2021-09-15 28 瀏覽
生日當天和朋友打卡去嘅一間餐廳,好意外地係工廈裡面。裝修幾靚,簡簡單單適宜著淺色衫去。用openrice book檯送左甜品,都幾好食。牛排係真係好好食,都好適合打卡。
2021-09-13
慶祝紀念
生日
  • 牛排
2021-09-13 34 瀏覽
This restaurant located in a industrial building in LCK. The decoration is beautiful and girls must love it.Must plants and flowers 💐 inside ~ I ordered this healthy salad 🥗 for main course as it is an afternoon tea. It is yummy. The shrimp 🍤 is fresh.Also with this tiramisu. Plants-like . it is beautiful 🤩 Mushroom soup is also provided. The taste of mushroom 🍄 is strong. Love it so much For dessert. I also ordered this mango 🥭 pan cake the intensity of sweet is acceptable. Girls must like it

行簡約宮廷風的cafe,以白色為主調,配雲石枱、勝椅和吊燈🏛,還有一些圓柱雕塑、掛畫🖼和植物🌴🌿,環境不錯。.餐牌則是帶有玩味的宮廷風。🤣.《英式炸魚柳配薯條》 $68 🐟 🐟炸魚外層香脆,魚肉則非常嫩滑,分量還不小,配薯條和沙律菜,不會感覺油膩。.《香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架》 $178 🐖豬鞍超多肉,烤得入味而不韌,放在伴醬和薯蓉上,擺盤有心思,只是味道有點一般。.《榛子朱古力·香蕉·草莓·忌廉班戟》 $68 🌰🍌🍓必點!賣相非常吸引,pancake餅皮薄而煙韌,摺成1/4個圓形,食落有層次感,表面和內面都有榛子醬和香蕉,加上忌廉、草莓和椰子薄片,味道非常豐富又不會太甜。.好一個放鬆心情的晚上~

餐牌則是帶有玩味的宮廷風。🤣

《英式炸魚柳配薯條》 $68 🐟 🐟

《香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架》 $178 🐖

《榛子朱古力·香蕉·草莓·忌廉班戟》 $68 🌰🍌🍓

好一個放鬆心情的晚上~
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖法式班戟 - 鮮藍莓. 藍莓醬. 忌廉 $68 (+$10 雲呢拿雪糕)靚🤩打卡有Feel~🥞📸✨灑上糖粉、面層淋左朱古力醬嘅班戟🥞,再沾上忌廉配藍莓果醬,甜甜酸酸🫐☺️~忌廉唔膩,亦無過甜,成碟pancake甜甜哋之餘又帶少少藍莓既微酸,平衡唔錯~伴碟仲有椰子片脆脆🥥,少少脆口為成碟甜點的口感提升層次,而且更加美觀、更適合打卡🤩另外+$10要雲呢拿雪糕,個人認為pancake同雪糕係最佳拍檔嚟!食班戟梗係最好叫埋雪糕啦🥞🍨咁先正㗎嘛!係咪先?!🤩😆芝士焗波士頓龍蝦配露荀龍蝦汁意大利飯 $168真心有驚喜!!龍蝦汁味道幾香濃!!食得出醬汁係胡椒菇菌汁配以龍蝦湯煮成,夾埋意大利飯嚟食夠惹味!波士頓龍蝦,半隻份量,以芝士沙律醬汁焗,幾香口,而且平時出去食龍蝦鉗會覺得難拆肉、食得好麻煩!😫 但呢度既廚師預先將龍蝦鉗殼扑得夠碎🦞!好方便拆晒成嚿鉗肉嚟食!👍🏻除左食物擺盤好睇,仲有易拆肉嘅龍蝦鉗!證明呢度嘅廚師做事夠細心!!加分!
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

