2021-09-29 41 瀏覽
荔枝角工廈又一西餐廳,億利的餐廳經常轉,今次發現又有新嘅,梗係要去試吓~點左香烤紐西蘭羊鞍,烤得好!嫩!,好耐冇食過咁嫩嘅羊架😯味道方面都唔錯~甜品點咗個榛子朱古力crepe,擺盤好靚,睇吓下面幅相就知~味道呢,食完一份羊鞍仲能夠一個人食晒成個crepe,可見今餐幾好味😆

2021-09-27 53 瀏覽
依間餐廳幾有趣,叫I’m not nothing, 事實上我覺得環境同食物質素都幾正。係搵路上黎餐廳有少少阻滯, 工廈一邊入口關閉左,去食飯時就要留意下。 上到去,餐廳比想像中細,但佈置得幾好氣氛,舒服清靜。我同朋友叫左炸魚薯條、大啡菇配肉眼、法式crêpe做晚餐。 炸魚薯條以小食黎講都幾大份,炸魚香脆唔厚粉,無論炸魚定係薯條我都中意點炸魚醬食,雖然本身有茄汁可以點薯條。 主菜份量都多,兩個人share其實都夠飽,大啡菇非常Juicy,配上芝士醬汁非常美味。 肉眼我哋要左七成熟,外層食落焦香,內裡肉汁充足,有啲意外地配左薯條,脆卜卜幾好食,真係比想像中份量多。 甜品crêpe有驚喜。4款配料組合當中我們點左藍莓和藍莓醬,配上椰子碎的椰香很有風味,相當清新,係我哋食咗咁多肉同澱粉之後幾解膩。 飲品我叫咗派對白桃烏龍。一開始茶味未沖出嚟,飲落有啲淡,但後來見到係原片茶葉唔係茶包所以再加熱水沖左兩至三次之後,烏龍嘅清香就出咗嚟,個人覺得聞落嘅香味比飲落嘅吸引。Crêpe嘅出色真係一大亮點,可encore。

上到去,餐廳比想像中細,但佈置得幾好氣氛,舒服清靜。

我同朋友叫左炸魚薯條、大啡菇配肉眼、法式crêpe做晚餐。

2021-09-26
𝑰𝑵𝑵 - 𝑰’𝒎 𝑵𝒐𝒕 𝑵𝒐𝒕𝒉𝒊𝒏𝒈-🍽 Australian Ribeye 8oz w/ Homemade Gravy🍽 Wugyu Beef, Bacon Cheese Buger w/ French Fries誤打誤撞入左宮廷風Cafè🏰 原來係一間環境十分ig-able既餐廳!(FYI 環境靚唔靚對於我地嚟講不是一切(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)食物質素出奇地比想像中出色!種類多,而且係鹹點甜點都有(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)首先Ribeye點左medium rare, 而且入口嫩滑,一刀唔洗拉据切得開( ^ω^ ) 價錢百中蚊,但係有「真」牛味!幾juicy! 放得耐凍左,唔會好油好膩!幾抵食!(๑・̑◡・̑๑)Burger既有肉汁,夠juicy,而且厚度如煲飯度水位個隻手指節位既長度咁厚(係咪即刻有畫面)! 漢堡包皮係烘過!欣賞,呢一點已經加分٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 而且充滿芝麻,好香!Overall嚟講食物質素性價比高,但係環境有少許嘈吵,傾偈有啲難,而且如果weekend Walk in一定冇位。所以建議如果有興趣嘅話上網book定位就會好啲,而且仲有折添(๑˃̵ᴗ˂̵)📍2/F, 203 Elite I
𝑰𝑵𝑵 - 𝑰’𝒎 𝑵𝒐𝒕 𝑵𝒐𝒕𝒉𝒊𝒏𝒈

誤打誤撞入左宮廷風Cafè🏰
原來係一間環境十分ig-able既餐廳!

