2019-05-13 164 瀏覽
小女子未去過西班牙🇪🇸但係都食過好多間西班牙餐廳🥘🥘🥘唯獨是呢間令我一試難忘🤗🤗 環境一流燈光浪漫 💕有open area ~地點方便西營盤mtr站A1 出口,適合couple或大班朋友🍸食物有驚喜🤤🤤(係約會或一班人聚餐的首選餐廳之一 ,平時食西餐冇乜特別,但食呢間對方一定會印象深刻~有精緻嘅小食加上面一樣大嘅海鮮飯tapas強烈推薦:👅👅Wagyu Beef & Foitte Gras Air Baguette鵝肝係麵包入邊慢慢用溶化出面有即燒🔥火炙和牛:)正!從來未試過!👅👅Bacalao con alioli 雪魚配一層香甜奶油 ,正👅梗係唔少得la paella 🥘 今次叫咗paella de credo iberico y setas 如果下次可能唔叫呢個 太飽太多肉了

強烈推薦:

👅梗係唔少得la paella 🥘
如果下次可能唔叫呢個 太飽太多肉了
2019-05-10 155 瀏覽
去佐西環一間非常有藝術格調ge餐廳食brunch!餐廳叫 La Paloma個brunch set係有一杯飲品,然後有幾款前菜,主菜,甜品咁上。第一道菜係一個ham set,上面有西班牙火腿同salami,味道都唔錯,配埋旁邊ge芝士一齊食,更加香口,仲有個西班牙好出面ge 番茄多士。下一道就係吞拿魚tartar,配一個牛油果醬,生牛肉tartar就食得多,吞拿魚都係第一次,吞拿魚經過餐廳輕輕調味,有d洋蔥碎、芝麻係入面,好清新個感覺,配埋口感好滑ge牛油果醬好唔錯。再黎係一份油炸青椒同炸薯寶,我自己就好鍾意個青椒仔、唔辣之餘,仲好香口,係好正ge送酒小菜。仲肉丸同蝦多士。主菜係西班牙海鮮炒飯同燒乳豬。西班牙海鮮炒飯好香,落佐好多款唔同ge香料落去整,海鮮有青口,蝦,蜆等等,個西班牙米整得啱啱好!而個乳豬仔烤得火候亦係啱啱好,個皮脆,入面ge肉嫩滑多汁,好正!最後我好鍾意距個甜品,Churros。因為自己好鍾意肉桂,所以呢道西班牙傳統甜品十分啱我口味,配埋個香滑雲o尼拿雪糕食,好正!餐廳食物好正,而且環境好舒服,好有格調,會再來。

仲肉丸同蝦多士。
主菜係西班牙海鮮炒飯同燒乳豬。

最後我好鍾意距個甜品,Churros。
餐廳食物好正,而且環境好舒服,好有格調,會再來。
2019-05-10 2741 瀏覽
蒜香辣椒煮大蝦西班牙最地道的 Tapas 之一。蒜香惹味、油汁香濃、口感豐富,光吃或許會過膩,配法麵包吃就剛剛好。傳統炸薯角配紅椒粉醬薯仔炸到外脆內軟,配合辣味紅椒醬汁,邪惡,但極好食。和牛鵝肝配長法包服務員用火槍即場燒熟薄切和牛肉,牛肉油脂 “索” 入脆法包。配合鵝肝醬同食,一流!和牛牛肋骨紅酒汁 (半份)牛肉質感非常淋滑,油脂比例適中,肉味香濃。生熟度剛剛好,口感一流。青口,、大蝦新鮮,而且沒有 Overcooked !西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯賣相唔討好,但西班牙米飯生熟度剛剛好,口感一流。青口大蝦新鮮,而且沒有 Overcooked !傳統西班牙炸脆條口感像冬甩的油條,肉桂味香濃。外脆內軟,沾朱古力醬同吃,Perfect !Sangria西班牙代表飲品

