2022-11-29 22 瀏覽
中午本想隨便食個午餐 ,享受秋日的陽光,🌞 想不到 ,竟然有意外的收穫。 原來這裏的咖啡師技術高超 ,不單止調配出好飲的咖啡, 還會拉出美妙的圖畫, 看到賞心悅目, 嘆為觀止。🤩 我們點了兩個午餐一齊食 ,喜歡咖啡的我們,當然先要兩杯拿鐵 ,製作午餐之時, 咖啡師已完成他的傑作 ,奉上兩杯美妙絕倫的拉花咖啡 。一個姿態美妙的天鵝首先登場, 搖曳的身姿, 輕飄在鱗光閃閃的湖上 ,🏞身邊小小的花草 ,☘️⚘️將我的思緒帶到風光明媚的湖上。 繼而 ,一朵燦爛閃爍的大玫瑰登場, 花瓣的深淺色 ,是要展示她最美麗璀璨的生命。🌹💐 滿滿的一杯咖啡 ,被我的視覺,👀 嗅覺 ,👃味覺👅慢慢吸收 ,成為我生命的一部分 ,在我的身體裏繼續發光發亮, 溫暖我的血液, 照亮我整個下午的行程。🤩💪 精神上的滿足還不足夠 ,還需要充實我們的胃 ,🤤兩份午餐都非常出色 ,安格斯牛肉漢堡包, 香鮮美味 ,配上軟滑的芝士, 新鮮的蕃茄生菜, 還有鮮炸的薯條, 色香味俱全。煙三文魚薄餅 ,夠曬特色 ,薄薄的餅底 ,鋪滿鹹香的煙三文魚, 脆皮薄餅配上充滿omega-3嘅三文魚, 一次過補充 一個星期嘅養分 ,食得安心又開心。

Jagger 好嘢! 畀個like你。
係尖沙咀人來人往既街道都有間咁chill既cafe ☺️🫶🏻 好早上完堂 12點一開門就黎😂餐廳除左有indoor位置 仲有好多植物包圍既outdoor 位😍😍😍 宜家涼涼地坐outdoor 真係幾舒服 仲要無蚊🙏🏻 個人係植物控😂😂😍 Lunch menu有唔同varieties eg 意粉 pizza burger risotto etc 仲有跟野飲跟餐價🤭 種類都好多 香辣蒜蓉蜆肉意粉~ 蜆肉粉量好多😍😍😍同埋好香蒜味 同啖啖都微微香辣 醒神開胃😍 蕃茄仔都好新鮮! 怕辣既人都唔洗擔心 佢只係小小辣辣地 🤍 ALL DAY BREAKFAST 😍😍😍😍食親cafe 都會叫all day 因為齋睇都好滿足😂😂🫣 有炸薯餅 雞鎚 牛角包 烤豬肉腸 炒蛋 粟米 同沙律 所有野上台都熱辣辣🥰牛角包燒到焦香 好脆口 炒蛋都好滑🥰🥰 同埋要讚讚 大部分款式都有兩件 可以同友人share 😆😆 飲品叫左杯 Jagger Chocolate 同flat white 🤪 !!!!!!! Jagger Chocolate 極驚喜! On top 加左少少coco粉增加香味~ 成杯勁creamy 勁濃郁

好早上完堂 12點一開門就黎😂

個人係植物控😂😂😍

仲有跟野飲跟餐價🤭 種類都好多

香辣蒜蓉蜆肉意粉~
蜆肉粉量好多😍😍😍
同埋好香蒜味 同啖啖都微微香辣
醒神開胃😍
蕃茄仔都好新鮮!
怕辣既人都唔洗擔心 佢只係小小辣辣地 🤍

所有野上台都熱辣辣🥰
牛角包燒到焦香 好脆口
炒蛋都好滑🥰🥰
同埋要讚讚 大部分款式都有兩件 可以同友人share 😆😆

!!!!!!! Jagger Chocolate 極驚喜!
On top 加左少少coco粉增加香味~
成杯勁creamy 勁濃郁朱古力味! 真心好驚喜
會想一啖接一啖😂😂😂
大家必點🫶🏻🫶🏻🫶🏻
flat white 份量好大杯😂😂🫣
咖啡同奶香都好足夠😆

