2019-05-21 103 瀏覽
最近和朋友經過山林道附近,吃過有名的雞蛋仔後,便接過傳單,發現了有間特式的日韓放題,令我大開眼界。由於沒有預訂位置,所以要等一段時間才能入座,這裏分三個晚市放題時段分別是1700時至1830、1845至2045和2100至2300。三個時段價格亦不同,而且越多人來優惠越多,生日更加會贈送香檳呢!這裏有不同的炸物、卷物、前菜、串燒和部隊鍋,花多眼亂,我們首先點了一些刺身,他們擺放得十分精美,忍不住要拍照了。令我最為欣賞的是這裏的甜品和飲品也是免費添置,任叫任吃,包括一些在便利店內難以見到的款式,也可以在店內吃得到。牛肉薄燒和日式炸物也烹調得不錯,薄燒的牛肉呈現粉嫩色,香烤後令人垂涎欲滴,放進口中,牛味在牙逢中翻滾着,也帶有一些蒜頭粒,美味非常。日式燉蛋熱辣辣,碗中更擺放了少許的海膽,海膽豐富的甜味道和蛋完美的融合了。最後還吃過部隊鍋,豐富的食材令人忍不住要讚,還記得那個辛辣麵軟硬適中,吸了部隊鍋的湯底,香辣感更出眾。最後結帳時,我已經有點想念今晚的豐富美食。

這裏有不同的炸物、
卷物、前菜、
令我最為欣賞的是這裏的甜品和飲品

2019-05-15
10 分鐘 (堂食)
2019-05-21 58 瀏覽
平時星期一好難見到一間食店坐滿左人,今日去到佐敦同尖沙咀交界嘅一間日韓放題餐廳,真係超乎我想像,勁好生意!走進店內,映入眼簾的是色彩繽紛的塗鴉牆,畫有他們餐廳的標誌,趣緻的八爪魚在牆上呈現不同的表情,更添日韓時尚玩味感。鼻腔亦嗅到一陣陣煙燻味道,原來店裏面加$68就可以任食磯燒食物。因為我同朋友喉嚨唔係幾舒服,所以就冇加到,不過見到咁香噴噴,下次一定會叫來試吓!佢哋利用自動點餐系統,縮減人手之餘亦都可以方便顧客,隨時隨地落單到心目中想食嘅美味食物。呢度主打新鮮嘅八爪魚,師傅喺魚缸拎起新鮮嘅八爪魚頓時將去變成刺身,好似喺韓國曾經食過,店內職員亦提醒我要加上麻油,才可以令刺身變得更香,我見到啲八爪魚仲係碗內蠢蠢欲動,有點像寄生蟲,而且還有頑強的生命力,令我有點卻步,害怕它們的吸管會把我的食道和胃壁吸住。放進口中確實有點兒感覺,還把我的舌頭啜着,但只要把它咬得稀爛,就可以完全感受到八爪魚新鮮的味道。另外這裏還有比較有名的鮮甜醬油蝦和咖喱蟹,醬油蝦大大隻不用沾上任何醃料,也新鮮甜美。每人$300確實物超所值,看來我很快又會再去光顧了。

另外這裏還有比較有名的鮮甜醬油蝦
和咖喱蟹,
醬油蝦大大隻不用沾上任何醃料,也新鮮甜美。

每人$300確實物超所值,看來我很快又會再去光顧了。
2019-05-20
2019-05-20 295 瀏覽
起初睇雜誌網上介紹看似及吸引,食評都不錯,就同朋友5月17日試下,結果『中伏』!入到舖第一個感覺好差,由帶位女仔至兩男一女侍應超冇禮貌,全間舖員工都黑口黑面,亂將食物放上枱,根本唔冇理客人落單要咩,有嘢俾你食就得。到食物質素,雜誌主要介紹麻油八爪魚&醬油蝦,麻油八爪魚本人就冇叫,因為隔離枱溫馨提示,冇麻油味,正確嚟講一啲味都冇,到個醬油蝦只係一般刺身蝦上面加豉油,仲勁腥。串燒牛舌、雞串、雞腎燒到乾過餅乾,其他炸物淡而無味,刺身壽司唔太新鮮,海膽茶碗蒸海膽有怪味,如果只係蒸蛋正常好多,羊架都唔需要講。唯一雪糕雪條及飲品係冇問題,同介紹一樣種類冇少......結論 冇下次

唯一雪糕雪條及飲品係冇問題,同介紹一樣種類冇少......