靚🤩打卡有Feel~🥞📸✨
食班戟梗係最好叫埋雪糕啦🥞🍨咁先正㗎嘛!係咪先?!🤩😆

芝士焗波士頓龍蝦配露荀龍蝦汁意大利飯 $168
真心有驚喜!!
龍蝦汁味道幾香濃!!
波士頓龍蝦,半隻份量,以芝士沙律醬汁焗,幾香口,
2021-09-06
2021-09-04 47 瀏覽
今日同男朋友周年紀念日,佢話帶我食好野,但係又唔講食咩喎,神神秘秘咁。黎到荔枝角,心諗呢到有咩呀,最後帶左我黎呢間INN。上到黎先驚覺原來呢到有間咁靚既西餐廳😍!好中意佢個style,白白淨,啲畫又靚,岩晒小妹,影相影到我唔停手!睇下menu,係Beauty and the Beast,好得意!野食全部都好岩小妹食!小妹一眼就睇中左呢個牛油果蟹肉多士,果然無揀錯,色彩繽紛好靚呀!小妹最中意既牛油果,口感好滑,蟹肉亦好多唔會太咸。食食下先知原來加左芥末,好驚喜,好好味!Fish and chips好抵食,大大件魚柳,切開入面啲魚肉都唔會散晒,煮得岩岩好。香辣鮮蜆配意粉欖油全蛋闊麵,擺盤好靚,男朋友一黎就想食,即刻啪佢手叫停佢,都未影相!碟意粉擺到好似花咁,好開心。蜆肉好解甜,又滑又軟身,而且唔會好辣,岩岩好,好過癮。香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架,上面加左啲木魚,做裝飾又靚,食又好又味👍🏻豬鞍好嫩,好易入口,豬味好重,一流!今日男朋友帶我食呢間INN真係好高質,抵我咁錫佢!大家都快啲黎影相食野啦!
黎到荔枝角,心諗呢到有咩呀,最後帶左我黎呢間INN。

2021-08-25
  • 香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架
  • 香辣鮮蜆配意粉欖油全蛋闊麵
  • 牛油果蟹肉多士
2021-09-01 49 瀏覽
最近成日喺IG見到好多blogger介紹呢間餐廳,bookmark左好耐,終於今日約到朋友黎一齊打卡!😻餐廳走簡約風格,有好多植物作點綴,好啱影相🤣🌟英式炸魚柳配薯條( $68 )呢個炸魚柳有驚喜!😍魚柳炸得外皮香脆而唔會厚炸粉,同時內裏既魚肉仍能保持嫩滑及鮮味。😚🌟巴馬火腿牛肝菌扁意粉($128)因為唔想食太creamy 嘅意粉,我哋就一於揀咗呢一款。個意粉煮得好爽身彈牙之餘,仍能索到醬汁嘅味道,好夠味,加上滑嫩嘅牛肝菌及鹹香嘅巴馬火腿,味道就更豐富啦!😋🌟香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯($148 )帶子兩面輕微煎過,味道好鮮甜。而意大利飯飯粒軟硬適中,墨汁味濃,食到個嘴黑曬😜🌟玉桂蘋果班戟( $68 )班戟大大塊,煎得夠薄,上面放有大量玉桂蘋果肉、忌廉及杏仁脆片作配料。玉桂蘋果味道偏甜,有啲爽口,配上充滿蛋香味煙韌嘅班戟皮就啱啱好啦!🤤🌟士多啤梨藍莓奶昔($48)🌟Grapefruit da( $46 )

🌟英式炸魚柳配薯條( $68 )

🌟巴馬火腿牛肝菌扁意粉($128)

🌟香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯($148 )

🌟玉桂蘋果班戟( $68 )

🌟士多啤梨藍莓奶昔($48)
🌟Grapefruit da( $46 )
2021-08-31 39 瀏覽
係D2 place 睇完戲想揾間未食過既西餐,就黎左INN cafe 環境好舒服,因為位置係樓上舖,就算星期日Dinner時間都唔算多人,餐廳枱櫈擺得好闊落一黎就嗌左份黑松露薯條,上菜時熱辣辣好脆佢係額外上一份黑松露醬自己點,除左黑松露仲溝左蛋黃醬,味道多左一份層次我既主菜: 8安士澳洲草飼牛配大啡館。一上菜有驚喜,睇樣煎得好香脆,而且份量足(有好多餐廳都俾唔足磅)我叫左Medium,火候控制得好好,最緊要係肉味好足!(草飼牛既特色)肉質嫩滑大啡菇配煙肉非常香口,水份好夠女朋友叫既慢煮鴨脾都好靚仔!我試左少少鴨肉既香味好出,正