📍2/F, 203 Elite Industrial Centre, Cheung Sha Wan Road, Lai Chi Kok

#jcfoodgasm
2021-09-27 48 瀏覽
星期日同朋友去左荔枝角食晚餐,有唔少人都推薦嘅INN- it's not nothing.餐廳喺工廈裏面,一入餐廳門口有種去到秘境嘅感覺~裝修好仙境,仲有種優雅,背景播柔和嘅純音樂,好舒服,亦好有氣氛。座位闊落,侍應仲拎左個籃比我地放袋,整齊乾淨。食物有唔同種類,沙律,小食,飯意粉,扒類等等。仲有法式班戟同其他甜品,好多選擇。我同朋友叫左一個炸魚薯條,一個芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲肉眼扒,一個鮮藍莓,藍莓醬班戟。飲品我叫左杯ice mocha,友人就叫左白桃烏龍茶。先講下炸魚薯條,份量都幾大,炸魚香脆,一邊切一邊見到有煙冒出黎,炸粉厚度適中,魚柳好香嫰,一脆一軟。魚柳配嘅他他細醬,帶微微嘅酸,中和油膩感。薯條都好脆身,食落夠乾身。芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲肉眼扒,叫左七成熟,上到枱先知原來跟埋薯條。份量好足,真係要兩個人先食得哂。大啡菇好香配埋芝士煙肉醬,味道香濃,同菇嘅鮮味好夾。肉眼扒七成熟,邊位帶少少筋,一切就知到肉質唔錯,唔難切。表面熟哂,中間部份帶少少紅,食落好香,唔會乾或者起渣,肉質好嫰仲幾juicy。鮮藍莓,藍莓醬班戟食落好清新鮮藍莓鮮甜而且唔酸,藍莓醬配班戟好軟熟,唔會好粉,好好
餐廳喺工廈裏面,一入餐廳門口有種去到秘境嘅感覺~

飲品我叫左杯ice mocha,友人就叫左白桃烏龍茶。

薯條都好脆身,食落夠乾身。

肉眼扒七成熟,邊位帶少少筋,一切就知到肉質唔錯,唔難切。

鮮藍莓,藍莓醬班戟食落好清新鮮藍莓鮮甜而且唔酸,藍莓醬配班戟好軟熟,唔會好粉,好好食!推薦!!

iced mocha正常,淡香咖啡味,朱古力味都ok。
友人嘅白桃烏龍茶好有誠意,係足量嘅茶葉,聞落好係淡香烏龍茶加上白桃嘅清甜,飲落烏龍茶就比較出味,一聞一飲,兩種香氣。
INN食物,飲品,環境都好高水準。行完街食個飯定約下三五知己,都係會推薦嘅餐廳。地點都好就腳~
2021-09-26
2021-09-25 43 瀏覽
不嬲都話工廠大廈係最多正野😆今次荔枝角推介樓上的宮庭風裝飾,好岩各位愛打卡之人📸係裝修同餐牌設計方面落咗好多功夫,很引人入勝😍如果再加啲背景打卡位,肯定大排長龍價錢適中,質素對得超價錢青芥末牛油果🥑三文魚籽蟹肉多士😆三塊,麵包焗完,外表很香脆青芥末偏甜,不會很攻鼻,味道岩岩好,加上蟹肉和三文魚籽鮮味,很好吃😋加上蕃茄🍅和沙律菜作點綴☺️重點推介香煎鵝肝伴燒焗澳洲牛柳8安士配紅酒燒汁🍷$248 又鵝肝又牛柳,係十分抵💯🤤上面鵝肝絕對唔係得一小塊,切到四小口,咬落肥美☺️好滿足牛柳5成熟,整得好靚😍岩岩好配上畫碟的紅酒汁,酒精揮發後的紅酒汁係甜甜的,令人開胃又美味底層配上翠玉瓜和薯容,十分飽肚