傳統炸薯角配紅椒粉醬
薯仔炸到外脆內軟,配合辣味紅椒醬汁,邪惡,但極好食。

西班牙代表飲品

2019-05-06
2019-05-09 121 瀏覽
提早慶祝母親節,揀咗食西班牙菜。餐廳位於西營盤,舊區中嘅清泉裝修好靚好有情調。當晚顧客中本地人、外國人各佔一半。連侍應姐姐都係以英文溝通,食物係正宗西班牙美食。Wagyu beef and foie gras air baguette 係一款好精緻的小食,中空的脆餅內醸入鵝肝,再鋪上一塊薄薄的和牛,侍應用火槍燒完之後鵝肝溶化,外面出奇地脆,裏面啲鵝肝又香柔軟,同和牛啲味好夾,三重口感三重滋味!Garlic and chilli prawns 西班牙紅蝦非常出名,今日冇食🤣但是這個亦相當唔錯,蒜香惹味,蝦肉爽甜鮮美、蝦味濃郁。 "Bravas"crispy confit potatoes Spicy paprika sauce 馬鈴薯炸至外脆內軟,紅椒粉芝士醬香甜好好吃!1/2 Wagyu short rib 牛肋排上枱時已經拆肉,食用很方便!睇落唔係太大,但啖啖肉都幾飽肚,牛肉味濃又夠淋身,醬汁甜甜地超級好味!成晚都只有少量蔬菜,幾隻甜椒仔和紫椰菜。甜椒仔既可愛又美味,椒氣十足!番薯條也很美味喔!Squid ink paella 墨魚汁海鮮大鍋飯,係一種典型的西班牙大鍋飯。用超
Garlic and chilli prawns
Spicy paprika sauce
馬鈴薯炸至外脆內軟,紅椒粉芝士醬香甜好好吃!
1/2 Wagyu short rib
Squid ink paella
墨魚汁海鮮大鍋飯,係一種典型的西班牙大鍋飯。用超大個平底鍋煮墨魚汁飯和海鮮,食時侍應姐姐幫忙揸檸檬汁攪勻撥上碟。
飯入味有咬口,一般青口都係用急凍的,這個飯的海鮮是新鮮的,青口和蜆都是,好鮮甜好吃。
由於Sangria 有酒精成分,我點了兩杯mocktail
Virgin mango mojito ,Virgin kiwi & strawberries
Mojito,裏面有果汁、果肉、青檸、薄荷葉,感覺清新好好味!
Churros with chocolate
甜品係西班牙油條,配朱古力醬和雲呢拿雪糕,熱騰騰香脆甜甜地,點冰凍嘅雪糕一齊食頗有特色!係西班牙傳統美食。真係大開眼界!
  • Squid Ink Paella
  • Patatas Bravas
  • Wagyu  short  rib  with  sweet  potato  fries
  • Wagyu  beef  and  foie  gras  air  baguette
2019-05-09 104 瀏覽
香港其實有好多西班牙餐廳,呢間算正宗啦!之前在西班牙都試過好多唔同ge嘢食,覺得呢間餐廳的同西班牙的都好相似。味道好好,特別squid ink paella,黑蚊蚊,但好好食,海鮮份量都好多,而且飯裡面好多魷魚粒!口感很好。還有叫左兩杯sangria,無酒精的!我呢d唔飲酒ge人當然好鍾意啦!環境好舒適,裝修特別,很有色彩,有個bar area,好得意。店舖d服務員都係講英文的,佢地都好nice,態度好友善。走ge時候仲問我地味道點啊?好唔好食啊?
店舖d服務員都係講英文的,佢地都好nice,態度好友善。
走ge時候仲問我地味道點啊?好唔好食啊?
2019-05-08
2019-05-09 104 瀏覽
這一天是朋友的生日,為食的她想吃西餐,我跟她一樣從未嚐過正正式式的西班牙菜,為她找到這間吃西班牙菜的La Paloma,一起嚐嚐鮮。剛進店內,一位貌似意大利足球教練Di Francesco 的經理為我們帶位(sorry離題😂),店內裝潢很有藝術感,很寬敞,很適合朋友聚會。Wagyu beef and fole gras air baguette簡單來說就是和牛蓋著一個有鵝肝醬在內的空氣餅乾上菜時是這個狀態輕輕一燒一燒表面變成這樣,看起來有點像壽司,一口咬下去,和牛與餅乾及裡面的鵝肝醬帶起化學作用,和牛的油脂混合起鵝肝醬,無論口感和味道都很有層次。Bravas crispy confit potatoes with spicy parika sauce 這個看似普通的薯仔,薯仔粒焗得剛好,外皮脆脆的,配上香辣的芝士醬,很美味garlic and chilli prawns這個蝦很香香草味和蒜蓉味,蝦亦挺新鮮烹調時間剛好,肉仍是爽的。配上法包加蝦汁,非常讚主菜和牛short rib這裡的食物,烹調時間完全掌握得很好,這個和牛short rib不會太淋不會太硬,肉質非常嫩,就連旁邊的配菜 甜
這一天是朋友的生日,為食的她想吃西餐,

