2021-12-20 194 瀏覽
食物方面 -首先叫咗個龍蝦汁蟹肉意粉,成個碟得幾粒蟹肉,同朋友一人食幾粒已經無晒,碟意粉放到上枱已經係凍哂☹️ 然後再叫咗一碟帶子三文魚籽意大利飯,完全一啲味都無,係食到個幾粒三文魚籽叫有少少味道,差啲想叫佢俾啲鹽我自己加….最過份係之後我地想叫main (牛柳同豬手),個waiter同我地講啲main係要嚟之前order定先,即時叫係無,因為佢地留起晒俾啲留咗booking嘅客。重點係我哋打嚟book嘅時候完全無人同我地講過要咁做,最後我地嚟到原來淨係可以pasta 同小食。服務方面 - Waiter完全喺發緊夢,我地8個人,我請佢斟杯水佢竟然真係淨係斟俾俾我一個…..仲有3個朋友係一路都無杯,直至我地麻煩佢地俾多3個杯我地,佢都係將啲杯放喺枱邊,而唔係放喺客人嘅面前。總之呢間嘢唔會再幫襯,完全係bad experience, and completely ruined our dinner date!
食物方面 -

服務方面 -

一踏入12月就感受到濃濃的聖誕氣氛😍🎄❤️ 這家位於尖沙咀的bar and restaurant超應節的!🥳 有室內跟室外座位,而且室內全部都以fairy lights佈置,真的好美好有feel💕📸:▫️Butterfly ($98)▫️Hit Me ($98)▫️龍蝦汁蟹肉意粉 ($128)▫️加拿大有骨豬胺 ($198)店員問我們飲料想喝甚麼的時候,我跟他說要漂亮的🤣 結果完全沒有讓我失望!兩杯飲料都超美超好拍😍😍一杯以荔枝果味為主,另一杯則以火龍果味為主,是happy hour的好選擇💖主食方面調味還不錯,豬胺份量還好,龍蝦意粉味道也夠,配上酸酸甜甜的cocktail 🍹喝超搭的!真的很喜歡在這種節日氛圍下用餐呢😆🥳

📸:
▫️Butterfly ($98)
▫️Hit Me ($98)
▫️龍蝦汁蟹肉意粉 ($128)
▫️加拿大有骨豬胺 ($198)

2021-09-22 443 瀏覽
一間屬於不顯眼;但優質的餐廳;高質的服務態度。首先是訂座;職員刻意回電了解安排座位的需要;給予了在寧靜的環境下享受了温馨的晚餐其次是食物的安排;職員詳細訴說並推薦我們order 1份小食拼盤…美味且上桌時熱騰騰。最後知道我訂桌主題是生日給了我們的驚喜!在心太軟的甜品上擺放了烟花蠟蠋;然後哼唱着生日歌和餐尾酒送上祝賀讓我們留下美好的印象;是一間值得再去的餐廳。
一間屬於不顯眼;但優質的餐廳;高質的服務態度。
最後知道我訂桌主題是生日
給了我們的驚喜!
讓我們留下美好的印象;是一間值得再去的餐廳。

2021-09-21
2021-09-21 398 瀏覽
Lunch食咩好?臨時臨急要諗食咩?最好既方法就係搵最近自己而又曾經想試既餐廳啦!係呢個位經過無數次,從來冇睇過呢間餐廳係食啲咩架呢🤔今次就去睇睇!!原來係西餐😲餐牌上有岩食既野,就入去試試!南瓜意大利飯配煙鴨胸$68賣相意想不到地靚🤭仲意想不到咁好味!煙鴨胸切薄片方便一片配一啖南瓜意大利飯!兩者一齊放落口冇得頂!個汁帶濃濃嘅南瓜味😌意大利飯質感適中,有𡁻口~飯上面插住既麵包薄片都好好食!Long Black簡單的,易入口,還不錯!性價比高,環境舒適!有機會要再黎試其他菜式😋
Lunch食咩好?
係呢個位經過無數次,從來冇睇過呢間餐廳係食啲咩架呢🤔
今次就去睇睇!!原來係西餐😲
餐牌上有岩食既野,就入去試試!

