2020-05-06 77 瀏覽
良心餐廳要幫襯!!!!呢間餐廳位於旺角地鐵站「T.O.P 」商場頂層,行日系簡約風, 成個裝修環境相當舒服,設室內區同室外區,特別推薦坐室外區,可以由上而下望住成個旺角街景,啱晒情侶朋友一邊食野一邊傾偈談心!!!!!.介紹返佢哋嘅豬手同肉醬意粉,擺盤靚,味道佳,份量多,既有外涵又有實際。 豬手肉質細嫩,鹹香味適中,配埋德國酸瓜,酸菜,消滯解膩。 肉醬意粉麵條Q彈有咬勁,且肉醬味香濃,拌埋一齊食,感覺超幸福呢~
2020-05-04 102 瀏覽
今晚黎到位於旺角Top商場嘅LAB EAT Restaurant & Bar食晚餐。餐廳裝修非常別緻,燈光有情調,適合約男女朋友黎撐台腳👍🏼👍🏼 今日主要叫咗煙燻法國鵪鶉脾、焗智利白鱈魚柳配八爪魚薯餅同朱古力球甜品。頭盤-煙燻法國鵪鶉脾。今次係我第一次食鵪鶉,估唔到好有驚喜,咬左一啖就發覺同我以往食過嘅肉完全唔同。口感上,鵪鶉肉質較為結質但又柔嫩,味道似火雞,但肉質好食好多。👍🏼👍🏼主食-焗智利白鱈魚柳配八爪魚薯餅。不得了,好好食!😍😍 白鱈魚柳嘅皮煎得非常脆,肉質又鮮嫩多汁,而且食得出濃濃嘅魚鮮味🤤🤤 甜品-72%朱古力球伴高溫熱情果汁香草雪糕及椰糖脆脆。外層係朱古力球,內層係脆脆放係香草雪糕上面,然後將高溫熱情果汁淋係朱古力球上,睇佢溶化好似藝術品咁,好靚😍😍飲品-four leaf clover,有橙汁同薄荷嘅味道,感覺好fresh👍🏼👍🏼

2020-05-03 94 瀏覽
呢幾個月疫情影響底下真係好少出街,最近眼見疫情都開始減退,同女朋友係旺角T.O.P 行街之後食飯,喺商場上面見到一間氣氛幾好餐廳,難得兩個人拍拖搵間情調氣氛好啲嘅晚餐都有三個俾我哋去選擇,咁耐冇出街食飯今餐食豪少少餐廳都會有生蠔供應,生蠔產地每次都唔同唔止生蠔仲有阿拉斯加皇帝蟹腳、魚子醬、龍蝦選擇餐湯同餐包其實都好好食,外面又暖又脆有啲意大利醋汁伴,因為太餓唔記得影相 頭盤煎鴨肝配焦糖鳳梨奇異果,鴨肝煎得好香口,配菠蘿或奇異果可以中和鴨肝嘅油膩感,佢中間嗰粒蛋黃都好有特色兩大塊鴨肝真係好有誠意主菜揀咗西班牙極品黑毛豬,豬燒得火候啱啱好,肉厚但內裏竟然可以燒到鮮嫩多汁,師傅嘅功夫要讚炸薯角燒蕃茄配菜都好好食好多好有特色嘅cocltail,咁開心梗係要飲返杯侍應會係我哋嘅杯酒上面噴入一啲氣體,當篤爆佢嘅時候佢會好似煙霞咁消散,好靚㗎最後梗係要有甜品,朱古力球入邊有雲呢拿雪糕,張熱情果汁係淋落去朱古力面將佢溶化,椰子脆脆有少少似椰撻,今個晚餐所有都好滿意令到呢個疫情下有少少色彩
晚餐都有三個俾我哋去選擇,咁耐冇出街食飯今餐食豪少少

