2021-12-22
星期日搭車唔使錢 去咗遠D嘅荔枝角睇戲兼食飯間餐廳起D2對面工廈嘅一間宮廷風嘅餐廳去到門口 睇緊食咩嘅同時 一路有人入去 於是我地都入去再睇入到去都差唔多full house咁滯 唔book都可能要等位餐廳裝潢典雅 夜晚燈光偏暗 幾有氣氛唔講咁多 我就叫咗炸魚薯條 兩樣都做到外脆內軟 幾好食 重有啲沙律菜點綴下都幾有心思之後到日式味噌豬鞍本身想都叫牛扒 不過呢排食得牛扒多 轉下豬 呢個十分有驚喜呢道菜拌碟都幾豐富 首先有樣應該叫千層薯仔蛋 ? 唔識叫 因為係一層薯仔一層蛋再面頭係芝士去焗 跟住係甘荀泥 兩樣都好好食 同埋幾特別豬鞍啱啱熟 火後控制得好 肉質好爽 唔會鞋十十 味噌味反而唔係好覺 但有少少甜 面頭啲鰹魚花 受熱郁郁下 好睇又好食 好值得叫跟住係香辣先蜆全蛋闊麵 呢個又係驚喜蜆就煮到開口拎開用蜆嘅湯水加入麵去煮都算幾辣 但係辣得黎過癮 啲辣唔會係口停留好耐 而且啲麵好掛汁 條條都味道鮮濃 越食越想食 如果多啲就好喇蜆就反而變咗配角 因為啲味去哂汁度 蜆味就薄咗好多 但都好食最後係榛子朱古力pan cake 好有心機嘅擺枱 pan cake夾住啲香蕉 榛子朱古力醬唔會好甜 唔係
間餐廳起D2對面工廈嘅一間宮廷風嘅餐廳
跟住係甘荀泥 兩樣都好好食 同埋幾特別
跟住係香辣先蜆全蛋闊麵 呢個又係驚喜
蜆就煮到開口拎開用蜆嘅湯水加入麵去煮
最後係榛子朱古力pan cake
好有心機嘅擺枱 pan cake夾住啲香蕉 榛子朱古力醬唔會好甜 唔係好好甜嘅我都幾中意食呢個pan cake
最後要讚下職員 佢地好勤力 樓面成日幫人加水 廚房水吧都好似心機砌靚啲食物先拎出黎 又睇得又食得 啱哂中意打卡嘅女士們
提外話 隔離左右都幾多係姊妹們一班人 同情侶黎食 因為都真係幾啱打卡同埋好有情調