簡單來說就是和牛蓋著一個有鵝肝醬在內的空氣餅乾
上菜時是這個狀態

garlic and chilli prawns

主菜
和牛short rib
這裡的食物,烹調時間完全掌握得很好,這個和牛short rib不會太淋不會太硬,肉質非常嫩,就連旁邊的配菜 甜薯條和青椒也很好吃

squid ink paella
這個墨魚汁西班牙飯,墨魚汁和海鮮味很香濃,飯粒不會太淋,是偏「生」的那種,海鮮沒有花巧的處理,能吃到原汁原味
churros with chocolate
我沒有吃過正宗的西班牙菜,但有吃過churros,這裡的churros真的是非常好吃,外脆內軟之餘,表面雖然佈滿糖但是不會過甜,亦不是那種死甜,清香的玉桂味沾上朱古力醬,味道和口感的層次都很豐富,我猜朱古力醬是用了50-70%的,所以不會太甜太膩,配vanilla雪糕亦是不錯的選擇

這一頓真是充滿新鮮感和驚喜
  • Churros
  • Squid Ink Paella
2019-05-07 143 瀏覽
星期天最好的節目莫過於與親友共度,簡單如吃一個早午餐都已經很舒爽愉快。今天我就和幾個好友來到西營盤一間西班牙餐廳,她每逢星期日都提供早午餐, 是All you can eat形式的。Sunday Brunch首先會有六款tapas: Mixed special Spanish cold cuts, Tuna Tartar with Avacado &Toast,Beef & Pork Meatballs MaMa style, Fried Padron PeppersTraditional Spicy Potatoes, Garlic & Chili prawns。 其中肉丸很有家的味道,質感挺實在,蒜蓉大蝦很新鮮彈牙。但我最喜歡的還是Tuna Tartar, 因為這道菜是冷盤,很清爽, Tuna也非常新鮮。雖然是Tapas, 但份量十分大方,而且款款都非常好助酒,可惜朋友們都不太好飲, 不過在這麼好的氣氛下,我們還是點了Sangria, 甜甜的很好味。主菜有兩款, 分別是Paella 及Suckling Pig。Paella的飯底煮得剛剛好,配料非常多, 除了海鮮之外還有雞肉, 用來

主菜有兩款, 分別是Paella 及Suckling Pig。Paella的飯底煮得剛剛好,配料非常多, 除了海鮮之外還有雞肉, 用來炒飯的上湯也很夠味。西班牙豬仔肉很嫩,皮是脆卜卜的。

甜品是西班牙出名的Churros,配了朱古力醬跟雪糕,有點似甜的油炸鬼,非常香口,而且熱辣辣新鮮炸出來。

今天特別選這間餐廳的另一個目的,就是餐廳每逢星期日下午二時,都會有註場的舞者表演Flamenco Dance, 帶起熱鬧氣氛,還會邀請現場客人共舞。我們也被感染,心情熱烈起來呢!