南瓜意大利飯配煙鴨胸$68
賣相意想不到地靚🤭仲意想不到咁好味!
煙鴨胸切薄片方便一片配一啖南瓜意大利飯!
兩者一齊放落口冇得頂!
個汁帶濃濃嘅南瓜味😌
意大利飯質感適中,有𡁻口~
飯上面插住既麵包薄片都好好食!

Long Black
簡單的,易入口,還不錯!

性價比高,環境舒適!有機會要再黎試其他菜式😋

2021-08-12
  • 南瓜意大利飯配煙鴨胸
2021-09-15 356 瀏覽
今日同朋友慶祝生日行開尖沙咀就諗住搵間餐廳食個生日飯,點知俾我搵到jagger呢間餐廳,入到間餐廳環境氣氛一流,非常適合一大班人去chill下或者收工嘆番杯酒,仲可以揀坐入面定出面添😉,我地最後都揀咗坐出面,因為氣氛好似開心啲,我地嗌咗德國豬手,一份安格斯肉眼扒同各人一杯cocktails ,佢哋既cocktails調得勁好飲,絕對唔係啲cheap cheap 酒吧溝勁多水落去,杯cocktails好易入口,適合唔識飲酒既女仔👧🏻佢啲main course有五樣 ,今次我地試左二樣先,德國豬手同安格斯肉眼扒,依兩樣都令我好驚喜,咬落好唔乾唔柴,好多肉汁,好juicy,好入味,佢啲粉麵飯類都唔錯,我試左佢既鵝肝意粉,一啲都唔差😋到咗尾聲,我偷偷地同職員講咗今日係朋友生日,叫職員拎咗個蛋糕,啲職員仲送咗野飲同點埋蠟燭,一齊對住我朋友唱生日歌,令我朋友超級驚喜,不過如果驚尷尬都可以同職員講,餐廳環境食生日飯一流🎉🎉今日個生日飯一定令我朋友,永記於心👍👍提示:Main course 有限供應要提前預約你想食邊款

今日個生日飯一定令我朋友,永記於心👍👍

提示:Main course 有限供應要提前預約你想食邊款
德國豬手
2021-09-14
德國豬手
  • 黑安格斯肉眼扒
2021-08-27 267 瀏覽
同女朋友去食夜晚1. 食店地址同Open rice 地址上最近的地鐵站出口不一樣, 行咗一個大圈先搵到。 記住去嗰度最近嘅地鐵站係N1出口2. 叫左兩樣嘢小食拼盤: 無問題 , 芝士棒夠脆安格斯牛; 尼個最有趣, 係店員推介, HKD 228 但 味道真係難食到一個點。 牛扒多筋位, 三成熟都可以硬到同全熟一樣, 舊牛無牛味, 一上菜望見個樣就知出事,自問食個唔少牛扒, 自己係屋企都會煎黎食。 拒的質素應該係同你第一次自己整一樣。 心太軟變成心太硬, 如果你同女朋友箍煲黎食,就一定翻盤無望。 以為就咁完, 你就太年輕了…..坐到一半, 仲有野咬我隻腳。 個日著短褲坐左個半鐘都唔明點解可以比野咬咗幾個位。 最後三樣野 小食 牛扒 心太軟 三樣野 埋單就五舊。 想做試伏器 無任歡迎
同女朋友去食夜晚

2. 叫左兩樣嘢

小食拼盤: 無問題 , 芝士棒夠脆

以為就咁完, 你就太年輕了…..