結論 冇下次

2019-05-17
2019-05-19 575 瀏覽
今日跟朋友去尖沙咀逛街,行到有點累,大家又超餓,所以決定吃個放題放縱一下,我們在山林道附近見到有間JK Brothers,是日韓式放題,價錢不太貴,就決定試試。餐廳門口已有幾對情侶等候入座,因為9點黎價錢會平一點,我們等了五分鐘,侍應就安排我們入座,餐廳坐位不算太迫,坐得舒服,是以掃描二維碼落單。點菜單款式眾多,有招牌必點韓式活八爪魚刺身、醬油蝦、珍寶帶子、手握壽司、燒牛仔骨等等,還有外面自取的蛋糕、果汁汽水、3-4個大雪櫃放了多款日韓雪糕雪條,真的包羅萬有。個人超喜歡韓式活八爪魚刺身,上檯時還是活生生,跟在韓國吃的一模一樣,侍應還遞上麻油令到味道更香濃。醬油蝦 - 韓國醬油蝦頭都充滿蝦膏,蝦身爽脆鮮甜,肉質緊實富彈性,十分鮮味。珍寶帶子 - 豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜鰻魚壽司 - 飯不會太大,鰻魚有一隻手指長,有炭燒香,同時又要有入口即化的感覺還有其它胡麻豆腐、韓式炸雞都是必點。總評:這個價錢能夠吃到多款食物,實在難得。
珍寶帶子 - 豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜
還有其它胡麻豆腐、韓式炸雞都是必點。
總評:這個價錢能夠吃到多款食物,實在難得。
2019-05-18
5 分鐘 (堂食)
  • 醬油蝦
  • 活章魚
2019-05-19 163 瀏覽
朋友生日我們book 了呢間JK brother’s 食日韓放題🥳🥳🥳我地book 了枱星期六夜晚9-11pm 時段,睇完戲過黎時間岩岩好🥰我地一入到去個甜品🍸🍸🍸雪櫃已經好吸引,三大個雪櫃放満咗勁多韓國雪糕同雪條,仲有movenpick雪糕任食,我係supermarket 見超碼廿蚊以上,值回票價🤩🤩🤩🤩🤩👍🏻👍🏻👍🏻用電話QR code落單👍🏻👍🏻👍🏻,分類頁已經有十幾頁,款式勁多而且冇乜重覆,起碼超過100款選擇一樣都好吸引😍😍😍😍🤤刺身方面,我哋首選是甜蝦同埋帶子超級新鮮大隻,overall 刺身全部都好新鮮👍🏻我哋encore左四五次🤪🤪🤪超級推介前菜嘅芝麻八爪魚🐙!係完隻八爪魚🐙,超大隻勁有口感👅👅👅🦞醬油蟹超肥美大隻,食落有少少口膽味,越食越上癮🤤🤤🤤🤤🤤星期六夜晚我覺得唔算太多人,亦唔係好嘈,坐得亦都好舒服,超級推介🥰

