2021-10-24 75 瀏覽
今日去咗試呢間最近好多人去,成日都係IG見到人食係門口等咗一陣,就入得啦裝修好靚,同工廈有好大出入Menu超可愛,好多崩壞公主👸🏼我揀咗呢個香蒜辣油鮮蜆扁意粉🍝Lunch set有配餐湯同埋飲品先講餐湯,忌廉蕃茄好濃郁,湯到粒粒蕃茄,有誠意個粉無諗過咁好食好香好辣每樣野都好入味,意粉係充滿住蜆肉嘅味好鮮連菇都好好味必試大約有8-10隻都幾大隻~無沙杯餐飲揀咗latte 拉花都靚味道不錯而朋友就揀咗burger 賣相好靚,超多薯條🍟好食熱辣辣朋友都話好食環境超岩打卡好光猛自拍都靚啲下次都想再試其他餐
今日去咗試呢間
最近好多人去,成日都係IG見到人食

係門口等咗一陣,就入得啦

裝修好靚,同工廈有好大出入

Menu超可愛,好多崩壞公主👸🏼

我揀咗呢個香蒜辣油鮮蜆扁意粉🍝

Lunch set有配餐湯同埋飲品

先講餐湯,忌廉蕃茄

好濃郁,湯到粒粒蕃茄,有誠意

個粉無諗過咁好食
好香好辣

每樣野都好入味,意粉係充滿住蜆肉嘅味
好鮮

連菇都好好味
必試

大約有8-10隻都幾大隻~無沙

杯餐飲揀咗latte
拉花都靚味道不錯

而朋友就揀咗burger

賣相好靚,超多薯條🍟
好食熱辣辣

朋友都話好食

環境超岩打卡
好光猛自拍都靚啲

下次都想再試其他餐

• 香蒜辣橄欖油鮮蜆扁意粉
2021-10-22 67 瀏覽
同朋友係荔枝角買完靚衫後,去咗附近嘅億利工業中心2樓食lunch。餐廳雖然細細哋,但"種上"綠色植物,再加上小吊扇同吊燈裝飾,畀人一種舒服遊閒感覺!set lunch都超過十款,我哋點咗#️⃣5️⃣香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉#️⃣7️⃣香煎帆立貝意式茄醬意大利飯套餐包是日餐湯及餐飲($28或以下飲品)✨黑松露蘑菇忌廉湯~入口順滑,有黑松露香!✨香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉~蜆肉鮮味滲入意粉,再加入橄欖油、香蒜、鴻喜菇(吾肯定)同幼如絲般嘅辣椒絲,簡單調味,令煙韌嘅扁意粉香.辣.鮮甜,十分開胃!✨香煎帆立貝意式茄醬意大利飯~大大隻帆立貝煎到两面微金黃,肉質保持軟嫩。意大利飯粒吸收茄醬,粒粒分明,口感煙韌中帶酸甜味。✨士多啤梨藍莓奶昔~我哋以開心價(半價)將套餐飲品升級。两杯粉紅色奶昔,香甜中帶微酸,感覺好浪漫。第一次上工廈開餐,估吾到都食到有質素嘅嘢!

set lunch都超過十款,我哋點咗
#️⃣5️⃣香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉
#️⃣7️⃣香煎帆立貝意式茄醬意大利飯
套餐包是日餐湯及餐飲($28或以下飲品)

✨黑松露蘑菇忌廉湯~入口順滑,有黑松露香!

第一次上工廈開餐,估吾到都食到有質素嘅嘢!

2021-10-21 77 瀏覽
樓上工廠CAFÉ真係去好多,但成日都食到伏搞到我都唔係好有估心,呢間我見佢分店都幾多,而且上到去剛好唔使排隊就試一下吧~環境的確唔錯,係暗左小小,BUT情調嘛~果日唔係太餓,所以叫左蒜香炒意粉,估唔到佢炒得好香而且意粉非常爽口,而且個帶子一D都冇雪味,仲煎我好有牛油香,覺得驚喜!再來一個野菌意大利飯,開頭我以為係白汁果隻,估唔到原來係雞湯+菇的精華,咁樣煮真係會有好濃既菇香! 個飯唔會太淋又唔會過硬,調味亦都剛剛好,最重要係份量唔會太多,因為太多會好濟。最後當然一定要叫佢個PANCAKE! 因為基本上個個都嗌,我地叫左朱古力香蕉味,個PANCAKE皮真係好好食!一D都唔厚又唔會太粉! 朱古力同香蕉本身就係絕配,GOOD!推薦!
環境的確唔錯,係暗左小小,BUT情調嘛~