難得有個空閒既Blue Monday🤣趁晏就要返工前仲有空檔🙇🏻‍♂️同隻豬黎西營盤行陣街食個Break Lunch亦最好不過☺️適逢有朋友介紹呢間西班牙菜不錯吃🇪🇸😋還掂近近地一於黎尋味黎Break陣醫下肚啦🤪位於皇后大道西西浦既La Paloma🇪🇸🍴喺西營盤站A1出口隔離亦夠哂方便😆呢度悠閒寧靜舒適既環境☺️配合有情調柔和浪漫既燈光☺️以開放式廚房既設計與食客更近距離😆👨🏻‍🍳充滿住格調既環境氣氛之餘☺️提供梳化座位既設計亦令食客坐得舒服☺️店員亦好熱心體貼地招待😆氣氛亦配搭高質素既西班牙食材🇪🇸😋🍴除左可以同朋友黎嘆下Tea Lunch食下野之外😆與另一半黎享用浪漫情調既正宗西班牙晚餐🇪🇸😋🍴亦至好不過的☺️👫Wagyu Beef and Fole Gras Air Baguette呢款特色前菜現場即燒既和牛甚為吸引🤤🐮和牛脂肪比例均勻牛味較重之餘☺️🥩甚少食到既入口即溶口感重現🤤配合空心超級脆皮既法包注入滿滿既鵝肝醬夾住食🤤牛香滿溢之餘亦啖啖鵝肝郁香🤤💭“Bravas” Crispy Confit Potatoes & Spicy Paprika sauce薯仔烤得微微脆口且啖啖薯肉亦係小肥
難得有個空閒既Blue Monday🤣

炸得夠透啖啖薯肉依然🥔😆

呢個西班牙海鮮大獲飯完全攻陷左我倆😵🤤
飯以濃濃墨魚汁配合海鮮配料炒「黑」🤪🌚
黑飯啖啖濃郁墨魚鮮香之餘🤤🦑
以青口、大蝦及蜆既配合顯得更為豐富🤩
名乎其實既海鮮大獲飯🤤🤪🦑🦐
Squid ink paella🥘
Iced  Americano  &  Cappuccino
2019-05-06
2019-05-06 107 瀏覽
前菜air baguette大概係佢地嘅招牌菜,類似一塊中空餅乾,上面放咗塊即場火炙至半熟嘅和牛,中空餅乾fill咗好香濃嘅鵝肝,以其鵝肝以近液體嘅姿態出現,一咬落去超濃烈嘅鵝肝液隨即湧出😍接住係西班牙薯仔粒,看似簡單但好食,將薯仔粒煎炸至外脆內軟,加上超香口嘅蛋黃蒜味醬,少少辣好惹味✨另一小食蒜蓉蝦加多士超種蒜香,蝦都好大隻啖啖肉,不過陣味好似唔太新鮮有啲似長洲旅客餐廳啲蝦咁,係蒜味搭救😗主菜和牛牛小排煮到超腍同時又保留到和牛果種超香嘅油脂感,然後完全估唔到個份量係可以夠四個人食咁滯,兩個人食到超膩超飽囉😂西班牙海鮮飯,飯量夠薄半生熟有咬口夠正宗,魷汁超香口再加少少檸檬汁解膩✨ 餸料貝類夠鮮味,但兩隻蝦同樣係長洲蝦🤣最後甜品係西班牙油炸鬼鬆脆兼夾沾滿哂砂糖點埋朱古力醬勁香,仲有雪糕玩冰火添✨