🦞醬油蟹超肥美大隻,食落有少少口膽味,越食越上癮🤤🤤🤤🤤🤤

2019-05-17 555 瀏覽
今日同朋友去左食放題,要食下佢個八爪魚刺身好快就有座位了入到去就開始用QR CODE點單八爪魚刺身-口感真係唔錯,好特別的口感,有咬口刺身-刺身都好新鮮好味道軟殼蟹壽司好脆口好味炸蝦手卷同鰻魚手卷都不俗飲下凍梅酒-凍凍地,又夠酒香味,配合起放題真係一飲再飲飲品櫃-種類都非常多有茶有果汁有汽水熟食-三文魚都燒得幾香口,燒菠蘿都好多汁雞腎同雞肉都OK海膽蒸蛋-配合得幾好,熱辣辣都唔錯人參湯幾香口甜品櫃-好多款式避風塘八爪魚-香口食埋個辛辣麵就岩岩好重中之重雪糕-有我最後兩個牌子任食,本身這些牌子都好高質
今日同朋友去左食放題,要食下佢個八爪魚刺身
好快就有座位了
入到去就開始用QR CODE點單
八爪魚刺身
八爪魚刺身-口感真係唔錯,好特別的口感,有咬口

刺身-刺身都好新鮮好味道
軟殼蟹壽司好脆口好味
炸蝦手卷同鰻魚手卷都不俗
凍梅酒
飲下凍梅酒-凍凍地,又夠酒香味,配合起放題真係一飲再飲
飲品櫃-種類都非常多有茶有果汁有汽水
熟食-三文魚都燒得幾香口,燒菠蘿都好多汁
雞腎同雞肉都OK
海膽蒸蛋-配合得幾好,熱辣辣都唔錯
人參湯幾香口
甜品櫃-好多款式
避風塘八爪魚-香口
食埋個辛辣麵就岩岩好
重中之重雪糕-有我最後兩個牌子任食,本身這些牌子都好高質
2019-05-05
八爪魚刺身
凍梅酒
  • 帶子刺身
  • 雪糕
Summer sem又開始喇,返工忙,返學忙,又要搬屋,真係每日都忙於生活!所以,一定一定要學識對自己好d,錫下自己呀!就算再忙都要同老公去拍下拖,食下野!食物可以令人放空,高質放題可以令人放任為大家介紹呢間高質放題- JK brother啦!以呢個質素黎講,價錢方面係真係幾抵,個人感覺係食物質素上係好過觀塘有好幾間出名既放題既!而環境都算坐得舒服,不過我個位就超凍,而餐廳都細心地提供圍巾!如果可以解決凍到好似雪櫃既問題,就完美了!一開始我就比勁勁勁勁吸引既雪糕櫃吸引左!嘩!全部都係勁高級既甜品呀!特別推薦movenpic 既espresso 味雪糕,勁香既咖啡味,仲有少少咖啡豆,有咬口!之後一定要推介,呢間放題既賣點之一係首間活生生章魚既放題!不過小妹膽小,只係叫左炸章魚試下,非常香脆,炸得岩岩好其實有活生生章魚叫的!另一個重點推薦既係日式海膽蒸水蛋!我真係忍唔住encore左!首先海膽勁香,唔苦,細細一口足以令人上癮,如果可以多少少我怕我會變左食水蛋放題仲有火炙三文魚,又係encore左!入口即融,飯團夠細,如果大家同我一樣怕食生三文魚既話,真心可以考慮下!旁邊條火炙芝士鰻魚都唔錯

為大家介紹呢間高質放題- JK brother啦!

一開始我就比勁勁勁勁吸引既雪糕櫃吸引左!
嘩!全部都係勁高級既甜品呀!
炸八瓜魚

之後一定要推介,呢間放題既賣點之一係首間活生生章魚既放題
不過小妹膽小,只係叫左炸章魚試下,非常香脆,炸得岩岩好
其實有活生生章魚叫的!
日式水蛋

另一個重點推薦既係日式海膽蒸水蛋!
我真係忍唔住encore左!

