2019-06-06 96 瀏覽
真是想像不了這個浪漫的日子,加上這地方,整個感覺令人很難忘也~今天是一個特別的日子,故帶摯友到此店吃一個快樂的晚餐。Wagyu beef and foie gras air baguetteWagyu beef and foie gras air baguette是一款非常精緻的小食,中空的脆餅,實在吸引,店員把它上枱後即場火炙和牛,和牛底是鵝肝和餅子。和牛炙得非常好,肉質嫩口,肉味濃,下層鵝肝軟滑,具流心效果,底層鬆化,這款脆餅很好吃~“bravas” crispy confit potatoes, spicy paprika sauceGarlic and chili prawns的高一個好感覺~牛油蒜茸中蝦蝦肉很可口,含豐富蛋白質,營養高,棒。朋友也很喜歡連殼煎,因為蝦殼的味道也出來,令味道更有層次。原來,想吃得爽,啖啖肉,就連殼一起吃,牛油蝦簡單味道也好喔。1/2 wagyu short rib和牛牛排、阿根廷的Baby Beef Steak,以及日本的神戶牛排,牛排一直是朋友很喜歡吃之主菜喔~這牛排一明顯的油花,是牛肉裡比較貴的部分,厚切的牛仔骨煎和慢煮都合適,牛味濃~肉質很

今天是一個特別的日子,故帶摯友到此店吃一個快樂的晚餐。

1/2 wagyu short rib
和牛牛排、阿根廷的Baby Beef Steak,以及日本的神戶牛排,牛排一直是朋友很喜歡吃之主菜喔~這牛排一明顯的油花,是牛肉裡比較貴的部分,厚切的牛仔骨煎和慢煮都合適,牛味濃~肉質很滑喔。西班牙店也吃出浪漫了

Squid ink paella
西班牙大鍋飯,又譯西班牙海鮮燉飯(西班牙語:Paella),網上搜尋,有「鐵鍋」的意思,源於拉丁語的patella,店員將製作此飯之鍋拿出來,拍照一定很驚人,它就是paellera,發源於西班牙的。
今天用黑嚕嚕的深鍋來做黑嚕嚕的西班牙墨魚海鮮燉飯,很好吃,不知道有多少的海鮮呢,這裡之食材質素很高喔~層次感高墨魚飯,令人期待的美食~海鮮燉飯~好吃的

Churros with chocolate
西班牙的國民美食CHURROS,也就是每次朋友問我西班牙之美食是什麼的時候,我多半都會推薦一定要嘗試的道地甜點喔。西班牙美食中的一道經典早餐,這是一道熱餐喔,尤其在冬天非常好吃,店員用心地介紹它,看到油條配上巧克力,配合冷凍CREAM,是傳統西班牙,西班牙的朋友也要來一吃呢,我們便滿懷快樂,吃著西班牙小油條,也是吉拿棒的由來,這店之味道UP。

侍應姐姐都是以英文溝通,食物是正宗西班牙美食,就如去了一趟西班牙喔。
2019-06-04 102 瀏覽
以前同女朋友係西營盤返學,都知道個頭好多高質餐廳🤑但個時學生未有錢呢。間西班牙餐廳地點好近地鐵站,而且地方都好大,仲有戶外座位,餐廳亦好有格調,充滿西班牙feel呢☺️店員會用火槍燒一燒和牛表面,一咬落去和牛蓋住既係一件中空既脆餅🥠餅入面藏住滿滿既鵝肝cream😳一下子口腔充滿哂鵝肝香氣,好正。主菜 西班牙燉飯 西班牙乳豬燉飯很濕潤 圍邊有少飯焦 但仍可以收多啲水🙊醬汁帶微甜 海鮮正常乳豬皮是脆的但略乾,而且偏咸。價錢頗貴分量夠足。
2019-05-30
2019-06-02 68 瀏覽
今次去左一間正宗西班牙菜既餐廳食晚餐,環境裝修都好有西班牙特色,特別喜歡佢既 ½ Wagyu short rib 同埋 Squid ink paella,佢既牛肉好「林」,好好食,海鮮飯唔會太咸,因為試過去好多餐廳都會整到個海鮮飯勁咸,呢間就唔會喇,仲可以食晒😋😋😋,好味呀!推介菜色:1) Wagyu beef and foie gras air baguette2) “Bravas” crispy confit potatoes ,spicy paprika sauce3) Garlic and chili prawns4) ½ Wagyu short rib5) Squid ink paella6) Churros with chocolate (Dessert)