炸薯角燒蕃茄配菜都好好食
好多好有特色嘅cocltail,咁開心梗係要飲返杯
2020-05-03 1418 瀏覽
好耐冇同男朋友食餐好,所以book咗間西餐廳Lab Eat Restaurant & Bar,估唔到食物同環境都幾高質,值得推介。有個bar位,可以見到職員調酒或者調飲品,好high class。因為第2日要返工,所以揀咗杯無酒精飲品。真係整得好令,女仔夢幻嘅粉紅泡泡,打卡啱哂!飲落有玫瑰味,唔會太甜,明明我點,男朋友係咁爭黎飲。🤣頭盤叫咗生蠔,Tatihou同Jolie。我比較鍾意食Tatihous,味道有層次,首先頭啖係海水味,其後甜味會漏出。而男朋友鐘意食Jolie,肉質肥美爽口。主菜方面,我地叫咗Carbonara Linguine。唔係一般嘅Carbonara,而係將煮好嘅意粉同配料放入原個芝士,利用餘溫,將芝士同意粉撈均。真係嗅到陣陣芝士香味,食落芝士味特別濃郁,非常推介!男朋友鐘意意粉,所以我地叫多個西西里島番茄意粉,番茄味濃,非常開胃,配上爽口意粉,味道讚!最後叫咗個好令嘅甜品,朱古力球。高溫嘅熱情果汁淋落冷凍嘅朱古力球,溶化得好令,中間重要有凍冰冰嘅香草雪糕,冷熱交溶,正。
2020-04-29 109 瀏覽
旺角呢d比較旺既地區會比較熱鬧嘈吵都好正常,但係呢個咁熱鬧既地區內竟然有個旺中帶寧既空中花園可以享受一下。內裏有室外或室內地方選擇,室外有提供水煙,今次我就選擇左係餐內裏用膳。入座後先會送上餐包配意大利橄欖油及黑醋,意大利ciabatta內裏充滿氣孔,外脆內軟。咁難得可以享受下就點左2款生蠔試試,是日生蠔既品種源自法國既Jolie Mauger 同Tatihou.Jolie Mauger比較爽脆而且食起上黎有海產的鮮甜外,仲含果香。而Tatihou口感夠結實,入口味道帶層次,先有一段鹹水味後而帶榛子果味後在口腔內帶回甘.主菜點左Tenderloin Rossini,要上medium中間切開帶粉嫩牛肉係Tenderloin中間,帶微微血內。入口唔會有好多筋而且軟腍 ,牛脂香而不膩。牛扒上再放上2塊香煎鵝肝,入口外脆內綿又夠細滑,味道香而不羶。鵝肝與牛排之間夾住一片大啡菇,切開入口多汁比牛排同鵝肝相對清新又可以減輕油膩感。甜品係蘋果批,有別於普通常見烤焗熱上既方式。店內將蘋果打成半蓉半顆粒既啫喱條,入口軟綿又香甜。配以底下既脆千層酥片同吉士醬口味清新比起傳統既蘋果批更輕盈。Signatu

Signature Cocktail係雞尾酒酒杯加上一個空氣波,空氣波隨住風向左右搖攞,如果唔郁或破壞空氣波既話可以維持一段時間都唔會爆。荔枝味cocktail入口香甜唔會有好濃酒精味好易人口。
  • Apple  pie
2020-04-28 94 瀏覽
難得疫情緩和返少少,終於約左個好朋友出黎食左晚餐,咁耐無約出黎當然要享受下獎勵下自力咁耐以黎都留係家中既我地啦.黎到旺角新商場頂樓見到呢間有fine dining既餐廳好吸引就即刻拉左朋友入去試下.一入門口坐底就見到吧枱有好多款調酒,即刻酒癮又起.Cocktail-blaster係餐廳signature推介,當中會會係cocktail上枱既時候係杯面上加吱出一個沒泡波,真係靚到唔捨得飲!直到個波自冬爆開後先捨得飲..3款當日推介口味我就揀左蘋果薑味試試,入口薑味先湧入味蕾,濃得黎又唔會過辣.後有香甜蘋果味淡出,整體味道較dry會比較適合鍾意酒味較濃既人.starter先點藍青口試試.炒香左洋蔥,蒜頭後加上青口再以忌廉及白酒燴香.藍青口肉比普通青口肉較細但肉質比普通更嫩滑而且充滿海水味又鮮又甜.白酒忌廉汁再加上洋蔥同藍青口既鮮甜,入口十分香濃惹味.Cheese wheel將現製好既卡邦尼意粉倒入一輪車打芝士上,意粉既熱力將車打芝士慢慢溶開然後同卡邦尼汁慢慢融和.因為車打芝士本身芝士味較為為濃醇所以混和意粉令口感更濃稠.