2021-10-19 41 瀏覽
依間INN都幾出名 香港各區都開咗分店今日喺D2 Place睇完戲 就決定嚟荔枝角分店試吓我哋六點嚟到啱啱開始晚市呢度環境都幾靚 鍾意佢燈光暗得黎有水晶燈有種高貴格調嘅感覺餐牌選擇都算多 小食意粉意大利飯等等唔同款式芝士焗波士頓龍蝦配蘆筍龍蝦汁意大利飯菜單名稱吸引 賣相更加吸引辣椒絲同食用花都為菜式錦上添花龍蝦汁意大利飯調味出色 每一啖都係好creamy唔會過咸不過波士頓龍蝦份量真係比較細 其實食唔到幾多肉法式低溫慢煮鴨髀配香橙黑醋汁雖然名稱法式低溫慢煮好吸引 不過食落較為普通 肉質尚算嫩滑 不過味道一般香橙黑醋汁有加分 用嚟沾薯蓉好適合不過依度食物嘅份量偏少 兩個人叫兩個main dish唔夠飽最後我哋加配左奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉依個意粉絕對有驚喜奶油忌廉汁好香濃 奶味重 帶有少少甜味每一啖都意猶未盡 而大蝦咬落都好脆口我哋一致認為係三款菜式當中最好味嘅
依間INN都幾出名 香港各區都開咗分店

奶油忌廉汁好香濃 奶味重 帶有少少甜味
每一啖都意猶未盡 而大蝦咬落都好脆口
我哋一致認為係三款菜式當中最好味嘅
2021-10-19 37 瀏覽
返工朝九晚六做到隻狗咁,lunch梗係要對自己好啲,苦中一點甜。公司樓下呢間西餐,成日晏晝都好多人,就睇吓係咪真係咁好食先!佢係喺工廠入邊,但擁有歐陸風格嘅裝修,完全係沙漠之中嘅綠洲,繁忙之中嘅一點寧靜!少女心爆發,即刻不停打卡影相🥰雖然佢咁多人食,但佢嘅午餐都唔算太貴。價錢大概88至138都有,豐儉由人。而且跟餐仲有包括餐湯同埋嘢飲👍🏻今日嘅餐湯係雜菌蘆筍忌廉湯個湯嘅質感比較杰身,菇嘅味道非常之充足。如果個鹹味重返少少就好啦。Wugyu beet. mushroom.onion cheese burger with French fries $108洋蔥野菌和牛芝士漢堡配薯條個配套好豐富,有菜又有肉,感覺上係均衡嘅飲食🤣🤣🤣個漢堡嘅包包焗到好脆,再夾埋juicy既黃牛漢堡扒😋好正,同埋個野菌汁好惹味。大大個加埋埋香脆嘅薯條,食晒嘅話應該飽到今晚🤤ltalian tomato risotto with scallops $108香煎帆立貝意式茄醬意大利飯焦面既帆立貝好香脆,而且都好大粒!平時大多數食白汁嘅risotto,原來茄醬既risotto都好好味,蕃茄酸酸地感覺上冇白汁咁漏。飯嘅

而且跟餐仲有包括餐湯同埋嘢飲👍🏻

今日嘅餐湯係雜菌蘆筍忌廉湯

洋蔥野菌和牛芝士漢堡配薯條

香煎帆立貝意式茄醬意大利飯
焦面既帆立貝好香脆,而且都好大粒!
平時大多數食白汁嘅risotto,原來茄醬既risotto都好好味,蕃茄酸酸地感覺上冇白汁咁漏。飯嘅軟硬度都好適中,岩我口味🙌🏻之前食過d有d米會生生地🤣

食完之後享受埋杯嘢飲就要返返去地獄囉🥲

2021-10-19
2021-10-14 56 瀏覽
10月14號,紅日難得同媽咪一齊放假,就出去近近地荔枝角食飯!餐廳嘅地理位置好方便就係喺荔枝角地鐵站D1出口行1分鐘就到,啱晒媽咪唔鍾意行咁多路餐廳嘅環境好靚好似一個宮廷,有啲似宴會,擺設同埋佈置都好有心機!媽咪都好中意!我哋第一樣嗌左嘅就去菠菜大蝦燴意大利麵,賣想好掂,有成四隻大蝦🍤,每隻都大大隻好爽口,我哋兩個都食得津津有味價錢只係$118,好抵食!第二樣叫咗嘅就係墨汁帶子意大利飯,墨汁同飯好夠濃味,帶子配埋香葉食,正!之後我哋最期待嘅甜品就來到喇,叫左Nutella 香蕉crepe, 呢個配搭真係超屈機,真係一定推介大家一定要食呢一個甜品!配埋啲cream真係好食到冇得頂,一定會再返嚟encore呢一個crepe

價錢只係$118,好抵食!

