2024-04-27 231 瀏覽
尖沙咀好多好有特色嘅酒吧,呢間我覺得都幾特別嘅!因為呢度有戶外同室內兩大區域,戶外座位好有Feel,見好多客人嘆住酒;入嚟室內就好光猛,有舒服嘅Cusion雅座,播住音樂,氣氛再Chill啲軟殼蟹牛油果沙律 ($118)擺盤好靚。欣賞佢沙律菜用上一口Size食得唔會論盡。牛油果偏熟,香軟又飽肚;而軟殼蟹對半分,兩個人share,一人半隻剛剛好,軟殼蟹炸得香脆,調味適中,成個沙律鹹鹹酸酸咁,都幾唔錯避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148) 好精緻的菜式,聞落好香炸蒜味,食落椒麻油的餘韻幾強,呢種中西式fusion菜都幾特別,意粉醬汁唔係行濃郁路線,加埋好多清甜嘅蜆肉,清清地唔會好Heavy炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 ($238)黑松露蘑菇醬好香黑松露味,配薯蓉食幾好牛柳扒好軟熟,輕輕力已經可以切開,風味都濃郁整體鹽味偏濃,配埋烚蔬菜食剛剛好Sick leave ($68)由火龍果,莓汁,青檸汁,梳打水打成,莓汁甜味好出,火龍果肉可以再增加口感Fresh Green ($68)綠色健康飲品,賣相同飲落都好清新。主要味道係薄荷薑汁汽水做基底,加入切得好靚的青瓜同蘋果片,份外賞心悅目

軟殼蟹牛油果沙律 ($118)

擺盤好靚。欣賞佢沙律菜用上一口Size食得唔會論盡。
牛油果偏熟,香軟又飽肚;
而軟殼蟹對半分,兩個人share,一人半隻剛剛好,
軟殼蟹炸得香脆,調味適中,成個沙律鹹鹹酸酸咁,都幾唔錯

避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148)

好精緻的菜式,聞落好香炸蒜味,
食落椒麻油的餘韻幾強,呢種中西式fusion菜都幾特別,
意粉醬汁唔係行濃郁路線,加埋好多清甜嘅蜆肉,
清清地唔會好Heavy

炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 ($238)

黑松露蘑菇醬好香黑松露味,配薯蓉食幾好
牛柳扒好軟熟,輕輕力已經可以切開,風味都濃郁
整體鹽味偏濃,配埋烚蔬菜食剛剛好

Sick leave ($68)

由火龍果,莓汁,青檸汁,梳打水打成,
莓汁甜味好出,火龍果肉可以再增加口感

Fresh Green ($68)

綠色健康飲品,賣相同飲落都好清新。
主要味道係薄荷薑汁汽水做基底,
加入切得好靚的青瓜同蘋果片,份外賞心悅目

2024-04-23
2024-03-07 431 瀏覽
星期日尖沙咀街頭到到都好多人,但比我搵到一間赫德道好chill 隱世酒吧cafe, 有戶外花園位,又有室內打咭chill位鋪頭會播住hip hop 音樂,一路食野飲野感覺都好放鬆,又唔會太嘈坐戶外可以吹下風,飲酒同傾計,感覺舒服午餐選擇都多,又夠特別全日早餐 - 炸雞,薯餅,德國辣腸,ham組合同普通平日食到既唔同,有炸雞、薯餅同德國辣腸,好豐富。炸雞皮脆肉嫩,肉汁鮮嫩同口感酥脆,內層加入辣粉,好香口。薯餅炸至金黃酥脆,內裡鬆軟香甜,點茄汁一流。德國辣肉腸有獨特嘅香辣味道同嚼勁,肉質結實冬陰功海鮮墨魚麵帶有獨特嘅冬陰功湯底同海鮮墨魚嘅鮮美味道,有濃郁嘅香辣味道,充滿鮮嫩嘅海鮮,有青口、大蝦、蜆,樣樣都好新鮮,墨魚麵條彈牙滑溜Americanio有濃郁嘅咖啡香氣同濃厚嘅味道,味道濃郁而不過分苦澀,提神又唔怕肥之選Ice Lemon Tea糖水可以自己加,濃稠度剛好,唔會太甜,口感清新,無檸檬苦澀味