係TST黎講 咁既價錢食到個lunch set 食物質素幾好 同環境舒服 簡直係抵到爛🥰🥰
一定會再回頭!
2022-11-20
  • Jagger  Chocolate
2022-11-28 41 瀏覽
平時同媽咪食中餐多,今晚換下口味,同佢食西餐。餐廳有室內同室外,我哋選擇有大自然feel嘅室外,大大張梳化椅加上攬枕,好舒服!呢度有小食、意粉、扒類同酒類等。特色火焰德國咸豬手係其中一個signature dish 吉列炸生蠔媽咪鍾意食炸蟹鉗,於是點個炸生蠔,佢話生蠔鮮嫩多汁,外面炸粉薄又酥脆…香口。點埋個茄汁醬,豐富味蕾!白酒忌廉汁煮青口青口肥美,肉質吾韌。脆脆多士最啱點美味白酒忌廉汁。特色火焰德國咸豬手服務員撒上可去油膩嘅橙酒,點起火,即時火光熊熊,非常吸引,俾足時間我哋相機食先。燒完後幫我哋拎入去切開,方便進食。燒過嘅豬手,皮更脆口有油香,但吾肥膩,肉質保持軟嫩。冬陰功海蝦墨魚麵墨魚麵酸酸辣辣又煙韌,吾會食到成口烏卒卒。去殼去腸大蝦令人食得輕鬆又享受。見到媽咪滿足嘅樣,下次再試下其他美食先
平時同媽咪食中餐多,今晚換下口味,同佢食西餐。

呢度有小食、意粉、扒類同酒類等。

特色火焰德國咸豬手係其中一個signature dish

吉列炸生蠔

白酒忌廉汁煮青口
青口肥美,肉質吾韌。脆脆多士最啱點美味白酒忌廉汁。

特色火焰德國咸豬手

燒過嘅豬手,皮更脆口有油香,但吾肥膩,肉質保持軟嫩。

冬陰功海蝦墨魚麵

見到媽咪滿足嘅樣,下次再試下其他美食先

2022-11-17 47 瀏覽
Jagger酒吧面向赫德道,夜晚係酒吧,晏晝係西餐廳。餐廳有分室內和室外地方,室內有落地玻璃,一邊飲嘢一邊望住出邊嘅植物和街道,都幾有風景。室外部份又係另一個感覺,幾休閒,可以呼吸一下。十一月天氣涼爽,大部份顧客都係坐室外。全日早餐有炒蛋,牛角包,香腸,香辣雞扒,薯餅,沙律,粟米。食物有正常的發揮,薯餅和牛角包香脆,雞蛋和香腸味道不俗。喺街角酒吧嘅環境下食all day,別具歐陸風情☕️冬陰公墨魚麵配炸大蝦有驚喜,睇餐牌以為係湯麵🍜,然後竟然係辣汁炒墨魚汁意粉。好有fusion感覺。賣相OK,幾好食,雖然辣但係都係咁食。三隻炸蝦香脆,配合冬陰功味意粉就已經好好,唔使點醬。Jagger Hot Chocolate 招牌熱朱古力🍫,究竟係有啲咩特別嘅呢?我覺得幾香濃嘅,朱古力奶抱有綿綿嘅感覺,好似食緊棉花糖咁,不過都真係頗甜,叫得熱朱古力都預咗啦。Mix Berry Tea店員細心叫我哋等3分鐘等果茶的味道出嚟先再飲🫖,果茶好香,係天然嘅味道,店舖加咗新鮮生果粒,飲茶會食到粒粒生果。
全日早餐
冬陰公墨魚麵配炸大蝦
Jagger Hot Chocolate
Mix Berry Tea
2022-11-15
2022-11-16 818 瀏覽
呢間喺 tst麼地道既 jagger環境舒服 半開放式既酒吧 有室內高枱同室外 sofa櫈枱 可吸水煙 食物質素好 值得黎同朋友飲下酒食下好野👍🏻🍴jagger特色火燄德國咸豬手 298 蚊🔥🐷豬手 首先用火燒過夠觀賞性同甘樣整豬手外表更靚豬手外皮好香脆 帶 d蜜糖香甜味 皮同肉之間帶 d肥膏而唔會肥膩 肉質夠香咸蛋牙🐷薯角大大件夠香脆 而食到甘上下 食下酸菜中和咸味 好味既豬手🍴洋葱圈 68 蚊🔥炸得好香脆既洋葱香 出面香脆 而入面既洋葱比較幼身 炸得好 所以保留應有既水份 就甘食或點 d茄汁食都好味👍🏻 🍴軟殼蟹南瓜意大利飯148 蚊🍚🦀黃色既意大利飯 用紫色花瓣做襯托幾靚 意大利飯夠煙韌彈牙 配埋香甜軟林既南瓜 好有層次感 軟殼蟹大隻 好香蟹味 外面香脆。入面軟林 好食👍🏻#南瓜 #意大利飯 #洋葱圈 #炸豬手 #德國豬手 #西餐Score 平均分 <8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍

🍴jagger特色火燄德國咸豬手 298 蚊🔥🐷
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#jagger
尖沙咀麼地道31 至41 號 fph購物中心26 至30 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2022-11-16
2022-11-14 40 瀏覽
尖沙咀嘅酒吧多不勝數,呢間酒吧餐廳除左室內座位,仲有戶外座位,四周都係花草,好有叢林風格🌴🌳🪵夜晚黎到呢到飲返杯應該仲有feel🥰午市有套餐供應,價錢由$68起,有11個餐選擇。我地就叫左個安格斯牛肉漢堡、茄汁海鮮意大利飯。安格斯牛肉漢堡入面夾左生菜、蕃茄、芝士、煙肉、安格斯牛肉,食落口感都幾豐富,安格斯有香濃牛肉味,仲充滿肉汁,夠晒juicy😚加埋薯條同沙律菜,都幾夠飽!茄汁海鮮意大利飯就有青口、蝦、蜆肉,加埋蕃茄醬煮嘅意大利飯熟度剛剛好!叫左兩杯特飲,strawberry yogurt smoothie個賣相好靚,幼滑嘅yogurt加軟綿綿嘅沙冰配士多啤梨嘅組合真係超好飲☺️grapefruit jasmine tea加左片乾西柚個賣相即時升級,飲落有少少茶澀味,加埋清甜嘅紅西柚果肉,又唔錯喎😉

1K
2022-11-08 493 瀏覽
Jagger 走型格工業風,門口的霓虹燈,充滿chill的感覺。室外的露天花園,像鬧市中的小清新,加上綠色植物點綴,舒適寧靜,💖很適合摸着酒杯底,開懷暢飲!安格斯牛肉漢堡168牛肉漢堡甘香可口,加上厚身火腿,入口油潤,十分邪惡! 😈 大啖咬下,咀嚼時肉汁豐沛,配上半溶芝士,肉香濃郁,中間夾著蕃茄及生菜,滋味啖啖肉。粗身薯條脆卜卜,🎊十分誘惑滿足。全日早餐148配料豐富:牛角包、香腸、香辣雞扒、薯餅、沙律、粟米及炒蛋,酥脆的牛角包,充滿牛油香氣,切開夾入滑溜炒蛋,十分滋味。薯餅入口酥脆,🎉厚身香腸肉味香濃,燒粟米多汁,清新味蕾,加上沙律菜,滋味平衡。Peach Oolong Tea 68吃完熱辣辣的薯條,再呷一口香醇的烏龍茶,😍消渴解膩,加上杯底的香甜桃肉,清爽怡人。Strawberry Yogurt Smoothie 58賣相粉嫩吸引,拌勻柔滑忌廉,入口香甜濃稠,飲到草莓果蓉及果籽,散發誘人果味。