2019-05-05 243 瀏覽
今日係五月五日兒童節耶😅。所以我就帶埋屋企大小兒童去食個靚Brunch😋。今次選左間西班牙餐廳, 佢地逢星期日都有做sunday Brunch。 Brunch有五六款tapas可吃: 有Mixed cold cuts, Tuna Tartar, Meatballs, Spicy Potatoes, 同埋Garlic & pepper prawns。我特別鍾意佢嘅Tuna Tartar, 好鮮味,而個Meatballs係混合左牛同豬,好有質感。Tapas款款都係助酒小吃, 所以又點可以唔order番杯Sangria 呢!🤭特別是Sangria 係大細路媽咪嘅至愛,佢仲想encore添呀😅。其實如果鍾意飲酒嘅話, 佢加$208就有free flow wine, 兒童們酒量少,所以作罷。食西班牙菜的話Paella 🥘 同Suckling Pig 🐖就是必點菜式。而這兩款正正是呢個Brunch嘅主菜。 大小兒童到底有幾鍾意食Paella ?睇下佢地狂風掃落葉🌿咁就食到見底就知啦🤭😅🤣, 四人份個pan係好大個架!我喜歡個飯煮得剛剛好有少許米骨,而且佢味道濃郁得嚟唔會太鹹,加左我地都喜歡嘅四季豆

食西班牙菜的話Paella 🥘 同Suckling Pig 🐖就是必點菜式。而這兩款正正是呢個Brunch嘅主菜。 大小兒童到底有幾鍾意食Paella ?睇下佢地狂風掃落葉🌿咁就食到見底就知啦🤭😅🤣, 四人份個pan係好大個架!我喜歡個飯煮得剛剛好有少許米骨,而且佢味道濃郁得嚟唔會太鹹,加左我地都喜歡嘅四季豆,好濕潤好好味。而個乳豬就夠哂皮脆肉嫩😊。

最後嘅甜品就係我最愛嘅西班牙名物Churros, 新鮮炸出嚟,配上朱古力醬同雪糕,好好味😋😋😋。

食到咁上下,仲有Flamenco 舞表演,舞者在餐廳正中表演,氣氛好好的,後來還會邀請客人一起跳。星期天跟家人邊吃邊飲邊睇表演,實在是賞心樂事🤗!

2019-05-05
午餐
2019-05-05 86 瀏覽
上星期同男朋友去左一間超高質西班牙菜餐廳食brunch~呢間餐廳好闊落有好多小擺設,好有外國色彩,而且服務相當好。Weekend brunch包左好多野!$350一位都唔算貴。另外我地仲叫左兩杯Sangria嘆下。Sangria 好醇好清新!Mix Spanish Cold Cuts西班牙火腿同西班牙香腸絕對係必食之選,睇落薄薄一片,但係肉質好煙韌,口感一流,芝士好香,入口軟腍。檻欖同番茄包都好正。Tartar De Atun吞拿魚好新鮮,搽落去多士塊到一齊食,多士鬆脆嘅感覺加上軟腍嘅吞拿魚,加上牛油果汁,配搭好特別。Padrones Padron peppers 係西班牙一種好出名嘅椒,外表睇落綠色細細隻,有d似青椒,不過就唔同味道,佢係有少少甘甜,同埋唔辣。Patatas bravas 呢碟可以話係薯仔方塊,粒粒都好足料,加上個醬汁好惹味。Albondigas 肉丸好入味!個汁好特別。Gambas Al Ajillo 蝦味道鮮甜,個汁都係幾有咖哩嘅感覺,配埋多士好夾。Paella mixta勁大份既西班牙炒飯,飯粒色澤好均勻,金黃色好sharp,d海鮮有蜆、青口同蝦。裡頭仲有雞肉、

Sangria 好醇好清新!
Mix Spanish Cold Cuts

Tartar De Atun

Padrones

Patatas bravas

呢碟可以話係薯仔方塊,粒粒都好足料,加上個醬汁好惹味。
Albondigas

肉丸好入味!個汁好特別。
Gambas Al Ajillo

蝦味道鮮甜,個汁都係幾有咖哩嘅感覺,配埋多士好夾。
Paella mixta

勁大份既西班牙炒飯,飯粒色澤好均勻,金黃色好sharp,d海鮮有蜆、青口同蝦。裡頭仲有雞肉、青椒同埋豆角,最後落埋檸檬汁,飯粒好軟腍而且好香好入味。
Cochinillo