• Cheese  wheel
2020-04-24 87 瀏覽
今晚豪少少到LABEAT 外賣自取到朋友家開心Share,可以上網先落單,十分方便。選擇了旺角這間分店,因為位置比尖沙咀方便得多。朋友推介牛油果蟹肉沙律,賣相不錯,份量十足,新鮮沙律菜配大量蟹肉,牛油果,露筍及輕輕煎過的薯仔,十分健康。炭燒西班牙黑毛豬鞍肉,店員提議的七成熟,真的剛好,切開肉質仍然粉嫩,這個黑毛豬鞍架有手掌般大件,十分厚肉,炭燒得外香內嫩,配菜有燒蕃茄,邊豆及薯角,配上一個蘋果蓉醬,減輕肉類的油膩感。燒鵪鶉雞脾,有很重的煙燻味道,鵪鶉的肉質比較瘦,感覺比較健康,灑上少少鹽,味道更好。

牛油果蟹肉沙律
炭燒西班牙黑毛豬鞍肉

2020-04-21
牛油果蟹肉沙律
炭燒西班牙黑毛豬鞍肉
2020-04-21 143 瀏覽
最近見到呢間餐廳好hit,好多好評,加上環境幾靚咁,就黎試下環境真係幾靚,有分室外同室內,室外掛滿小燈泡夜晚閃閃下幾有情調,室內空間都好大,每張枱距離都遠有privacy又防疫。食物幾有質素一開始會送上餐包,可以點意大利醋加橄欖油。Starter點左生蠔, 分別係2隻tatihou, 2隻jolieTatihou 肉質結實,有少少果仁味同淡淡海水味,味道較重。Jolie就較清甜,我加左少少餐廳附上嘅醬汁,甜得黎帶點微酸Main course揀左升級版的carbonara, 呢款係我問店員有咩意粉推介,佢介紹俾我的無介紹錯!呈上嘅時候竟然係連同芝士磚店員會喺我哋面前係芝士磚上不停撈意粉,用意粉嘅熱力溶化啲芝士,聞到好香芝士味!然後幫我哋分左兩碟。每一條意粉都被芝士包住咁,好濃郁嘅芝士味,又唔膩!厚切嘅煙肉粒增加左一點咸香味,同芝士好夾甜品亦好有心思,chocolate ball外表好靚附上一壺熱情果漿,店員幫我地倒落去朱古力球上,朱古力球因為熱力而溶化。朱古力球入面係雲呢拿雪糕,見到一點點的雲呢拿籽,入口好香點一點店員淋上的熱情果漿,又係另一種風味了。而朱古力球又加左點脆口口感。成個甜品

有privacy又防疫。

食物幾有質素
一開始會送上餐包,可以點意大利醋加橄欖油。

無介紹錯!
呈上嘅時候竟然係連同芝士磚

然後幫我哋分左兩碟。

甜品亦好有心思,chocolate ball

外表好靚

朱古力球入面係雲呢拿雪糕,見到一點點的雲呢拿籽,入口好香
點一點店員淋上的熱情果漿,又係另一種風味了。而朱古力球又加左點脆口口感。成個甜品都好好味

Four leaf clover
呢杯cocktails會由店員係客人面前用槍吹出一個氣球,氣球被吉穿之後,會變成煙霧飄散開去,好有驚喜
味道係帶有檸檬同橙味的薄荷酒。

好鐘意呢間餐廳,每樣菜式都同客人有互動,除左係味覺享受,仲係視覺享受!
2020-04-19 1506 瀏覽
疫情之下,要好好抗疫,不外出飯聚活節,確實讓人生悶氣。在家做飯的多,但又想吃點美餚,LAB EAT的外賣美食,便能滿足到這份慾望。******************************Lab Eat除了尖沙咀店,旺角便是第2間店,我也不是第一次前來旺角店,所以也很熟悉,從地鐡站前來門前。門外便放了今天的晚餐之選,細問之下,外便餐選,原來不是這餐牌之內,便需要在網上查看,所以便決定在網上看看,然後便安排下單。下單要等候一會,便在餐廳小角落坐下等候,在進餐廳之前,在疫情之下,都要量體溫,也提供了搓手液以便消毒,也譹入入內安坐安心。等了10分鐘,外賣便已經準備好了,是用上最新出的環保外賣紙盒,確實不錯。黑松露野菌意大利飯 HKD198,打開盒子一看,陣陣黑松露香氣撲鼻,還配上了少許火箭菜沙律,賣相很不錯。凱撒沙律 HKD138,看上很簡單的一份沙律,配上一片多士,但其實吃著吃著有著其魔力,也是越吃越想吃。這個沙律放在一個紙盒之內,方便外帶,也很不錯。離開Lab Eat 之前,服務員還幫忙把食物放進紙袋之內,確實很窩心。凱撒沙律最大魔力之處,便是加上了咸香味濃郁的芝士片,再配上専用沙律醬

凱撒沙律最大魔力之處,便是加上了咸香味濃郁的芝士片,再配上専用沙律醬。把沙律醬混在整個沙律菜之中,看上好像不多的沙律醬,但吃上口又是有著香濃的味道。

沙律菜的爽脆口感,再加入煙肉粒和咸香的芝士,味道確實豐富了不少,把那片多士變成碎片,更加增加了口感,如此美味美食,又怎會不能讓人著魔地愛上呢?