火灸三文魚

仲有火炙三文魚,又係encore左!
旁邊條火炙芝士鰻魚都唔錯,勁大條!
芝士豆腐

之後仲有必食既芝士豆腐!
真心勁香,入面係堅有芝士架!
燒物

仲有其他既串燒!雞肉串有少少辣,不過可以接受!一口蕃薯真係好細粒,岩哂放題,唔會頂肚!
炸香蕉

仲有邪惡既炸香蕉,見到佢既形狀唔好亂諗
係超好食架,入面係有好似麻糬咁既感覺

仲有大家都必食既刺身
勁新鮮!我老公平時對唔新鮮既蝦會敏感,今次食完都無事!
小龍包

同長輩黎可以叫中式食物,都係好食架!
如果醬汁可以分開上會更好!

仲有勁多飲品可以選擇!好多新野想試呀!

甜品都吸引!戰鬥到最後只係食得落一個大福了,連我老公都讚甜度適中!

整體黎講,真心可以試下!唔係貴,但食物質素高!

2019-05-16
燒物
炸香蕉
小龍包
2019-05-16 807 瀏覽
難得放假又咁岩有人約食放題就梗係去啦 雖然9點有d夜日式放題食得多 呢間主打日韓放題 連裝修都充滿住韓國氣氛限時兩個中就梗係一坐底就點野食啦 9點先食真係會好肚餓手機點野食 唔洗一張二張紙飛黎飛去 又環保 抵贊!日式方面 刺身 壽司 天婦羅 一定唔少得雖然種類唔算特別多 但係勝在夠新鮮食刺身唔新鮮點得架仲有好多熱盤網燒牛仔骨 吉列廣島蠔 燒菠蘿 連章魚小丸子都有聽講個咖哩牛舌必點 咁都試下啦又真係幾好食 夠入味 好厚切但係就好軟熟仲有梅酒 搵竹筒裝都幾得意是日重點韓式活八爪魚刺身我唔會話我係為左佢先黎食架🙈每次去韓國都好想食 但係都好大份怕食唔晒今日終於試到喇!真係仲識旭架😱放入口 feel到佢嘅生命力 個下我覺得自己好衰 咁樣食左佢落肚😯仲有其他韓式野 都係一般放題少d食到嘅醬油蝦、水冷面、參雞湯 等等等等食到咁上下 要準備開啟第二個胃放滿左好多唔同款仲要係香港好少見嘅韓國雪條 仲有港女大愛放題雪糕mövenpick😍真係好想每樣都試下🤔最後食左一條士多啤梨雪條 因為真係太飽 第二個胃唔多想旭 可惜仲有飲品櫃 滿滿嘅韓國飲品 荔枝玉露系列 啤酒當然唔少得仲特登試左個新野 因
難得放假又咁岩有人約食放題就梗係去啦 雖然9點有d夜

日式放題食得多 呢間主打日韓放題 連裝修都充滿住韓國氣氛

限時兩個中就梗係一坐底就點野食啦 9點先食真係會好肚餓

手機點野食 唔洗一張二張紙飛黎飛去 又環保 抵贊!

