2021-11-14 72 瀏覽
唔想食黎食去都係連鎖店,又知工廈多野食,就黎左呢間好羅馬FEEL既西餐廳,擺設岩打卡,同朋友合照。水晶燈靚得黎又有情調。我叫左個西冷牛排全熟,牛排既油脂份布好,薯條香脆可口,個蘑菇仲有好多高質芝士,焗完好香好好味!MUSTARD係個擺盤到,好有藝術FEEL。飲品就叫左西柚梳打,呢杯野飲好睇又好飲,切片既西棟裝飾左杯飲品。呢度坐得舒服,價錢又唔貴,真係好唔錯。食完已好飽,如果唔係,真係想食埋個CREPE既甜品呀!
2021-11-10
2021-11-13 86 瀏覽
不論係個意粉定件扒 質素比起好多所謂高級餐廳都高好多 就連送俾你食嗰個pancake都唔會hea你 尤其是件扒 喺出面用兩舊水真係食唔到咁高質嘅扒 同埋件大啡菇係全晚嘅焦點 唯一美中不足嘅係個餐湯薑味重咗少少 如果係薑汁湯丸就一流喇

甘筍薑湯
芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒
臻子朱古力香蕉士多啤梨忌廉法式班㦸
2021-11-13
芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒
臻子朱古力香蕉士多啤梨忌廉法式班㦸
2021-11-11 152 瀏覽
今日嚟到荔枝角返工,順便同朋友食埋個午飯先至走🥸朋友建議呢一間工廠大廈呢間Cafe食嘢之前好似都係啲唔知乜假期嗰啲都睇過好似個環境幾靚,試就真係第一次🥳我就叫咗個墨魚汁帶子意大利飯,因為同朋友嚟所以唔緊要啦次次食完個口都係成口墨魚汁但係今次覺得好抵因為真係好好食嘅又唔會好肥膩佢加埋一啲可以食用嘅花做點綴我自己覺得唔錯仲有幾條菜好似健康啲添😏另外就叫咗個蝦嘅意大利粉,味道食落去有啲似卡邦尼意粉,另外呢仲叫咗一個甜品一齊分享,就係蘋果味嘅班cake啦。我自己覺得幾樣野其實味道都唔錯幾好食,朋友就最鍾意食個意大利粉,因為覺得食落去creamy嘅感覺,同出邊嗰啲有啲唔同
2021-11-11 105 瀏覽
今日食咗個下午茶之後,都仲係有少少肚餓同埋想同朋友傾吓計,所以去完D2 Place就嚟咗呢一間朋友介紹嘅餐廳😋入到去人都唔算太多,感覺上可以坐下靜靜地傾吓計好耐冇旅行,嚟到呢度都有啲宮廷嘅感覺,好似去咗一轉歐洲😜😜有啲掛住英國嘅炸魚薯條,所以呢就叫咗一份啦,價錢都合理,份量都適中, 食落去都係啱啱新鮮出爐嘅,口感唔錯嘅。另外仲叫咗一壺茶,係紅莓玫瑰綠茶嚟嘅😎店員好貼心咁樣俾咗兩隻杯我哋,另外本來仲想叫啲甜品,因為見到隔離枱好似食得幾開心。不過因為好似今日食得太多嘢,所以就冇再試啦。因為聽聞佢哋呢度好似出名食crepe cake, 而我就鍾意食apple肉桂粉個款,可能下次午市或者晚市再嚟食過啦