想到外賣,如果是扒類,回家涼了,要弄熱又怕會過熟不好吃,所以要了一份黑松露野菌意大利飯,因為放入爐內弄熱,是不會改變味道和口感,我的決定確實沒錯。

弄熱之下,吃上口芝士半溶於意大利飯之中,再拌勻而吃,意大利飯除了有很香的黑松露香氣,吃上口還充滿了野菌和芝士的香味,吃著吃著的每一口,都可以讓人回味無窮。

火箭菜沙律,更讓這個意大利飯更增添色彩。吃著意大利飯滿滿了忌廉和芝士,會有點濟肚,當吃著略帶酸味的火箭菜沙律,感覺能清除那份芝士的濟肚感,確實是絶配之選,能吃出廚師的心意。

10 分鐘 (外賣自取)
  • 凱撒沙律
  • 黑松露野菌意大利飯
2020-04-15 166 瀏覽
好耐之前食尖沙咀都食過LAB EAT,都唔記得食過D咩啦,不過印象中果次都係ANNIVERSARY去食,環境好食物都唔錯,今次同男朋友再黎旺角LAB EAT,地點好方便!餐廳好大間,坐得仲舒服過尖沙咀店,黎慶祝生日好似都唔錯!頭盤方面想推介一個龍蝦牛油果他他,以他他黎講都幾大份,最低係龍蝦肉,好足料,而且好新鮮,蝦肉好爽口彈牙~牛油果都好香好滑,重點上面仲有D脆脆,醬汁又酸酸地,超開胃好好食!所以我地都叫左2杯野飲~原來仲會吹2個波波係上面,好得意!男朋友叫左個羊蔥湯,仲有大大塊芝士,唔會太咸,好飲!!主菜方面叫左個牛排,同埋1個黑毛豬辣椒意粉,牛排煮得岩岩好,唔會過火,唔錯!另外黑毛豬辣椒意粉好大碟,本身都驚好辣,不過佢個汁唔會太多,辣辣地好惹味~

餐廳好大間,坐得仲舒服過尖沙咀店,黎慶祝生日好似都唔錯!
男朋友叫左個羊蔥湯,仲有大大塊芝士,唔會太咸,好飲!!

2020-04-13 153 瀏覽
最近同一個朋友去咗旺角一間滿有浪漫氣氛嘅西餐廳"LAB EAT Restaurant"餐廳裏面佈置得十分舒適,而且仲有户外添!枱上擺設燈熄,好有浪漫氣氛地方寬躺,好乾淨衞生呢個係前菜,沙律🥗都非常新鮮,而且色澤仲好靚添!呢個餐嘅份量啱啱好,呢個黑毛豬扒好美味,肉質鮮嫩多汁,而且煮嘢方式都好特別!肉質鮮嫩帶點紅,入口唔會覺得煙韌!可以值得一試南瓜湯好濃味蟹肉意粉🍝食材豐富,蟹肉帶有新鮮鮮味飯後甜品,廚師👩‍🍳用心製作,特別係香芒芝士蛋糕🍰

枱上擺設燈熄,好有浪漫氣氛

地方寬躺,好乾淨衞生

呢個係前菜,沙律🥗都非常新鮮,而且色澤仲好靚添!