日式方面 刺身 壽司 天婦羅 一定唔少得

是日重點
韓式活八爪魚刺身
我唔會話我係為左佢先黎食架🙈
每次去韓國都好想食 但係都好大份怕食唔晒
今日終於試到喇!
真係仲識旭架😱

食到咁上下 要準備開啟第二個胃

真係好想每樣都試下🤔

仲有飲品櫃 滿滿嘅韓國飲品 荔枝玉露系列 啤酒當然唔少得
仲特登試左個新野 因為我未見過
燒酒味啤酒 正 岩晒酒鬼🤣

臨走影番張生活八爪魚,真係好新鮮!
咖哩牛舌
梅酒
韓國雪條
韓國雪條
啤酒
2019-05-15 223 瀏覽
第一次食日韓放題,一次過滿足哂鐘意日式同韓式食物既人!呢間餐廳好得意,牆上有好多好靚既卡通公仔,睇見人心情都好D,胃口都大D!落單只要用自己既手機掃一掃個QR code就會Link去個網度自助落單,方便得黎又有效率!醬油蝦同活八爪魚刺身,好似去咗韓國一樣,上一次食已經係喺首爾既廣藏市場食,喺香港食真係第一次。雖然醬汁唔同咗,不過依然食到係係好新鮮,入口仲會feel到八爪魚吸盤啜住你條脷,口感非常有趣。醬油蝦非常大隻,味道唔算好濃,唔會好鹹,肉質好結實好新鮮。除咗多款刺身,火炙壽司亦係必食之選 另外一品料理方面 我最鍾意就係佢嘅燒牛仔骨,非常入味,肉質軟淋夠juicy 我哋一人一件食完之後即刻又再加單。雪花牛肉火鍋都係滋味之選,可以加點唔同嘅火鍋配料,湯底好甜,用嚟烚菜食就最正飲品方面就酒精同非酒精類都有,最surprise嘅係有梅酒同sake埋。梅酒用咗竹筒上,別有一番風味。我哋仲試咗 桃味同芒果味嘅啤酒,比較少餐廳會有供應。最後食埋甜品就完美結束呢一餐。呢度嘅雪條好多款式一啲都唔hea,驟眼望落去全部都係日本同韓國既特式甜品,真係花多眼亂,而回本之選當然係movenpick雪糕啦!
第一次食日韓放題,一次過滿足哂鐘意日式同韓式食物既人!

醬油蝦非常大隻,味道唔算好濃,唔會好鹹,肉質好結實好新鮮。

除咗多款刺身,火炙壽司亦係必食之選

2019-05-15 292 瀏覽
今日同老公即興好想食日式放題, 見到呢間有八爪魚刺身食,覺得好吸引一於試下。尖沙咀嚟講位置非常方便, 地方闊落,座位也比較多, 啱曬一家大細或者一大班朋友嚟食, 一定唔使驚唔夠位坐。三文魚刺身好厚切,顏色鮮豔,有口感,非常冰凍肥美。隨意點了好幾款壽司,分別有芝士海鰻壽司, 芝士皇帝蟹柳壽司, 鰻魚壽司,三文魚壽司和火焰三文魚壽司。 壽司款式多,非常大體,即叫即整,老闆一d都唔吝嗇。炒魷魚鬚, 炒嘢平時喺日式放題都比較少食 ,但係呢間啲炒嘢係有驚喜, 除左炒得香 之餘一d都唔會太乾,仲好夠鑊氣,非常惹味。新鮮八爪魚刺身, 八爪魚切成細細條, 送到枱面還會動,感覺新奇。 口感嫩滑,非常鮮甜,味道唔錯, 呢個當然一定要食啦天婦羅蟹柳和蝦, 蟹柳超大條,非常有驚喜。我從未食過咁大條既蟹柳, 炸粉夠晒薄, 蟹柳軟熟, 忍唔住叫咗幾次。飲品比平時啲放題多啲款式, 我就揀咗蜜桃汁,裏面仲有蜜桃肉,唔會太甜,岩我口味。雪糕款式仲多, 樣樣都想食,最終都係食呢兩樣已經飽到一個點。 全部任你食,樣樣食啲,真係食到番曬本。