一黎就嗌左份黑松露薯條,上菜時熱辣辣好脆
黑松露薯條

大啡菇配煙肉非常香口,水份好夠
大啡菇

女朋友叫既慢煮鴨脾都好靚仔!我試左少少鴨肉既香味好出,正
2021-08-29
黑松露薯條
😎不時黎D2 place 閒逛,淨係顧住係商場覓食,原來幾分鐘既路程,依座大廈已經有唔少餐廳。🌃內裡裝修幾靚,夜晚黎都幾有情調。一睇發現餐牌係我一直有follow既插畫家腔叔,仲要係度扮beauty and the beast 好鬼馬😂🍟黑松露醬薯條 $68都幾大盤,黑松露醬比出面食到既較甜,薯條上枱夠熱夠脆🦆法式低温慢煮鴨脾配香橙黑醋汁 $178幾鐘意依碟,好豐富。鴨脾好惹味,鴨肉味好濃,底下既薯蓉配黑醋汁好食。一開始以為個汁有橙味,原來個香橙係原件上碟,仲有唔少蔬菜,最鐘意煮到好淋好似啫喱口感既cherry ,好fresh 口感又豐富,平衡番鴨脾既油香。🐂芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒8安士 $208肉眼扒好多份量。食樓上餐廳牛扒可以好參差下,最怕一陣粉味,不過INN無伏,肉味幾濃,咬落少筋有肉汁,我覺得依個價錢黎講可以話係幾抵。我bf 咁大食都話食到好飽

🌃內裡裝修幾靚,夜晚黎都幾有情調。

🍟黑松露醬薯條 $68
都幾大盤,黑松露醬比出面食到既較甜,薯條上枱夠熱夠脆

🦆法式低温慢煮鴨脾配香橙黑醋汁 $178

🐂芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒8安士 $208

2021-08-29
2021-08-30 31 瀏覽
之前已經係元朗食過呢間INN,本身都覺得好好食,估唔到今日路過荔枝角,比我見到原本呢到都有間分店,即刻入去食!INN啲裝修真係好靚,又白又光猛,又有style,好中意呢到,坐低淨係睇環境都好開心連Menu都咁有心機整青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士,多士好脆,芥末唔算好重,但食太快都會想喊芥末有少少cover左牛油果既味,反而蟹肉味就好出,好高質!炸魚薯條,魚柳好脆,一啲腥味都無,檸檬汁都無落,配上他他醬好好味辣蜆意色全蛋闊麵,蜆肉好嫩,一啲唔硬,而且好甜,麵就有少少辣,不過連我呢啲平時唔食得辣既人都頂得順,又幾好食日式豬鞍架,第一次見配木魚食,估唔到咁新奇又咁好食豬鞍好重燒烤味,肉質嫩滑,一切就開,亦唔會咬到牙仔都軟埋

連Menu都咁有心機整

日式豬鞍架,第一次見配木魚食,估唔到咁新奇又咁好食

豬鞍好重燒烤味,肉質嫩滑,一切就開,亦唔會咬到牙仔都軟埋
2021-08-26 39 瀏覽
荔枝角愈開愈多CAFE, 星期六日想吃BRUNCH, 黎左呢間INN - I’m Not Nothing~因為睇到有crepe食!!仲幾抵添!weekend既lunch做到4點, 88蚊起相當合理~餐廳裝修舒適, 打卡一流!!好似世外桃園熱帶雨林咁, 好多樹既佈置, 好好hea!同男朋友叫左2個set, 1個係crepe, 1個意粉~餐湯係磨菇湯, creamy 夠香, 唔會太漏~crepe 既配料係parma ham 同埋poached egg, 好似食緊egg benedict咁, 下面既crepe又夠蛋香, 配埋個sauce好夾!!好好食!意粉帶辣, 口感剛剛好, 唔會好多醬汁膩口, 但好夠味!overall食物同野飲都幾好, weekend 值得黎試!