肉質鮮嫩帶點紅,入口唔會覺得煙韌!可以值得一試

南瓜湯好濃味

蟹肉意粉🍝食材豐富,蟹肉帶有新鮮鮮味

飯後甜品廚師👩‍🍳用心製作,特別係香芒芝士蛋糕🍰
2020-02-17
午餐
2020-04-13 148 瀏覽
黎過呢間餐廳好多次,無論環境同食物都屬高質,藉著同男友兩週年紀念,就搵大廚安排咗個Special tasting menu慶祝一下。成個餐單主題係Eat from Sea To The Land。全部菜式都係精緻嘅心機菜,感覺好高級。*_From Sea_*【頭盤】--法國No.1 Taylie新派法國培植蠔類,海水味屬中等,帶子位鮮甜爽口,食開蠔都知有R嘅月份係法國蠔當造嘅月份,所以想食法國蠔就趁呢個月快啲食喇。【前菜】-- (左至右)Smoked Salmon Roulade Slow cook Spanish OctopusSea Urchin MousseTian Lobster and Crab Meat傳統的煙三文魚餡卷--香草包圍住煙三文paste,口感柔滑,on top嘅三文魚籽除咗點精外亦都有助提鮮,外層包圍住嘅香草中和咗三文魚同魚籽嘅膩。慢煮西班牙八瓜魚,呢道菜喺 A la Carte Menu都有,慢煮嘅八爪魚好鬆軟,夾埋個微辣嘅醬料食好開胃。海膽慕絲--用咗新鮮海膽同小許忌廉打成Mousse,質感輕柔細滑,面頭有原塊海膽同魚子醬,矜貴得黎又可作調味,配搭得好好。
全部菜式都係精緻嘅心機菜,感覺好高級。

*_From Sea_*
【頭盤】--法國No.1 Taylie

【前菜】-- (左至右)
Smoked Salmon Roulade
Slow cook Spanish Octopus
Sea Urchin Mousse
Tian Lobster and Crab Meat
龍蝦蟹肉沙律杯--以蝦油打成嘅蛋黃醬做base混入龍蝦肉及蟹肉,on top有帶酸嘅Frozen Raspberry粒減低咗油膩感,令整體味道鮮。

*_To The Land_*
【前菜】-- (下至上)
Garlic Cream Cheese Mille-Feuille
60 month Iberico Ham
48 month Chestnut Ham
French Duck Ham
之前大廚問過我地兩個有咩想食,我提過男友鍾意食Ham,呢個platter完全滿足到佢。
法國風乾鴨胸--呢個食材極之小見所以好好奇係咩味,所以由佢開始食,原來佢冇我想像中咁油膩,有咸香之又唔會有鴨嘅騷味,加埋無花果食剛好。
48個月粟子飼風腿--油脂紋理比較多啲,唔知係咪心理作用,細味之間真係好似有啲栗子味道,加埋烤露筍味道一清一濃充斥在口腔。
60個月橡果飼西班牙風腿--一般市面上賣緊都成$3xx/100g嘅 60個月Ham,係高價食材。但當你試過之後會返唔到轉頭,火腿經長時間風乾令肉質鮮嫩無比,富咸香得黎又唔會令人有好口渴感覺,after taste遲久不退,火腿脂肪比例好平均,所以可以話食落口冇渣滓,除咗齒頰留香我再諗唔到第二個四字詞。
香蒜忌廉芝士千層酥--芝士一向係我嘅心頭好,軟滑嘅忌廉芝士加上濃郁嘅香蒜,廚師將兩片千層酥分層中加上青葡萄,即成一個簡單版Cheese Platter,兩口吃光又唔會多太,要留肚期待下道菜來臨。

*_Sea X Land_*
【餐湯】-- (下至上)
Hokkaido Corn Bisque 北海道粟米濃湯
Tuscany Seafood Soup 馬賽海鮮湯
呢款粟米湯聽個名唔好當佢係流料,真係好堅!北海道粟米係出名甜同重味,磨蓉之後反覆隔篩先可以做到咁滑嘅效果,再加入少許雞湯煮成,湯面有層豐厚嘅奶泡令口感再滑啲,呢個湯我次次都飲,推爆佢!!
另外一款馬賽海鮮湯都一啲都唔遜色,餐底係用龍蝦同蝦頭餚足好幾日,所以非常之濃郁,仲加入咗干邑酒令湯梗加香,一啲都唔苦,湯入面仲有新鮮嘅龍蝦,青口,鑽石蜆等,當真一啲都唔馬虎。

*_Sea X Land_*
【主菜】
Wagyu M5 Beef Tenderloin
Seafood Risotto
澳洲M5和牛牛柳--一件靚嘅牛扒其實唔需要太花巧嘅擺盤,簡簡單單反而突顯到主角。
男友order咗7成熟嘅牛柳,因為牛柳本身比較厚約吋半,所以keep到好似溏心嘅質感,生熟度剛剛好,外層有炭燒過嘅微焦香,內層肉汁豐富,直頭實食冇痴牙!
海鮮墨汁蟹膏意大利飯--就睇賣相已經知唔嘢少!半雙龍蝦尾加大量海鮮鋪面,相當誇張!
而底嘅意大利飯係由墨魚汁蟹膏飯同龍蝦汁飯鋪成,一次過食到兩種味道,加埋旁邊嘅三文魚籽同吃直情鮮上加鮮!我相信呢個飯花咗好多功夫,我唯有食晒佢報答廚房嘅勞苦。