坐戶外可以吹下風,飲酒同傾計,感覺舒服
午餐選擇都多,又夠特別

全日早餐 - 炸雞,薯餅,德國辣腸,ham

冬陰功海鮮墨魚麵

Americanio

Ice Lemon Tea
2024-03-03
經過麼地道不難被Jagger的紅色霓虹燈招牌吸引,雖然是酒吧餐廳但由中午十二時已經開始營業,提供午餐或下午茶餐選擇,而由下午五時半至晚上十時則會換上晚市餐牌,更可與朋友喝酒消遣至凌晨三時。有別於坊間大部分酒吧餐廳般嘈雜昏暗,店內環境特別舒適亦設有室外座位。意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆 ($158)藍青口及蜆皆肉質飽滿鮮美,蒜蓉牛油法包烘得香脆再蘸上蒜香牛油汁,兩者相輔相成蒜香濃郁。避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148)意粉以墨魚汁製作而成口感彈牙,以避風塘方式加入炸蒜微辣惹味炒得乾爽。炭燒加拿大有骨豬鞍扒 ($228)豬鞍扒簡單加上黑椒調味並帶陣陣炭燒香氣,肉質鮮嫩多汁毫不乾韌,看似平平無奇但絕對是令人喜出望外的高分之作。Air Force Red ($68)以士多啤梨、荔枝、蘋果汁及薑汁汽水調配而成,沒有酒精成份味道以荔枝果甜為主。Tequila Sunrise ($88)龍舌蘭酒加入橙汁及紅石榴糖漿橙紅漸層猶如日出,是廣為人知的經典雞尾酒之一,酸酸甜甜酒味顯得溫和。

意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆 ($158)
意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆
藍青口皆肉質飽滿鮮美,蒜蓉牛油法包烘得香脆再蘸上蒜香牛油汁,兩者相輔相成蒜香濃郁。

避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148)
避風塘風味炒蜆墨魚麵

炭燒加拿大有骨豬鞍扒 ($228)
炭燒加拿大有骨豬鞍扒

Air Force Red ($68)
Air  Force  Red
士多啤梨、荔枝、蘋果汁薑汁汽水調配而成,沒有酒精成份味道以荔枝果甜為主。

Tequila Sunrise ($88)
Tequila Sunrise
龍舌蘭酒加入橙汁紅石榴糖漿橙紅漸層猶如日出,是廣為人知的經典雞尾酒之一,酸酸甜甜酒味顯得溫和。
Air  Force  Red
Tequila Sunrise
2024-01-18 538 瀏覽
今日放工同朋友食飯,睇相都幾吸引所以揀咗呢間餐廳位於尖沙咀比較寧靜嘅範圍,有分室內同室外,今晚有啲涼所以我地揀坐室內座位都好舒服,啱哂同朋友傾計食飯Menu侍應仲會過嚟簡單介紹餐牌有好多款飲品,有酒精/無酒精都有~Air Force Red(左)Tropical Sundae(右)賣相勁靚仲要好飲!完全唔會死甜Air Force Red有荔枝、士多啤梨、蘋果汁同ginger ale, 朋友超鍾意ginger ale所以揀咗呢個而Tropical Sundae就係菠蘿、香蕉同芒果沙冰咁,兩杯都好fresh龍蝦海鮮湯好似話煲咗好多個鐘,真係好濃入面仲有蝦、蜆同青口,比想像中多料!避風塘風味炒蜆墨魚麵係墨魚麵,唔係墨魚汁麵!唔會整到個咀污糟少少辣,蜆肉好大隻,仲好新鮮炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬黑松露蘑菇醬係自家製,配牛柳好食!每塊牛柳都有啲厚度,唔會韌,好易咬,食完都好飽啦!隔離啲配菜都幾好食,尤其係薯蓉
今日放工同朋友食飯,睇相都幾吸引所以揀咗呢間