餐廳以白色為主題🤍裝修同佈置都很好精緻同好有格調環境氣氛都好舒服(´ ▽`)ノ 𝐌𝐄𝐍𝐔上嘅設計都好得意👑𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭會跟埋餐湯同飲品黑松露蘑菇湯好重黑松露味, 仲食到唔少蘑菇碎粒但口感唔夠𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦,比較普通🥞法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿 ($88): 4.2/5有驚喜嘅𝐶𝑅𝐸𝑃𝐸🤩𝐶𝑅𝐸𝑃𝐸 質感實在, 幾足料 🍳𝑃𝑜𝑎𝑐ℎ𝑒𝑑 𝑒𝑔𝑔 煮得啱啱好切開仲會有流心嘅效果𝐽𝐸𝑁𝐺🤤🥓𝑃𝑎𝑟𝑚𝑎 𝐻𝑎𝑚 嘅鹹香味好濃郁𝑐𝑟𝑒𝑝𝑒 入面仲有大量菠菜 配埋荷蘭醬,日式小蘿蔔,同火箭菜好𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ, 令成個口感好豐富味道調配得啱啱好🥰🍝 香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉($98): 3.8/5蜆肉擺得好靚🌸, 好新鮮好鮮甜🌊全部都冇沙, 好乾淨意粉彈牙微辣🌶, 好惹味配上大量嘅蜆肉, 好香蒜味, 唔錯💓🥘 香煎帆立貝意式茄醬意大利飯($108): 3.6/5一拎到已經聞到好香💗帆立貝有兩大粒, 煎得好香好鮮甜🍅意大利飯好入味, 煮得啱啱好好有咬口, 而且蕃茄味好出, 唔錯✨🫐藍莓班戟 ($68): 3.3/5🥞𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒表面鋪滿藍莓醬同藍莓🫐班戟甜味適中, 口感煙韌, 而且充滿蛋香🥚仲用咗

餐廳以白色為主題🤍
裝修同佈置都很好精緻同好有格調
環境氣氛都好舒服(´ ▽`)ノ
𝐌𝐄𝐍𝐔上嘅設計都好得意👑
𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭會跟埋餐湯同飲品

黑松露蘑菇湯

好重黑松露味, 仲食到唔少蘑菇碎粒
但口感唔夠𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦,比較普通

🥞法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿 ($88): 4.2/5

有驚喜嘅𝐶𝑅𝐸𝑃𝐸🤩
𝐶𝑅𝐸𝑃𝐸 質感實在, 幾足料
🍳𝑃𝑜𝑎𝑐ℎ𝑒𝑑 𝑒𝑔𝑔 煮得啱啱好
切開仲會有流心嘅效果𝐽𝐸𝑁𝐺🤤
🥓𝑃𝑎𝑟𝑚𝑎 𝐻𝑎𝑚 嘅鹹香味好濃郁
𝑐𝑟𝑒𝑝𝑒 入面仲有大量菠菜
配埋荷蘭醬,日式小蘿蔔,同火箭菜
好𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ, 令成個口感好豐富
味道調配得啱啱好🥰

🍝 香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉($98): 3.8/5

蜆肉擺得好靚🌸, 好新鮮好鮮甜🌊
全部都冇沙, 好乾淨
意粉彈牙微辣🌶, 好惹味
配上大量嘅蜆肉, 好香蒜味, 唔錯💓

🥘 香煎帆立貝意式茄醬意大利飯($108): 3.6/5

一拎到已經聞到好香💗
帆立貝有兩大粒, 煎得好香好鮮甜
🍅意大利飯好入味, 煮得啱啱好
好有咬口, 而且蕃茄味好出, 唔錯✨

🫐藍莓班戟 ($68): 3.3/5

🥞𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒表面鋪滿藍莓醬同藍莓🫐
班戟甜味適中, 口感煙韌, 而且充滿蛋香🥚
仲用咗🍫朱古力醬同𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚做點綴🌟
配搭得啱啱好, 唔會覺得好ℎ𝑒𝑎𝑣𝑦