價錢適中,質素對得超價錢

青芥末牛油果🥑三文魚籽蟹肉多士😆
三塊,麵包焗完,外表很香脆

重點推介
香煎鵝肝伴燒焗澳洲牛柳8安士配紅酒燒汁🍷
$248 又鵝肝又牛柳,係十分抵💯🤤
上面鵝肝絕對唔係得一小塊,切到四小口,咬落肥美☺️好滿足

牛柳5成熟,整得好靚😍岩岩好

底層配上翠玉瓜和薯容,十分飽肚
❇️英式炸魚柳配薯條 $68即叫即炸 脆卜卜😉❇️香辣鮮蜆配意式欖油全蛋闊麵 $128蜆都算好多 無食到有沙 全蛋闊麵好香❇️芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒8安士 $208嗌左7成都唔會煎得太韌 肉質很不錯大啡菇超juicy 芝士好香+$38配是日餐湯及飲品($28以上餐飲半價) ❇️西柚檸檬梳打/派對白桃烏龍茶梳打有新鮮果肉好清新晚餐時段餐廳會較暗d燈光 氣氛幾好經openrice預訂會送炸魚薯條/法式Pancake一份
❇️英式炸魚柳配薯條 $68
即叫即炸 脆卜卜😉

❇️香辣鮮蜆配意式欖油全蛋闊麵 $128
蜆都算好多 無食到有沙 全蛋闊麵好香

❇️芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒8安士 $208
嗌左7成都唔會煎得太韌 肉質很不錯
大啡菇超juicy 芝士好香

+$38配是日餐湯及飲品
($28以上餐飲半價)

❇️西柚檸檬梳打/派對白桃烏龍茶
梳打有新鮮果肉好清新

晚餐時段餐廳會較暗d燈光 氣氛幾好

經openrice預訂會送炸魚薯條/法式Pancake一份
2021-09-23 32 瀏覽
假日都係鐘意去café chill下😊乜都唔諗放空一吓都幾relax!哩日嚟到荔枝角工廈尋寶💎原來工廈入面都有唔少隱世café☕·Set包咗餐湯🥣 & 冷熱飲品🍹·🥗特式沙律碗 HKD$88好鐘意哩個沙律🤩 沙律🥗都可以好豐富! On diet既我真係學到嘢✌沙律配料包括 牛油果🥑、希臘芝士🧀、藜麥🌾、車厘茄🍅、羽衣甘藍🌿 並配以檸檬香醋汁🍋拌勻,含有豐富營養,健康又唔會有任何罪惡感👍·🌯法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿 HKD$88Crepe其實鹹點都好好食🤤 個人偏愛鹹食多於甜食添😄班戟味道本身帶點香甜,質感十分軟糯😍蛋香味好濃郁🍳 拮穿班尼迪蛋過程真係好治癒💓 流心蛋黃沾滿班戟上更見creamy😚再加上最佳組合👉巴馬火腿🐖和波菜🌱 小小一份都滿足~

假日都係鐘意去café chill下😊
乜都唔諗放空一吓都幾relax!