燒乳豬好香,層皮好香脆,肉質鮮嫩多汁,味道好香口。
Churros

甜品係西班牙油條,可以有朱古力同雲呢拿點黎食,油條香脆同埋甜甜地,飯後食番條都幾享受。

整體好滿意!
2019-05-05 83 瀏覽
今天跟朋友來到西營盤的La Paloma 西班牙餐廳,朋友說它菜式正宗和環境舒適 。 餐廳佈置得色彩繽紛,天花上的彩燈和餐桌旁的彩色椅子,顏色互相呼應給人活力十足的感覺。 星期日餐廳 brunch 350元,除了頭盤及甜品外,main course 的海鮮炒飯和乳豬,也可無限量再叫。 這brunch是沒有包括飲品,但來到西班牙餐廳,當然不會錯過喝杯Sangria。 首先送來的是Tartar de Atun, tuna tartar 的份量非常多,調味適中上碟賣相漂亮 襯以牛油果醬汁和脆脆多士多士。 隨後上的 mix Spanish cold cuts 有橄欖丶風乾火腿丶芝士和特別配製的番茄蓉,番茄麵包加上芝士再配以風乾火腿,吃上去充滿風味的。 隨後而來的肉丸丶炒青椒丶芝士薯仔肉丸和蒜蓉辣味蝦,好在也份量少少的一碟。 因為當那碟西班牙海鮮飯送上來的時候我們都傻了眼,因為那個飯的鐵盤很大隻😳。 薄薄的一層飯加上青口丶大蝦丶蜆肉及雞肉,另外的乳豬份量也不少配以西蘭花丶椰菜花和冬菇。 乳豬的皮很脆,咬上去聽到嘎吱嘎吱的聲音,肉汁與蔬菜混合一起吃油膩感立刻減半。 最後送上Churros 油炸麵條甜品,配以特製的朱古力醬和雲呢拿雪糕,即變成一款甜品兩款口味。 最欣賞的是這餐廳waitress非常有禮,而且餐廳有很多落地玻璃陽光感十足,更有個露天茶座給喜愛陽光顧客多一個選擇。

2019-05-03 61 瀏覽
平時無乜機會食到西班牙菜,今次揾到間正宗西班牙餐廳,緊係要帶埋女朋友一齊去享受下。餐廳位置超級方便,西環站A1出口一出,轉左就會見到。餐廳裝修有情調感覺浪漫,坐低傾計幾舒服。先黎一杯Sangria,酸酸地幾好飲 , 不愧係西班牙地道飲品Wagyu beef and fole gras air bahuette"Bravas" crispy confit potatoes, spicy paprika sauce, 好味Galic and chili prawns Wagyu short ribSquid Ink Paella最後仲有甜品Churros with Chocolate

Galic and chili prawns

Wagyu short rib
Squid Ink Paella
最後仲有甜品
Churros with Chocolate
2019-04-25
成年冇見搵個好啲嘅地方聚下舊,朋友搵到西環呢間環境一流夠晒chill既西班牙菜 La Paloma🤩傾計點可以少咗杯摸杯底😛🥂waitress介紹我地試cocktail based Sangria 酒精唔太濃但果味好出😙少女心一流既cocktail之選係Sparkling Sangria同埋Peach & mango Sangria🥰叫完酒,先黎叫兩個tapas開開胃Wagyu beef and foie gras air baguette Bravas crispy potatoes with spicy paprika sauce 和牛mixed鵝肝真係第一次試😳上菜嘅時候賣相已經勁吸引🤤和牛包住鵝肝加法包包裝到成舊壽司咁😲🍣加埋waiter仲會用火槍炙燒和牛🔥食法真係好fancy😚一路燒嗰陣香味真係無得輸~另一個前菜都好好食😋啲薯仔煎得好香配埋個香辣汁食好開胃呀! 前菜都咁好食,主菜都冇令我地失望。Garlic and chill prawns 蒜頭味好出同蝦味好夾,好食😋1/2 Wagyu short rib 個燒牛肉夠晒大份🤩穀牛好食之外啲配菜都唔錯~有番薯條同埋燒青椒食落去