*_Sweet To The End_*
自家制北海道3.6牛乳雪糕伴冰乾紅桑子
甜品先可以將豐富晚餐劃上句號,廚房特別為我地寫上兩週年字句好等我地影相留念。
呢個甜品份量啱啱好,牛奶雪糕好香滑,外層鋪滿Frozen Raspberry脆粒添口感之餘又加多層微酸,連旁邊嘅朱古力裝飾都係73度比利時靚朱古力,呢餐真係好滿足。

法國No.1 Taylie

2020-04-07
慶祝紀念
紀念日
2020-04-11 119 瀏覽
疫情下還可以到有氣氛的餐廳,真係要好好享受一下。餐廳測量了體温,還確認没有隔離手帶,先可以進入。Cocktails好多款都好吸引,叫了一杯粉色是荔枝味,一杯黃色是菠蘿味。上枱後,打了氣在兩杯飲品上,好靚好特別,再加上餐廳的氣氛,超好。杯Cocktail 酒味不是太濃,果汁味甜甜地,最啱我太太飲。麵包暖暖地,皮脆,麵包軟熟,點黑醋,真係好好味。生蠔鮮,配的汁辣辣,似泰式,又幾好味。芝士蟹肉碎焗菇,這個芝士好香,配了蟹肉碎一齊焗,好特別,菇又多汁又爽口,好味。洋蔥湯,勁濃郁,洋蔥都好多。主菜龍蝦意大利飯,龍蝦切開時,肉質好彈,食時真係好彈牙。意大利飯入哂味,飯又好有咬口,好味。
麵包暖暖地,皮脆,麵包軟熟,點黑醋,真係好好味。
生蠔鮮,配的汁辣辣,似泰式,又幾好味。
洋蔥湯,勁濃郁,洋蔥都好多。
2020-04-10 126 瀏覽
旺角貼地下午茶☕️ 點解咁貼地?!🤷🏻‍♀️呢餐每人 $80 貴過茶餐廳的茶餐少少,仲唔係貼地 😂😂😂唔止抵食,食物質素都唔錯😋又唔使淨食甜野🧁有多款咸點小色任揀🍕驚唔飽可揀意粉添🍝交通方便又就脚🚌 就係旺角中心隔離個新商場,環景幾好,仲有露天位置🌤露台夜晚有浪漫燈飾🌌 性價比真係高👍🏻坐左成個下午,都冇人趕我地走係重點😂 同閨蜜傾下計👭唔錯的選擇😉🍭 LAB EAT Restaurant & Bar📍 旺角T.O.P. 商場 5樓💰人均 $100 (Tea)

🍭 LAB EAT Restaurant & Bar
📍 旺角T.O.P. 商場 5樓
💰人均 $100 (Tea)
2020-04-08 115 瀏覽
近排好少出街食飯,但係到左anniversary都要慶祝下既!搵緊旺角餐廳既時候見到呢間人氣大熱既LAB EAT~環境仲好似幾CHILL,所以就同男朋友去試一試LAB EAT係新商場TOP入面,地鐵站一上就係,落雨去都問題~餐廳裝修好靚,枱與枱之間都好闊落,仲有OUTDOOR可以RELAX下架!餐廳有SET DINNER 同A LA CARTE,我地就散叫~因為都食唔到好多野哈哈!首先店員推介生蠔,我地就每人試左2隻~相比起我鐘意淡味果款既TATIHOU ! 好鮮味,唔洗加汁都好好食!主菜我要左款牛柳配鴨肝~真係好正!鴨肝既油流落去牛柳到,牛柳又淋煎得又香,入面岩岩5成熟!唔洗太多調味就已經好好食~隔黎仲有薯角, 對女仔黎講都幾大份~呢到既飲品都好有特色, 因為要番工我就無飲酒啦, 不過店員會用氣槍唧個波波上去, 好得意又好夢幻既感覺, 令到成餐都好有FEEL!最後梗係叫埋個甜品先perfect啦!