座位都好舒服,啱哂同朋友傾計食飯

Menu
侍應仲會過嚟簡單介紹餐牌

有好多款飲品,有酒精/無酒精都有~

Air Force Red(左)
Tropical Sundae(右)

賣相勁靚
仲要好飲!完全唔會死甜

而Tropical Sundae就係菠蘿、香蕉同芒果
沙冰咁,兩杯都好fresh

龍蝦海鮮湯
好似話煲咗好多個鐘,真係好濃
入面仲有蝦、蜆同青口,比想像中多料!

避風塘風味炒蜆墨魚麵
係墨魚麵,唔係墨魚汁麵!唔會整到個咀污糟
少少辣,蜆肉好大隻,仲好新鮮

炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬
黑松露蘑菇醬係自家製,配牛柳好食!

今日同閨蜜相約這家在K11附近的特色酒吧飲嘢傾心事~一邊聽住音樂、一邊舉杯談心~真係好寫意~- 室內環境 -- Menu --Drinks-❤️Air Force Red $68❤️Sick Leave $68整體味道酸酸甜甜好開胃😋- To Warm Up-❤️Soft Shell Crab with Avocado Salad $118酥脆的軟殼蟹配搭綿滑的牛油果,味道豐富~加上清新的黑醋沙律菜,中和了前者的油膩-Main Course-❤️Grill Beef Tenderloin with Black Truffle Mushroom Sauce $238炭燒五成熟的牛柳配搭黑松露蘑菇醬,味道濃郁,肉質仍然保持細嫩;加上香滑的薯蓉,完美的感覺令人一再回味-Dessert-❤️Jagger Chocolate Lave Cake $88香濃的朱古力心太軟配搭曲奇雪糕,口感輕盈鬆軟❤️Daily Dessert - Red Velvet Cake $78口感濕潤而絲滑,獨特而淡淡的酸味是絲絨蛋糕的特色,不論賣相和味道都相當不錯 總結:無論是環境、和食物都相當有度假風情下次去飲嘢食嘢又多一間好選

- 室內環境 -

整體味道酸酸甜甜好開胃😋

- To Warm Up-

-Main Course-

-Dessert-

香濃的朱古力心太軟配搭曲奇雪糕,口感輕盈鬆軟

總結:無論是環境、和食物都相當有度假風情
下次去飲嘢食嘢又多一間好選擇了❣️

• 炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬
2024-06-03 0 瀏覽
今次試食下依間馬路邊既Bar空間感超強 鋪入面有位置無左玻璃既阻隔 好似係鬧市中有啲chill既感覺聽住歌食住野 望住街外人來人往 係另一種舒服除左有鋪面位置 戶外仲有更多既位置好岩一大班朋友飲酒食野傾計~重點係佢啲食物水準超好!真係比想像中驚喜🧚🏻‍♀️ 龍蝦湯 $85龍蝦湯味夠哂濃 用料好新鮮彈牙但就唔夠creamy 差少少個人認為已經好讚😋 🧚🏻‍♀️ 香辣茄汁海鮮燴意大利 $148要再讚多次佢用料真係好新鮮 啲海鮮好彈牙鮮甜啲飯都煮得岩岩好夠煙韌香辣茄汁配合得好好 兩邊都無搶味 🧚🏻‍♀️ 避風塘風味䙺墨魚麵 $148超驚喜!!!!依個係餐牌上寫住Hong Kong style 本身都猶豫要唔要試下 好彩做岩決定創新得黎好match 好特別炸蒜香味好出夠辣又好惹味再拼埋墨魚汁意粉 彈牙又惹味 依個真係要推😍🧚🏻‍♀️ Grill Canadian Pork $228平時好小會揀豬 因為覺得比牛難得好食今次見係用左好簡單既調味都將啲肉汁鎖得好實隻豬髀正到癲而且配菜既薯仔都好好味😋依個都要推 最後仲叫左兩杯cocktails 都好好味~整體上性價比都唔錯👍🏻雖然係Bar為主 但比起出面既西
今次試食下依間馬路邊既Bar
空間感超強 鋪入面有位置無左玻璃既阻隔
好似係鬧市中有啲chill既感覺
聽住歌食住野 望住街外人來人往 係另一種舒服