推介菜色:

3) Garlic and chili prawns
4) ½ Wagyu short rib
5) Squid ink paella

2019-05-27
2019-06-01 194 瀏覽
tonight for some spanish dishes;had a reservation but they don’t even hold when arrived a few mins late!?kinda ridiculous but the waitress offered for the bar table huh which you cannot expect to place on any dishes maybe for a drink is ok.So just went outdoor seats on balcony even on the rainy night, not too bad but just very often that smokers stands surrounding you..so here came with;house salad; fresh leaves but tasteless nothing interesting about.sucarrat scallop; tiny scallop sat on a piec
so here came with;
sucarrat scallop; tiny scallop sat on a piece of cornchip & tomato sauce based, not too bad.
suckling pig; crisp skin with tender pork meat & side with mushroom pieces, lite gravy, the only better one.
lobster; baked little lobster side with fries & salad, these things of combination just as normal as usual.
fried chicken; so dried with thick layers of crumbs.
all of these, goes with a bottle of sparkling wine.
I’ve tried better spanish at other place so much better than this..

5 分鐘 (堂食)
2019-05-31 111 瀏覽
星期日去食brunch 環境很不錯 好chill 好岩聚餐💕2pm有西班牙歌舞show.🍳🍳Weekend Brunch $350 🍳🍳6款前菜+2主菜+甜品+飲品 都太豐盛啦 6個前菜都已經夠飽😌非常喜歡烘麵包🍞外脆內軟韌 配olive oil 很香又不膩還有吞拿魚他他🐟非常柔軟 魚油夠 配牛油果醬 很清新不停上菜 吃不完的感覺😎.🐷🍲主菜 西班牙燉飯 西班牙乳豬🍲🐷太大份了😂燉飯很濕潤 圍邊有少飯焦 但仍可以收多啲水🙊醬汁帶微甜 海鮮正常乳豬皮是脆的 但略乾 而且偏咸🙊.🍩甜品 churros+ 雪糕+朱古力醬🍩新鮮炸起 外酥內軟 灑上糖粉但雪糕上枱是已溶得七七八八 有點可惜🍦.價錢頗貴啊🙊
🍳🍳Weekend Brunch $350 🍳🍳
新鮮炸起 外酥內軟 灑上糖粉
但雪糕上枱是已溶得七七八八 有點可惜🍦
價錢頗貴啊🙊

2019-05-28 24 瀏覽
朋友介紹這間西班牙餐廳,提議我地要試佢哋多啲不同的 tapas,所以我選用了 Eatigo 的半價優惠去試試呢間餐廳。雖然食店的地點不是在鬧市,但係非常近地鐵站,一出地鐵站後,行1分鐘就到,都唔係太難找。食物味道唔錯,環境舒適,侍應服務很好。如果鍾意食西班牙 tapas 的話,很值得一試!西班牙奄列~味道好好,價錢最抵蒜香辣椒煮大蝦~蝦煮得很入味酥炸蘑菇球~一般香煎帶子脆海鮮飯~味道好,不過搵唔到啲飯鮮炸墨魚仔三文治~最好味、一定要叫黑毛豬火腿配番茄包~掂甜品~兩種都好好,非常驚喜