📍 INN - I’m Not Nothing (荔枝角)
🐰: 3.9/5

#eatwithkeikei #sweetiedaily_laichikok

2021-10-12 55 瀏覽
再次光臨,選擇了較小人嘅時段 (1430), 眼見好多OL光顧,加上宮廷式嘅裝飾,擺設,感覺優雅,恬靜,h as bing meal elegantly ! 今次點了野菌和牛芝士漢堡餐,以及豬肉眼扒餐,特飲叫了薄荷梳打,朱古力香蕉奶昔。漢堡餐先到來,薯條揸得剛剛好,熱辣辣入口,香脆好味,至於和牛漢堡,好有牛味,配合蔬菜及包,好好味。至於豬肉眼扒餐,厚切豬肉眼扒,配上薯蓉,蔬菜,gravy, 雖然個扒有少少乾,但每一啖加埋配料放進口裏,享受非常。特別一提,餐前的雜菌湯,超好味!至於特飲,薄荷梳打水正好沖淡濃郁的肉味,而朱古力香蕉奶昔好像一個後上的甜品,感覺滿足。雖然餐廳面積不是很大,感覺有足夠的員工服務,但他們不會走來走去,破壞恬靜的環境,以員工的服務態度懇切誠懇,服務速度一流。餐廳內有內置廁所,非常方便。
2021-10-10 80 瀏覽
上到去睇水牌,203仲係舊舖,轉咗新店未改名,所以有少少亂。booked 咗位所以唔使等,仲有9折🤗舖唔大,大概10張檯,裝修都幾亮白,有幾靚嘅吊扇,但吹住有啲唔舒服,所以叫waiter 熄咗佢。main course有11款,大多係90幾蚊,最貴138,包餐湯,包 under 28蚊飲品,over 就50%off先嚟係餐湯,黑松露湯,都幾濃味,唔會太稀,唔錯。焗加拿大豬肉眼 ~118除咗豬仲有翠玉瓜同燒菠蘿仲有啲薯蓉,豬都焗得幾香,不過有啲偏乾。蒜香海鮮辣意粉~98上碟都幾靚,有幾隻蜆,不過意粉比預計辣🔥,我唔係太食倒。黑松露野菌意大利飯 ~98筍幾嫩,個汁都幾好味mocha☕有啲澀,無乜朱古力味又無乜咖啡香,好麻麻薯條加20蚊加咗個薯條,啱啱炸起,熱辣辣,好香好脆👍👍整體服務幾好,waiter 幾勤快💗,提供個籃擺袋,不過餐廳好困聲,坐滿人時好嘈,聽唔倒旁邊嗰個人講咩🙉
booked 咗位所以唔使等,仲有9折🤗

先嚟係餐湯,黑松露湯,都幾濃味,唔會太稀,唔錯。

焗加拿大豬肉眼 ~118

蒜香海鮮辣意粉~98
上碟都幾靚,有幾隻蜆,不過意粉比預計辣🔥,我唔係太食倒。

黑松露野菌意大利飯 ~98
筍幾嫩,個汁都幾好味

mocha☕
有啲澀,無乜朱古力味又無乜咖啡香,好麻麻

薯條
加20蚊加咗個薯條,啱啱炸起,熱辣辣,好香好脆👍👍

2021-10-10
👑歐陸宮廷設計✨親民價宮殿享受😌呢間餐廳行歐陸風情裝修,有唔少掛畫同埋植物擺設🤩,清新有質感,不過座位排序得比較密集可能會有少少壓迫感🤭🍛蟹肉南瓜意大利飯 $98飯汁主要有南瓜汁打成,食得出南瓜香味小JunJun覺得味道清新,有原材料嘅鮮味,但友人卻覺得不合口味,有爭議😂🍔煙肉芝士和牛漢堡配薯條 $108漢堡組合有點單調,除咗漢堡扒之外,只有少量生菜芝士同煙肉夾雜😔漢堡包身比較乾硬,漢堡扒偏普通,食唔出和牛嘅品質,乾身欠奉牛味,size亦唔算大🥺比較入口嘅反而係薯條,薯條比較粗身飽滿😋🥞朱古力榛子、士多啤梨、香蕉crepe $58呢款有少少驚喜,冇諗過幾吸引😝 首先cream比較大份,面層有頗多配料,而且醬嘅分佈有美感,有外表亦有內涵,中間夾有榛子醬,食落香甜可口,撈埋水果食一啲都唔膩🥰🥰跟餐配Long Black, 凍檸茶假日人流較多,建議先預約,留意用餐時間為70分鐘,可能食得趕,未必適合同朋友聚會詳談🥺
👑歐陸宮廷設計✨親民價宮殿享受😌