除左有鋪面位置 戶外仲有更多既位置
好岩一大班朋友飲酒食野傾計~
重點係佢啲食物水準超好!真係比想像中驚喜

今次見係用左好簡單既調味
都將啲肉汁鎖得好實
隻豬髀正到癲
而且配菜既薯仔都好好味😋依個都要推

最後仲叫左兩杯cocktails 都好好味~
整體上性價比都唔錯👍🏻
雖然係Bar為主 但比起出面既西餐廳更好味
依間餐廳真係鬧市既瑩火蟲 值得一試😘

抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
好食指數:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖
2024-05-31 0 瀏覽
Happy friday night 當然要有alcohol 配meal.Yu-NiMint+Lemon+Green tea+Apple juice+Soda.飲落好fresh,因為mint味道好清新,配上其他juice有微微甜味.Just For You由bartender發辦,整咗一杯sweet sweet嘅蜜瓜比我哋.蜜瓜味好香.小食拼盤揀咗唐揚魷魚+炸薯條+芝士棒+芝麻雞翼.呢set好抵食,每款份量都唔少,特別係芝麻雞翼,即叫即整所以勁熱口,chef煮得好好,啲肉汁鎖住咗,所以一咬開就好juicy,而且冇雪味,肉質唔梅唔鞋,芝麻仲帶咗好香口嘅味出嚟,魷魚都好夠味,唐揚少少帶鹹,魷魚仲keep到味,而且每件唔會好大粒,啱晒女仔,唔會食到污糟咗.芝士棒入面啲芝士好香,成條都包住咗芝士,所以一咬開都好香!炭燒豬鞍扒豬鞍表面燒得好靚,少少調味,反而仲帶咗豬肉嘅香味出嚟,肉質都好靚 唔會煮到過熟,啱啱好,所以口感唔梅.最有驚喜嘅係蔬菜好好食,本身都有蒜香味,再加上豬鞍嘅肉汁滲咗落去,所以味道好香好豐富.暮蓉都好淋,加埋啲cream sauce,都好開胃.蒜香牛油汁配青口及蜆牛油汁煮得好出

Yu-Ni

Just For You

小食拼盤
揀咗唐揚魷魚+炸薯條+芝士棒+芝麻雞翼.

炭燒豬鞍扒

蒜香牛油汁配青口及蜆
牛油汁煮得好出色,除咗好香牛油味,仲有蒜味融合晒,再加埋啲青口同蜆索晒啲汁,每啖都好好食,而且啲青口同蜆都好大隻,同埋冇沙.蒜蓉包好erunchy,點牛油汁嚟食好正.

2024-05-24 19 瀏覽
JAGGER好易搵,位置好開揚,有戶外同埋室內,室內打開左D門,就會覺得好似半室外咁,都幾特別。呢度既飲品好IG-ABLE,杯杯都整到好靚。我地分別叫左2杯Mocktails,有杯青蘋果青瓜mocktails好好飲,冇諗過青瓜同青蘋果咁夾,佢仲要切到一片片好似花咁。另一杯係火龍果特飲,有一片火龍果,亦都果蓉跟cranberry juice,一流。食物都好正,簡單一份羅馬生菜,新鮮好爽脆,加埋香脆既麵包同埋少少bacon碎,好正宗。小食叫左4款,隨便選,樣樣都試到,芝麻雞翼好入味、fried squid好香口、fried prawns同fried fish fillet都炸到唔油,好味。個lobster意粉都好正,意粉好掛汁,lobster半隻,剛剛好岩我同朋友一人一半。呢度性價比一流!可以encore

