2022-09-09 68 瀏覽
晚餐同朋友喺尖沙咀食晚飯,餐廳有戶外同戶內,我怕熱就坐室內較好😄 🍣 Salmon Wellington $218之前有一排好鐘意食威靈頓☺️ 因為佢唔係周圍都有,而且都幾難整😲 咁啱呢度有當然要即刻叫啦!! 佢外層酥皮烘得很香,好酥脆,都帶少少牛油香🧈 平時食就通常食牛柳,佢呢間就用左三文魚去整,夠曬特別!! 食落唔會太heavy,配菜仲有露筍、薯蓉🥔、粟米仔🌽、車厘茄🍅,不過就有少少乾身,如果中間加返多少少汁會Better!! Spaghetti with lobster cream sauce波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉🦞龍蝦汁味非常惹味,意粉幾挺身唔會好淋, 龍蝦半隻啖啖肉 爽身彈牙👍🏻 Mocktail 🍸 Soul Fresh $68(Fresh cucumber, lychee, lychee juice, apple juice, soda)朋友今次叫左杯Mocktail試下,佢係用左新鮮青瓜🥒、荔枝、蘋果汁🍎、梳打Mix而成,飲落甜甜地,好fresh🌿 🍸Spark(Fresh kiwi, passion fruit, mint leaves, green tea, appl

🍣 Salmon Wellington $218

波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉🦞

Mocktail

🍸 Soul Fresh $68

🍸Spark
(Fresh kiwi, passion fruit, mint leaves, green tea, apple juice)
唔鍾意飲甜嘅人,呢個飲品就啱曬啦! 淡淡嘅薄荷味加奇異果🥝同熱情果同蘋果汁令飲品酸酸甜甜非常清新!🥰
1K
❀ Jagger #尖沙咀 ❀❗️叢林風格人氣餐廳酒吧 抵食好味威靈頓三文魚❗️——————————————————最近喺尖沙咀K11附近開咗間人氣餐廳酒吧🍻餐廳一共有三個進餐區,分別係猶如置身叢林之中嘅室外位置、一入門口就見到嘅半開放用餐區、仲有私隱度高少少嘅室內區。餐廳最近推出咗新Menu,有多種特色fusion食品,賣相靚之餘味道亦唔錯,另外仲有多種打卡飲品😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 冬陰功海蝦墨魚麵 $138 (4/5)黑漆漆嘅墨魚麵充滿彈性!望落去唔算好多醬汁,但係冬陰功味突出,酸酸甜甜好惹味。仲有唔少爽口嘅海蝦👍🏻.☞ 威靈頓三文魚 $218 (4/5)冇諗過餐廳酒吧內嘅威靈頓都咁好食!酥皮夠晒酥化而且又重的牛油香氣,加埋三文魚嘅油脂,雖然係偏油膩少少,但係香溢無比。而且三文魚嘅夠晒滑身!.☞ Cocktail (4/5)餐廳有多種打卡一流嘅飲品📸今次試咗兩杯都非常靚!紅色個杯就較為清新,以火龍果為主調。而另一杯就香甜芒果味重。兩杯都係會飲到酒味但又唔會太嗆。——————————————————✨整體味道: 4/5 ✨環境裝修: 4/5✨服務態度: 3.8/5✨性價比: 3.8/5✨再
❀ Jagger #尖沙咀 ❀
❗️叢林風格人氣餐廳酒吧 抵食好味威靈頓三文魚❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 冬陰功海蝦墨魚麵 $138 (4/5)
黑漆漆嘅墨魚麵充滿彈性!
望落去唔算好多醬汁,但係冬陰功味突出,酸酸甜甜好惹味。
仲有唔少爽口嘅海蝦👍🏻
冬陰功海蝦墨魚麵

☞ 威靈頓三文魚 $218 (4/5)
冇諗過餐廳酒吧內嘅威靈頓都咁好食!
而且三文魚嘅夠晒滑身!
威靈頓三文魚

☞ Cocktail (4/5)
餐廳有多種打卡一流嘅飲品📸
今次試咗兩杯都非常靚!
紅色個杯就較為清新,以火龍果為主調。
而另一杯就香甜芒果味重。
兩杯都係會飲到酒味但又唔會太嗆。