安格斯牛肉漢堡168

全日早餐148

Peach Oolong Tea 68
Strawberry Yogurt Smoothie 58

午餐
2022-11-06 325 瀏覽
星期日唔洗返工,瞓到自然醒,同朋友嚟尖沙咀搵間餐廳 Chill 下,順便食個 Lazy Lunch,友人提議去麼地道呢間「Jagger」。原來呢間食肆好特別,日頭係 Café,而夜晚就會搖身一變成為酒吧餐廳,提供酒精飲料、多國菜美食及水煙等,絕對係同朋友歡度週末嘅完美聚會場所。餐廳分為多個唔同嘅區域,而今次我哋就揀左戶外座位,看起來猶如一片寧靜嘅綠洲,加上自然光線和郁鬱蔥蔥嘅植物,真係令人心曠神怡。我哋每人點左個 Set Lunch,全日早餐 ($148)  份量十足,而且用料好豐富,有牛角包、香腸、香辣雞扒、薯餅、沙律、粟米同太陽蛋。牛角包金黃香脆,食落酥皮好鬆化,散發住陣陣牛油香。雞扒外脆內 Juicy,肉質嫩滑,味道辣辣地,令人食慾大增。薯餅即炸,咬下脆口又唔油膩,好味,加埋隻燶邊太陽蛋,蛋味又香又濃,真係無得輸!另外呢客煙三文魚薄餅 ($88)  水準亦一流,三文魚好大塊,入口即溶,證明煙燻時間拿捏得十分準繩。Pizza 烘得啱啱好,餅底烤得脆薄香口又沒有過火,美味!飲品點左 Mango Yogurt Smoothie ($58),賣相好吸引,芒果味很香濃,加上乳酪嘅微酸和幼滑
飲品點左 Mango Yogurt Smoothie ($58),賣相好吸引,芒果味很香濃,加上乳酪嘅微酸和幼滑嘅質感,非常醒胃,清香怡人。
另一杯 Grapefruit Jasmine Tea ($53)  外觀亦非常漂亮,呈迷人嘅橙紅色,紅柚味微微酸甜,茉莉花茶清香醇厚,入面仲有粒粒果肉,飲完好滿足❤️
已經同朋友約定下次再嚟試下餐廳嘅 Dinner。
2022-11-05 42 瀏覽
呢間bar都去過好幾次🤤今次同朋友黎食野chill翻幾杯 一定要坐outside~兩個女仔食野唔多 叫左兩款野食 🫣黑松露意大利飯🍛飯煮得夠淋,如果黑松露味勁啲會再好食啲🥳小食拼盤🧆嗌咗吉列蠔,芝麻雞翼,洋蔥圈,炸蝦四款都唔錯,不過我就最鍾意洋蔥圈😚
呢間bar都去過好幾次🤤
今次同朋友黎食野chill翻幾杯
一定要坐outside~

兩個女仔食野唔多 叫左兩款野食 🫣

黑松露意大利飯🍛
飯煮得夠淋,如果黑松露味勁啲會再好食啲🥳

小食拼盤🧆
嗌咗吉列蠔,芝麻雞翼,洋蔥圈,炸蝦
四款都唔錯,不過我就最鍾意洋蔥圈😚
2022-11-03 47 瀏覽
最近helloween 餐廳嘅佈置充滿Halloween嘅色彩!呢間餐廳比較特別,夜晚應該係酒吧,晏晝會提供西餐嘅set lunch!有室內同室外嘅環境咁你揀👍襯住放大假做乖乖女同媽咪周圍搵食🫶🏼Set lunch有11個選擇而大部份嘅set lunch都係$100以下性價比高,👍而我同媽咪揀咗安格斯牛肉漢堡同Pizza配煙三文魚😆安格斯漢堡,見佢煮到medium 而且配菜有芝士,生菜,蕃茄,蘑菇都比較豐富!配蝶方面有沙律菜同埋薯條平衡返個油膩😆😆三文魚pizza個皮好薄又脆,十足意大利正宗Pizza!飲品方面我叫左strawberry yougurt smoothie, 上枱已經好吸吸睛,裝飾好靚😍味道方面士多啤梨同乳酪嘅份量剛好又唔會好甜,正!
有室內同室外嘅環境咁你揀👍
襯住放大假做乖乖女同媽咪周圍搵食🫶🏼