因為睇到有crepe食!!仲幾抵添!
weekend既lunch做到4點, 88蚊起相當合理~
同男朋友叫左2個set, 1個係crepe, 1個意粉~
餐湯係磨菇湯, creamy 夠香, 唔會太漏~
意粉帶辣, 口感剛剛好, 唔會好多醬汁膩口, 但好夠味!
2021-08-26 37 瀏覽
又黎到長沙灣搵cafe同朋友短聚。億利大廈不嬲都有好多餐廳,朋友食過呢間INN嘅前身,今次就試下變身後嘅cafe一入到黎見到燈光偏暗,有啲植物作點綴,枱櫈都啲古典feel,氛圍唔錯網上comments主推fish and chips同pancake,我地當然唔執輸都叫左黎試。魚柳同薯條都係鮮炸,嗌嘅時候超酥脆,特別係魚柳,炸次唔厚,魚肉亦保持到鮮嫩🤤Parma ham牛肝菌扁意粉炒得幾香,唔油膩,菌香味膿,而且量多刺身帶子墨汁意大利飯嘅帶子只係輕輕香煎左兩面,本身嘅嫩滑亦keep到,幾鮮甜。意大利飯軟硬適中,墨汁味都幾重西柚檸檬soda可以中和到成餐飯嘅罪惡感,幾fresh,唔會過甜士多啤梨藍莓奶昔口感幾rich肉桂蘋果pancake,可以加錢要埋雪糕,但我哋胃容量有限,下次先😆呢個pancake係薄身形,有啲牛油同蛋香,配埋經典嘅肉桂蘋果醬,唔會伏

士多啤梨藍莓奶昔口感幾rich
星期日去D2 place 睇戲行街街,一早book定附近嘅靚靚餐廳-INN。出左商場過條馬路,對面就已經係餐廳位於嘅工廠大廈,非常就腳。餐廳環境幾有特色, 木紋地板、雲石紋枱、輕奢華水晶燈,配上牆身藝術畫作及柔和燈光,非常適合情侶晚餐或者朋友小聚。食品選擇不多,沙律、主菜、肉類各幾款。主菜可以 +$38 轉套餐(配餐湯及$28以下飲品)是日餐湯係黑松露忌廉湯,有少許黑松露香味,但整體味道較淡。 套餐飲品就係一般檸茶、梳打水等,其他都需要加錢。沙律就揀左車厘子石榴鴨胸沙律,味道配合得好好,水果同沙律菜好fresh,同油脂豐富帶咸香嘅鴨胸好夾唔係太餓,主菜一個就夠啦,留肚食甜品嗌左龍蝦龍大利飯,半隻波士頓龍蝦用芝士焗得恰到好處,肉質緊緻鮮甜,蝦膏都香滑濃郁,芝士焗到有脆邊,非常好食。意大利飯應該加左龍蝦汁煮,軟硬適中味香滑溜。最後唔少得緊係食埋個甜品訂座優惠送班㦸(有每人最低消費限制 $120/人)班㦸有四款口味,我地選了朱古力的,榛子朱古力醬好香,甜度適中。配上微溫軟熟嘅餅皮,內餡係香蕉同朱古力醬,面頭有香甜乾橙、微酸士多啤梨、薄脆杏仁片同香滑忌廉,所有味道同口感互相呼應,配合得天衣無縫

食品選擇不多,沙律、主菜、肉類各幾款。
主菜可以 +$38 轉套餐(配餐湯及$28以下飲品)

黑松露忌廉湯

車厘子石榴鴨胸沙律

唔係太餓,主菜一個就夠啦,留肚食甜品

最後唔少得緊係食埋個甜品
訂座優惠送班㦸(有每人最低消費限制 $120/人)

班㦸有四款口味,我地選了朱古力的,榛子朱古力醬好香,甜度適中。配上微溫軟熟嘅餅皮,內餡係香蕉同朱古力醬,面頭有香甜乾橙、微酸士多啤梨、薄脆杏仁片同香滑忌廉,所有味道同口感互相呼應,配合得天衣無縫。
榛子朱古力杏仁香蕉班㦸