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
環境唔錯,食物比想像中出色,冇諗過餐廳酒吧都有呢啲水準✨又有特色飲品,非常適合三五知己聚餐chill drink🥂而家天氣慢慢開始轉涼,坐埋喺室外位置打卡就一流!
冬陰功海蝦墨魚麵
2022-08-05 77 瀏覽
尖沙咀一向都有好多酒吧同happy hour選擇,但多數都係食薯條、粟米片類既bar food,如果想要有啲打卡元素既野食,Jagger都係一個幾好既選擇!紅酒燴牛肩胛肉既擺碟都幾靚,有食用花襯托,牛肩胛肉質幾淋又入味,燴汁加埋托底啲薯蓉都幾滑川式腩肉扁意粉呢個煮法算特別,個idea有啲似蒜泥白肉,食落口會有少少麻既辣油但就無蒜頭味好重既尷尬,又估唔到都夾!仲可以加埋青瓜食就即刻refreshing啲!餐廳仲有cocktail同mocktail飲,岩曬幾個friend去坐低慢慢傾!我地叫左Butterfly,rum based cocktail,有成塊火龍果,飲落好清新,酒味亦唔會太重Jayger就係加左藍莓同青瓜既mocktail,其實兩杯野飲都幾岩夏天飲!

紅酒燴牛肩胛肉

川式腩肉扁意粉

📍 Jagger📍 尖沙咀 𝗧𝘀𝗶𝗺 𝗦𝗵𝗮 𝗧𝘀𝘂𝗶 • 麼地道31-41號FHP購物中心26-30號舖〔 follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-Located in TST East near K11 Art Mall, < Jagger > is a cool bar & restaurant with chill vibes.Plenty of outdoor seats surrounded by plants, creating a nice, relaxing ambience.Perfect location to have a drink or two with family and friends.Had a pasta dish and a pork knuckle dish, both of which were quite nice!-(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)=最近發現了這家位於尖東的《Jagger》想不到在尖沙咀鬧市裡的一條巷子,隱藏著這麼一個「世外桃源」除了Jagger外,這裡
📍 Jagger
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
最近發現了這家位於尖東的《Jagger
想不到在尖沙咀鬧市裡的一條巷子,隱藏著這麼一個「世外桃源」
除了Jagger外,這裡還有另外一些餐廳,氣氛都很不錯!
餐廳的室外位置就位於巷子裡,整條巷子有不少綠色植物,附近也不是熙來攘往的街道
就好像在叢林一樣,蠻舒服(只是要小心蚊子XD
Rose Jagger ($98)
Rose Jagger
這杯cocktail用上紅酒跟Triple Sec橙酒製成
另外還加入了檸檬汁、橙汁
紅酒味蠻濃,但整體來說還蠻清新
⁣•
Air Force Red (Mocktail) ($68)
以紅色水果製成的紅色的mocktail
材料裡包括士多啤梨、荔枝、蘋果汁;另外ginger ale
賣相漂亮,拿著它跟植物們拍了不少照🤣
味道香甜清爽,在這個炎夏喝就最適合了☀️

Jagger特色火燄德國鹹豬手 ($198)
Favorite crispy roasted pork knuckle
Jagger特色火燄德國鹹豬手
打卡一流的〔火燄鹹豬手〕!
上桌後,店員會在豬手上淋上酒精,再點火燒,記得要準備相機哦!🔥
豬皮很脆口,肉質蠻嫩,味道唔會過鹹
配上薯角、酸椰菜,如果配上一杯啤酒就完美啦🍻

冬蔭公海蝦墨魚麵 ($138)
Tom Yum Goong shrimp squid ink spaghetti (Thai-style)
冬蔭公海蝦墨魚麵
冬蔭公海蝦墨魚麵
意粉不是加入墨魚汁煮成,而是麵條本身已經是墨魚麵,所以不會把嘴吃的黑黑的
麵條粗度剛好、口感彈牙
配上蝦子跟酸酸辣辣嘅泰式冬蔭公醬汁,蠻開胃刺激的
整體食物味道都不錯,但份量大一點就令人更滿足了😛