哩日嚟到荔枝角工廈尋寶💎
原來工廈入面都有唔少隱世café☕

Set包咗餐湯🥣 & 冷熱飲品🍹

🥗特式沙律碗 HKD$88

🌯法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿 HKD$88

Crepe其實鹹點都好好食🤤 個人偏愛鹹食多於甜食添😄

班戟味道本身帶點香甜,質感十分軟糯😍

再加上最佳組合👉巴馬火腿🐖和波菜🌱 小小一份都滿足~
2021-07-10
午餐
  • 法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿
2021-09-23 30 瀏覽
INN - I’m Not Nothing 好快手咁係荔枝角、元朗、九龍灣都開左分店,風格走歐洲簡約路線,以白為主調,放置羅馬柱,又擺放唔少植物,掛上細細盞嘅水晶吊燈,黑白藤編椅配白色雲石檯,環境好打卡able午餐嘅選擇都唔少,有意粉又有肉類仲配埋餐湯埋嘢飲,所以其實都幾飽肚是日餐湯係黑松露蘑菇湯,黑松露香味突出係個質地有啲稀,,但整體確喺唔錯嘅香燒焗豬肉眼,件肉眼勁大件,成吋厚,最緊要喺煎得香脆,而肉質軟腍鬆化,配菜係幼滑嘅薯蓉同翠玉瓜,呢個真係覺得好值得推介派對白桃烏龍茶,白桃味好香,但茶味唔太出味,不過有杯熱飲都幾好嘅炸魚薯條好新鮮熱辣辣咁,炸粉脆口、魚肉夠嫩滑而且多汁,薯條就正常熱情果梳打見到有成半粒嘅熱情果,酸酸甜甜有幾開胃

是日餐湯係黑松露蘑菇湯,黑松露香味突出係個質地有啲稀,
,但整體確喺唔錯嘅

熱情果梳打見到有成半粒嘅熱情果,酸酸甜甜有幾開胃
最近有不少打卡Cafe開業,INN是其中一間,更一口氣開4間分店的確厲害,今次便到荔枝角分店。裝修以白色為主,加上一些花草點綴。餐廳面積不算大,所以跟鄰座都非常近。有11款set lunch,跟湯和飲品。野菌忌廉湯有野菌蓉,不過略嫌有點稀,如果可以增加野菌粒口感更好。烤菠蘿焗加拿大豬肉眼配燒汁賣相漂亮,原塊烤菠蘿搶眼又美味多汁,而豬肉眼份量十足,不過略嫌乾身了一點,墊底的忌廉薯蓉幼滑,不錯。洋蔥野菌和牛芝士漢堡配薯條牛肉肉質鬆化,肉汁豐富,加上半溶芝士,配上外脆內軟的麵包,襯以香脆熱辣的炸薯條,不錯。咖啡飲品就是最失色的一環,點了Mocha卻沒有太多的朱古力味,而 Flat White更像一杯普通咖啡,沒有Flat White濃郁的奶味。如果沒有信心做好咖啡這一環就只提供一款普通咖啡或改做其他飲品好了,咖啡有7款選擇之多的確會令人期待是間有要求的Café。