2024-05-18
呢間餐廳好似裝修都幾新潮!下午茶都幾抵食,同三五知己嚟吹水都幾好 !煙三文魚蘆筍意大利飯:意大利飯都算乾身唔會太腍!味道由煙三文魚帶起身!全日早餐:這是一份豐盛的全日早餐,有牛乳炒滑蛋,Pama ham 、香腸、薯餅和牛角包等。這道早餐給人一種滿足感,而且啲蛋都幾滑!Mixberry Sour Tea:這是一杯混合莓果的酸甜茶!感覺上超開胃!Emperor's Treasure:飲完仲可以請店員加水,慢慢同朋友傾偈hightea真係好正!薄餅配辣肉腸:這道菜是一份薄餅,加上辣肉腸作為配料。薄餅的酥脆底真係出奇地脆!Chrysanthemum Medlar Tea:菊花杞子茶飲。菊花和杞子!貪佢係溫和和芳香的茶飲,具有舒緩和放鬆的功效。

煙三文魚蘆筍意大利飯:
意大利飯都算乾身唔會太腍!味道由煙三文魚帶起身!

全日早餐:

Mixberry Sour Tea:
這是一杯混合莓果的酸甜茶!感覺上超開胃!

Emperor's Treasure:

薄餅配辣肉腸:

1K
2024-05-18 15 瀏覽
約了友人到尖沙咀行街食飯飲杯野,位於近K11的街道酒吧林立,在諸多酒精選一個產地,經過見到有間餐廳感覺幾chill,有feel,就揀左呢間。裝潢感覺有格調,綠色植物的佈置及藤椅,營造出叢林大自然之感,設有露天座位,浪漫情調,室內燈光柔和,relax之感,平日食飯時段,唔太多人,入夜開始人多,且甚有氣氛。Menu,意粉、扒類及小食等,叫了幾款開心share。Drinks Menu,糾結要Cocktail or Mocktail,店員推介數款微醺系列的 Cocktail,都幾吸引就試了。一碰杯鏗鏘的知己。Grapefruit gin tonic,$108,(HH)$98,賣相優雅,清爽的西柚香氣,帶點苦韻,入口輕柔,酸甜而微醺。Tiramisu,$108,(HH),$88,友人的,賣相精美,試了少許,有Tiramisu味道而甜度恰到好處,有微微的酒香,較為驚艷。意式蒜香牛油汁配青口及蜆,$158,份量適中,蜆肉肥美,青口鮮甜。Jagger芝士菠菜意大利雲吞 ,$138,份量偏少,意大利雲吞賣相飽滿,口感煙韌,餡料十足,味道正常水準。炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬,$238,牛柳肉質軟嫩,黑松露蘑菇
Menu,意粉、扒類及小食等,叫了幾款開心share。
一碰杯鏗鏘的知己。
Tiramisu,$108,(HH),$88
意式蒜香牛油汁配青口及蜆
Jagger 心太軟
炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬
炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬,$238,牛柳肉質軟嫩,黑松露蘑菇醬香氣濃郁,薯蓉軟滑。
Jagger 心太軟,$88,賣相吸引,但內裡冇流心⋯黑朱古力味濃厚。

環境舒適,氣氛一流,飲品酒類有特色,食物正常水準,服務態度有禮,醉眼有個世界去玩味,搵日再來chill下。
2024-05-17 11 瀏覽
約朋友食晚飯,喺尖沙咀附近搵到呢間餐廳,門面幾靚,人唔算太多,坐得舒服兩個人,唔算太肚餓,叫咗幾款食物,侍應好好咁介紹特別嘅菜式意式蒜香牛油汁配青口及蜆非常推介,啲蜆好新鮮,隻隻都大大粒脹卜卜,而且非常鮮味,呢個真係一定要嗌避風塘風味蜆墨魚麵呢個係店員嘅推介,果然冇介紹錯,佢哋蜆之前一樣都係鮮味大粒,而且避風塘口味好新鮮,同意粉係出奇地夾,值得一試特色火焰德國鹹豬手同樣都係店員嘅推介,用咗橙酒點火,豬手嘅皮上邊有少少甜甜地嘅口感飲品方面,朋友叫咗long Island,而我就叫咗呢杯womanizer, ,果味入邊有少少青瓜嘅味,成件事係好清新整體嚟講,餐廳嘅食物質素都唔錯,環境舒適,同朋友摸吓酒杯底嘅好選擇