最後三樣野 小食 牛扒 心太軟 三樣野 埋單就五舊。

想做試伏器 無任歡迎

2021-08-15 165 瀏覽
再出啲main course好早就會賣晒所以知道自己想食咩就要訂位嘅時候留埋。吞拿魚火箭菜沙律🥗非常失色😪吾新鮮,好難食,扣好多分吖😵‍💫😵‍💫😵‍💫大蝦意粉好正🍝最鍾意食有膏香嘅大蝦🍤特別推介芝士條,送酒小吃真系冇點錯👍🏻
大蝦意粉好正🍝最鍾意食有膏香嘅大蝦🍤
特別推介芝士條,送酒小吃真系冇點錯👍🏻

2021-08-01 152 瀏覽
睇大家嘅食評,個個寫到好似小說咁,都令到我有少少懷疑究竟係咪真係食客寫的。不過睇到照片環境又靚,食物嘅選擇都多,價錢又合理都可以試吓。呢間餐廳有shisha bar , 原本都諗應該唔會好適合小朋友去。我個囡囡鍾意坐外面,環境好好,餐廳嘅哥哥姐姐都會好關心咁怕佢聞到煙味,結果坐咗一陣都安排咗我哋坐喺裏面。裏面嘅環境好寬敞,係另外一番風味。呢度嘅飲品好多款式,我就有嚟得切happy hour 優惠叫咗杯Riesling ,非常大杯。食物都唔錯, $128小食拼盤可以揀四款,好抵食。芝士條同芝麻雞翼都好好味,又有好多唔同嘅醬汁可以點。意粉同火焰豬手都不錯,火焰豬手有看頭。餐廳哥哥仲等我哋影埋相先,之後仲Offer幫我哋切埋。所以真係好感謝佢哋嘅服務令到我哋有愉快嘅一晚。下次我哋會再嚟㗎!
所以真係好感謝佢哋嘅服務令到我哋有愉快嘅一晚。
下次我哋會再嚟㗎!
2021-07-28 100 瀏覽
i can see this restaurant is always full house when i pass by after work, gonna try during lunch time. Surprisingly not many people in both indoor and outdoor zones. The price on lunch menu are not expensive at all. A main course with a drink cost hkd 68 + 10 service charge. The staff (a handsome guy and a beautiful girl) are very polite and friendlyDefinitely worth to return.

Definitely worth to return.
Thai  style mussel spaghetti
2021-07-28
Thai  style mussel spaghetti
2021-07-22 132 瀏覽
.📍Jagger 📍香港尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心26-30號舖點了個火焰德國豬手(178hkd)跟龍蝦汁蟹肉意粉(128hkd),超喜歡有表演性的食物😂豬手味道很讚,外皮硬脆裏面肉很多,全場cp最高😂蟹肉意粉是帥店員推薦👀好吃🥰有蟹肉很鮮的味道,意粉也不會煮過頭變太軟,兩款主食也高水準達標💕個人覺得最特別的cocktail是tiramisu(108hkd)跟T.F.(88hkd),兩杯都是顏值超高,前者的主調是bailey’s,上面還有灑滿可可粉的奶油,整體是creamy的口感,T.F.是偏清爽果汁的感覺,酒味完全不重,適合不太能飲酒的人❣️Shisha我們只跟店員說在招牌裏選個甜味的,味道不會太嗆,有一點點糖果的味道,整體來說這邊很適合和朋友聊天放鬆🥰
📍Jagger
📍香港尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心26-30號舖