西班牙奄列~味道好好,價錢最抵
蒜香辣椒煮大蝦~蝦煮得很入味
酥炸蘑菇球~一般
香煎帶子脆海鮮飯~味道好,不過搵唔到啲飯
鮮炸墨魚仔三文治~最好味、一定要叫
黑毛豬火腿配番茄包~掂
甜品~兩種都好好,非常驚喜
2019-05-25 4907 瀏覽
朋友為咗補祝我嘅生日飯,特地今日帶我黎到西環食好西! 佢話呢間la paloma 專食西班牙菜,而且相當正宗,味道亦係一絕 !咁當然係由佢拍板啦~Wagyu beef and foie gras air baguette 佢嘅外型仍有少少似火炙和牛壽司, 但下面嘅唔係飯而係一個釀滿咗鵝肝汁嘅餅乾~ 一咬開濃香嘅鵝肝就隨之爆出! 伴隨著上面半生熟嘅和牛, 口感好豐富,味道亦非常新鮮少見!Bravas crispy confit spicy paprika sauce朋友誠意推薦呢個本身以為焗薯仔冇乜特別 但估唔到幾有驚喜,薯仔炸到外脆內軟,配埋口感辣辣地嘅spicy paprika sauce,味道惹味得嚟又幾夾!👍🏻Garlic and chili prawn 蝦都幾大隻,而且一剝開蝦頭就流出滿滿且鮮甜嘅蝦膏,蝦係蒜蓉同西班牙香料去烹調,亦非常入味, 而且新鮮嘅蝦肉彈牙爽口, 而剩餘嘅醬汁仲可以配埋伴碟嘅蒜蓉包,味道唔錯!1/2 wagyu short rib雖然係半份但份量都幾多 我哋兩個人食,都有啲食唔曬!short rib好細心咁樣去曬骨,所以我哋可以好放心咁大啖咬,食落去全部啖

Garlic and chili prawn

1/2 wagyu short rib
雖然係半份但份量都幾多 我哋兩個人食,都有啲食唔曬!short rib好細心咁樣去曬骨,所以我哋可以好放心咁大啖咬,食落去全部啖啖肉😋而且肉質好嫩滑,帶有少少叉燒汁嘅甜香,味道幾特別~

Squid ink paella
墨魚汁飯係以一大鑊上,非常震撼!!店員會先畀你拍照後,再喺你面前將飯撈勻, 裏面有青口、大蝦、墨魚, 味道好香口👍🏻不過份量都幾多,建議三至四人食會比較好~

Churros with chocolate
女生們一定大愛嘅甜品!!churros 配以雲呢拿雪糕同微熱嘅 朱古力醬,而churros炸得酥脆, 軟滑香脆、冰火交融好有口感層次☺
2019-05-24 107 瀏覽
難得去西環打卡,就去下哩間哩排好紅嘅西班牙餐廳試下!無令我失望Sangria一坐低大杯整杯sangria先!朋友平時唔係幾飲開酒都接受到呢杯酒嘅濃度,好易入口Wagyu beef and foie gras air baguette 上面係一塊即埸燒既和牛,食之前店員會提醒我哋可以落少少鹽在一口食咗佢,可以喺口入邊感受到佢唔同既口感,入邊有鵝肝液,一咬就即刻衝入口四周,超級特別!“Bravas” crisp confit potatoes, spicy paprika sauce依個真係我同朋友超級極力推介!估唔到表皮咁多冇乜炸粉嘅情況之下可以做到咁脆口而入面係咁鬆軟!完全係食唔停口!配上蛋黃蒜味醬,未到完全唔係平時容易接觸到嘅,相信每個人都好喜愛!Grarlic and chili prawns真正嘅蝦多士啊!蝦肉配上蒜蓉包兩個一齊食就會更加好食!1/2 wagyu short rib呢個牛肉真係超級好味!醬油嘅配搭好,但係我哋就覺得可以濃味少少,肉質鬆軟唔會話太硬,如果再去嘅話我都覺得係必食推介!Squid ink paella西班牙飯嘅份量真係好大!充滿墨魚汁嘅味道,入面都會有啲

Sangria

Grarlic and chili prawns
真正嘅蝦多士啊!
蝦肉配上蒜蓉包兩個一齊食就會更加好食!