兩個人,唔算太肚餓,叫咗幾款食物,侍應好好咁介紹特別嘅菜式

意式蒜香牛油汁配青口及蜆

避風塘風味蜆墨魚麵

特色火焰德國鹹豬手

分咗室內同埋室外揀咗坐室內 環境寬敞 座位舒適仲有霓虹招牌做裝飾 好有格調🤎一路聽住音樂一路食 夠晒relax•炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 - 𝟓𝟎%熟 🥩牛柳新鮮 經過炭燒處理 陣陣炭香味咬落去好腍 肉質好嫩 牛味濃郁再點埋黑松露蘑菇醬 絕配🤚🏻側邊嘅薯蓉都好滑身 好好食•避風塘風味䙺墨魚麵🍝有六隻大蜆 超飽滿同Juicy墨魚麵好惹味 麵條軟硬適中每一條面都包裹住炸蒜 避風塘味十足少少辣 個個都啱食😋•唐揚魷魚🦑魷魚新鮮彈牙外層炸皮好薄 好香口•𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑮𝒓𝒆𝒆𝒏🥒加咗青瓜 蘋果 薄荷葉同蘆薈飲落去好fresh 唔會太甜•𝑨𝒊𝒓 𝑭𝒐𝒓𝒄𝒆 𝑹𝒆𝒅🍓混合士多啤梨 荔枝 蘋果汁 同埋薑汁啤酒少少甜 好清新✨
分咗室內同埋室外

少少甜 好清新✨
2024-05-14
  • 避風塘風味炒蜆墨魚麵
2024-05-12 7 瀏覽
今日經過尖沙咀見到呢間餐廳環境幾靚, 又可以同friend飲下野幾chill就入左去試, 都幾高質會encore👍🏻Grill Canadian Pork Saddle Bone首先main點左炭燒加拿大有骨豬鞍扒, 豬鞍扒fix左粉嫩程度係七成, 所以做到外面炭燒味濃, 入面keep到肉汁同軟熟, 另外配菜都好豐富, 有焗薯, 烤栗米芯, 紅蘿蔔, 豆角etc, 全部調味 / process過, 好有誠意👍🏻Cheese And Spinach Ravioli With Pink Butter Sauce另外必試Jagger芝士菠菜意大利雲吞, ravioli皮薄, 內餡係滿滿嘅芝士同菠菜都幾足料, 再加埋個自家製pink butter sauce, 食落蕃茄 / heavy cream味同樣出, 好rich~Clam And Mussels With Garlic Butter SauceAppetizer點左意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆, 估唔到份量都幾多, 一次過可以食到藍青口同蜆, 都新鮮唔會太腥, 另外可以用蒜蓉包點sauce離食, 少少脆, 吸收曬啲牛油蒜香精華Fresh

Fresh Green
Total點左2杯mocktail, 第一杯係比較清新嘅Fresh Green, 主要有青瓜, 蘋果汁, 薄荷&ginger ale, 薄荷同蘋果汁balance得幾好唔會太甜或者太刺激, overall好易入口
Tropical Sundae
第二杯係Tropical Sundae, 呢款果味濃啲mainly有菠蘿, 香蕉同芒果, 飲得出用新鮮水果整成唔會有陣假甜味, 個texture係類似smoothie, 透心涼岩曬夏天😋
2024-05-12 5 瀏覽
Jagger (尖沙咀)上星期跟朋友去K11逛街後上網看到附近赫德道的Jagger裝修挺不錯就出發去這間餐廳吃晚餐餐廳位置較為隱世但換來較寧靜的環境餐廳門口直入是戶外位置燈光較為暗,氣氛較Chill而餐廳門口右轉為室內餐廳雖然空間不大但座位較少而且有一邊是半室外所以毫不擠迫餐廳主要播放hip hop音樂但不會很嘈吵所以是個約朋友來傾談的好地方Tiramisu $108 (HH$88)-本來打算點Mocktails, 但經店員介紹 嘗試了酒精較少的Cocktails 此款用Baileys, Kahlua, Frangelico, Cacao White Liqueur, Milk去調制 酒味確實如店員所說不明顯 而且帶甜味 非常容易入口,好飲!推介!Grapefruit Gin Tonic $108 (HH$98)-而另一款是朋友點的 用Grapefruit-Infused Gin, Tonic Water調制 酒味比Tiramisu多但亦不重 西柚味跟酒味配合得很好 朋友亦十分推薦 如果想要酒味較多的飲品可以找店員推介 意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆 $158-藍青口
Jagger (尖沙咀)