🍛蟹肉南瓜意大利飯 $98
飯汁主要有南瓜汁打成,食得出南瓜香味

🍔煙肉芝士和牛漢堡配薯條 $108

🥞朱古力榛子、士多啤梨、香蕉crepe $58

跟餐配Long Black, 凍檸茶

同朋友收工約食飯,見近近地荔枝角就黎左INN (I’M Not Nothing),原來同程班長係同一棟工廠!門面係歐洲宮廷風,冇諗過工廠大廈都咁落重本裝修LOL餐廳環境就比較田園風,幾舒服~當日都好多枱客。當日唔係太肚餓,嗌左2樣野 - 一個main dish同一個appetiser 呢個墨汁rissoto份量比較多,帶子都好鮮甜,rissoto既質地就可以再淋少少,唔夠al dente。呢個多士配搭好fresh!牛油果加wasabi加蟹肉~仲好脆!但要快啲食,唔係凍左就冇咁好食哈哈。

門面係歐洲宮廷風,冇諗過工廠大廈都咁落重本裝修LOL

餐廳環境就比較田園風,幾舒服~當日都好多枱客。

香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯

牛油果蟹肉多士

香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯
牛油果蟹肉多士
2021-10-05 47 瀏覽
Weekend約左閨密行街👭🏻行街之前梗係食個靚lunch🥰我地揀左呢間D2 Place附近既INN。INN分別喺荔枝角、九龍灣、觀塘、元朗都有分店,裝修風格都差唔多,以白色為主調既歐陸風。佢幾好既地方就係weekend都有lunch set,價位由$88至$138,不過就限時70分鐘😌Lunch set包一個主菜、餐湯同餐飲。我同朋友都揀左香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉🍝,蜆肉幾新鮮,但有幾隻有沙,應該係未完全吐好沙。餐湯係松露野菌忌廉湯🍄,蘑菇味濃郁,仲有蘑菇蓉,但口感唔夠濃厚同creamy。餐飲就包$28以下既飲品,over左就要俾原價既一半

香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉
2021-10-03
2021-10-04 64 瀏覽
一出閘,餐廳門口就被吸引,歐陸風格,令人倣如到去了歐洲😂⋯⋯餐廳入面,燈飾和枱旁邊放了假樹,令人有清新感覺。環境:光猛,整潔。服務:細心,有礼,每一位客人都有一個籃,用來放私人物品。食物:靑芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士。新款做法,除了有些沙律醬,還未少許Wasabi⋯⋯簡直提升味蕾,二樣合併擦出火花。香姥焗住日式味增澳洲豬鞍架,火喉恰到好處⋯⋯酸菜伴碟,在豬鞍上面放了日本本魚,上碟的時候,木魚的特式,味增香味並沒有喧賓奪主,豬鞍好有juicy.甜品:我的至愛,(Affogata)濃濃咖啡香味,慢慢滲入咖啡,冰凍的香滑雲呢拿雪糕雪糕🍦,混合特濃的咖啡!放入口腔入邊,那種感覺,一冷一熱,爽呀。榛子,朱古力,香蕉法式班戟,旁邊有雪糕伴碟。點可以抗拒呢!
環境:光猛,整潔。
服務:細心,有礼,每一位客人都有一個籃,用來放私人物品。
榛子,朱古力,香蕉法式班戟,旁邊有雪糕伴碟。點可以抗拒呢!
2021-10-04 122 瀏覽
Book左平日七點半,準時入座,侍應無論餐前餐中餐後服務態度都好好,友善。但野食真心唔掂,首先個價錢都已經唔係平,main course全部過百,但野食款式好少,11樣,一係食佢百幾蚊一個面/飯,一係食佢二百幾蚊一個扒,揀左食佢$128香辣鮮蜆全蛋面,同埋$178波士頓龍蝦意大利飯,全蛋面佢話當日無,用左普通扁意粉比我地,都由佢,賣哂無咩好講。先講佢蜆意粉,個意粉乾到全碟面唯一嘅水分係喺隻蜆到,係呀就係咁誇張,個面係好乾,比百幾蚊食個無汁嘅蜆肉乾扁意粉,好唔抵,啲蜆好好味唔細粒但八成嘅都有沙,個面完全唔得,食佢我不如食薩利亞30幾蚊一個蜆肉意粉,講真食薩利亞cp值一定高好多。再到佢個龍蝦意大利飯,龍蝦普通到無得再普通,肉質唔係特別有彈性,無海水味,味道就係普通到一個點,波士頓三個字好似用黎裝飾多過真係來自波士頓,佢有半隻龍蝦加龍蝦鉗,重點來了,佢龍蝦鉗係無預先整到半碎,亦無提供任何用具開個龍蝦鉗,問個職員佢都話無用具可以提供,咁餐廳係expect我地用牙咬開個殼定用叉吉起成舊咬?飯又係普通到無得再普通,$178食個咁嘅飯一樣cp值低。再到環境,環境又係世界級,兩個人食飯隔住張圓枱仔,好