Menu:
2022-07-25 125 瀏覽
走進長長窄巷裏酒吧餐廳~ 坐位有室內或室外餐廳分成幾個獨立位置…我們一行六人為兩位七月壽星公慶生!小食同意粉ok好味~ 價錢合理~ order兩隻火焰豬手🔥有gimmick 但皮唔脆重有點韌一般啦!豬手都係要去德國餐廳食嘅 心太軟要預早訂因為好快無可免費寫生日快樂~ 我們無酒量啦所以叫 mocktail請bartender 推介… 係好好人問我們喜好飲咩味道就幫我哋調教飲品 侍應仲唱著生日歌送上蛋糕🍰 飲品,主菜加埋小食人均消費三百幾抵食…
侍應仲唱著生日歌送上蛋糕🍰
飲品,主菜加埋小食人均消費三百幾抵食…
2022-07-19
慶祝紀念
生日
▪️餐廳位置好方便,尖沙咀站行1分鐘就搵到🚶‍♂️▪️餐廳有室外同室內位置,室外位置好似置身小花園咁,比好多盆包圍🪴有酒飲仲有水煙食🍝冬陰功海蝦墨魚麵 $𝟭𝟯𝟴賣相好靚😍黑色嘅墨魚汁意粉上面有幾朵紫色花花做點綴🌸好得意嘅配搭,意粉味道辣辣地,好過癮🌶好多隻蝦,而且隻隻彈牙🦐🍖特色火焰德國咸豬手 $𝟭𝟵𝟴店員會先喺你面前淋酒再點火燒🫗影完相之後仲好貼心幫我地拎入去切完再上菜,等我地可以好方便咁食😋燒完嘅豬手外皮脆卜卜,豬肉好淋仲帶有啲肥膏,好香口有芥末、茄汁、酸菜做伴碟,夾埋酸菜中和下豬手嘅油膩最鍾意連薯角都浸到酒,食落有酒香😍佢地嘅飲品好有心思🍹𝗔𝗶𝗿 𝗙𝗼𝗿𝗰𝗲 𝗥𝗲𝗱 $𝟲𝟴 士多啤梨切完靚到好似朵花🌹用上士多啤梨、蘋果同荔枝甜調生果製成,飲落甜甜地之餘仲可以食到粒粒生果😋🍹𝗝𝗮𝘆𝗴𝗲𝗿 $𝟲𝟴 青瓜卷得好靚!呢杯配搭好fresh藍莓X青瓜,清清地帶點點酸,成杯就係清新嘅感覺🍃

▪️餐廳位置好方便,尖沙咀站行1分鐘就搵到🚶‍♂️

🍝冬陰功海蝦墨魚麵 $𝟭𝟯𝟴
賣相好靚😍黑色嘅墨魚汁意粉上面有幾朵紫色花花做點綴🌸
好得意嘅配搭,意粉味道辣辣地,好過癮🌶
好多隻蝦,而且隻隻彈牙🦐

🍖特色火焰德國咸豬手 $𝟭𝟵𝟴
店員會先喺你面前淋酒再點火燒🫗

燒完嘅豬手外皮脆卜卜,豬肉好淋仲帶有啲肥膏,好香口
有芥末、茄汁、酸菜做伴碟,夾埋酸菜中和下豬手嘅油膩

最鍾意連薯角都浸到酒,食落有酒香😍

佢地嘅飲品好有心思
🍹𝗔𝗶𝗿 𝗙𝗼𝗿𝗰𝗲 𝗥𝗲𝗱 $𝟲𝟴
士多啤梨切完靚到好似朵花🌹

🍹𝗝𝗮𝘆𝗴𝗲𝗿 $𝟲𝟴
青瓜卷得好靚!呢杯配搭好fresh
藍莓X青瓜,清清地帶點點酸,成杯就係清新嘅感覺🍃

• 冬陰功海蝦墨魚麵
2022-07-22 50 瀏覽
去到酒吧飲啤酒🍻配埋鹹豬手 真係一流🫶🏻勁有喺德國嘅感覺🇩🇪最正係店員會即場點火燒鹹豬手✨燒到豬手皮脆卜卜 肉質嫩滑 味道唔會太過鹹🐷配埋旁邊嘅脆炸薯角同開胃酸椰菜 真係夠晒豐富😎
晚上同朋友嚟到呢間位於K11附近嘅餐廳,餐廳設室內外座位,雖然夏日炎炎,但由於戶外設有一大部座地冷風機,而且有沙發座,周圍仲有好多綠葉,環境勁chill,基本上所有顧客都選擇坐戶外呢🥂✨✍🏻 /特色火焰德國咸豬手▪️價錢:HK$198▪️美味指數:♥♥♥♥♥呢個必必必食!除咗打卡滿分,味道都滿分啊~本來以為個火焰純粹係打卡效果,後來感覺係令到層豬皮更香脆嘅關鍵!店員點完火後,就問我哋洗唔洗拎入廚房切開,咁貪方便就緊係等師傅切啦。轉過頭,份豬手就畀人切開曬一件件咁返嚟,但層豬皮仲係緊貼住舊肉,而且配有酸菜、焗薯同2個醬汁,包括芥末醬及蕃茄醬。豬手蘸芥未醬勁夾,層皮有啲厚度而且勁香脆,好似食緊高級版嘅燒肉,1份2個人share,份量啱啱好,強烈推薦🫶🏻✨✍🏻 /軟殼蟹南瓜意大利飯▪️價錢:HK$148▪️美味指數:♥♥♥♥♥一大隻已經切半嘅軟殼蟹,香脆可口,夜媽媽咁睇,好似插咗喺黃金上嘅寶藏咁(笑)。而個飯就有少少甜味,應該係南瓜嘅甜,食落都幾飽,呢個價錢可以🦀✨✍🏻 /Butterfly▪️價錢:HK$98▪️美味指數:♥♥♥♥♥嚟食之前做過research,知道呢度啲飲品好靚,本來已經揀定,點知一

