞黎到勁香 而且佈滿芝士🤩大概有6大件炸雞扒件 份量都好多 炸粉唔會好厚但略嫌味道偏鹹 可能落得過多調味所以扣左啲分😵 同平時韓式炸雞既味道 位置都唔同 只係普通炸雞塊 仍然可以一試 下次可能冇咁鹹🧐
Lunch set: $68
韓式梨汁午五花

韓式梨汁牛五花 (👅: 8.8/10)
韓式水冷麵

韓式水冷麵 (👅: 7/10)
韓式芝士炸雞
脆香芝士炸雞 (👅: 6.8/10)

2019-06-15
韓式梨汁午五花
2019-06-23 43 瀏覽
.重量級OPPA牛牛板-二人份量鐘意食牛既我又點會放過呢個牛牛板,一次過可以試哂咁多個牛肉部位。有成7個部位咁多!!有牛助肉、牛舌、西冷、牛板腱等等....我自己覺得最正的當然是,牛舌啦!!因為佢呢個牛舌夠哂厚身。燒完真係好正架!!第二位中意既就係西冷喇!!好有牛味之餘,而且西冷脂肪相對較少,岩哂女仔食。第三位就係韓式牛大腸,剛燒好既大腸,整個油脂滿滿,超肥美的,但太邪惡了,只是吃了小小!濟州三色豬五花 五花肉不會太肥,脂肪平均。另外佢地會提供3種不同醬汁比你去配豬五花一起吃,最記得的就是蘋果醬,酸酸甜甜的。配合剛燒好的五花肉一起吃!!真的非常好味。青檸柚子茶 夏天咁熱一定要來一杯!!本來柚子味道已經很清神,加埋青檸味道更加清上加清呢!!

重量級OPPA牛牛板-二人份量

濟州三色豬五花

青檸柚子茶

2019-06-23 181 瀏覽
今日約左個成年冇見既朋友食飯, 就揀左地點方便既地方之前都食過一次Lab 10, 覺得都唔錯所以就揀返呢度餐廳既裝修以白色為主, 再加上唔同既發光字或小盆栽做裝飾簡單又舒服牛牛板可以話係呢度既signature, 最抵食就緊係$198呢款2人份量, 仲可以食到7款唔同既部位上菜時係用一塊牛牛外形既板, 所以佢就叫牛牛板啦所以牛肉都好新鮮, 牛味香濃, 份量都好足, $198黎講算幾抵食我地仲叫左份豬護心肉 $98豬肉經過特別醃製, 個味調得幾好, 肉質唔會好韌, 都幾好食大帶子 $58帶子超新鮮, $58有兩隻真係好抵, 好鮮甜至於飲品方面, 食燒肉唔一定要飲啤酒既我個人就推介Lab 10既果汁飲品, 用唔同既水果組合味道超夾, 又唔會好甜, 用實驗樽黎裝住, 好配合返餐廳個名另外見到有個promote都幾抵凡叫$388既OPPA牛牛板, 可以加$98有五花肉同埋Lab Cube 6支, 一次過可以試三款口味最後要讚下既係呢度既抽風系統, 由底部抽, 成間餐廳唔會好煙好焗都唔會搞到件衫成陣味, 有興趣既朋友就黎試下啦
今日約左個成年冇見既朋友食飯, 就揀左地點方便既地方
之前都食過一次Lab 10, 覺得都唔錯所以就揀返呢度

餐廳既裝修以白色為主, 再加上唔同既發光字或小盆栽做裝飾
簡單又舒服

2人份量, 仲可以食到7款唔同既部位

上菜時係用一塊牛牛外形既板, 所以佢就叫牛牛板啦

我地仲叫左份豬護心肉 $98
秘製豬護心肉

大帶子 $58
帶子超新鮮, $58有兩隻真係好抵, 好鮮甜
大帶子

至於飲品方面, 食燒肉唔一定要飲啤酒既
我個人就推介Lab 10既果汁飲品, 用唔同既水果組合
Captain  Lab/

另外見到有個promote都幾抵

都唔會搞到件衫成陣味, 有興趣既朋友就黎試下啦
2019-06-17
秘製豬護心肉
大帶子
Captain  Lab/
  • 護心肉
2019-06-21 34 瀏覽
事緣門口攞飛,等左好耐,我張飛係A40。我就問門口侍應仲有幾多張?佢黑口黑面答我仲有6 張。咁我行開一陣去個廁所,去完番到門口繼續等位。見到有人去攞飛,但見佢等左陣就入得去。係連續幾張枱都係咁。我走過去問門口點解會跳左號數既?佢答話全部飛唔係順號碼落。但最好笑係之後叫緊既號碼係A42, A43, A45。一間食店連門口管理都做唔到,入邊幾平幾好食都冇用
2019-06-20 39 瀏覽
去朗豪坊行想買些禮物送禮,行行下肚餓掙扎食什麼好,炸雞又點悶,落多層見到果汁店咁,原來係食韓式燒肉兼韓國食品,好自然行去 reception問下還有位嗎? 回我稍等一會,好快就安排比我們, 店內裝修以白色做主色,一個一個兩人對坐用膠板做間隔,都幾特別好啱情侶蜜友們,需要話韓燒但又唔覺太油煙,門口等位時已急不及待睇下有什麼好野食,發現佢地的兩人韓牛套餐幾吸引,牛型木碟盛著幾款牛肉部位,幾啱我地。再另外叫左牛肉炒粉絲,海鮮大醬湯,生菜,韓式餃子,超吸豐富人均都約$250 實在可以接受的。牛肉質素唔算最高,但衡量價錢亦算經濟,食完唔會成身燒烤味,餐廳比人年輕感。$198 2人的牛牛板一次試齊7個部位厚切牛舌,安格斯西冷, 韓式牛肋條,黑牛牛板腱,嚴選一口牛同特級牛小排,各有口感帶點嚼頭,有些軟熟,厚切牛舌彈牙,真係份量足兩口子,值得推介比大家,其實還有$338 嘅2人牛牛板,再比較靚些的牛部份如,特級和牛肋肉同特級韓牛牛脊肉,都十分吸引下次再試吧。韓式牛肉炒粉絲 $85可以話牛肉多過粉絲,牛怪如我非常滿意,老公就反而喜歡少 d肉多些粉絲海鮮大醬湯 $78老公話想食 d熱辣辣湯,所以揀左海鮮大

$198 2人的牛牛板一次試齊7個部位

韓式牛肉炒粉絲 $85

海鮮大醬湯 $78
老公話想食 d熱辣辣湯,所以揀左海鮮大醬湯比佢,辣度佢就非常鐘意,有蜆,大蝦,豆腐,虾仁,上枱還滾著。

生菜包肉可減低熱氣,所以要在$28 生菜藍,新鮮爽甜。

青檸 soda $28
非常 freash將薄荷葉打碎,賣相靚給人解喝的感覺,正喎!

2019-06-20
  • 海鮮大醬湯