🍀🏺跟程班長同一棟大廈的INN有綠葉和希臘圓柱裝飾,是氣質美女打卡的好地方。通常打卡餐廳的食物總會打個折扣,但感受到INN有個認真的廚房!🦑🍅喜歡吃墨魚汁主食,跟熟人一起更可以不顧形象,吃得一咀墨黑仍放懷大笑。墨魚汁有鮮味,不會死鹹,沾滿醬汁的蕃茄仍吃得出鮮甜。🍊🌹水果茶是稍稍嚇人的粉紅色,打開壺蓋,看到乾果粒,好像也有些乾花?初喝覺得有些人工味,喝著喝著覺得還可以。🥞🍫榛子朱古力班戟是全餐的靈魂,點菜時還未選口味,侍應哥哥已經料到我們會選這款(是有多受歡迎!)法式班戟軟綿煙韌,不會太鬆垮,加入杏仁、椰絲,味道和朱古力很搭。🤑觀塘分店應該大得多,更適合打卡,但光是班戟也很值得光顧了啊,何況今次的班戟還是Openrice訂座加人均消費滿$150附送的,整個感覺就是賺到了!▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️📍INN I'm Not Nothing荔枝角億利工業中心2樓203號舖🥰班戟抵食又好食😍主菜足料😁環境不錯,有綠色植物和希臘圓柱🤔水果健康茶顏色和味道都有些人工(打卡很適合)香煎北海道刺身帶子墨魚汁意大利飯💲1️⃣4️⃣8️⃣蘑菇湯+飲品 💲3️⃣8️⃣榛子朱古力班戟 維他命C健康水果茶💲2️⃣4️⃣

▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️

📍INN I'm Not Nothing

荔枝角億利工業中心2樓203號舖

🥰班戟抵食又好食

😍主菜足料

😁環境不錯,有綠色植物和希臘圓柱

🤔水果健康茶顏色和味道都有些人工(打卡很適合)

香煎北海道刺身帶子墨魚汁意大利飯💲1️⃣4️⃣8️⃣

蘑菇湯+飲品 💲3️⃣8️⃣

榛子朱古力班戟 [openrice訂座附送]

維他命C健康水果茶💲2️⃣4️⃣

2021-11-08 67 瀏覽
又俾我發現多一間荔枝角好食餐廳啦😚🔖煎焗香草鮮鴨胸配朱古力橙酒燒汁💰158鮮鴨胸用咗煎焗嘅方法處理,令到肉質可以保持軟嫩同鮮香多汁🤗食落好有驚喜❤️油香感亦都好重,但份量啱啱好,所以唔會覺得油膩😛 朱古力橙酒燒汁亦都幾特別,難怪係法國經典菜式之一🙈💫推薦指數: 9.5/10🔖澳洲肉眼扒8安士配薯菜.燒汁💰168我哋揀咗7成熟🥩牛扒燒得夠香,肉味濃郁又夠juicy😆而且完全無筋🤩超正!無論係點燒汁定芥末醬都好夾啊🥰配埋炸薯條,夠香脆🙌🏼💫推薦指數: 9/10🔖芒果.香蕉.熱情果.亞麻籽.椰子片鮮果果碗💰68賣相吸引,而且感覺都夠哂健康😌整體味道酸酸甜甜,每一啖都食到唔同材料🤤不過份量都好多,最好同人share啦🤣💫推薦指數: 9/10🔖黑松露蘑菇湯💰38 (套餐加配價連餐飲)一上枱聞到好香嘅黑松露味🥰質感亦都幾creamy🤓可以嗌埋享受完滿嘅一餐💃🏼💫推薦指數: 8/10
又俾我發現多一間荔枝角好食餐廳啦😚

