2021-11-15 144 瀏覽
荔枝角一向出名多工廈美食,有時都唔知揀邊間好西食。Picky的我今晚想再食in I am nothing~ 荔枝角分店嘅位置其實都易搵,喺Dd2 place對面嘅億利工業大廈(同程班長同一棟)。一入到去好似去咗歐美宮殿咁,雖然地方冇九龍灣分店咁大,不過啲燈飾、植物同埋枱與枱間保留咗適當距離,感覺都係幾舒服嘅。i n n嘅壁畫同menu都係惡搞版嘅公主、王子、野獸。插畫幾Fun丫!今晚叫咗:芝士焗波士頓龍蝦配露筍龍蝦汁意大利飯($178)risotto一上碟已經有好香濃嘅芝士味。龍蝦醬汁配阿根廷紅椒同露筍,令到每啖飯索曬香甜嘅醬汁。意大利飯有咬口,龍蝦size大概同一隻手掌差唔多。算不得上好大隻,不過芝士烤焗咗之後,超級香濃。配埋爽滑彈牙既龍蝦肉,仲有龍蝦膏添~十分滋味,好想食多幾隻呀。芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒8安士 ($208)肉眼扒上碟覺得好豐富呀。下邊有薯條墊底,薯條都夠香脆,配埋蒜蓉汁,仲正。薯條本身調味比較重,有少許咸。大啡菇加芝士煙肉,再拎去焗就實冇得輸啦。芝士仲食到有cream cheese味道,嘩超級肥 XD 但係令到好食到再爆燈!肉眼扒ok,外層焦脆,有牛肉味。

今晚叫咗:芝士焗波士頓龍蝦配露筍龍蝦汁意大利飯($178)

芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲草飼肉眼扒8安士 ($208)

肉眼扒上碟覺得好豐富呀。下邊有薯條墊底,薯條都夠香脆,配埋蒜蓉汁,仲正。薯條本身調味比較重,有少許咸。大啡菇加芝士煙肉,再拎去焗就實冇得輸啦。芝士仲食到有cream cheese味道,嘩超級肥 XD 但係令到好食到再爆燈!肉眼扒ok,外層焦脆,有牛肉味。我哋叫咗五成熟,但略嫌有啲overcooked。如果唔係更加軟熟。下次可以嗌三成,應該會再好食啲。

玉桂蘋果班戟($68)加+$10配雲呢拿雪糕

蘋果肉桂嘅香味,100 %合拍度。加埋熱辣辣嘅可麗餅,九個讚。仲有一個讚,係要配埋雲呢拿雪糕:P一啖食落肚,甜品面頭再灑咗啲杏仁碎同蘋果醬,係好完美嘅結尾。

2021-10-28