三文魚刺身好厚切,顏色鮮豔,有口感,非常冰凍肥美。

隨意點了好幾款壽司,分別有芝士海鰻壽司, 芝士皇帝蟹柳壽司, 鰻魚壽司,三文魚壽司和火焰三文魚壽司壽司款式多,非常大體,即叫即整,老闆一d都唔吝嗇。

2019-05-04
2019-05-15 104 瀏覽
平時食放題都係日本嘢居多,今次呢度竟然crossover韓式!!! 除咗大路必有嘅各款刺身/壽司/卷物/料理之外,全晚嘅重點係生八爪魚刺身 (識喐㗎!!!!) 🐙🐙🐙 同埋任食醬油蝦🦐🦐一行5人一早就訂好枱,喺呢度夜晚九點之後就有宵夜優惠 248蚊😂我哋準時九點入席!!呢度係用QR code 落單,一scan完就有好多唔同嘅選擇可以睇到!! 好環保 like 👍一落完單即刻去攞嘢飲 , 呢度有好多韓式嘅飲品, 好似雪梨汁/青提子汁(全部有果肉!!!)😍 又有比較少有嘅荔枝玉露😍 含酒精飲品除咗大路嘅hite之外仲有芒果味同桃味啤酒!!!!🍑 千祈唔好漏咗喺QR code落單嘅梅酒同埋Sake!!! 都係必點之選🍶🥃刺身唔錯全部都好新鮮,蝦都算大隻🦐 而醬油蝦相對就係巨型!!!😆 第一隻食嘅時候覺得有少少腥味 (其實有少少似海膽嗰種腥😝 我完全接受到喎😂) 食完仲即刻再落咗order加單添!!!haha 火炙壽司都做得啱啱好,仲有溫泉玉子烏冬/牛肉火鍋同樣美味🍲另外一讚呢度嘅甜品雪條超多選擇!!!! 除咗 movenpick,仲有好多韓國嘅雪條任食唔嬲😆😆😆 仲有麻薯布甸類別嘅甜品都有喺

火炙壽司都做得啱啱好,仲有溫泉玉子烏冬/牛肉火鍋同樣美味🍲

另外一讚呢度嘅甜品雪條超多選擇!!!! 除咗 movenpick,仲有好多韓國嘅雪條任食唔嬲😆😆😆 仲有麻薯布甸類別嘅甜品都有喺另一個雪櫃度,我地臨走先見miss左好可惜😵

2019-05-15 762 瀏覽
韓式原來都可以做放題,呢間放題店加入埋韓式食物,整個日韓放題,坊間真係好少放題店係以日韓做主打,本身自己又中意食韓國野,就一於黎試下。餐廳環境位於商廈,都唔算難搵,不過商廈門口有啲細,好易Miss左,餐廳牆內有繽紛既畫做裝飾。​收費價錢主要係$228-$268不等,分三個時段17:00-18:30 / 18:45-20:45/ 21:00-23:00,亦都可以自選任何兩小時,多啲人黎食亦有優惠。食物選擇掃QRCODE落單,有刺身、手握壽司、火灸壽司、手卷、軍艦、黑松露壽司、新鮮沙律、前菜、炸物、天婦羅、串燒、爐端燒、一品料理、飯麵類、鍋物、火鍋配料、清酒/梅酒,仲有出面既自助飲品及甜品區。自助區飲品、甜品自己拎,甜品既種類比飲品多好多,雖然係咁,但因為有好多款比較特別既韓式飲品,都覺得可以回本,至於甜品亦係有好多韓國牌子供應。清酒/梅酒任飲!點餐後就會送一小瓶上枱,唔會嗆喉,唔錯。新鮮沙律、前菜叫左份鴨胸蘆薈沙律,正正常常,前菜嗌左泡菜、手拍青瓜,食膩左可以食下沙律/前菜消下膩。刺身留肚食其他野,所以刺身唔係食左好多款,但一場黎到就一定要試生八爪魚,皆因真係唔係到到都食到,即叫即劏,上

餐廳環境

雪條、雪糕區
飲品區

清酒/梅酒
清酒/梅酒

任飲!點餐後就會送一小瓶上枱,唔會嗆喉,唔錯。

新鮮沙律、前菜
鴨胸蘆薈沙律
泡菜
手拍青瓜

生八爪魚
刺身

留肚食其他野,所以刺身唔係食左好多款,但一場黎到就一定要試生八爪魚,皆因真係唔係到到都食到,即叫即劏,上枱時仲會郁,食落好彈牙,未試過既朋友唔洗係韓國都食到!而另外常有款式只係試左三文魚、吞拿魚、蟹棒、醬油蝦,全部食落都新鮮鮮甜,唔會有削既問題。