Squid ink paella
西班牙飯嘅份量真係好大!充滿墨魚汁嘅味道,入面都會有啲海鮮肉碎口感非常好

Churros with chocolate
依個係我哋最期待嘅一環,我哋本身已經係好鍾意食 churros 鍾意佢煙煙銀銀嘅口感!去買雲呢拿雪糕的確不錯,但個雪糕就食到少少沙冰嘅口感,再去都是一個必食嘅推介!
2019-05-19
2019-05-23 106 瀏覽
要在香港品嚐西班牙菜並非像意大利菜般的百花齊放,要數到正宗的西班牙菜,位於西營盤A1出口的(La palmoa),步行數分鐘方可到達。其可謂相當正宗,除供有多款tapas sides,星期日更會有西班牙國舞- Flamingo表演。作為職場小薯的我,每天下午等待六點後的happy hour,而今晚我可以在正宗西班牙餐廳用餐的地方享晚饍🇪🇸,乃是一種高級享受!暗處滲透柔黃光線,放滿特色小飾物。有點像年輕人品牌Jack Wills的logo,成了是晚的一道風景。Wagyu beef and foie gras air baguette,為了豐富港人味蕾,很多餐廳都會加入日本菜系的食材和烹調元素,日本和牛mix法國鵝肝,和牛的酥香伴隨鵝肝的油潤濕滑,使得多種香味被激活起來。"Bravas" crispy confit potatos, spicy paprika sauce,友人吃不慣濃芝士,當然理解,正是那種奶酥香reject了他們。大量芝士佈滿在薯仔粒,芝士味非常濃甜,(芝士控)如我傾刻愛上。Garlic and chili prawns,大蝦爽甜,蒜蓉包脆香,汁底富蒜香,我略嫌美中不足

暗處滲透柔黃光線,放滿特色小飾物。

Garlic and chili prawns,大蝦爽甜,蒜蓉包脆香,汁底富蒜香,我略嫌美中不足的是器皿深度過深,沾汁比較吝盡。

1/2 Wagyu short rib,和牛肋骨十分軟腍,醬汁微甜增強肉香。筋位分佈廣泛,肉筋相間,咬口不會太單調。

squid ink paella,大大個鑊盤盛載黝黑可口的西班牙黑墨魚汁飯,奉上當刻我怦然心動,被它的驚艷迷到了,如果在現場必然感受到那一刻的氣勢。而食材方面,飯並不是我們食慣的煲飯,口感不會太軟轜,反而是較硬身,口感分明。海鮮質素中規中矩,蠻新鮮,嫩甜。

churros with chocolate,西班牙油炸鬼(甜版),不會過甜,帶麥香。

sangria,紅酒底不錯,有橡木香;水果份量也充足,清甜,性價比高。
2019-05-21 3768 瀏覽
呢間西班牙餐廳地點好近地鐵站,而且地方都好大,仲有戶外座位,餐廳亦好有格調,充滿西班牙feel呢☺️!🥖和牛及鵝肝配長法包 $35/件賣相好似壽司🍣生和牛薄片即場燒香,而底層的法包好香脆,內裏仲釀入鵝肝醬,口感非常豐富😊!💛傳統炸薯角配紅椒粉醬炸薯角佈滿濃濃的芝士醬仲有紅椒粉醬,帶芝士咸香同少少辣味,好惹味😝!🦐蒜香辣椒煮大蝦$138大蝦非常彈牙,蒜香辣椒引出大蝦鮮味,加上法式麵包可點醬汁一齊食,正😋!🐮和牛牛肋骨配薯條紅酒汁 $270/半份份量超足,和牛淡淡肉,配上紅酒汁亦好夾,食得非常滿足,配上番薯薯條,比薯條更好味!🦑西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯$338非常有排場既飯,以一大鐵鍋上,擺盤有心思,拍照後可以均拌食,墨魚汁味好香濃,配上青口、大蝦、墨魚等配料,味道還不錯!🍫傳統西班牙炸脆條配朱古力醬及香草雪糕$70之前都想試試Churros,賣相真係幾似油炸鬼,食落就有點似沙翁,好有蛋香,點埋朱古力醬及香草雪糕都幾好食,食到第二件就略嫌有點油膩,不過食少少也不錯😝

呢間西班牙餐廳地點好近地鐵站,

而且地方都好大,

仲有戶外座位,

餐廳亦好有格調,充滿西班牙feel呢☺️!

🥖和牛及鵝肝配長法包 $35/件
賣相好似壽司🍣生和牛薄片即場燒香,
而底層的法包好香脆,內裏仲釀入鵝肝醬,
口感非常豐富😊!

