2019-05-15
今日同老公即興好想食日式放題, 見到呢間有八爪魚刺身食,覺得好吸引一於試下。尖沙咀嚟講位置非常方便, 地方闊落,座位也比較多, 啱曬一家大細或者一大班朋友嚟食, 一定唔使驚唔夠位坐。三文魚刺身好厚切,顏色鮮豔,有口感,非常冰凍肥美。隨意點了好幾款壽司,分別有芝士海鰻壽司, 芝士皇帝蟹柳壽司, 鰻魚壽司,三文魚壽司和火焰三文魚壽司。 壽司款式多,非常大體,即叫即整,老闆一d都唔吝嗇。炒魷魚鬚, 炒嘢平時喺日式放題都比較少食 ,但係呢間啲炒嘢係有驚喜, 除左炒得香 之餘一d都唔會太乾,仲好夠鑊氣,非常惹味。新鮮八爪魚刺身, 八爪魚切成細細條, 送到枱面還會動,感覺新奇。 口感嫩滑,非常鮮甜,味道唔錯, 呢個當然一定要食啦天婦羅蟹柳和蝦, 蟹柳超大條,非常有驚喜。我從未食過咁大條既蟹柳, 炸粉夠晒薄, 蟹柳軟熟, 忍唔住叫咗幾次。飲品比平時啲放題多啲款式, 我就揀咗蜜桃汁,裏面仲有蜜桃肉,唔會太甜,岩我口味。雪糕款式仲多, 樣樣都想食,最終都係食呢兩樣已經飽到一個點。 全部任你食,樣樣食啲,真係食到番曬本。
三文魚刺身好厚切,顏色鮮豔,有口感,非常冰凍肥美。