2019-05-04
讀U嗰啲好鐘意食放題,不過年紀大左食量細左好夠,所以已經好耐冇食過放題。之前喺觀塘返工,lunch 食過JK brother,覺得性價比幾高,見到佢地喺尖沙咀搞韓日放題,都想試下質素點。一入到去,座無虛席。餐廳裝修嘅風格係工業風,有啲特色嘅graffiti wall,不過我覺得座位略嫌有啲唔夠闊落。點餐方面,呢度要scan QR 再上網落單,好環保唔使填紙仔,亦都冇漏單嘅情況。食物方面,放題最回本嘅當然係刺身啦。印象最深刻係活八爪魚刺身,因為從來都未試過,啲八爪魚將住我個口,都幾過癮。最推薦嘅係醬油蝦,我叫左好多轉,個醬油嘅鮮味同新鮮嘅蝦刺身相輔相成。另外,其他刺身都好新鮮。炸物串燒方面,有炸蠔炸蝦炸芝士嗰啲,我最鐘意係炸榴槤,榴槤味好濃郁亦都有流心嘅感覺。壽司手卷嗰啲,選擇都好多,好多都有得火炙呀,有黑松露醬喺面咁。佢好在啲飯唔會大大嚿,唔會質飽你食唔落其他嘢。嘢飲方面,呢度有好多韓式罐裝果汁,入邊有粒粒果肉,出面買一罐都唔平㗎!比較嘅特別飲品係一支白色嘅米漿,我之前未飲過,有少少燕麥嘅味道,幾特別。呢度仲有梅酒同埋清酒飲,都幾揼本~食完正餐少不免要食甜品,呢度有好多款韓國雪條,真係
食完正餐少不免要食甜品,呢度有好多款韓國雪條,真係揀到頭暈眼花。有一隻芒果雪條想試好耐,呢度有得食真係好開心!!個口感真係好似食緊芒果肉咁!!大愛😍
總括而言,呢度比其他放題優勝嘅地方就係可以食到好多具韓國特色嘅嘢,哈韓又鐘意食放題嘅朋友可以一戰🤗🤗