三文魚pizza個皮好薄又脆,十足意大利正宗Pizza!
2022-10-27 54 瀏覽
有日放假喺K11行完街之後又諗唔到食咩 咁就打開OpenRice睇吓有咩好食 見呢間餐廳就喺隔籬街 近近地就決定去試吓啦!餐廳主要都係戶外位置 室內空間bar其實好細 高身枱櫈我諗唔太適合長坐傾偈我哋二個人order左一份炭燒紐西蘭羊骨扒同冬陰功海蝦墨魚麵 意粉味道還可以 似一般Cafe嘅質素羊架雖然份量唔少 但係好似冇乜調味 好淡 食唔出肉香味 肉質一般 呢個有啲失望 調酒亦都唔太好飲 尖沙咀西餐選擇都好多 呢個唔會特別推介
餐廳主要都係戶外位置 室內空間bar其實好細
高身枱櫈我諗唔太適合長坐傾偈
尖沙咀西餐選擇都好多 呢個唔會特別推介
2022-10-25 41 瀏覽
𝐉𝐚𝐠𝐠𝐞𝐫 𝐁𝐚𝐫 𝐀𝐧𝐝 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭⧍ ᴀ ᴄᴏᴢʏ ᴄᴀꜰᴇ ɪɴ ᴛʜᴇ ᴍᴏʀɴɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀ ᴄʜɪʟʟ ʙᴀʀ ɪɴ ᴛʜᴇ ᴇᴠᴇɴɪɴɢ. ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ ᴀʀᴇᴀ ɪꜱ ᴅᴇᴄᴏʀᴀᴛᴇᴅ ʟɪᴋᴇ ᴀ ᴊᴜɴɢʟᴇ ᴀɴᴅ ꜰᴜʟʟ ᴏꜰ ɢʀᴇᴇɴ ᴘʟᴀɴᴛꜱ, ᴡʜɪʟᴇ ʏᴏᴜ ᴄᴀɴ ᴀʟꜱᴏ ᴄʜᴏᴏꜱᴇ ᴛᴏ ᴛᴀᴋᴇ ᴀ ꜱᴇᴀᴛ ɪɴ ᴛʜᴇ ꜱᴇᴍɪ ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ ᴀʀᴇᴀ.------------------------------ ​⋆ 𝘈𝘯𝘨𝘶𝘴 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘗𝘢𝘵𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 安格斯牛肉漢堡 ⋆⤻ 軟軟的漢堡包搭配口感紥實的牛肉、充滿鹹香味的煙肉旁邊還有香脆的薯條,十分滿足⋆ 𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 𝘈𝘨𝘭𝘪𝘰 𝘦 𝘖𝘭𝘪𝘰 𝘞𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘭𝘢𝘮𝘴 香辣蒜蓉蜆肉意粉 ⋆⤻ 很推薦這道意粉充滿蒜香、辣味和橄欖油香的意粉十分惹味也沒有油膩感⋆ 𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘠𝘰𝘨𝘶𝘳𝘵 𝘚𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩𝘪𝘦 ⋆⋆ 𝘎𝘳𝘢𝘱𝘦𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘑𝘢𝘴𝘮𝘪𝘯𝘦 𝘛𝘦𝘢 ⋆
𝐉𝐚𝐠𝐠𝐞𝐫 𝐁𝐚𝐫 𝐀𝐧𝐝 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭
⤻ 軟軟的漢堡包
搭配口感紥實的牛肉、充滿鹹香味的煙肉
旁邊還有香脆的薯條,十分滿足

⤻ 很推薦這道意粉
充滿蒜香、辣味和橄欖油香的意粉
十分惹味也沒有油膩感

⋆ 𝘎𝘳𝘢𝘱𝘦𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘑𝘢𝘴𝘮𝘪𝘯𝘦 𝘛𝘦𝘢 ⋆
[尖沙咀]扑扑扑鹽焗原條鱸魚有得食,有得玩😆😆今晚叫左條鹽焗原條鱸魚,同侍應傾開計,知道老闆會同廚師定期轉menu ,每期嘅特色都唔一樣。🤩對於客人來說,會比較有新鮮感和驚喜餐廳裝修比較有格調,而且餐廳有水煙可以提供,見到有水煙師專門調校味道❤️❤️☁️鹽焗原條鱸魚原本要兩天預訂,好彩當日問左侍應,有現貨,可以即刻試吓🤩不是很多地方有這個菜式,餐廳有專人幫忙起魚肉同拆骨,所以怕食魚拆骨麻煩的朋友,就唔洗擔心🥰魚肉配上海鹽,鮮味ok 🤗,魚肉唔會過老味道:🌕🌕🌕🌑🌑整體味道:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑
[尖沙咀]扑扑扑鹽焗原條鱸魚