✍🏻 /特色火焰德國咸豬手
▪️價錢:HK$198

✍🏻 /軟殼蟹南瓜意大利飯
▪️價錢:HK$148

✍🏻 /Butterfly
▪️價錢:HK$98
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
嚟食之前做過research,知道呢度啲飲品好靚,本來已經揀定,點知一坐低又再揀咗勁耐。最後想要一杯又靚,又有少許酒精嘅就非呢杯Butterfly莫屬,飲落十分易入口,甜甜哋,仲有火龍口肉食,好啱夏天飲添🍹✨
Butterfly

✍🏻 /Air Force Red
▪️價錢:HK$68
朋友又係揀咗好耐先揀到呢杯mocktail,望落好靚嘅士多啤梨紅,仲真係有士多啤梨食添~呢杯就冇酒精,唔飲酒嘅朋友可以一試🍓✨

2022-06-28
$281.5 (晚餐)
Butterfly
2022-07-02 58 瀏覽
《尖東抵食set lunch》話說一個月之前疫情仍然嚴重、不過小弟都仍然要喺主場尖沙咀辦事、出街食飯不能避免、好多酒吧都不坐以待斃、改變戰略主打午餐💪💪其中之一位置係赫德道既Jagger真心為我帶來驚喜🤩🤩Jagger平時主力做開晚市及飲酒居多、座位有露天及室內、小弟因為唔吸煙、所以兩次都坐室內🤧更點左唔同嘅Pasta Set Lunch:1.)泰式冬陰功墨魚麵墨魚麵彈口、帶有冬陰功汁酸酸辣辣好開胃、辣度啱啱好、附帶青口、蜆肉冇雪藏味亦冇沙、爽口👍😋2.)忌廉海蝦扁意粉扁意粉煮得軟硬適中、彈口 and creamy 😋海蝦雖然雪藏、但係處理得非常之好、爽口冇雪藏味、味道鮮甜👍👍**Jagger 既set lunch CP 值極高、一個pasta連埋Drink 及加一都係$7x 、加上地方夠Chill 及位於尖沙咀區、真係我飯堂好選擇👍👍👍
《尖東抵食set lunch》

其中之一位置係赫德道既Jagger真心為我帶來驚喜🤩🤩

1.)泰式冬陰功墨魚麵

2.)忌廉海蝦扁意粉
扁意粉煮得軟硬適中、彈口 and creamy 😋

2022-06-29 110 瀏覽
Ooo叢林feel型格餐廳酒吧😍ooO呢間酒吧餐廳係尖沙咀既新人氣店,有鬧市中別樹一格既叢林感覺之餘,整間餐廳由餐牌、佈置、氣氛、食物、員工😎等都給人新潮型格的感覺👍🏻大家真係要黎感受下。餐廳分室內及室外部份,室內優雅簡單佈置加落地玻璃🪟文青飲嘢吹水打卡!佢既cocktail 及mocktail🍹🥂🍸都非常好飲兼非常”打卡able”😍個人喜歡户外位置😊有叢林包圍🌴🪴感覺好Chill🍸細心既餐廳放左大量冷風機在户外,大家放心唔會太熱仲有涼風😊可以放心打卡😂😂不過打卡時要擋一下啲風,如果唔係會頭髮亂了😂餐廳食物方面都好出色😋選擇都很多且菜式味道有水準👍🏻OooooOSalmon Wellington威靈頓三文魚 $218😍威靈頓不是容易做的菜,我見到有威靈頓三文魚即時要order!外層酥皮烘得很香香帶牛油味👍🏻配三文魚又唔會太heavy😋配菜有露筍薯蓉👈🏻簡直完美。OooooO波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉 $268一上檯就感覺到餐廳既突出風格,擺盤有心思👏🏻意粉🍝每條都有龍蝦汁味道,又唔會好似其他意粉只係大大堆汁鋪面,個人幾喜歡💕,龍蝦亦很爽口!OooooOSoul Fresh $68👉🏻呢杯真
Ooo叢林feel型格餐廳酒吧😍ooO