有11款set lunch,跟湯和飲品。

野菌忌廉湯
有野菌蓉,不過略嫌有點稀,如果可以增加野菌粒口感更好。

烤菠蘿焗加拿大豬肉眼配燒汁

洋蔥野菌和牛芝士漢堡配薯條

咖啡

2021-09-19 12 瀏覽
最近好耐都冇去過荔枝角,咁啱朋友同我講其實荔枝角有好多工廈嘅樓上餐廳,好奇之下我就去咗朋友推介嘅呢間inn呢間餐廳嘅裝修可以話係工廈裏嘅清泉,未入去已經見到好有氣派嘅白色大牆裝修,淨係打個卡已經好抵啦。事不宜遲梗係要快啲入去嘆個dinner啦,晚餐嘅選擇亦都相當多,我同朋友揀咗一個墨汁意大利飯同一個奶油蝦忌廉意粉。價錢同出邊嘅Cafe都差唔多,但係擺盤同味道就已經物超所值睇相已經令人食指大動,廚師擺盤好有心機,真係好適合一班女仔去打卡食飯。當然呢度嘅餐點係睇得又食得,兩個餐都10分好味,隻蝦又大,肉柔嫩,墨汁意大利飯都好有味道,唔似出面嘅餐廳煮到同白飯一樣。至於員工服務態度亦都冇得頂,喂好主動幫客人添水,加上裝修真係好靚,絕對會邀請其他朋友再食過。
2021-09-18 29 瀏覽
😋味道:8.5/10 📸打卡:8/10🗣服務:9/10🏡環境:8.5/10💵人均:$130-180💰性價比:9/10👍🏻推薦度:9/10.🐼呢間餐廳係行宮廷風嘅西餐廳 有幾間分店 今次去咗荔枝角呢間😋入面裝修好grand有雲石枱又有藤椅 都幾啱一班閠密去打卡、慶祝😆但就稍為太暗 日頭去感覺應該較好 但夜晚去都幾昏暗得幾盞黃燈🥲食物高質仲幾大份 服務都不錯👍🏻店員會間中主動問你需要 推薦比大家😗🥪青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士 $88 (9.5/10)原本當係前菜為好細碟 點知原來有三大片🤩青芥末微微攻鼻 而蟹肉同牛油果嘅份量都幾多 咬入口啖啖肉好豐富 成個味道都配合得好好 咁嘅價錢真係物超所值🥰🍝奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118 (8.8/10)大蝦爽口彈牙🍤幾大隻而且都新鮮👍🏻濕度剛好 唔會太多汁令你覺得好漏 同時意粉好掛汁所以感覺好creamy🥳意粉口感都有啲韌度 幾好咬口 整體質素好高😍🫓肉桂蘋果Crepe $68 (8/10)皮好軟身🤩肉桂同蘋果perfect match! 食落好融合好match 加啲nuts脆脆增加口感😆如果再多少少蛋味會更好食🤤🥃派對白桃烏龍茶 $48
😋味道:8.5/10
📸打卡:8/10
🗣服務:9/10
🏡環境:8.5/10
💵人均:$130-180
💰性價比:9/10
👍🏻推薦度:9/10

🥪青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士 $88 (9.5/10)

🍝奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118 (8.8/10)

🫓肉桂蘋果Crepe $68 (8/10)

🥃派對白桃烏龍茶 $48 (7.8/10)
呢度有好幾款果茶~佢會用透明茶壺茶杯 好優雅咁😛呢款好多人推薦 比較清甜 白桃😋打卡同味道都不錯😌

🍵Matcha Latte $42 (7.5/10)
幾滑身 冇乜粉粒👍🏻有少少甜 其他都正常發揮~

2021-09-18 93 瀏覽
慶祝生日第四餐飯,選了一間波希米亞風的餐廳,但去到發現,裝飾普通,沒有什麼打卡位。用了OpenRice訂座,所以很快有位,但當日餐廳很多預約,餐廳經理多次催促我們,令大家興致都沒有了。.選主菜加$38 就有餐湯和餐飲,蘑菇湯不過不失。而餐飲就選了檸檬茶,沒有影相。推薦指數:3/5.OpenRice 訂座優惠送的,薯條味道不錯,炸得很脆。炸魚外層有點厚,魚肉還算滑,但沒有鮮味。推薦指數:2.5/5.朋友點的,外貌吸引,龍蝦很大隻,但會粘殼。飯煮得不好,好像只是用普通米煮成意大利飯,味道一般。推薦指數:2.5/5.我選了意大利雲吞,外貌不太吸引,茄醬普普通通不會太酸。雲吞數量也頗多,很有松露香味,裏面也算多芝士。我覺得味道很不錯,但朋友們覺得不太好吃。推薦指數:3.5/5.這個也是朋友點的,意粉煮得偏硬,大蝦還不錯。重點!明明是奶油忌廉意粉,但一點也不像用忌廉煮的,反而是得多油,真的接不能接受了。推薦指數:1/5.點了這個當作甜品,也是全晚最好吃的。裏面混合了香蕉和乳酪,很有香蕉味。草莓和藍莓不會太酸,混合椰片一起吃可以增加口感,整體味道不錯,亦很飽肚。推薦指數:4/5.整體來說,份量適中
是日餐湯(蘑菇湯)