再到環境,環境又係世界級,兩個人食飯隔住張圓枱仔,好似隔左個海咁,要大大聲講先聽到,女仔講野細聲少少都驚聽唔到,舖面細,枱又多,見到有食評話嘈到大排檔咁我都唔信,親身去過就體驗到,野食已經唔掂,嘈到咁連想傾計嘅意欲都無,咁嘅價錢嘅西餐廳,一定唔expect咁嘅環境!

總括黎講,可以用八個字概括:金玉其外,敗絮其中。餐廳出面裝修好靚,入面都有花心思設計,但嘈到酒樓咁;野食擺盤好靚,食落完全配唔上價錢。兩個人埋單三百幾,咁嘅價錢我不如食其他野,大把選擇好過佢。
2021-09-30 35 瀏覽
又係lunch覓食時間,今次行遠啲去咗荔枝角搵野食。原來D2 Place正對面有咁多間餐廳😙😙今次就揀咗間都幾靚嘅西餐試試佢嘅設計行簡約風,有濃厚嘅法式風情仲有好多得意嘅畫方便打卡影相🤪餐牌都幾得意,有唔同變壞左嘅迪士尼人物😍😍😍 至於食物款式,lunch 黎講都叫多選擇,有10幾款揀個餐湯係蘑菇忌廉湯,我最愛啊🥰🥰重忌廉味幾好飲洋蔥野菌和牛芝士漢堡配薯條啲薯條勁好食😋又脆又野味和牛漢堡都好好食,好juicy 仲有返啲沙律平衡返啱啱食咁多肥野🤣 正香蒜辣味欖油鮮蜆扁意粉餐廳好貼心 可以揀小辣或者唔辣今次朋友因為唔係好食得辣所以就揀咗唔辣 偷食咗佢幾啖呢個意粉十分之惹味 好鍾意佢個蒜頭🤣🤣同埋啲蜆肉都10分新鮮之後我哋都叫咗兩杯特飲我個杯係香蕉朱古力奶昔超級好飲,啱晒啲鍾意食甜野嘅人🥰朋友叫咗抹茶latte , 都幾好飲同埋啱打卡Overall 來講,餐廳環境都唔錯,幾休閒夥計態度都幾好仲主動同我哋解釋餐牌嘅食物,俾我哋揀辣或者唔辣🤣🤣🤣食物質素好好!係會午市時間去食多次嘅🥰🥰

佢嘅設計行簡約風,有濃厚嘅法式風情
仲有好多得意嘅畫方便打卡影相🤪

個餐湯係蘑菇忌廉湯,我最愛啊🥰🥰
重忌廉味幾好飲

洋蔥野菌和牛芝士漢堡配薯條

啲薯條勁好食😋又脆又野味
和牛漢堡都好好食,好juicy
仲有返啲沙律平衡返啱啱食咁多肥野🤣

呢個意粉十分之惹味 好鍾意佢個蒜頭🤣🤣
同埋啲蜆肉都10分新鮮

之後我哋都叫咗兩杯特飲
我個杯係香蕉朱古力奶昔
超級好飲,啱晒啲鍾意食甜野嘅人🥰
朋友叫咗抹茶latte , 都幾好飲同埋啱打卡
Overall 來講,餐廳環境都唔錯,幾休閒
食物質素好好!
係會午市時間去食多次嘅🥰🥰