整體來說,環境舒適;服務都幾好,職員友善有禮;食物質素中上,用料新鮮配搭得宜,值得一試。
2021-08-08
用餐優惠
優惠券
車厘子石榴鴨胸沙律
榛子朱古力杏仁香蕉班㦸
  • 波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯
  • 法式班㦸
2021-08-21 49 瀏覽
荔枝角有好多人隱世餐廳喺工廠大廈上面,不過lunch time 荔枝角度度都好多人,有時想搵間餐廳舒舒服服咁坐低食飯都唔太容易。上網見到呢間INN - I’m Not Nothing餐廳喺億利工業中心,呢幢工廈都有好多好好食嘅餐廳,就一於去試吓!午餐配有餐湯,係蘑菇湯,好香蘑菇味呀~我同朋友分別叫咗一個英式炸魚薯條 & 烤菠蘿焗加拿大豬肉眼配燒汁。兩碟份量都好大,尤其係炸魚,超大件,新鮮熱辣炸起,一切開已經見到有煙滲出,食落魚肉都實淨,外面炸醬亦唔厚,配埋檸檬汁又唔識又唔油膩,幾清新😋😋份豬扒都係厚切,切落唔硬,配燒汁都好香,件菠蘿仲好大塊添!我哋餐飲叫咗熱情果薄荷梳打&西柚檸檬梳打, 好消暑🤗總括嚟講,我哋兩個女仔食,叫兩個餐,性價比好高,超抵食!
午餐配有餐湯,係蘑菇湯,好香蘑菇味呀~
份豬扒都係厚切,切落唔硬,配燒汁都好香,件菠蘿仲好大塊添!
我哋餐飲叫咗熱情果薄荷梳打&西柚檸檬梳打, 好消暑🤗
總括嚟講,我哋兩個女仔食,叫兩個餐,性價比好高,超抵食!
2021-08-20 63 瀏覽
法式慢煮油封鴨髀配車厘子黑醋汁個人覺得佢嘅醬汁調配得幾好, 車厘子同黑醋汁酸酸maymay咁,同油封鴨髀好夾! 鴨肉肉質幾嫩滑, 而且偏大隻,咁好食,我哋兩個人好快就KO咗呢碟😂 Crepe (有冇人都覺得nutella同banana係冇得輸嘅組合😍)呢個配搭係無敵㗎!次次嗌呢個組合都唔會有錯!一上枱已經聞到好香好濃嘅榛子朱古力味,入面夾有香蕉切片,中加咗少少椰子脆片,加埋雪糕一熱一凍咁食,味道會更有驚喜👍 記得要留肚嗌甜品食啦!Menu係惡搞Beauty and the Beast(呢個就絕對唔會係beauty㗎喇🤣 咁可愛嘅白熊又點會係the Beast呢🤣)
法式慢煮油封鴨髀配車厘子黑醋汁

Crepe

☆𝘐𝘕𝘕 - 𝘐’𝘮 𝘕𝘰𝘵 𝘕𝘰𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 🌿純白法式優雅café🤍餐廳以歐洲宮廷為設計,門口已放了不少圓柱雕塑及華麗吊燈作裝飾,店內亦有不少掛畫及綠色植物,環境予人悠閒舒適之感,有不少拍照的位置,適合來渡過一個寧靜的下午🫖-Lunch set with daily soup & set drink: 🍝黑松露野菌忌廉意粉($92)𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 𝙩𝙤𝙨𝙨𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙩𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢忌廉汁濃郁creamy,意粉亦很掛汁,黑松露味尤其突出,每一口都能嚐到松露香份量方面剛剛好,有不少野菌伴碟,而且擺盤挺有心思,打卡一流(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.🥩香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬($108)𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙧𝙞𝙗𝙚𝙮𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙞𝙣𝙣𝙖𝙢𝙤𝙣 𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚一上碟便聞到清新的玉桂蘋果香氣,豬肉眼肉質鮮嫩,份量充足,配上酸甜的玉桂蘋果醬及爽口的蘋果粒🍎味道非常夾薯蓉口感滑溜,而且有不少薯菜伴碟,整體味道不錯,絕對要一試👍🏻(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.另外是日餐湯為黑松露蘑菇忌廉湯🍄質感濃厚creamy,味道

𝘐𝘕𝘕 - 𝘐’𝘮 𝘕𝘰𝘵 𝘕𝘰𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 🌿
🍝黑松露野菌忌廉意粉($92)
份量方面剛剛好,有不少野菌伴碟,而且擺盤挺有心思,打卡一流
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
黑松露野菌忌廉意粉

🥩香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬($108)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬

另外是日餐湯為黑松露蘑菇忌廉湯🍄質感濃厚creamy,味道不錯
黑松露蘑菇忌廉湯

⚠️INN-I’m Not Nothing 在觀塘、九龍灣、元朗也有分店

午餐
香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