推薦指數:3/5

意式茄醬松露芝士意大利雲吞
推薦指數:3.5/5
奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉

推薦指數:1/5
鮮果果碗(藍莓、士多啤梨、香蕉、亞麻籽、椰片)
推薦指數:4/5
整體來說,份量適中,但待客態度和食物質素也不是很滿意,覺得價錢不值,會再光顧的機會不大。
2021-06-25
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
鮮果果碗(藍莓、士多啤梨、香蕉、亞麻籽、椰片)
2021-09-17 17 瀏覽
個晚想食甜品,搵附近的餐廳出現左呢間。裝修都幾歐陸風,係門口已經好有feel,都幾用心裝飾。入到黎發現都幾小清新,勁有西餐廳嘅感覺。.🌼香蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆 $98好濃郁嘅酒味,香蒜味好飄香,辣味係來自辣條絲。份量都唔小,d蜆好新鮮,冇乜沙,幾乎隻隻都開曬~.🌼法式班戟 $68賣相好吸引,味道同樣冇得輸。班戟係朱古力味道,夾心都有朱古力,上面有個雪糕球,仲有香蕉同士多啤利做點綴,再加上少少忌廉。價錢都唔算貴,值得食~
個晚想食甜品,搵附近的餐廳出現左呢間。
裝修都幾歐陸風,係門口已經好有feel,都幾用心裝飾。

入到黎發現都幾小清新,勁有西餐廳嘅感覺。

🌼香蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆 $98
好濃郁嘅酒味,香蒜味好飄香,辣味係來自辣條絲。
份量都唔小,d蜆好新鮮,冇乜沙,幾乎隻隻都開曬~

🌼法式班戟 $68
賣相好吸引,味道同樣冇得輸。

價錢都唔算貴,值得食~
2021-09-17 19 瀏覽
過來荔枝角同fd食飯,一早book左呢間西餐廳。平日夜晚過來,但其實都幾full下。好彩有book位。.英式炸魚配薯條 $68呢份小食真係好抵,係兩個人嘅份量黎。炸魚真係有驚喜,外脆內嫩而且一d都唔油膩。D魚肉係好新鮮好嫩滑,食完一啖就想食第二啖。薯條係新鮮炸起,熱辣辣好美味,仲有搭配埋沙律菜,可以去一去油膩。.芝士煙肉焗大啡菇配澳洲草飼肉眼扒8安士 $208Order左七成熟嘅扒,切開有少少紅,口感鮮嫩。扒係比薯條承托住,因為扒汁,薯條有少少淋。大啡菇同芝士一齊焗得好香,滿滿都係芝士。
過來荔枝角同fd食飯,一早book左呢間西餐廳。

平日夜晚過來,但其實都幾full下。好彩有book位。

英式炸魚配薯條 $68
呢份小食真係好抵,係兩個人嘅份量黎。
炸魚真係有驚喜,
外脆內嫩而且一d都唔油膩。
D魚肉係好新鮮好嫩滑,
食完一啖就想食第二啖。
薯條係新鮮炸起,熱辣辣好美味,
仲有搭配埋沙律菜,可以去一去油膩。

芝士煙肉焗大啡菇配澳洲草飼肉眼扒8安士 $208
Order左七成熟嘅扒,切開有少少紅,
口感鮮嫩。

扒係比薯條承托住,因為扒汁,
薯條有少少淋。
大啡菇同芝士一齊焗得好香,
滿滿都係芝士。
2021-09-09
當日同三個朋友睇完戲12:00pm 黎到呢間餐飯食lunch 點左唔同既set lunch 特別推介炸魚薯條及沙律性價比高至於飲品不太推介花茶,杯唔夠靚咖啡有誠意午餐一個好好既選擇
當日同三個朋友睇完戲
12:00pm 黎到呢間餐飯食lunch
點左唔同既set lunch
特別推介炸魚薯條及沙律
性價比高
至於飲品不太推介花茶,杯唔夠靚
咖啡有誠意
午餐一個好好既選擇