有得食,有得玩😆😆

☁️鹽焗原條鱸魚
原本要兩天預訂,好彩當日問左侍應,有現貨,可以即刻試吓🤩
魚肉配上海鹽,鮮味ok 🤗,魚肉唔會過老
味道:🌕🌕🌕🌑🌑

整體
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
2022-10-12 54 瀏覽
食物選擇方面唔算十分多選擇, 不過勝在夠高質, 呢啲涼涼地既天氣呀婆體質既我今次就冇飲到酒喇😂Jagger 小食拼盤🍱($158)8樣入面揀4樣我地揀左呢芝士棒, 洋蔥圈, 芝麻雞翼, 脆炸魚柳, 4樣都炸到剛剛好又唔會油膩, 呢個價錢絕對抵過單點, 除非真係淨係想食一樣野😎炭燒加拿大有骨豬鞍扒🐷($218)豬鞍扒好厚肉, 唔好睇佢顏色好淺冇咩味咁, 食落好juicy同勁入味再帶埋少少肥膏真係好好食☺️ 另外仲配左一個細焗薯同埋蔬菜都整得好好食一啲都唔會老, 唔食牛既人黎到一定要點呢個😍冬蔭公海蝦墨魚麵🦑 ($138)黑色既墨魚汁意大利粉用蒜頭炒過特別香, 加上本身啲墨魚汁已經係曬意粉度, 所以絕對唔會食到成嘴都係黑色😎 冬蔭公味返而又唔係太濃係食到少少既辣味, 配埋4隻爽口既大蝦係唔錯既😉呢度室外既座位佈置到好似森林咁幾正嫁, 下次有機會要黎試下坐出面同埋試下啲cocktail 先😌

Jagger 小食拼盤🍱($158)

炭燒加拿大有骨豬鞍扒🐷($218)

冬蔭公海蝦墨魚麵🦑 ($138)

2022-10-10
  • 冬蔭公海蝦墨魚麵
  • 炭燒加拿大有骨豬鞍扒
  • Jagger 小食拼盤
尖沙咀的酒吧多不勝數~ 而這間位於尖東 算是旺中帶靜的區域 裝修設計都很有心思(。・ω・。)ノ-酒吧分為室內及露天位置 室內走型格路線 木枱搭配著瓷磚牆身 挺有格調(・ω・ ) 而露天設有叢林feel的雅座 晚上不少客人都選擇坐在外面 而早上來到相信會有置身於田園的感覺 打卡一流📸 至於菜式和酒類方面 餐廳定期推出限定款式的主食和雞尾酒🍹頗有驚喜✨🔻🔻🔻🔻🔻✨ 威靈頓三文魚 ($218)威靈頓牛聽得多 但朋友和我也是第一次品嚐內餡是三文魚🍣~ 酥皮外層焗得鬆脆 層次分明 一咬下去就已經非常鬆化! 即點即焗非常熱辣辣 而裡面內餡有三文魚之外還有煙肉 三文魚經過調味 增添了香料令三文魚更有鮮味✨ 可能是魚的關係 整體不會太有負擔感~ 至於配料是幼滑薯蓉 配菜也煎過 挺惹味♪(´ε` )-✨ 波士頓龍蝦 (半隻) 配龍蝦汁意粉 ($268)賣相擺盤超精緻的龍蝦意粉🍝🦞 半隻已起肉的鮮甜龍蝦肉 欣賞它的龍蝦汁份量毫不吝嗇 每條意粉也剛好蘸了龍蝦汁 濃郁又不會過於油膩🥹-✨ Bubble bobble 泡泡龍 ($128)雞尾酒新款式之一🍹名字和賣相已經超加分💯 裡面是由菠蘿汁、蘋果漿、檸檬、薄

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 威靈頓三文魚 ($218)

✨ 波士頓龍蝦 (半隻) 配龍蝦汁意粉 ($268)

✨ Bubble bobble 泡泡龍 ($128)
雞尾酒新款式之一🍹名字和賣相已經超加分💯 裡面是由菠蘿汁、蘋果漿、檸檬、薄荷和七喜組成 更加入了煙薰的味道 很有層次 而杯上放有3顆軟糖 可愛度🆙🍬

✨ Sick Leave ($68)
名字同樣很過癮ψ(`∇´)ψ 我超喜愛的Sick leave😎 由新鮮火龍果、青檸汁、梳打和紅莓汁組成 味道清爽並喝到火龍果肉 淡淡青檸味很清新 賣相非常精美呢🌷
🔺🔺🔺🔺🔺
📍 Jagger (尖沙咀)
🗺 尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心26-30號舖