💛傳統炸薯角配紅椒粉醬
炸薯角佈滿濃濃的芝士醬仲有紅椒粉醬,
帶芝士咸香同少少辣味,好惹味😝!

🦐蒜香辣椒煮大蝦$138
大蝦非常彈牙,蒜香辣椒引出大蝦鮮味,
加上法式麵包可點醬汁一齊食,正😋!

🐮和牛牛肋骨配薯條紅酒汁 $270/半份
份量超足,和牛淡淡肉,
配上紅酒汁亦好夾,食得非常滿足,
配上番薯薯條,比薯條更好味!

🦑西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯$338
配上青口、大蝦、墨魚等配料,味道還不錯!

🍫傳統西班牙炸脆條配朱古力醬及香草雪糕$70
點埋朱古力醬及香草雪糕都幾好食,
食到第二件就略嫌有點油膩,不過食少少也不錯😝

2019-05-17 181 瀏覽
西班牙就味去過,但一直都好中意食西班牙菜今日黎到西班牙餐廳la paloma位置位於皇后大道西西浦其實就係西營盤站A1出口隔離行幾步就到了,千奇唔好行入人地住宅啊環境開放式廚房設計外藉店員好nice配搭番高汁西班牙食材食物Wagyu Beef and Fole Gras Air Baguette和牛配上脆卜卜baguette, 上台仲會用火槍燒一燒,一咬落去鵝肝爆出黎,加d海鹽更好味“Bravas” Crispy Confit Potatoes & Spicy Paprika sauce芝士醬好香濃,配上脆薯,好味Half Wagyu Short Rib邊邊燒得焦香脆,蕃薯條都好甘香Squid ink paella👌🏻Waiteress 會拎境海鮮表演炒飯後尾幫我地換左細碟,好得意 黑猛猛西班牙油炸鬼鬆脆沾滿哂砂糖點埋朱古力醬同vanila雪榚,好重玉桂味
西班牙就味去過,但一直都好中意食西班牙菜
今日黎到西班牙餐廳la paloma