成年冇見搵個好啲嘅地方聚下舊,

傾計點可以少咗杯摸杯底😛🥂
酒精唔太濃但果味好出😙
少女心一流既cocktail之選係

叫完酒,先黎叫兩個tapas開開胃

和牛mixed鵝肝真係第一次試😳
上菜嘅時候賣相已經勁吸引🤤
和牛包住鵝肝加法包包裝到成舊壽司咁😲🍣
加埋waiter仲會用火槍炙燒和牛🔥
食法真係好fancy😚
一路燒嗰陣香味真係無得輸~

另一個前菜都好好食😋
啲薯仔煎得好香配埋個香辣汁食好開胃呀!

前菜都咁好食,主菜都冇令我地失望。

1/2 Wagyu short rib 個燒牛肉夠晒大份🤩
穀牛好食之外啲配菜都唔錯~
有番薯條同埋燒青椒
食落去牛味濃,不愧為和牛😍

重頭戲梗係西班牙飯啦!!
呢個squid ink paella

配上雲呢拿雪糕同埋朱古力醬
鬆脆嘅churros 好正👏🏻👏🏻
食到我哋Lam Lam 脷呀👅👅👅
2019-05-01 57 瀏覽
夜晚同朋友來堅尼地城呢間好有西班牙風情嘅餐廳食晚飯。全間鋪頭都係以橙紅色為格調裝修,周圍都掛左好多色彩鮮豔嘅圖畫,餐廳裏面播着嘅都係西班牙民族音樂,成個感覺好活潑熱情,充滿西班牙色彩!呢度好幾個侍應都係外國人,笑容滿面而且每次上菜都會同我地介紹。飲品叫左西班牙水果酒Sangria,裡面有好多果肉,味道非常清新!Wagyu beef and foie gras air baguette和牛同鵝肝醬嘅配搭幾有新意。食之前侍應會拎火槍係面度炙燒,所以牛肉食落有股香煎過嘅味道,而配搭嘅鵝肝醬亦都幾香濃回甘。Bravas crispy confit potatoes with spicy paprika sauce煎香過嘅薯仔粒配搭微辣嘅紅椒粉醬。醬嘅份量夠多,足夠每舊薯仔都可以沾到紅椒粉醬,啖啖都好Creamy,味道很不錯!Garlic and chilli prawns蒜蓉大蝦夠晒大隻,餐廳會先將蝦頭介開,好細心,值得一讚。蝦肉好爽口,用蒜蓉同西班牙香料去煮,所以幾惹味,仲配搭埋麵包點醬食。Wagyu Short Rib主菜係豬肋肉,份量好多,肉已經完全去骨,所以食起上來好方便,每咬落去都啖

Garlic and chilli prawns

Wagyu Short Rib
主菜係豬肋肉,份量好多,肉已經完全去骨,所以食起上來好方便,每咬落去都啖啖肉,好滿足。肉質鮮嫩軟腍,味道都調得幾好食,配菜係一種特別嘅、味道唔辣嘅青椒同埋蕃薯薯條。

Squid ink Paella
食西班牙菜當然唔少得最出名嘅海鮮飯。上檯嘅時候,侍應好好咁幫我地將海鮮飯撈埋。呢個飯嘅份量夠晒兩個人食,佢嘅墨魚汁調得幾好食,係偏鹹嘅味道,而且有唔同嘅海鮮,包括大蝦、墨魚同青口,飯就偏向硬身,同之前我係西班牙食嘅海鮮飯好似!

西班牙嘅地道甜品Churros。玉桂條炸得唔太油膩, 而且玉桂味濃郁,配搭Vanilla雪糕同朱古力醬,雪糕並唔甜,而且朱古力醬係黑朱古力製成,所以呢道甜品食落去唔甜膩,一啲都唔Heavy。