餐廳食物方面都好出色😋選擇都很多且菜式味道有水準👍🏻

Salmon Wellington
威靈頓三文魚 $218

波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉 $268

Soul Fresh $68
👉🏻呢杯真係 So Fresh好青新,飲品用新鮮青瓜、荔枝、荔枝汁、蘋果汁及梳打混合而成😍唔會好甜而且真係用新鮮青瓜製成,正!而且仲非常打卡able!

Air Force Red $68
好靚既一杯mocktail ,用新鮮士多啤梨🍓、荔枝、蘋果汁及薑汁汽水混合而成🍹甜甜既士多啤梨味加少少薑味幾好飲!

佢地其實仲有Shisha 提供,Happy Hour 或飲嘢都係一個好選擇。
2022-06-20 50 瀏覽
餐廳其實幾大,有勁大嘅露天位,成個環境俾人感覺好chill。唔知係咪因為太旺嘅關係,七點入去坐,九點先至有主食。基本上當晚係成場爆滿。估唔到呢間餐廳咁火爆。呢一個小食拼盤最好味嘅就係佢嘅薯餅。薯餅入面包裹着海鮮,點上餐廳提供嘅芥末醬,非常滋味。跟住就係佢嘅蝦天婦羅,入面嘅蝦肉嫩滑彈牙。雖然面頭炸到係有少少燶但係無損佢入面嘅鮮味。除咗芥末醬仲有其他嘅醬汁,個人最推介就係佢嘅蛋黃醬,只係主觀意見。(個人口味唔同有啲人就會覺得芥末醬係好味啲嘅。)呢一個真係正,魚同蝦嘅下面係薯蓉。薯蓉有少少奶油味。塊魚煎得啱啱好,如果隻蝦可以剝埋殼咁就更加好。我覺得最好味嘅應該就係呢個,德國豬手。但真係好熱氣一定要叫一杯啤酒去飲。其實呢樣嘢係我第一次食,同尋常嘅炸豬扒好似差唔多但係又有少少分別。根部比較多,肉其實就唔算太多,一咬落去有一種充滿炸烈骨膠原嘅感覺。我就配咗一杯日本啤酒飲嘅,成晚食咗咁多炸嘢,真係好擔心自己會生飛滋。等咗勁耐啲飯終於嚟到,已經係夜晚九點。個海鮮奶油返聞落去有好大浸嘅牛油味,睇得出佢個芝士同埋牛油或橄欖油嗰啲係落得非常充足。野菌松露意大利飯上面呢有麵包插着,我就覺得呢個裝飾唔錯嘅。啲飯

野菌松露意大利飯上面呢有麵包插着,我就覺得呢個裝飾唔錯嘅。啲飯鋪喺麵包上面別有一番滋味。兩個飯入面麵包唔係點湯,而係點醬汁去食。麵包烘得啱啱好,又脆又軟熟。

食完飯之後覺得未飲夠,又叫咗一杯士多啤梨Cocktail。我發現佢嘅士多啤梨俾得都幾多。應該係俾晒成隻士多啤梨我。但係唔知道點解飲落去呢有少少人工化學嘅感覺。但士多啤梨係真嘅。