龍蝦汁蟹肉意粉
火焰德國豬手

10 分鐘 (堂食)
龍蝦汁蟹肉意粉
火焰德國豬手
每個打工仔都想要有一個metime,佢唔係象徵孤獨、唔代表係一個負面狀態。只係有時自己想比自己一個空間放空下,有個機會沉思,做自己認為最舒服既事。不過有時都需要Chill time,今晚就係尖咀呢間bar「Jagger」打返個靚卡之餘,做男人既野好簡單姐,拎起杯酒就隊咖啦,就是這樣嚕!👇📌S N A C K S -▪ JAGGER · Snack Platter - $128▫ 呢個 「JAGGER·小食拼盤」一次過滿足哂最邪惡既條件,當中包括吉列炸生蠔、脆炸大蝦、炸薯格、芝士棒;兩個人黎講份量非常多,每樣都係新鮮即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣;當中最鍾意佢個大蝦同炸蠔,外層酥脆裡面仲噴緊煙;配搭埋大自家製三色醬:千島辣醬、他他醬、wasabi醬,份外惹味。📌Pasta · Risotto - ▪ Risotto · Scallop and Salmon Roes - $138▫ 跟住輪到主菜「帶子三文魚籽·意大利飯」出埸,帶子煎得夠幼嫩,食落口感軟腍但有彈性,唔會太鹹;加上飯粒仲有好濃郁既芝士香,質感夠稠身,配搭三文魚籽,口感十足。📌M a i n -▪ Favourite Crisp
每個打工仔都想要有一個metime,佢唔係象徵孤獨、

唔代表係一個負面狀態。只係有時自己想比自己一個空間放空下,

好簡單姐,拎起杯酒就隊咖啦,就是這樣嚕!👇

📌S N A C K S -
JAGGER · Snack Platter - $128

當中包括吉列炸生蠔脆炸大蝦炸薯格芝士棒;兩個人
黎講份量非常多,每樣都係新鮮即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣;
JAGGER · Snack Platter

當中最鍾意佢個大蝦炸蠔,外層酥脆裡面仲噴緊煙;
配搭埋大自家製三色醬千島辣醬他他醬wasabi醬,份外惹味。

📌Pasta · Risotto -

▫ 跟住輪到主菜「帶子三文魚籽·意大利飯」出埸,帶子
煎得夠幼嫩,食落口感軟腍但有彈性,唔會太鹹;加上

📌M a i n -
Favourite Crisp Roast · Pork Knuckle - $178
Favourite Crispy Roast · Pork Knuckle

▫ 最後重頭戲「Jagger特色·火燄德國咸豬手」絕對係餐廳得意之作,
一上枱staff就會係面頭淋上燒酒,利用火燄將個豬手外層變得更加香脆;

仲會細心比你影完相後幫你切返幾件,方便你進食。豬手外皮夠脆口之餘,
裡面既肉質非常嫩滑,完全唔硬,配搭埋德國酸菜薯角,呢個價錢的確值回票價!
2021-07-20
15 分鐘 (堂食)
JAGGER · Snack Platter
難得有個空閒既星期三🤪😆😆😆黎尖沙咀行陣街同朋友仔嘆下特色西餐啦🤤香辣蒜蓉墨魚麵配炸大蝦啖啖濃香墨汁及蒜香🤤😍😍😍🧄🧄🦑將全黑既墨魚麵香氣昇華🦑🤩🍝☺️☺️配合即叫即炸熱辣脆口既吉列炸蝦🍤☺️☺️咬落唔厚粉食出啖啖蝦肉又夠哂邪惡的🤤🍤辣茄汁牛肉粒薯餅夾餅外脆內嫩既牛肉夾餅😍😍🤤🤤配合微辣茄香既牛粒及脆香脆餅🤤😆😆帶出多重滋味口感呢🤩😍😍😍😍
難得有個空閒既星期三🤪😆😆😆