壽司

有手握壽司、火灸壽司、手卷、軍艦、黑松露壽司,共五款。試左油甘魚壽司、火灸芝士蟹棒壽司、火灸三文魚腩壽司、黑松露帶子壽司,油甘魚油香較弱,但味道都可以,火灸系列都燒得好靚仔,好香口,而黑松露帶子亦新鮮冇異味。不過壽司飯係正常係壽司店食既大小,想留肚食其他野既話就唔可叫咁多壽司

燒牛舌
沙嗲雞肉串

串燒就試咗燒牛舌、燒雞翼同埋沙嗲雞肉串,牛舌唔會太韌,燒雞翼燒得唔錯,個皮脆脆地,入面唔會老哂,醃得幾入味,沙嗲雞肉串都幾惹味。

爐端燒
網燒牛仔骨

鐵板紐西蘭羊架
火辣雞中翼

爐端燒就食左網燒牛仔骨、鐵板紐西蘭羊架、火辣雞中翼,全部都好入味,最重要係唔會煮到/放到韌哂。

一品料理
鐵板炒野菜
清蒸小籠包
豚肉炒年糕
避風塘炒魷魚鬚

炒豚肉
咖哩汁牛舌

一品料理就叫左碟鐵板炒野菜食下,好有鑊氣,仲有清蒸小籠包,其實好驚會有伏,就算比錢係出面食小籠包好多都唔好食,呢到雖然個皮比較厚,但以放題黎講做到入面啲肉唔老有少少肉汁我已經好收貨,都食得過。豚肉炒年糕、避風塘炒魷魚鬚,兩碟份量都好多!豚肉為薄片,醃得好入味,年糕炒得QQ,避風塘炒魷魚鬚賣相十分好,可惜食落唔夠香口。店員仲每枱比咖哩汁牛舌,係新推菜式,牛舌煮到好腍,咖哩唔辣重椰奶味,但味道都唔錯。

炸物
炸物

有吉列廣島蠔、日本芝士年糕、脆炸香蕉、鮮魷魚蝦棒、紫心蕃薯脆餅、韓國蜜糖芥末醬炸雞、明太子鱆魚燒等等,鮮魷魚蝦棒幾特別,一條長長形狀咁,幾有咬口,而炸雞同鱆魚燒都可以,唔會炸粉太厚,可以叫黎試下。