總體來講,呢間餐廳環境真係唔錯,食物質素都去到中上嘅水平。如果大家想去食嘅話記得要訂位。
2022-06-20 40 瀏覽
放假最啱就係同朋友去酒吧chill吓~呢一間酒吧餐廳唔錯 室外位超有feel🍴嚟到一定要食佢地嘅特色火燄德國鹹豬手🇩🇪係會有店員淋酒再點火 打卡一流!豬手外皮香脆 肉質嫩滑唔會太鹹💓
2022-06-04 905 瀏覽
尖沙咀咁多好嘢食 點揀好啊?今次我哋就嚟到日頭🌅係cafe 夜晚🌃就搖身一變成為bar🍷同restaurant嘅Jagger度過一個chill級滿意嘅夜晚🌠餐廳分別有三個用餐位置🍽️一係戶外空間 二係一入嚟就見到嘅半開放用餐區 可以從敝開嘅玻璃門望住街景食飯三就係最入面嘅室內區域 可以望住bartender調酒🍸不吞雲吐霧嘅我哋就選擇坐喺半開放用餐區🌟Just for you🥂 ($98)顧名思義 就係可按個人喜好而調製嘅cocktail🍸可以選擇👇🏻1️⃣🔸甜或酸味🔸較重 2️⃣🔹酒味🔹重或少我哋就揀咗甜味重同酒味少🥃於是bartender就為我哋調製咗呢杯迷人pink lady💕一睇到以士多啤梨切成嘅玫瑰花🌹 就已經被佢深深迷住啦😍佢採用新鮮士多啤梨🍓同藍莓🫐 加上rum酒、Chambord以及金巴利汁等炮製而成之後我哋再嗌多杯Just for you試下唔同嘅配搭今次呢杯酸味同酒味重啲 飲落又係另一番感覺Sick Leave🍹 ($68)用上荔枝、新鮮火龍果、梳打以及蘋果汁🍎調製而成嘅Mocktail味道清甜而不濃烈黑松露忌廉汁鵝肝意粉🍝($158)好濃黑松露味 加埋煎得可口嘅鵝肝 令人一
尖沙咀咁多好嘢食 點揀好啊?
今次我哋就嚟到日頭🌅係cafe
度過一個chill級滿意嘅夜晚🌠

餐廳分別有三個用餐位置🍽️
一係戶外空間
三就係最入面嘅室內區域 可以望住bartender調酒🍸
不吞雲吐霧嘅我哋就選擇坐喺半開放用餐區🌟

Just for you🥂 ($98)
顧名思義 就係可按個人喜好而調製嘅cocktail🍸
可以選擇👇🏻
1️⃣🔸甜或酸味🔸較重
2️⃣🔹酒味🔹重或少
我哋就揀咗甜味重同酒味少🥃
一睇到以士多啤梨切成嘅玫瑰花🌹 就已經被佢深深迷住啦😍

佢採用新鮮士多啤梨🍓同藍莓🫐
加上rum酒、Chambord以及金巴利汁等炮製而成
之後我哋再嗌多杯Just for you
試下唔同嘅配搭
今次呢杯酸味同酒味重啲 飲落又係另一番感覺
Just for you

Sick Leave🍹 ($68)
味道清甜而不濃烈

黑松露忌廉汁鵝肝意粉🍝($158)
好濃黑松露味 加埋煎得可口嘅鵝肝 令人一口接一口食過不停🤤
黑松露忌廉汁鵝肝意粉

炭燒加拿大有骨豬鞍扒($198)
見到咁厚嘅扒 本身都驚啲肉會好韌
點知有肉汁之餘又唔會痴牙 非常味美😍
焗薯、飯焦、蔬菜等嘅配菜亦好出色 值得一試❤️
2022-05-31
2022-06-02 49 瀏覽
經常經過呢個地方,知道係一間酒吧,但冇諗過都有咁多嘢食選擇,可惜嘅係,全部都係高枱布櫈,剛好今次聚會有小朋友,就難坐得穩陣,但如果係一班朋友黎的話,其實相當唔錯嘅環境整體味道其實唔錯,如果只係一兩個人分享的話,份量確實夠,可惜今次有五個人,好處嘅係可以食多唔同種類嘅嘢,壞處就係分一兩件就冇晒叫左杯just for you,其實就係bartender嘅廚師發辦🤭叫嘅時候有啲驚,唔知會偷咗啲乜嘢出嚟,出到嚟其實係一杯荔枝酒又真係幾好味喎,頭一杯成杯tiramisu咁,飲落唔甜,有啲bailey’s嘅味道,好啱女仔飲,可惜唔記得影低啲意粉,但下次會再嚟過嘅🫰🏻
整體味道其實唔錯,如果只係一兩個人分享的話,份量確實夠,
叫左杯just for you,其實就係bartender廚師發辦🤭叫嘅時候有啲驚,唔知會偷咗啲乜嘢出嚟,出到嚟其實係一杯荔枝酒
2022-06-02 29 瀏覽
高質抵食德國咸豬手 🍖難得食到一間係好食嘅豬手,味道唔會一味得個咸字,而係食到豬嘅味道之外豬皮仲好脆口👍🏻要大讚配菜有薯角同樣都好出色😋煙肉芝士忌廉三色螺絲粉出奇地好食,芝士味濃而且好creamy
高質抵食德國咸豬手 🍖

配菜有薯角同樣都好出色😋
煙肉芝士忌廉三色螺絲粉
出奇地好食,芝士味濃而且好creamy