🔖芒果.香蕉.熱情果.亞麻籽.椰子片鮮果果碗
💰68
💫推薦指數: 9/10

🔖黑松露蘑菇湯
💰38 (套餐加配價連餐飲)
💫推薦指數: 8/10
2021-11-04 233 瀏覽
INN嘅意思喺I’m Not Nothing,睇個名就會覺得係一間相當有性格嘅餐廳~店內環境就好優美,以唔同嘅花草作為配襯,為餐廳增添多一種優遊自在嘅感覺😌美中不足嘅一點係太多人的話,聲音會比較大echo~💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣款小食1️⃣款主食2️⃣杯飲品🐟英式炸魚柳配薯條💰68金黃色嘅魚柳炸至脆身,唔會好重炸粉嘅口感,魚肉亦十分嫩口,加啲檸檬汁有小小微酸外,配埋個沙律醬更加開胃呀😋薯條方面亦夠粗身香口~🐔青檸蜜糖雞翼💰78起初以為好似另一間chain store嘅蜜糖雞翼,只係係雞翼表面擦上蜜糖同青檸汁,原來每隻都炸到脹卜卜咁,食第一啖時好有炸饅頭嘅口感,所以食多2隻時就會開始feel到飽肚嘅感覺~整體係香脆鬆軟而且肉質夠嫩又juicy😋🍝奶油大蝦波菜煙肉忌廉意粉💰118忌廉意粉好多時食2啖就會覺得膩口,但呢個醬汁就調較得剛好, 唔會食小小就唔想食~ 大蝦亦以奶油烹煮過,帶出香甜鮮味,配埋個波菜同煙肉就更加中和返甜同鹹味嘅平衡🤣🍹士多啤梨藍莓奶昔💰48以新鮮藍莓沙冰為主,底部配上個士多啤梨醬,再on top加多左個cream,,感覺好似會好甜咁,但飲完之後係覺得酸酸甜甜更開胃😋🍹西柚檸檬梳打💰
💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣款小食1️⃣款主食2️⃣杯飲品

🍹士多啤梨藍莓奶昔
💰48

🍹西柚檸檬梳打
💰46
睇過名就覺得會好酸,但飲落去之後個口感層次都幾豐富~以梳打底為主,中和返個檸檬嘅酸味,最後仲有個西柚香味,令到飲完每一啖都覺得好fresh好清新嘅感覺呀😆
青檸蜜糖雞翼
西柚檸檬梳打
  • 奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉
  • 英式炸魚薯條
2021-11-02 108 瀏覽
行完D2 place揀咗依間餐廳食晚飯我地6點鬆啲黎到暫時唔係好多人 環境舒服 特別係燈光營造得氣氛幾寧靜飲品方面 有咖啡同梳打、奶昔等等特飲不過我地係唔飲凍嘢嘅人 太夜都唔飲咖啡所以一心想試下果茶好可惜地 有興趣嘅蔓越莓玫瑰綠茶 冇曬再轉派對白土烏龍茶 都係冇曬😆好啦 留個機會下次有緣再嚟試吓煮食我哋叫咗芝士焗波士頓龍蝦配龍蝦汁蘆筍意大利飯飯嘅龍蝦汁值得一讚恰到好處嘅香濃而龍蝦殼都係有特別處理過所以食嘅時候輕輕一夾就可以攞到啲肉出嚟不過蝦肉份量偏小單叫做主食未必夠飽奶油大蝦菠菜煙肉忌廉意粉呢碟意粉好有驚喜 首先係忌廉汁非常香濃奶味重而大蝦都好足料 最鍾意喺意粉嘅口感煮得啱啱好 食落非常爽口唔會有種好漏嘅感覺法式低溫慢煮鴨胸配香橙黑醋汁幾特別嘅一個菜式 鴨胸食得出肉汁鮮嫩不過味道無好驚喜 香橙黑醋汁個人認為有啲太濃味 我哋主要用嚟伴下面嘅薯蓉再講講環境 開頭睇openrice食評都有啲擔心位 因為見到評估話餐廳設計令環境好嘈吵但真心今日去食又冇問題喎食到七點左右其實都八成滿座當中亦有一家人同小朋友我哋覺得係合理嘅聲線整體來講呢間餐廳食物份量係比較少嘅我哋兩個人叫兩份主食其實都唔夠建議要
行完D2 place揀咗依間餐廳食晚飯
我地6點鬆啲黎到
暫時唔係好多人 環境舒服 特別係燈光營造得氣氛幾寧靜