甜品
甜品

重頭戲,有多款韓國雪條,有YOUGURT款,有朱古夸脆皮款,有水果款,仲有雪糕杯,同甜點,一定有款岩你口味。

二百幾蚊可以試下生八爪魚,其實仲有部隊鍋,但由於見到有人食好大個,怕食唔哂就無叫到,叫完部隊鍋仲可以加不同既火鍋料打邊爐,例如肥牛、丸類、辛辣麵等等,一定回到本,放題友又多一間選擇。
2019-05-14
生八爪魚
沙嗲雞肉串
網燒牛仔骨
火辣雞中翼
豚肉炒年糕
炒豚肉
咖哩汁牛舌
難得一班朋友gathering所以今日約咗嚟尖沙咀食放題!今日揀呢間日韓放題,放題仲有生章魚食,咁梗係要叫嚟試下!嘩,原來仲有醬油蝦!餐廳有個魚缺專放活章魚,見到d章魚好新鮮好生猛,好似想爬出嚟咁!活章魚上枱仲郁緊🦑放入口即刻吸住咗個口🤣好特別!醬油蝦超大隻!🤤好鮮甜,又彈牙,蝦頭仲有膏!我地忍唔住食咗好多隻!至於日本野嘅部分,刺身好多款式,有三文魚、有頭甜蝦、赤貝、帶子等等!全部都好新鮮,味道鮮甜!壽司款式眾多,選擇困難症既朋友可以每款叫一件試下!其他食物方面,我大推網燒牛仔骨(好淋好香)、人參雞湯(好夠味)、溫泉蛋魚糕湯烏冬、咖哩牛舌!甜品方面,雪糕雪條勁多選擇!韓國雪條食多2條已經回哂本!🍦仲有梅酒任飲,真係絕對超值!
難得一班朋友gathering所以今日約咗嚟尖沙咀食放題!今日揀呢間日韓放題放題仲有生章魚食,咁梗係要叫嚟試下!嘩,原來仲有醬油蝦!餐廳有個魚缺專放活章魚,見到d章魚好新鮮好生猛,好似想爬出嚟咁!活章魚上枱仲郁緊🦑放入口即刻吸住咗個口🤣好特別!醬油蝦超大隻!🤤好鮮甜,又彈牙,蝦頭仲有膏!我地忍唔住食咗好多隻!至於日本野嘅部分,刺身好多款式,有三文魚、有頭甜蝦、赤貝、帶子等等!全部都好新鮮,味道鮮甜!壽司款式眾多,選擇困難症既朋友可以每款叫一件試下!其他食物方面,我大推網燒牛仔骨(好淋好香)、人參雞湯(好夠味)、溫泉蛋魚糕湯烏冬、咖哩牛舌!甜品方面,雪糕雪條勁多選擇!韓國雪條食多2條已經回哂本!🍦仲有梅酒任飲,真係絕對超值!
剌身
吉烈蠔
魚糕烏冬
各式韓國雪條
2019-05-13 139 瀏覽
平時食放題都係日式放題多!今次第一次試日韓放題,即係話多咗韓國嘢食嘅選擇!由於我哋食晚上9:30個轉,又係weekday所以唔多人!好快安排入座!環境裝修比較韓式!而且有好大個魚缸,養左好大隻八爪魚!做刺身食嘅!放題可以食到識move嘅八爪魚都算係幾難得!直回票價咁!其他刺身都好新鮮,有唔少壽司嘅選擇,天婦羅方面有皇帝蟹樓勁大條!好吸引!😬其他放題比較少食到!而且有一個韓式18禁餃子,好脆口而且比較辣!感覺好新奇!🙃飲品方面有唔少韓國飲品嘅選擇,而且甜品方面有好多韓國特色雪糕雪條!好吸睛😍起碼要食兩種先可以收手🤭
好耐無食過放題了!呢間放題見網上評價唔錯,位置係佐敦又都算就腳,就約埋朋友黎開餐~一坐低,就開始嗌野食,呢度比較先進,係唔洗畫紙,直接用手機QR Code就可以落單見好多人都有嗌醬油蝦同韓式活章魚刺身,梗係都要試下。第一次食醬油蝦,無我想像中咁鹹,仲食到蝦既鮮味,不錯~活章魚之前係韓國食過,估唔到呢度既章魚仲生猛過我上次食既,超新鮮,建議唔怕既人可以嗌黎試下有韓式野食,亦都有日式野食,嗌左一堆壽司同刺身,個人覺得火灸系列最好食~串燒要左牛舌、雞肉棒、蕃薯仔,牛舌好食,肉質唔錯,香而不韌!!!炸雞做得都幾好,仲keep到肉汁,配埋個醬汁,有少少甜味,好韓風同埋佢呢度好好係全部野食都可以一件咁上,包括炸雞、餃子個啲,可以控制返個份量,無咁容易飽,可以試多幾款野食,我覺得好貼心~飲品、甜品真係好多選擇!!最驚喜係有麻糬同馬卡龍,仲有勁多味揀!!!我食個個抹茶味既麻糬裡面係流心既,幾濃抹茶味,正另外仲有個雪糕雪條櫃,都有好多選擇,不過我太飽所以就無食到喇~

蒜燒蠔、醬油蝦、韓式活章魚刺身
見好多人都有嗌醬油蝦同韓式活章魚刺身,梗係都要試下。
第一次食醬油蝦,無我想像中咁鹹,仲食到蝦既鮮味,不錯~

蟹籽蕃茄沙律

有韓式野食,亦都有日式野食,嗌左一堆壽司刺身,個人覺得火灸系列最好食~

一口牛柳粒

牛油粟米