位置

位於皇后大道西西浦

開放式廚房設計
外藉店員好nice
配搭番高汁西班牙食材

食物

Spicy Paprika sauce

芝士醬好香濃,配上脆薯,好味

Half Wagyu Short Rib

邊邊燒得焦香脆,蕃薯條都好甘香

Squid ink paella👌🏻

Waiteress 會拎境海鮮表演炒飯
後尾幫我地換左細碟,好得意 黑猛猛

西班牙油炸鬼

鬆脆沾滿哂砂糖點埋朱古力醬同vanila雪榚,好重玉桂味
2019-05-15 3715 瀏覽
以前同男朋友係西營盤返學,都知道個頭好多高質餐廳🤑但個時學生未有錢,依家終於可以去試下✌🏻-呢間西班牙菜離西營盤站好近🚦轉個彎就係。餐廳環境都唔錯,燈光有點昏暗,好有情調適合情侶拍拖💑-🔹Wagyu beef X Foie gras呢個真係好驚喜🤩店員會用火槍燒一燒和牛表面,一咬落去!!!和牛蓋住既係一件中空既脆餅🥠餅入面藏住滿滿既鵝肝cream😳一下子口腔充滿哂鵝肝香氣,好正❤️-🔹Bravas係一碟炸薯粒,外面炸到脆卜卜,裡面好棉棉🥔最正係醬汁,好似芝士咁又有少少辣辣地,好惹味😋食哂啲薯粒,男朋友仲要留返啲醬😂-🔹Garlic and Chili prawns有4隻蝦,要自己剝殼🦐蒜汁做得好好,好香👍🏻佢另外跟左4片多士,但係淋左,食落韌韌地😖本身麵包點啲汁食一定好正!-🔹1/2 Wagyu short ribs呢個超正啊‼️已經起左肉,仲切好一片片🐮肉質好好,整得好軟腍,醬汁又調得好味👍🏻尤其因為切好一片片,好方便食,真係一塊接一塊食唔停口😋配菜係蕃薯條,不過炸得有點太乾🍠-🔹Churros食西班牙菜當然唔少得食Churros😍微微玉桂味,跟朱古力醬同雪糕,我自己就鍾意點朱古力醬🍫-
🔹Wagyu beef X Foie gras
🔹Bravas
🔹Garlic and Chili prawns
🔹1/2 Wagyu short ribs
🔹Churros
🔺超高質啊!價錢偏貴,但都想再幫襯😻
2019-05-15 144 瀏覽
西班牙菜真係好少食,淨係知佢個海鮮飯好出名,今日朋友話帶我食正宗西班牙菜,好期待😍環境燈光偏暗,同伴侶黎會好有氣氛,枱與枱之間闊落,私人空間感倍增Wagyu beef and foie gras air baguette見到枱枱都有嗌呢個,應該係招牌菜,我都試下先。望落好似和牛壽司,但原來下面唔係飯,係一塊baguette😳侍應會黎火槍黎燒熟上面既和牛,然後我地可以撒啲鹽食😉咬開先知原來baguette 係中空,入面灌左好香濃既鵝肝juice,一咬落去啲鵝肝即刻湧出,真係令人好驚喜,鐘意食鵝肝既人唔好錯過👍🏾👍🏾“Bravas” crispy confit potatoes ,spicy paprika sauce切到骰仔咁大粒既薯仔,焗至金黃,再淋上紅椒粉整成既醬,微辣,好惹味,但食完其實都已經半飽😂Creamy filled breaded delights將fill 滿忌廉既麵包炸至外層酥脆金黃,咬落去香濃又creamy,係幾唔錯既小食🥰½ Wagyu short rib和牛用慢煮方法煮都超腍,唔駛用力咬都已經化開,而且油脂仲保留到👍🏾👍🏾牛味好重,份量又多,建議多幾個人shar

見到枱枱都有嗌呢個,應該係招牌菜,我都試下先。

½ Wagyu short rib
和牛用慢煮方法煮都超腍,唔駛用力咬都已經化開,而且油脂仲保留到👍🏾👍🏾牛味好重,份量又多,建議多幾個人share🙆🏻‍♀️

Squid ink paella
墨汁西班牙海鮮飯你食過未😂黑蚊蚊既飯配埋黑色既pan, 燈光暗啲都睇佢唔到😬
墨汁飯好香,每粒米都好有咬口,個人就覺得上面既海鮮可以再豐富啲🤩🤩

Churros with chocolate
甜品朋友介紹我食西班牙油炸鬼,同中國其實又唔似呀,佢係硬身好多,而且炸得好脆,玉桂味超重😛可以蘸朱古力醬或者配雪糕食,都幾新奇✨
2019-05-15 2025 瀏覽
餐廳環境有情調,感覺浪漫,坐位寬敞舒服,談心一流!Sangria 水果紅酒 新鮮水果加入紅酒中,是西班牙地道飲品!Wagyu Beef and Foie Gras Air Baguette 和牛薄切,即時火灸後牛油香味更突出!一口咬下原來和牛下是脆餅,脆餅內是滿滿的鵝肝醬!鵝肝醬細滑濃郁,口感和味道的層次豐富,一流的享受!Garlic and Chili Prawns 蒜香辣椒煮大蝦 香脆的麵包片, 加上彈牙鮮甜的蝦肉,大量蒜泥和少許辣味,與簡單的橄欖油一同享用,好味道!”Bravas” crispy confit potatoes, spicy paprika sauce 傳統炸薯角配紅椒粉漿薯仔粒粒炸至外脆內軟,熱辣辣,再加上滿滿邪惡又滋味的芝士紅椒粉漿,超讚!十分推介!Wagyu short ribs 和牛牛肋骨配番薯條及紅酒汁(半份)餐廳十分細心,將牛肋骨切件才上枱, 方便顧客享用!和牛入口腍軟,牛味濃郁,充滿肉汁!而且份量十足,認真正!Squid ink paella 西班牙墨魚汁,青口配大蝦燴飯 超級大個平底獲, 份量非常多!蜆肉,青口和大蝦夠彈牙鮮甜!烏卒卒的墨魚汁飯,墨
餐廳環境有情調,感覺浪漫,坐位寬敞舒服,談心一流!