飲品方面 有咖啡同梳打、奶昔等等特飲
不過我地係唔飲凍嘢嘅人 太夜都唔飲咖啡

我哋兩個人叫兩份主食其實都唔夠
建議要叫下啲小食
另外整體價位略高 不過都食得出用心烹調
下次會再試吓佢哋其他嘅分店
荔枝角原來都有很多隱世美食,今日試試呢間有很多分店的INN。一出𨋢已經見到大大個招牌,唔使驚搵唔到。入面是宮庭風設計,又有一個打卡新熱點。餐牌亦很搞鬼,是醜版公主王子,有趣有趣!另外,貼員很體貼即時拎個籃俾我地放袋,加分!香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯帶子刺身非常肥美鮮甜,充滿墨汁的意大利飯軟硬適中,岩岩好。青檸蜜糖雞翼雞翼炸得很脆又香口,雞肉嫩滑,每隻都沾滿蜜糖,加上少少青檸汁,感覺很清新,有驚喜!榛子朱古力班戟店員又再一次貼心地留意到我地差不多食完,就馬上為我地安排甜品,食完正餐唔駛等好耐就可以食到美味的甜品了,又一個加分位!班戟煙韌有口感,入面鋪滿香蕉和榛子朱古力,cream 一點都唔甜,可以中和返香蕉和朱古力的甜度。還有士多啤梨做陪親,滿足呢!

餐牌亦很搞鬼,是醜版公主王子,有趣有趣!

另外,貼員很體貼即時拎個籃俾我地放袋,加分!

香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯
帶子刺身非常肥美鮮甜,充滿墨汁的意大利飯軟硬適中,岩岩好。

青檸蜜糖雞翼

榛子朱古力班戟
2021-11-01 46 瀏覽
荔枝角不嬲出名多隱世小店,呢間INN就係其中一間成日聽既好味之選,決定嚟試下。一打開門,就見到咁decent既裝潢,同出面黑漆漆既工廈對比好大。不過店面唔大,我同太太坐咗兩人位,唔算好舒服旁邊既四人位好似好靚,下次約多啲人嚟再試過食物方面,我地就叫咗個芝士焗波士頓龍蝦配露荀龍蝦汁意大利飯($178)龍蝦好大隻,亦好厚肉。意大利飯份量唔細,食咗一半已經飽咗九成,但味道係較得幾好的。另外叫咗芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒($208)肉眼叫咗五成熟,食落牛味都好香濃,但就有少少鞋身。芝士大啡菇就好香,菇汁多,係幾好食。仲配咗薯條,包保食得飽。最後加咗個甜品:肉桂蘋果班戟配雲尼拿雪糕($78)班戟同雪糕十分夾,蘋果茸亦都好香甜,值得一試。總體嚟講,食物賣相滿分,味道還可以,想食decent嘢既大家可以去幫襯下。
荔枝角不嬲出名多隱世小店,
呢間INN就係其中一間成日聽既好味之選,決定嚟試下。

不過店面唔大,我同太太坐咗兩人位,唔算好舒服
旁邊既四人位好似好靚,下次約多啲人嚟再試過

龍蝦好大隻,亦好厚肉。

另外叫咗芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒($208)