上星期跟朋友去K11逛街後
上網看到附近赫德道的Jagger裝修挺不錯
就出發去這間餐廳吃晚餐
餐廳位置較為隱世
但換來較寧靜的環境
餐廳門口直入是戶外位置
燈光較為暗,氣氛較Chill
而餐廳門口右轉為室內餐廳
雖然空間不大
但座位較少而且有一邊是半室外
所以毫不擠迫
餐廳主要播放hip hop音樂但不會很嘈吵
所以是個約朋友來傾談的好地方

Tiramisu $108 (HH$88)
-本來打算點Mocktails, 但經店員介紹
嘗試了酒精較少的Cocktails
酒味確實如店員所說不明顯
而且帶甜味
非常容易入口,好飲!推介!

-而另一款是朋友點的

芝士菠菜份量剛好

Jagger心太軟 $88
-最後加點心太軟
即時烤焗需時約15分鐘
心太軟朱古力味香濃,外脆內軟
伴有朱古力雪糕,裡面還有朱古力粒粒

Jagger (尖沙咀)
尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖
  • Tiramisu
  • Grapefruit Gin Tonic
尖沙咀赫德道,具有情調又有氣氛既隱世酒吧,有戶外花園位置,夜晚會好chill,岩哂同朋友飲嘢傾偈。而室內燈光暗暗地,裝修有外國感覺,環境舒適又空間大,再加播住hip pop的音樂,坐得好舒服,成個環境都好enjoy同relax!意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆🥘 $158青口同蜆肉質飽滿,非常新鮮,沒有沙,配上香濃的牛油汁同蒜香味,令味道昇華。仲有蒜蓉包,點上汁的精華,好鮮甜!Jagger特色火焰德國咸豬手🐷 $198上菜時,職員會即時在面前落橙酒同點火燒一燒豬手,有火焰效果,豬手外脆內軟,味道不會太油膩!配菜仲有德國酸菜同薯角。Jagger芝士菠菜意大利雲吞🍝 $138意大利雲吞軟硬適中,內裏有足料既芝士菠菜,再配搭creamy醬汁。炸薯條🍟 $68薯條熱辣辣,外酥內軟,炸到金黃色,再配上茄汁。🥫Fresh Green🍸 $68Mocktail🍸 加左青瓜、蘋果、薄荷葉同蘆薈,飲落好fresh,唔會好甜。Tiramisu🍹 $88用咗Bailey做base,配上caco white liqueur 同牛奶,感落好creamy,酒味唔算好重,再加上沙冰,飲落真係好似tiramisu!整體來講

意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆🥘 $158

Jagger特色火焰德國咸豬手🐷 $198
Jagger特色火焰德國咸豬手

Jagger芝士菠菜意大利雲吞🍝 $138

炸薯條🍟 $68
薯條熱辣辣,外酥內軟,炸到金黃色,再配上茄汁。🥫

Fresh Green🍸 $68

Tiramisu🍹 $88

整體來講,環境舒適,好chill,服務態度良好,食物份量好大份,同埋野飲好多選擇,得閒可以去試飲杯野嘆吓!🍻

🌟推薦指數:8/10
💰人均消費:$300
📍地點位置:尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖
2024-05-06
用餐優惠