Sangria 水果紅酒
新鮮水果加入紅酒中,是西班牙地道飲品!

和牛薄切,即時火灸後牛油香味更突出!

超級大個平底獲, 份量非常多!蜆肉,青口和大蝦夠彈牙鮮甜!烏卒卒的墨魚汁飯,墨汁量足,而且飯中有魷魚粒和三色椒粒,令飯帶有鮮味!

Churros with chocolate 傳統西班牙炸脆條
表面微脆帶點煙韌,口感像冬甩,帶有肉桂味香味,沾朱古力醬和雪糕一同享用,倍添美味!
2019-05-14 207 瀏覽
(去呢間一定一定要叫乳豬真係超級無敵好食)今個星期我去左La Paloma 食西班牙式既brunch 🤤 逢星期日仲有flamenco 既表演睇!(圖八).首先會有六款既appetisers你有幾多個人食 個廚師就會將相對份量既食物放埋一齊上比你地share!- Mix Spanish Cold Cuts(圖三)👉🏻 ham shoulder, cheese, chorizo, olives and tomato bread個法包表面係脆既 唔係硬而有番茄洋蔥既部分無變到好soggy- Tartar De Atun(圖三)👉🏻 tuna tartar with avocado and toast上碟好靚 有薄同脆既多士吞拿魚唔會好腥個塔下面有一層guacamole方便你每一啖都會食到- Padrones👉🏻 fried padron peppers(圖四)唔辣的!佢裡面既質感係好似秋葵 味道似燈籠椒不過唔係脆既 係兩者既混合體- Patatas Bravas👉🏻 traditional spicy potatoes(圖四)超級好食一口size 既炸薯仔 配bravas sauce薯仔係

(去呢間一定一定要叫乳豬
真係超級無敵好食)
首先會有六款既appetisers
你有幾多個人食 個廚師就會將相對份量既食物放埋一齊上
比你地share!
- Mix Spanish Cold Cuts(圖三)
個法包表面係脆既 唔係硬
而有番茄洋蔥既部分無變到好soggy
- Tartar De Atun(圖三)
上碟好靚 有薄同脆既多士
吞拿魚唔會好腥
個塔下面有一層guacamole
方便你每一啖都會食到
- Padrones
👉🏻 fried padron peppers(圖四)
唔辣的!
佢裡面既質感係好似秋葵 味道似燈籠椒
不過唔係脆既 係兩者既混合體
- Patatas Bravas
超級好食
一口size 既炸薯仔 配bravas sauce
薯仔係新薯 炸得好脆
個醬會主要taste 到paprika
- Albondigas(圖五)
👉🏻 beef and pork meatballs mama style
直徑大約5cm 既肉丸 唔易散開
唔會好乾 配上底部既蕃茄肉碎好好食 - Gambas Al Ajillo
👉🏻 garlic and chilli prawns
好濃牛油同蒜蓉味 你會覺得個味似曾相識
似蒜蓉蒸粉絲扇貝既味道
醬汁係香而唔鹹 蝦肉本身亦有味
兩款既主菜同樣係for 你share 既
可以任加!!!!!
- Paella Mixta
👉🏻 mixed seafood and chicken paella(圖二)
西班牙燉飯最難掌握既地方係點樣煮到個飯都熟 唔會太多水或者唔熟
而佢呢個即叫即整既飯係剛好 有少量飯焦係外圈 裡面既飯唔會太乾或者太腍
味道亦都好足 仲有唔少配料
- Cochinillo(圖一)
👉🏻 crispy suckling pig with broccoli and pork sauce
好食到叫多一碟 ~
個皮超脆之餘 個肉係好腍既
而個pork gravy 好香
配菜既炒菇同菜好入味 好食!!
(圖七)係我地既第一碟 賣相無咁好
但同樣係好好食 💕
食到呢度你已經會係好飽 但一定食得落 因為甜品有另一個胃 🤣🤤
- Churros(圖六)
👉🏻 churros with chocolate sauce and vanilla ice cream
外脆內軟既吉拿棒 配上溶左微熱既黑朱古力 同mövenpick 雲尼拿雪糕
幾飽都食到 😂
- Spanish Weekend Brunch ($350)
加一: no