肉眼叫咗五成熟,食落牛味都好香濃,但就有少少鞋身。
芝士大啡菇就好香,菇汁多,係幾好食。
仲配咗薯條,包保食得飽。

最後加咗個甜品:肉桂蘋果班戟配雲尼拿雪糕($78)
班戟同雪糕十分夾,蘋果茸亦都好香甜,值得一試。

總體嚟講,食物賣相滿分,味道還可以,
想食decent嘢既大家可以去幫襯下。
2021-10-28
亂闖荔枝角工廠區,意外發現呢間外表華麗嘅餐廳🍴而且食物質素亦不錯👍🏻幾啱拍拖影下相打卡📸一枱朋友聚會亦不錯👌😌小食類 青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士😊多士十分脆口牛油果醬🥑加上少少青芥末,好清新蟹肉🦀️帶鮮味,再加上三文魚籽點綴🥰可以一試😆主菜推廣香煎鵝肝伴燒焗澳洲牛柳8安士配紅酒燒汁🍷$248呢個價錢十分滿意,又鵝肝,又牛柳,最底仲有薯蓉和蔬菜🥬再配紅酒汁🍷👍🏻鵝肝都幾大塊的,油脂十分肥美,切開4小口食牛柳5成熟,控制得好好☺️牛很冧,牛脂比例十分正☺️重點係紅酒汁🍷煮後的紅酒幾甜,配牛十分夾薯蓉十分creamy香煎北海道刺身帶子墨魚汁意大利飯🦑兩帶子飯帶咬口

小食類 青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士😊
多士十分脆口
牛油果醬🥑加上少少青芥末,好清新
蟹肉🦀️帶鮮味,再加上三文魚籽點綴🥰

可以一試😆

主菜推廣
香煎鵝肝伴燒焗澳洲牛柳8安士配紅酒燒汁🍷
鵝肝都幾大塊的,油脂十分肥美,切開4小口食

牛柳5成熟,控制得好好☺️牛很冧,牛脂比例十分正☺️

重點係紅酒汁🍷煮後的紅酒幾甜,配牛十分夾
薯蓉十分creamy

香煎北海道刺身帶子墨魚汁意大利飯🦑

兩帶子
飯帶咬口
2021-10-30 126 瀏覽
用咗openrice訂枱,一去到就有位,只坐咗幾枱,但係餐廳已經好嘈,感覺唔良好。跟住lunch set叫咗炸魚薯條同香蒜辣蜆意粉。炸魚薯條一上菜就即食,外層炸漿好食,內層係嗰種極淋身好濕的龍俐柳...一食落口糊狀咁....好少食炸魚薯條係咁..明白一個餐$9x, 人哋要賺錢,你咁大塊魚柳都唔會比到咩質素....但係一切開太淋好易爛哂...淋pe pe的炸魚柳真是好難食,情願份量細一半比d好d質素的魚柳我。意大利粉偏淋、蜆正常,但味道似中式炒意粉,唔推薦,本身諗住叫埋甜品的諗法都即時消失,亦唔會去下一次。

2021-10-30
2021-10-28 64 瀏覽
今日去完荔枝角D2 place就喺附近揾食。 依間餐廳雖然係工廈入邊但係裝修都唔差,一開門發現都有幾多人幫襯。環境偏暗,食西餐來講有啲feel。同朋友兩個人嚟食,唔係好肚餓就冇嗌到好多嘢。價錢來講main course都係正常價錢啦$200左右香煎虎蝦比目魚配刁草忌廉汁($208)一見到就覺得份量好大,虎蝦已經切開咗一半方便食。先講咗個魚,幾欣賞嘅係個魚皮煎得香脆啱啱好。魚肉煮得啱啱好,唔會話過熟令肉質好乾,仲有少少濕潤度。刁草汁薯蓉好滑同香口另外仲有相當之多份量嘅薯菜,不過有啲得意嘅係又有薯角又有薯蓉。薯菜好似係翠肉瓜呢啲有經過簡單嘅調味,唔會有苦澀嘅感覺。甜品選擇種類都多榛子朱古力香蕉士多啤梨忌廉法式班戟 ($68)以crepe來講價錢唔係好貴,如果加錢配埋雪糕應該會更好食。Crepe 厚薄適中,鋪咗啲杏仁。中層係朱古力醬同埋香蕉,即使冇雪糕都唔會覺得乾。
今日去完荔枝角D2 place就喺附近揾食。

環境偏暗,食西餐來講有啲feel。

香煎虎蝦比目魚配刁草忌廉汁($208)
一見到就覺得份量好大,虎蝦已經切開咗一半方便食。

先講咗個魚,幾欣賞嘅係個魚皮煎得香脆啱啱好。

魚肉煮得啱啱好,唔會話過熟令肉質好乾,仲有少少濕潤度。

刁草汁薯蓉好滑同香口

甜品選擇種類都多

榛子朱古力香蕉士多啤梨忌廉法式班戟 ($68)