配合微辣茄香既牛粒及脆香脆餅🤤😆😆
帶出多重滋味口感呢🤩😍😍😍😍
2021-06-23
2021-05-24 797 瀏覽
前排去咗呢間酒吧同朋友聚下舊,除咗酒之外,原來啲野食都相當高質🤤 完sem/放工想chill下又多個選擇啦🤩黑松露忌廉汁鵝肝意粉 ($158)黑松露味濃郁,未食已經聞到好香🤤意份好掛汁😋忌廉汁食到後尾有少少漏,建議同朋友分享!鵝肝入口即溶,油脂香好重😚仲有塊好香脆嘅多士!小編十分推介!Jagger 特色火焰鹹豬手($178)估唔到豬手咁大份🥰小編同朋友兩個人都幾乎食唔晒🤪外皮超級香脆🤤‼️肉質軟嫰,一啲都唔怕鞋口~ 調味適中,旁邊仲有德國酸菜同薯角😋L.C.M ($128)呢杯cocktail用Apple cider、Apple liqueur、Fresh Apple、vodka同Apple juice調製而成🍹味道係甜甜地嘅蘋果味🍎相對易入口,都好啱女仔飲🥰Walawala ($108)呢杯cocktail加入左Fresh kiwi、Cucumber、Lime juice、Kiwi liqueur同Mint leaves,整體有啲似mojito,飲落比較清新,超refreshing!

黑松露忌廉汁鵝肝意粉 ($158)

Jagger 特色火焰鹹豬手($178)

L.C.M ($128)

Walawala ($108)
2021-05-24 250 瀏覽
今次為咗慶祝好朋友嘅生日就揀咗呢間位於尖沙咀嘅西餐廳,訂位嘅時候店員都好用心同我哋介紹返有咩main courses😋由於呢間餐廳係有shi sha提供,有興趣嘅朋友可以特別request返,等店員可以安排戶外位置俾大家😆食物方面,所有嘅嘢食賣相都非常精緻同吸引。我哋一行三人就叫咗一份安格斯肉眼扒、小食拼盤同埋龍蝦汁蟹肉意粉🍝份量方面都夠大份嘅,不過個肉眼扒就有少少失望😞因為佢嘅肉質比較靭,就算用刀切都難切斷。而個意粉就幾好味,啲汁啱啱好掛哂喺意粉度,又唔會太乾。個小食拼盤幾抵食,可以任揀四款小食。我哋就揀咗炸魚柳、炸生蠔、芝士棒、芝麻雞翼。佢仲有啲醬俾大家,非常惹味👍🏻👍🏻總括嚟講,呢間餐廳嘅環境非常適合同朋友一齊傾吓計chill下,係聚腳一流嘅好地方!

2021-04-22
2021-05-19 198 瀏覽
呢間係K11 artist 隔離嘅bar restaurant 餐廳有户外同室內座位 裝修格調Chill得嚟有氣派食物精緻有水準 Cocktail靚到可以打卡服務態度好好 啲staff好friendly 又推介多一個好地方俾大家週末同朋友chill 下🔸Tea 12:00-17:30🔸🌯香辣雞扒青瓜墨西哥卷 🇲🇽 $68👦🏻覺得佢哋整得幾有心機 果卷有做烘底而雞扒都有炸到好香口 加上入面嘅青瓜減低油膩感混合少少辣嘅蕃茄醬 惹味又開胃😍-🥪海蝦芝士焗脆多士 $58蝦多士就唔係傳統炸嗰隻 而係比較西式 中間清空咗d麵包 再加上濃濃嘅白汁加芝士同大蝦整成 用烘到脆卜卜嘅麵包沾中間啲餡 的確幾特別味道方面 個汁係整得幾好 唔會有好重油膩感但又帶濃濃芝士味 加上爽口嘅大蝦🦐整體意外地夾-▪️Cocktails▪️🍹Tiramisu $108~Baileys ·Kalhua · Cacao White liqueur·milk~飲得嘅Tiramisu個賣相已經好得面頭係刨冰cream上面鋪滿可可粉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)飲落好smoo
餐廳有户外同室內座位

但又帶濃濃芝士味 加上爽口嘅大蝦🦐整體意外地夾
▪️Cocktails▪️
🍹Tiramisu $108
飲得嘅Tiramisu個賣相已經好得
面頭係刨冰cream上面鋪滿可可粉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
飲落好smooth 咖啡味好出 唔重酒味 唔嗆喉
好似真係食咗一個Tiramisu 咁🥰