Crepe 厚薄適中,鋪咗啲杏仁。

中層係朱古力醬同埋香蕉,即使冇雪糕都唔會覺得乾。

2021-10-26 86 瀏覽
最近見到附近工廠區有間好似幾靚既Cafe!!!今日終於搵到朋友同我去試啦!!! 入到去個環境幾好, D裝飾都好有羅馬感覺!餐牌上都有好多不同選擇, 好多野都想食 所以真係唔小心叫多左小小 😂😂低溫慢煮澳洲牛柳:口感入口即溶,一D都唔硬,好好味😍而側邊既配餸,包括菇,蕃茄仔等等都有用心煮過,好入味!奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉:開頭都有D怕呢個忌廉意粉會好漏,但佢竟然一D都唔膩,又唔會太濕唔會太乾。意粉都好入味,即刻開胃左😜青芥末三文魚籽蟹肉多士:呢個好值得推介,本人好鍾意食!佢係凍凍地食,加埋牛油果蟹肉,件事好夾,係幾驚喜的!!水牛城雞翼:個皮有小小厚,但係味道都唔錯!!而且雞翼SIZE都大隻 食到呢度其實已經飽到傻,好滿足!我哋仲叫左杯白桃烏龍,幾清,同埋可以REFILL 水,都幾好!整體黎講真係幾唔錯,價錢都合理,係工廠區入面有咁吸引既CAFE 都幾開心🤪
最近見到附近工廠區有間好似幾靚既Cafe!!!
今日終於搵到朋友同我去試啦!!!

入到去個環境幾好, D裝飾都好有羅馬感覺!
低溫慢煮澳洲牛柳:
口感入口即溶,一D都唔硬,好好味😍
而側邊既配餸,包括菇,蕃茄仔等等都有用心煮過,好入味!

奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉:
意粉都好入味,即刻開胃左😜

青芥末三文魚籽蟹肉多士:
呢個好值得推介,本人好鍾意食!
佢係凍凍地食,加埋牛油果蟹肉,件事好夾,係幾驚喜的!!

水牛城雞翼:
個皮有小小厚,但係味道都唔錯!!
而且雞翼SIZE都大隻

食到呢度其實已經飽到傻,好滿足!

2021-07-22
2021-10-25 110 瀏覽
今時今日荔枝角已經成為左文青Cafe嘅集中地。今日嚟到位於億利工業中心入面嘅Cafe食晚飯。餐廳裝修得非常之有格調感覺俾人好舒服嘅感覺。餐牌主要都係西式嘅食物。我哋睇到旁邊嘅客人要嘅食物份量都幾多下,感覺價錢都幾合理。最後我哋嗌咗黑松露芝士薯條,水牛城雞翼,澳洲肉眼扒配薯菜跟五成熟,玉桂蘋果班戟配雲呢拿雪糕。飲品就叫咗西柚檸檬梳打同埋士多啤梨藍妹奶昔。黑松露將嘅味道非常之濃厚,配埋啱啱炸好嘅薯條味道十分之一流。水牛城雞翼嘅size亦都大大隻,配搭埋個醬汁真係非常之開胃。肉眼扒嘅肉質非常之鮮嫩,牛味亦都都幾重。最後用玉桂蘋果班戟配雲呢拿雪糕嚟完結呢一餐真係非常之幸福。飲品方面亦都做得唔錯,唔會過甜啱啱好。呢間Cafe真係值得一讚,事關佢所有嘅餸分量都非常之多,性價比可謂非常之高。賣相擺盤各樣都做得非常之唔錯。出餐嘅速度都幾快,店員亦都好有禮貌。食完之後亦都唔會好趕住收碟想趕你走。餐廳嘅燈光比較昏暗亦都好適合情侶嚟食飯。